6 Ocak 2025 Pazartesi

Psikiyatri ilaçları insanların beyinlerine zarar veriyor ve yaşam ömrünü 20 yıl kısaltıyor mu?

                                                        Dr.Peter R. Breggin, (2)

GÜNCELLEME : Bu yazı, ilk defa 26 Aralık 2018 tarihinde yayınlanmıştır.. (06.01.2025)

İlaç firmalarının ve hekimlerin bilmedikleri yada insanlıktan bilerek sakladıkları korkunç gelişmeler..

Psikiyatri ilaçları "insanların beyinlerine zarar veriyor ve yaşam ömrünü 20 yıl kısaltıyor." Ve dahası kalp hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalığın sebeplerinden de biri olabiliyor..

İlaç firmalarına karşı onlarca dava'da tıp uzmanı olarak görev yapan ve özellikle de Indiana'daki bir mahkeme tarafından Eli Lilly firmasına karşı açılan 150'den fazla davaya bilimsel uzman olarak atanan Psikyatrist Prof.Dr.Peter R. Breggin, "psikiyatrik ilaçların ne kadar tehlikeli olduğunu ve insanlara olabildiğinden çok daha büyük zararlar verdiğini" belirtiyor..

Dr.Peter R. Breggin,YOUTUBE'de yayınlanan "Psychiatric Drugs Are More Dangerous than You Ever Imagined" (2) adlı videosunda,konuyla ilgili her şeyi açıklıyor.. İşte Dr.Peter R. Breggin'in "psikiyatrik ilaçlarla ilgili dehşet verici detayları.." ;

Psikiyatri Hakkında Basit Gerçekler
Psikiyatrist Peter R. Breggin
A Serisi

****************
"Psikiyatrik ilaçlar tahmin edebileceğinizden çok daha tehlikelidirler..

Adım Dr.Peter Breggin. Bu Psikiyatr Hakkındaki Basit Gerçekler dizisindeki yeni videom..

Bugünkü konum, psikiyatrik ilaçların bunları reçete eden doktorlar tarafından inandırıldığınızdan çok daha tehlikeli olduğudur.

Bu psikiyatrik ilaçların aslında ne kadar tehlikeli olduğunu bilse,çoğu kişinin ilaçları almaya asla başlamayacağına yürekten inanıyorum. Ayrıca ilaçları reçete eden çoğu kişinin bu ilaçların ne kadar tehlikeli olduğunu bilse,bu ilaçları reçete etmeye son vereceğine inanıyorum.

Bu kadar kişi nası olur da psikiyatrik ilaçlar hakkında bu kadar bilgisiz olabilir?  Gerçek şu ki çünkü bu kişilerin tümü bilgilerini ilaç firmalarından temin eder.

En son ne zaman bir araba üreticisinin bozuk frenlerden dolayı yollarda ölümler olduğunu çok önceden duyurduğunu duydunuz? En son ne zaman bir araba üreticisinin arabalarının gaz pedalının sıkışarak insanların ezilmesine yol açtığına "bunun bizim suçumuz" dediğini duydunuz?

Size söyleyebilirim ki ilaç firmaları bundan daha kötüdür. Sizin ve doktorunuzun ilaçların ne kadar tehlikeli olduğunu öğrenmesini önlemek için ilaç firmalarının çok daha fazlasını yaptığını söyleyebilirim.

Bunları biliyorum çünkü ilaç firmalarına karşı onlarca dava da tıp uzmanı olarak görev yaptım. İlaç firmalarının kendi içlerine ve neler yaptıklarına baktım. Indiana'daki bir mahkeme tarafından Eli Lilly firmasına karşı açılan 150'den fazla davaya bilimsel uzman olarak atandım.

Davalar da Prozac ilacının şiddete, intihara, sakatlanmalara, mani ve psikoza yol açabileceği iddia edilmişti. Yani firmaların içinde neler olup bittiğini biliyorum. Kimsenin bilmediği kadar bu ilaçların ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorum.

İzin verirseniz size kısaca "Psychiatric Drug Withdrawal" (Psikiyatrik İlaç Bırakma) adlı kitabımın ilk yarısındaki bilgilerin bir özetini sunayım. Kitabın ikinci yarısı size psikiyatrik ilaçları bırakmanıza yardımcı olmayı hedefler. Çünkü bu ilaçları bırakmak çok tehlikeli olabilir. Bazen ilaçlara başlamaktan daha tehlikeli bile olabilir.

Öncelikle belki bir üniversite öğrencisi olarak aldığınız veya ebeveyn olarak çocuğuna verebildiğiniz uyarıcı ilaçlara bakalım. Uyarıcılara başlayan çocuklarda yapılan takip araştırmaları, beyin dokularında, beyin taramalarında ölçülebilir bir küçülme göstermektedir.

Uyarıcı alan çocukların boyu ve kilosu düşük kalır. Diğer kişilere oranla daha çok yetim kalırlar. Ruh hastalıkları hastanelerine daha sıklıkla giderler. İntihar oranları daha yüksektir. Takip araştırmalarının belgelediği bu gerçeklerden herhangi biri uyarıcı verilmeye başlanırsa size neler olabileceğini gösterir.

Özellikle bir araştırma, çocukken uyarıcı verildiyse, gençlikte kokain istismarının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Bunun sebebi, Ritalin, Concerta, Adderall, Dexedrine gibi uyarıcı ilaçların etki itibariyle kokaine çok benzemesidir.

Diğer bir grup, sedatiflere bakalım. Aldığınız Sonata, Ambien gibi uyku ilaçları. Uyku için reçete edilen sedatiflerden herhangi biri. Artık elimiz de bu ilaçların yaşam süresini kısalttığına dair ikiden fazla çok iyi araştırma var. Bunları Google'da arayabilirsiniz.

Size bunları psikiyatrik ilaçları bırakmayla ilgili daha kesin bilgilere ulaşabilmeniz için söylüyorum. Şimdi de Xanax, Valium, Ativan, Klonopin gibi benzodiyazepinlere, sakinleştirici ilaçlara bakalım. Bu ilaçlar çok bağımlı yapıcıdır.

Sadece 6 haftalık kontrollü klinik araştırmalarda Xanax alanların büyük kısmının ilacı bırakamadığını biliyor musunuz? Bu insanların sadece 6 hafta içinde Xanax bağımlısı olduğunu biliyor musunuz?

Sadece reçete yazmak isteyen ilaç şirketleri açısından, psikiyatristler açısından harika. Ama bu sizin açınızdan korkunç. Birçok araştırmanın gösterdiği bu Xanax, Ativan gibi ilaçlar da beynin küçülmesine sebep olurlar.

Bu ilaçları bırakmak bir dehşet hikayesine dönüşebilir. Bu ilaçları bırakmak uyuşturucu ilaçları/opiyatları bırakmaktan bile zor olabilir. İlaçları bırakmayı deneyen kişilerde korkunç bir uykusuzluk, anksiyete, bedenlerinde ağrı ve sızılar ortaya çıkabilir. Ayaklarında öyle ağrılar olabilir ki ayağa kalkamayabilirler. Bu çok fazla ızdıraptır.

Bedenlerin her yerinde tuhaf duygular hissedebilirler. Ardından ilacı bırakırlarken akıllarının eskisi gibi çalışmadığını, geçmişe dair hafıza kayıpları olduğunu, öğrenmede zorlandıklarını farketmeleri.. Bunun zor olduğunu biliyorum. Bunlar hakkında konuşmak bile zor..

Bu ilaçların ne kadar tehlikeli olduğuyla yüzleşme vakti gelmiştir. Uyarıcılar, uyku hapları ve benzolarda gördüğümüz gibi antipsikotik ilaçlar da ki bunlar aslında antipsikotik ilaçlar değil, insanları lobotomize eden ilaçlardır. Bunlar bazen insanlara uyku için verilir. Örneğin Seroquel, bu bazı kişilere uyku için verilir. Veya Abilify yada Latuda.. Risperdal, Zyprexa..

Tüm bu ilaçların beyne çok zararlı etkileri vardır. Bu ilaçlar, beynin bazal ganglion denen bölgesini neredeyse hurdaya çevirirler. Çok ürkütücü bir bozukluk olan tardif diskineziye sebep olurlar. Tardif diskinezi hakkında başlı başına bir Basit Gerçekler videosu hazırladım. Bu ilaçlar ömrü kısaltır.

Her ne sebeple verilirse verilsin, ister gece uyumaya yardımcı olması için ister halüsinasyon gördüğünüz ve birçok sorununuz olduğunuz için olsun, ömür boyu bu ilaçları alması sağlanan kişilerin yaşam sürelerinin 20 yıl kısaldığına dair elimizde kanıtlar mevcut.

Yaşam süresinin nasıl kısaldığına dair bazı sebepleri bilmekteyiz. Özellikle daha yeni olan, ikinci nesil olarak adlandırılan atipik antipsikotikler.. Bunlar hatta eski ilaçlardan daha kötüdür çünkü bunlar metabolik bir sendroma yol açarlar. İnsanlar ilaçlarla obez olurlar. Şeker hastalığına yakalanırlar. Pankreatit'e yakalanırlar. Kolesterol değerleri yükselir. Kan basıncı düşer.

Ayrıca ilaçların kalp ritm bozukluklarına da sebep olması ve diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında daha çok kardiyovasküler hasara sebep olabilmesi, insanların ömrünün bu ilaçları alırken nasıl kısaldığının sebeplerinden biridir. Sözde duygu-durum sabitleştiriciler ki aslında sadece duyguları bastıran ilaçlardır. Bunların çoğu aslen epilepsi nöbeti ilaçlarıydı.

Bunlardan en uzun süre araştırmış olduğumuz Lityum'dur. Doktorunuzun dediği gibi tüm hayatınız boyunca lityum almaya devam ederseniz, hafıza zorlukları, yeni konuları öğrenmede, işlerinizi halletmede zorlanma şeklinde ciddi ruhsal problemlere yakalanma riskine girersiniz.

Bu ilaçların hiçbiri beyninize faydalı değildir. Bu ilaçların tümü beyniniz için kötüdür. Bu da hiç sürpriz olmamalı. Bu ilaçlar, doktor ve reçete yazan kişi bu ilaçları vermeden önce hiçbir biyokimyasal dengesizliği bulunmayan beyinlerde, çok sayıda biyokimyasal dengesizliğe yol açarlar.

Lütfen birdenbire ilaçlarınızı almayı bırakmayınız. Çünkü en büyük trajedilerden biri bu ilaçları bırakmanın bir felaket olabileceğidir. İnsanlar intihar düşüncelerine kapılabilir. Şiddet eğilimi gösterebilirler.

Bazı ilaçlar bırakıldığında nöbetler geçirebilirsiniz. Bazı ilaçlar bırakıldığında kan basıncınızın düşmesine yol açabilir. Doğru bilgiler edinin. Ben bildiğim herşeyi "Psychiatric Drug Withdrawal" (Psikiyatrik İlaç Bırakma) kitabına koydum. İyi bilgiler edinin. İyi klinik gözetim bulun. Aile ve arkadaşlarınızla birlikte çalışın.

Psikiyatrik ilaçları ne kadar kısa süre kullanıyor olursanız, daha iyi bir hayat kalitesine sahip olmanız o kadar olasıdır." (1)

***

ÖNEMLİ NOT : Yazı başlığını "psikiyatri ilaçları insanların beyinlerini küçültüyor.." şeklinde yazmıştım ancak bu durum sanmıyorsam "çeşitli psikiyatri ilaçları (uyarıcılar) alan küçük çocuklar" için geçerlimiş..Ancak ne olursa olsun küçük bedenler de birer can taşımaktadır..Çocuk olsun yetişkin olsun açıkçası bu (Dr.Peter R. Breggin ve diğer bilim adamlarının,araştırmalarının sonucundaki) bilgilerden sonra psikiyatrik ilaçların (hepsinin /bazılarının artık bilemicem) beyinlere zarar verdiği çok açık bir şekilde belli oluyor..O yüzden başlığı yanlış anlaşılma olmasın ve genel bir anlam katsın diye "psikiyatri ilaçları insanların beyinlerine zarar veriyor" şeklinde değiştirdim..Umarım anlayışlı olursunuz..Teşekkür ederim..? (GT:26.12.2018)

ÖNEMLİ UYARI : Buradaki bilgilere dayanarak psikiyatrik ilaçlarınızı birdenbire kesmeyiniz,bırakmayınız..Mutlaka doktorunuza danışınız.Zaten yukarıdaki profesör,de ilaçların birdenbire bırakılması taraftarı değil.İlaç bırakma girişimi doktor gözetiminde birlikte gerçekleştirilmelidir..Kendi başınıza bu işi yapmamalısınız..Kendinize yada başkalarına faydadan çok zarar verebilirsiniz..Buradaki GENEL UYARILAR kısmınıda okuyunuz..Sağlıklı ve mutlu olmanız temennisiyle..E.Y.

KAYNAKLAR;
----------------------
(1)TürkçeÇeviri : www.guvenkendine.org
Dr. Peter Breggin - Psikiyatrik İlaçlar Tahmin Edebileceğinizden Çok Daha Tehlikeli
https://www.youtube.com/watch?v=tcQ5pun7dTo
ET:24.12.2018
Dr. Peter Breggin'in çalışmaları hakkında daha çok bilgiyi kendi web sitesinden temin edebilirsiniz (İngilizce):
http://www.breggin.com/
ET:24.12.2018
Original;
(2) Simple Truths About Psychiatry
By Psychiatrist Peter R. Breggin, MD
A Series
Psychiatric Drugs Are More Dangerous than You Ever Imagined
https://www.youtube.com/watch?v=luKsQaj0hzs
ET:24.12.2018
Peter Breggin, MD
https://twitter.com/AmericanMD
ET:24.12.2018

✔Researchs and Reviews Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

28 yorum:

  1. Sadece psikiyatrik ilaçlar değil diğerlerinden de şüphe ediyorum ben. İnsanlar iyi olurlarsa nasıl para kazanacaklar?

    YanıtlaSil
  2. İlaç kullanmak bir dert,kullanmamak ayrı dert :( Bence ilaçlardaki kimyasallar insan için tehlikeli ve mümkün olduğunca az ilaç kullanılmalı...

    YanıtlaSil
  3. Sorsan herkes depresyonda...önüne gelen herkes kulaktan dolma ilaç kullanıyor..Hele o küçücük minik bedenlerin bunlarla çokkkk erken tanışması çok üzücü ( Tıbbi anlamda tedavisi şart hastalıkları hariç tutarım )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirici yazılarınız için asıl ben teşekkür ederim..

      Sil
  4. Doğallıktan uzaklaştığımız her gün aslında yaşam döngümüzü bozuyoruz.
    Blogunuzu bloguma yaptığınız yorum sayesinde keşfettim. Çok da güzel oldu. Bloglara yorum yapmanın önemi bu bence.

    YanıtlaSil
  5. Her gün bir şey yumurtluyorlar.İçmezsen şöyle olur, içersen böyle olur. Ben şu beynimi bir tarttırayım. Üstelik onların hesaplarına göre benim şimdi ölü olmam gerekiyordu.Tövbe,tövbe... Hiç niyetim yok valla. Kafam da çalışıyor şükür.
    Paylaşım için teşekkürler Ertuğrul 😊

    YanıtlaSil
  6. Yalnızca pskiyatri ilaçlarıyla kalsa iyi... Resmen günbegün zehirleniyoruz, ölüyoruz. Sonumuz hayrolsun. Mümkün olduğunca doğal beslenmeli, doğal yaşamalı ve kendimize iyi gelecek işlerle meşgul olmalıyız. Ancak bu farkındalığı oluşturmak zor görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. Bütün ilaçlarda aynı şey söz konusu özellikle de mutlaka kullanın diye etrafta reklamı yapılanlarda (kolestrol ilaçları gibi) tabii psikiyatrik ilaçlarda durum daha vahim. Bir ilacı doktor verse bile iyice araştırmadan kullanmamak gerekiyor ve mümkün olduğunca az ilaç kullanılmalı. İlaç sektörü silah ve uyuşturucudan sonra 3. sırada olan bir sektör bu nasıl oluyor herkesi daha çok kullanıma sevk ederek. Çok faydalı bir yazı elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Ben artık tüm ilaçlara (malesef aşılara) şüphe ile bakmaya başladım. Para işin içine o kadar çok girdi ki insanların iyilik hali geri planda kalıyor.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Ertuğrul Bey, Herkesi çok yakından ilgilendiren bir konuyu gündeme getirmişsiniz. Zira dünya savaşlarına sebep olan kartellerden biriside malum de ilaç... Hal böyle olunca insan sağlığı kullanılarak savaşlar öyle ya da böyle hızla sürüyor. Kısaca ne öldürüyorlar, ne iyileştiriyorlar... Ömür billah ilaçlara daha fazla nasıl "bağımlı bırakırız"ın yolları aranıyor. Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  10. Harika bir bloğunuz var ve yeni keşfettim , bende sizi blogspot uzantılı siteme bekliyorum www.zanalab.com
    , ayrıca attığınız her adımda başarılı olursunuz umarım çünkü enterasan , değişik ve diğer bloglardan bir farklı yazı konseptiniz var.

    YanıtlaSil
  11. Bunları detaylı olarak bilmiyor olsam da bu ilaçlara yönelik hep bir önyargım olmuştu, özellikle Türkiye'de. Malum kişiyi tam olarak analiz etmeden herkese benzer tür ilaç yazılıyor. Hatta önceden doktorun verdiği ilaç 1 hafta kullandıktan sonra epilepsimi tetiklediği için nöbet geçirmiştim. O süre boyunca da hiçbir faydası olmadı. Yurtdışında çok daha yaygınmış ne yazık ki. Özellikle bu genç yaştaki kişilerin daha iyi odaklanması ile ilgili kullandığı ilaçlar için bir belgesel filmi izlemiştim. Adı "Take Your Pills". Eminim ilginizi çekecektir, izlemediyseniz tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  12. Dediğiniz gibi zorunda olmadıkça kullanılmaması gerek psikiyatri ilaçları mesela antibiyotikte öyle.Ne olursa olsu kendimizin doktoru olmalıyız yani kendimize iyi bakmalıyız.

    YanıtlaSil
  13. Ben bu konuda proje yaptim agiz sagliginida bozuyor dis kaybina sebep oluyorlar

    YanıtlaSil
  14. İçeriğindeki maddelerden ve uzun kullanımlarından dolayı bence de çok sağlıklı olmasa gerekler. Annemde zamanında bir süre kullanmıştı bu tarz ilaçlardan. Ama bazen insan kendinden bile kaçamadığı zamanlarda mecbur kalıyor kullanmaya.

    YanıtlaSil
  15. Yeni yazını bekliyorum ve uğrayorum ama hala yazmadım :) Mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,
    Uzun zamandır blogları, bu arada sizin bloğu da takip edemedim. Elbette çok şey kaçırmışımdır.
    İnşallah yeni yılda, yeni bir heyecanla bloglarınızdan yararlanmaya çalışacağım.
    Her gününüzün yeni olmasını, her anınızın mutlulukla dolmasını dilerim.

    YanıtlaSil
  17. Gerçek Bilgiler
    Sıradışı Bilgiler
    Pratik Bilgiler
    Tekno Bilgiler
    Tuhaf Ama Gerçek
    İlginç Bilgiler
    İnanılmaz Bilgiler
    Şaşırtıcı Bilgiler
    https://www.netbilgiler.net/

    YanıtlaSil
  18. yine müthiş bir araştırma yazısı, elinize sağlık Ertuğrul Bey, bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz, iyi seneler ayrıca, sağlık mutluluk huzur dilerim:)

    YanıtlaSil
  19. ben de 1,5 yıldır panik atak ve tansiyon sebebiyle kardiyoloğumun tavsiyesiye 10mg cypralex kullanıyorum...kısmetse haziran temmuza kadar azarazar azaltığ bırakmayı düşünüyorum bir aksilik olmazsa umarım çok büyük bir yan etkisi olmamıştır bu zaman zarfında diye umuyorum....sağlıklı bir yıl olsun 2019 hepimize inşallah...sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  20. ha haa türkiyede depresiflerde bipolarlarda manik depresiflerde panik ataklarda dikkat dağınıklığında artış var. iyice modernleştik. doktorlara avukatlara hayatta güvenilmez ki zaten :) psikiyatrlar adamı hasta eder valla. aman aman ben ilaç bile içmem. doktora da gitmem. aman uzak dursunlar :)

    YanıtlaSil
  21. Ya elbette doktor değilim ben. Doktorların vardır bir bildiği bu ilaçları veriyorsa ama ben depresyon geçirenin ilaca sarılmasına karşıyım. Depresyon dediğin şey insanın kendisinin yenebileceği bir şeydir. Eğer ben şimdi kendimi bıraksam, akşama kadar yatıp uyusam, acıklı filmler izleyip şarkılar dinlesem depresyonun alasını yaşarım. Çünkü hiçbirimizin yaşamında bir şeyler yolunda gitmiyor. Maddi sıkıntılar var, rahat değiliz vs.. Bence depresyona girmek moda oldu insanlar arasında ve bana çoğunun depresyonu hiç inandırıcı gelmiyor. Bu ilaçları hiç kullanmadım kullanmak da istemem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülhan Hanım; affınıza sığınarak yanlış düşünüyorsunuz demek zorundayım. Büyük söylemekten lütfen kaçının. Ne olduğunu bilmediğiniz o sıkıntılı durumun modası mı olur? Başkasını etkilemek için ve neden uzun süre o boğucu sıkıntıya giresiniz ki? Bütün hastalıklar gibi bir hastalıktır depresyon ve tedavi edilmezse çok kötü sonuçlar doğurur... Bilginize.

      Sil
  22. Zararlı biliyorum ama bazen öyle anlar oluyor ki olmadan da olmuyor işte

    YanıtlaSil
  23. Tüm ilaclarin yan etkileei olabiliyor. En iyisi mümkün oldugunca dogadan faydalanmak 😊

    YanıtlaSil
  24. artık çoğu ilaç iyileştirmek değil hasta etmeye başladı

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak,küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek ve herhangi bir sorunda yasal soruşturma sözkonusu olabilecek bir isim vermek vb gibi yazılar yazmak yasaktır.Özellikle de bunları Unknow olarak yayınlayan yorumlar dikkate alınmayacaktır.Tespit edilirse yayınlanmaz yada silinir..