10 Eylül 2024 Salı

'Psikiyatri Bir Ölüm Endüstrisidir' serisi hakkında..

                                                                "Psikiyatri: Bir Ölüm Endüstrisi - PSYCHIATRY: AN INDUSTRY OF DEATH" (Psikiyatri, psikiyatrik ilaçlar ve tedavileri konusunda dünyada yapılan bir protestodan..), Pic (1)
 
*'PSİKİYATRİ, BİR ÖLÜM ENDÜSTRİSİDİR' serisi hakkında..

Bu seri 8 bölümden oluşmaktadır. Şu anda tanıtım sayfasında bulunuyorsunuz. 'Psikiyatri, bir ölüm endüstrisi' serisinin diğer bölümleri ile ilgili bilgi ve linkleri en aşağıda, "uyarılar, notlar'dan önce okuyabilir ve linklere tıklayarak bu bölümlere gidebilirsiniz. Yada blog ana sayfasından da, sayfayı aşağıya kaydırarak ulaşabilirsiniz.

 "Psikiyatri ve zararlı psikiyatrik tedaviler (psikiyatrik ilaçlar, Elektroşok (ECT) vb gibi uygulamaları içeren zararlı tedaviler) ile ilgili sizlere anlatılmayanları öğrenmek istiyorsanız, mutlaka okumanız gerekir diye düşünüyoruz.. Ve mutlaka "uyarıları"da okumayı unutmayınız.. Teşekkürler..

UYARI :  Lütfen unutmayın: Hiç kimse doktor kontrolü olmadan psikiyatrik ilaçlardan kurtulmaya çalışmamalıdır. En aşağıdaki UYARILAR kısmını mutlaka okuyunuz.. Ayrıca her zaman olduğu gibi eğer kalp rahatsızlığı, psikoloji rahatsızlığınız vs varsa, buradaki bilgiler sağlığınız açınızdan iyi olmayabilir ve bu nedenle bu araştırmayı okumamanızı tavsiye ederiz. Yok eğer "Kimse karışamaz lan benim okumama, illa da okuyacağım!" diyorsanız, o zaman bütün sorumluluk size aittir, bunu unutmayınız. Teşekkürler.. 

Araştırmanın Açıklaması..

8 bölümlük bu büyük araştırmanın asıl hedefi, psikiyatrik tedavide, oldukça zararlı ve ölümcül olabilen "Psikiyatrik (PS) ilaçlı tedavi ile diğer (örneğin ECT gibi) psikiyatrik tedavi uygulamalarının yasaklanmasını, ilaçsız tedavi yöntemlerinin hayata geçilmesini.. Toplumun akıl sağlığı yasasının "ilaçsız tedavi yöntemleri"ne göre oluşturulması /düzenlenmesini.. Mevcut yatılı akıl hastaneleri ile rehabilitasyon merkezlerinin "ilaçsız bakım, tedavi ve rehabilitasyon" yöntemlerine uygun bir şekilde hale getirilmesini.. Ve şu an aklımıza gelmeyen diğer tüm zararsız akıl sağlığı uygulama ve düzenlemelerin gerçekleştirilmesini" sağlamaktır. Bunun için yani bu durumu daha iyi anlayabilmek için, bu büyük araştırmayı 8 bölüme ayırdık.

-1.bölümde, tek cinsiyetli ve karma koğuş sistemine uygun bir şekilde dizayn edilen yatılı akıl hastaneleri ile rehabilitasyon merkezlerinin, buralarda kalan savunmasız binlerce masum hasta için olası tehlikelerini gözler önüne serdik. Yani buralar da özellikle de "tek cinsiyetli koğuş sisteminin", "karma koğuşlar" kadar (savunmasız binlerce hasta için) oldukça tehlikeli olabildiğini öğrenmek ile kalmamış.. Yatılı akıl hastaneleri ile rehabilitasyon merkezlerinde verilen ilaç tedavilerinin olası zararları ile birlikte... Özellikle de hastalara hem istemsiz hem de gereksiz bir şekilde PS ilaçları verildiği, enjekte edildiğini ve bu gibi nedenlerden dolayı da hastaların oldukça tehlikeli komplikasyonlarla karşı karşıya kalabildiklerini de öğrenmiş olabilmekteyiz.. Ve aklımıza gelmeyen (örneğin hastane ve RM ortamlarının kötü olması, hastaların durumlarının daha kötü hale gelmesi, çeşitli şekillerdeki şiddet, taciz, tecavüz, istismar vb gibi) diğer olumsuzluklar da cabası.. Ve ayrıca bu konular hakkında bazı tahminler, olasılıklar, şüpheler, çözüm ve önerilerden oluşan fikir ve düşüncelerimiz de bulunmaktadır..

-2.bölüm de özellikle de "PS tedavide ilaçsız tedavi, bakım ve rehabilitasyon yöntemleri";
-3.bölüm de özellikle de "PS olan-olmayan reçeteli ilaçların olası zararlarıetkileri" (PS ilaçların çeşitli zararları, yol açmış olduğu saldırı, şiddet, cinayet, intihar vb girişimler, tıbbi hatalar, kimyasal dengesizlik teorisi, diğer tüm reçeteli ilaçlarla ilgili  "yanlış /gereksiz ilaç alınması, reçete edilmesi ve olumsuz sonuçları vb gibi" diğer bilinmesi gerekenler vs vs..) ile;
-4.bölüm de özellikle de "Bilimsel Tıp Dergileri, İlaç Firmaları ve Doktorlar arasındaki Kirli (Mali) İlişkiler ve Olumsuz Etkileri(ilaç firmaları, bilimsel tıp dergileri ve doktorlar arasındaki mali ilişkiler, bilimsel tıp dergilerinde yayınlanan (en azından bazı) klinik araştırmaların sahte/hayali olması (hayalet yazarlar, hayalet veriler), yapılan sahtekarlıklar, sağlıklı insanların hasta edilmesi (hastalık tacirliği) vs vb gibi konular) ele alınmıştır.

-5.bölüm de ise ilk 4 bölümdekilerin nedenlerini açıklayabilecek çok detaylı bir araştırma "psikiyatri bir ölüm endüstrisi" başlığında ele alınmıştır. Bu bölüm de, ayrıca (Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin dahi bilmediği) özellikle de "hem Psikiaytri'nin kendisine hem de ilaç tedavileri, ECT uygulamaları vb gibi zararlı ve öldürücü Psikiyatrik Tedavi Uygulamalarına karşıdünyanın pekçok yerinde (özellikle de gelişmiş ülkelerde) yapılan bazı önemli ve ciddi protestolara da yer verdik.. Kısaca "psikiyatri neden bir ölüm endüstrisi" ile ilgili  aklınıza takılan ne varsa, büyük ihtimalle cevaplarını burada bulabilirsiniz..

-6 bölüm de, "Psikiyatri, psikiyatri tedavileri, PS ilaçlarının olası zararları" vb gibi konularda, dünya genelinde özellikle de (quora. com gibi sosyal medya sitelerinde) yapılan dikkat çekici "bazı tartışmalar" ile birlikte bu gibi konularda hasta ve hasta yakınlarına yardımcı olabilecek "bazı faydalı siteler" ele alınmış.. Yine PS tedavileri ve özellikle de PS ilaçların olası zararları konusunda yazılmış dikkat çekici "bazı kitaplar" da buraya eklenmiştir..

-7.bölüm de ise bu bölümlerin hepsini okuyamayan okuyucular için kolay anlaşılabilir olması amacıyla hemen hemen tüm bölümlerden (bayağı uzun bir şekilde) aldığımız dikkat çekici "bazı kısa alıntılara" yer verdik. Ayrıca, hemen hemen tüm bölümlerle ilgili "bazı tahminler, olasılıklar, şüpheler, öneriler ve çözümlerden oluşan "kendi fikir ve düşüncelerimizi" de açıklamaya çalıştık..

-8.bölüm ise okuyucuların daha iyi anlayabilmesi için tüm bölümlerde "ne var ne yok" şeklinde, konu başlıklarını tek tek yazıp, "içindekiler" olarak eklemeye çalıştık. "Hangi bölüm de ne var, hangi konular var" vb gibi buradan rahatlıkla öğrenilebilir.. Ayrıca tüm bölümlerde geçen özellikle de "bazı ingilizce kelimelerin anlamların karışıklığı" konusunda, daha iyi bilgi edinebilmek için ayrı bir ("bu kelimenin anlamı ne, aynı anlam ifade eden iki kelime arasındaki fark ne" gibi)  anlam araştırması yaptık ve bunları "sözlük" kısmında yer verdik. Tabii hepsini değil, bazılarını.. Biz elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştık ama tabii doğru da olmayabilir, asıl doğrusunu siz kendiniz araştırıp bulabilirsiniz..

Ve en sonda bu bölümde, tüm bölümlerde geçen konu başlıklarının (sözlükler de dahil) 
adreslerini "kaynaklar" kısmında verdik.. "Kaynaklar" kısmını bu bölümde verdik, çünkü bunun nedenleri var.. Birincisi araştırma yaklaşık 1180'den fazla kaynak içeriyordu ve karışık bir şekilde başlayıp ve bittiği ve düzen de bu şekilde ele alındığı için, (örneğin bazı konu başlıkları bazı bölümlere uygun olmadığı için, başka bölümlere taşınmak zorunda kalındı ama adreslere dokunulmadı, o nedenle) kaynakların tek bir düzen şekilde tek bir bölümde kalması daha sağlıklı olabilecektir diye düşündük ve böyle yaptık.. Umarız anlayışlı olursunuz.. Teşekkür ederiz..

***

Psikiyatri'nin hedefindeki insan..

-"PSİKİYATRİNİN SİZİNLE BİR İLGİSİ OLMADIĞINI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ? TEKRAR DÜŞÜNÜN.." (1021)

-"Herkese psikiyatrik tanı koymak her zaman mümkündür." (1162)

Yukarıdaki alıntıları hafife almayın. Dünyada yürüyen her sağlıklı insanınyüzlerce (hatta belki de binlerce /on/yüz binlerce olabilen) hayali (sahte) psikiyatrik hastalıktan muaf olmadığını biliyor musunuz? Kendinizi bir anda "akıl hastası" olarak bulabilir (fişlenerek etiketlenebilir), "hem de bazen polis zoruyla, mahkeme kararı ile" bir/birden fazla psikiyatrik ilaç kullanmak zorunda kalabilir ve hatta bir akıl hastanesine dahi yatırılabilirsiniz. Akıl hastası değilsiniz ama ilaç kullanarak bir "akıl hastası" haline dönüştürülebilirsiniz.. Bilerek/bilmeden yada zorla.. Nasıl mı? Daha fazla bilgi için daha detaylı olan diğer sayfalardaki bölümlerin içeriklerini de okumanızda fayda vardır..

Psikiyatrinin bir ölüm endüstrisi olup-olmadığını, psikiyatrik teşhislerin hayali (sahte) olup-olmadığını vb gibi "psikiyatri" hakkında yazılıp-çizilen hemen her türlü bilgi ve belgelerle birlikte, belgeselleri de uluslararası insan hakları komisyonu olan CCHR verilerini 5.bölümde okuyabilirsiniz.. Ve aklınıza hayalinize gelmeyen Psikiyatri hakkında sizlere anlatılmayanları ilgili sayfa bölümlerinde okuyabilirsiniz.. Psikiyatri hakkında yazılıp-çizilenler, ortaya çıkarılan olumsuz veriler ışığında,  bazı öneri, çözüm, tahmin, olasılık ve şüphelerden vb oluşan fikir ve düşüncelerimizi de, tüm bölümlere ait "kısa kısa alıntılar"dan sonra 7.bölümde okuyabilirsiniz..  Eğer tüm bölümleri okumaya fırsatınız yoksa, bu bölümdeki "kısa kısa alıntıları" okuyarak da belki bir fikir edinebilirsiniz..

Psikiyatriden /psikiyatristlerden, çeşitli türlerdeki "psikiyatrik istismarlar"dan bir/birden fazlasına maruz kaldıysanız, faydalı siteler (6.) bölümünde "CCHR -İnsan hakları komisyonu"nun sayfasına giderek, "psikiyatrik tanı bildirim istismar form" başvurusu yapabilirsiniz.. Yanlış/yanıltıcı bilgi vermemek adına, başvuru yapmadan önce CCHR'nin ne olduğunu, ne işe yaradığını ve Form başvurusunun nasıl yapılması gerektiğini öğrenmenizde fayda vardır. Ve CCHR ve form başvurusu için daha fazla geniş bilgi için faydalı Siteler kısmına bakınız.. Ve yönergedeki linke tıklayarak, form başvurusu yapmadan önce bilgi sahibi olabilirsiniz..  İngilizce bilmiyorsanız ve/veya bu konuda yeterince deneyimli değilseniz, kendinize bu konuda deneyim sahibi olabilecek birini örneğin İngilizcesi olan ve başvuru şartlarını iyice öğrenebilen yakınlarınızdan birinden yardım alabilirsiniz.. Veya konu hakkında uzman olan birisinden yardım alabilirsiniz, örneğin varsa eğer avukatınızdan.. Kolay gelsin..

***

'Psikiyatri, bir ölüm endüstrisidir' serisi diğer bölümler..

**NE YAPIYORUZ? ANA KONUMUZ NE?

-İLAÇSIZ TEDAVİ VE BAKIM YÖNTEMLERİNE NEDEN ACİLEN GEÇMELİYİZ?
-TIP sektörünü bize hiç böyle anlatmamışlardı. Tıp sektörünün ÖTEKİ yüzü..

-"İlaçsız Tedavi ve Bakım Yöntemlerine Neden Acilen Geçmeliyiz? ve Tıp sektörünün ÖTEKİ yüzü" ile ilgili çok sayıda detayları öğrenebilmek için aşağıdaki (DİĞER BÖLÜMLER) altındaki diğer sayfalarda bulunan bölümler ve konulara gidip-okuyabilirsiniz.. Ne demek istediğimizi daha iyi anlayabilmek ve bilgi sahibi olabilmek için, bu bölümlerdeki konuları da mutlaka okumanızı tavsiye ederiz..(Bu bölümler, bu sayfada değil başka sayfalardadır. Bu sayfadaki konuyu bitirdikten sonra hemen aşağıdaki BÖLÜM'lere tıklayıp-konulara gidebilirsiniz..)

   "PSİKİYATRİ'YE NEDEN BİR 'ÖLÜM ENDÜSTRİSİ' DİYORLAR? A'DAN Z'YE PSİKİYATRİ HAKKINDA BİZLERE ANLATILMAYAN GİZLİ GERÇEKLER NE?"

DİĞER BÖLÜMLER;
1.BÖLÜMŞok Gerçekler.. Akıl hastanelerinde savunmasız hastalara tecavüzler, cinsel istismarlar (saldırılar) ve çeşitli şekillerdeki şiddet, istismar ve ölümler..

2.BÖLÜMİlaçsız Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Yöntemleri.. (Kimyasal içerikli ilaçların yerine ilaçsız alternatif tedavi yöntemleri ve çözümler vs vs..)

3.BÖLÜMPsikiyatri olan ve olmayan reçeteli ilaçların olası zararları, etkileri vs vs.. (Sağlıklı olan ve olmayan insanlar, (doğru /yanlış /gereksiz olan) bir/birden fazla PS ilacı alırsa ne olur? vs vs..)

4.BÖLÜMBilimsel Tıp Dergileri, İlaç Firmaları ve Doktorlar arasındaki Kirli (Mali) İlişkiler ve Olumsuz Etkileri (Bilimsel Tıp Dergilerinin, Doktorların, İlaç Firmalarının Kendi Aralarındaki Bağlantılar, Mali İlişkiler (Kazançlar) ve Çeşitli Türlerdeki Sahtekarlıklar... İlaçların Zararları, Sahte Hastalıklar ve Tedaviler Üretme vs vs.. )

5.BÖLÜMPsikiyatri bir Ölüm Endüstrisi.. (Psikiyatri'ye neden bir ölüm endüstrisi diyorlar? Psikiyatri hakkında bize anlatılmayanlar ne? Sahte Hastalıklar ve Tedaviler Üretme vs vs..)

6.BÖLÜMBazı Tartışmalar, Faydalı Siteler ve Kitaplar (Psikiyatri ve İlaçları vb Hakkında)

7.BÖLÜM; Bazı Kısa Alıntılar ve Fikir ve düşünceler (bazı öneriler, çözümler, tahminler, olasılıklar, şüpheler vs vs)..

8.BÖLÜM; İçindekiler, Sözlük, Kaynaklar

NOT : Bu araştırmaların (çalışmanın) tamamı yaklaşık 1,5 - 2 sene falan sürdü.. Tüm araştırmaların "İçerikleri ve Kaynakları", 8.BÖLÜMDE'dir.. Yaklaşık 1200'den fazla kaynaktan derlenerek hazırlanan çalışmalarımızdan, umarım çok faydasını görürsünüz.. 

Bunlar da konuyla ilgili diğer bağımsız makaleler..

NOT: Konuyla ilgili önemli yeni gelişmeler (araştırmalar, makaleler, haberler vs ve fikir-düşünceler) olduğu ve yayınladığı sürece, yeniler de buraya zamanla eklenecektir..


***

UYARILAR, NOTLAR;

UYARI :  Lütfen unutmayın: Hiç kimse doktor kontrolü olmadan psikiyatrik ilaçlardan kurtulmaya çalışmamalıdır. Buradaki bilgilere dayanarak psikiyatrik ilaçlarınızı birdenbire kesmeyiniz, bırakmayınız.. İntihar, cinayet, şiddet vb gibi çok sayıda tehlikeli olan ve olmayan "ilaç yoksunluk belirtilerine (psikiyatrik semptomlarına)" bir/birden fazlasına sahip olabilirsiniz. O yüzden mutlaka doktorunuza danışınız.  Zaten bölümlerde de "ilaçların birdenbire bırakılması"diye birşey yoktur. İlaçların birdenbire bırakılması hastalarda tehlikeli olabilecek çeşitli yoksunluk belirtilerine sebep olabilir. Bu belirtiler hastalara (ve çevresindekilere) zarar verici olabilir. Hayati tehlikelerle karşı karşıya kalınabilir. O yüzden, ilaç bırakma girişimi daima doktor gözetiminde birlikte gerçekleştirilmelidir..Kendi başınıza bu işi yapmamalısınız..Kendinize ve/veya başkalarına faydadan çok zarar verebilirsiniz..  Ayrıca ilaç yoksunluk semptomları ile ilgili bilgileri doktorunuzdan öğreniniz. Bununla birlikte 3, 5 ve 7.bölümlerde konuyla ilgili küçük ama önemli bilgiler de görebilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun, sağlıklı günler, mutlu yıllar dileriz..😊

UYARI: Bu sitede bulunan hastalıklar ve tedavilerle ilgili her türlü bilgi yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve asla doktorunuzun veya diğer nitelikli sağlık profesyonellerinin vereceği tavsiyelerin yerine geçmemelidir. Tıbbi durumunuzla ilgili sorularınız için daima doktorunuzun veya diğer nitelikli sağlık uzmanının tavsiyesine başvurun. Ayrıca kendi başınıza bitkisel ilaçlar /tedaviler hazırlayıp-kullanmayınız. Bu işi, işin uzmanları olan uzaman fitoterapistler ile birlikte yapınız.. Fitoterapi (bitkilerle tedavi) anlamına gelir, fitoterapist ise, bu işin eğitimini görmüş fitoterapi hekimleridir.. Fitoterapistler, sizin vücudunuz, bünyeniz, hastalığınız vb gibi kriterleri değerlendirdikten sonra, size uygun bitkisel tedavi seçeneklerini sunacaktır..

UYARI :  Yukarıda ve makalelerin bulunduğu sayfalardaki araştırmalarda bölümlere kadar olan içeriklerin sadece fikir ve düşüncelerden ibaret olan sadece bilgi vermek amaçlı bilgiler, düşünceler olduğunu ve bölümlerde geçen haber, makale, araştırma vb gibi içeriklerin de doğruluğu /yanlışlığı ile ilgili fikrimizin olmadığını ve sadece bilgi vermek amaçlı olduğunu unutmayın. . Bu içeriklerin (veriler, bilgiler, fikir ve düşünceler vs) hemen hepsi, bilgi vermek amaçlıdır. Tıbbi tavsiye /sağlık yönlendirmesi şeklinde verilmemiştir. Buradaki veriler, içerikler, fikir ve düşünceler, size teşhis, tanı koymaz, tedavi seçeneği sunmaz, sizi tedavi etmez. Eğer kendinizi rahatsız hissediyor ve/veya hasta iseniz, kendi doktorunuza /yakınınızdaki sağlık birimine başvurunuz. Daha geniş bilgi ve genel uyarılar için BURADAKİ bilgileri okuyunuz.. Teşekkürler..😊

NOT :Makalelerin bulunduğu sayfalardaki araştırmalarda her ne kadar "doktorları" eleştiriyormuş gibi görünse de, (evet aslında eleştiriyoruz bu doğru ama), bu eleştirilerimiz "doktorları sevmedğimiz, doktorlardan nefret ettiğimiz" vs için değildir.. Bir yerde bir /birden fazla yolunda gitmeyen yanlış işler, yanlış şeyler varsa, bizim de bunları ortaya koyma ve yapılanları eleştirme ve hatta kendimizce faydalı olabilecek bir takım çözüm önerileri sunma gibi yasal ve insanı görevlerimiz de vardır. Bu görev aslında her insan için geçerlidir. Her insan mutlaka bir yerde bir/birden fazla yolunda gitmeyen işler, şeyler görürse /fark ederse, bunları yetkililere bildirebilmeli ve/veya en azından tıpkı bizim yaptığımız gibi blog yazılarında yayınlayarak, kamuoyunu bilgilendirebilmelidir.. (Tabii bu yanlış şeyler, özellikle insanların ve hayvanların canlarına ve mallarına kasedilen, zarar verilen bir durum ise, delillerle birlikte yetkililere bildirilmelidir. Bunların dışındakiler ise yerine göre değişebilir.. Şu an bizim yaptığımız gibi genel anlamda yapılan bir/birden fazla yanlışlıklar, kaynakları ile birlikte fikir ve düşüncelerden ve çeşitli çözüm önerilerden oluşan bilgilerle, kamuoyu bu şekilde blog vb yazılarla bilgilendirilebilir..)

Her zaman doktorlarımıza güvendik ve güvenmeye devam edeceğiz. İşini düzgün yapan, ahlaklı ve dürüst her meslek ahbabına olduğu gibi, doktorlarımızın da başımızın üzerinde yeri vardır.. Allah bu dürüst doktorlarımızı ve diğer dürüst meslek sahibi insanlarımızı başımızdan eksik etmesin.. Askerlerimiz, polislerimiz, hakimlerimiz, savcılarımız, gazetecilerimiz vs de bunlara dahildir.. Allah devletimizi, meclisimizi, hükümetimizi, muhalefetimizi ve diğer tüm siyasilerimizi de başımızdan eksik etmesin.. Nasıl ki ülkemizin güvenliğini sağlayan askerlerimize, polislerimize ihtiyaç varsa, hayat kurtaran, insanların acılarını dindirmeye çalışan doktorlarımıza da o şekilde ihtiyaç vardır. Aynı şekilde diğer meslek ahbaplarına da "çeşitli ihtiyaçlarla" ihtiyaç vardır. Çünkü herkesin (en azından işini düzgün yapan, ahlaklı ve dürüst olan her meslek ahbabına) ihtiyacı vardır. Herkesin mutlaka birbirlerine ihtiyacı olduğu gibi.. Biz bunları biliyoruz, farkındayız.

İnsanlık tarihi boyunca insanlık ve tabii ki ülkeler, sayısı belirsiz çok sayıda genelde "faydalı" olan meslekler ile hayatta kalabilmişlerdir. "Faydasız" olarak görülebilen bazı meslekler bile hem ülkelerin hem de insanlığın gelişmesine ve hayatın devamına olanak sağlayabilmiştir, diyebiliriz. Ve bu faydasız olarak görülebilen mesleklerden biri de işte bu "blog" tabanlı yazılarınıda içerir.  Bizim yaptığımız da aslında bir nevi "araştırmacı blog gazeteciliği" gibi birşey. Aslında devletler, bu yönde olan insanları "gazetecilik" kapsamında "araştırmacı blog yazarlığı"ni bir meslek haline getirse ne güzel olurdu.. Bence buna ihtiyaç var..  Sağlıklı günler, mutlu yıllar dileriz..😊

SOURCES;
---------------
(1)Pharmacracy
https://marakbysoufiane.wordpress.com/2018/03/15/pharmacracy/
ET:10.09.2024

✔Researchs and Reviews Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak,küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek ve herhangi bir sorunda yasal soruşturma sözkonusu olabilecek bir isim vermek vb gibi yazılar yazmak yasaktır.Özellikle de bunları Unknow olarak yayınlayan yorumlar dikkate alınmayacaktır.Tespit edilirse yayınlanmaz yada silinir..