2 Mart 2020 Pazartesi

'The Turk' geliyor : Makinelerin Savaşına Doğru

                                                The Turk geliyor - İlistrasyon E.Y.

'The Turk'ü bakalım önce hangi ülke geliştirecek?

Türkiye,ölüm makineleri Syborg Terminatör ordusunu kurabilir(mi?)

Türkiye,Şubat sonunda hem de Regaip Kandili gecesinde Suriye'nin İdlib şehrinde verdiği 33 şehit askerine ağlarken; başta ABD olmak üzere, Çin,Rusya,İngiltere ve İsrail gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu pek çok ülke, "savaş bölgelerinde gerçek insan askerlerin yerine, birer ölüm makinesi olan syborg türü "terminatör robot askerlerin" kullanılması yönünde" çalışmalar başlatmış olduğunu dünya kamuoyundan öğrenmiş oluyoruz..

Katil Robotların dünyasına adım atıyoruz..

İşte insanlığın kaderini değiştirecek,birer ölüm makineleri olan syborg türü android terminatör asker "katil" robotlarla ilgili çok önemli haber başlıkları..

-----------
"‘Katil robot’larla savaş düşündüğümüzden daha mı yakın?
Dünyanın önde gelen 100 robot uzmanı, Birleşmiş Milletler'e (BM) bir mektup yazarak öldürme yeteneği olan robotların geliştirilmesinin ve kullanılmasının yasaklanmasını talep etti ve bu robotların yeni bir silahlanma yarışı çıkarabileceği konusunda uyardı. Peki bu korkular ne kadar gerçekçi? Tamamı insansız tanklardan oluşan bir askeri birlik; kalabalık içinde isyan çıkaranı tespit eden insansız hava araçları; bizim gibi öğrenebilen, bilgisayarla yaratılan "beyinler" tarafından kontrol edilen silahlar..." (1)

"Robot askerler çağı başladı
İngiltere, robot askerlerle dünyanın en büyük tatbikatına başladı. Britanya ordusunun, robot askerlerle düzenlenmiş dünyanın en büyük tatbikatına başladığı öğrenildi. Daily Mail gazetesinin haberine göre, Britanya ordusu, "Autonomous Warrior" (Otonom Savaşçı) adı verilen, robot askerleri savunma sistemine entegre etme projesine başladı. Tatbikat, şimdiye dek robot askerlerle düzenlenen dünyanın en büyük tatbikatı olma niteliğini taşıyor. 200 askerin dahil olduğu projede 70 parçadan oluşan robot gücü, savaş simülasyonlarında kullanılıyor." (2)

"ABD: Çin ve Rusya robot geliştiriyor
ABD Savunma Bakanı yardımcısı Rusya ve Çin'n, katil robot orduları kurduğunu açıkladı. Rusya yapay zekaya sahip savaş robotlarından ordu kurduğunu açıkladı. ABD Savunma Bakan Yardımcısı Robert Work, Ulusal Güvenlk Forumu’nda yaptığı açıklamada Çin ve Rusya'nın katil robotlar gelştrdiğin açıkladı. " (3)

Katil Robot Terminator Üretim Aşaması ve Terminator T-800

                                                         Katil Robot Terminator Üretim Aşaması (35)

"Amerikan ordusuna robot savaşçılar katılıyor
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ordusu bünyesinde sahada görev yapacak robot savaşçıların üretimini gerçekleştirecek firmalar belli oldu. Prototiplerin insansız araçların savaş alanlarında kullanımı konusunda orduya entegre edilmesi amacıyla kullanılacağı belirtildi. Dört hafif ve dört orta ölçekli üretilecek olan robotik savaşçılar, 2021'in sonlarına doğru test çalışmalarına başlayacak." (4)

"ABD robot asker kullanacak
Siber savaş için gizli birim oluşturan ABD savaşlarda insanın yerini alacak robotların peşine düştü. ABD, geleceğin savaşlarına hazırlık yapıyor. ABD Savunma Bakanlığı, siber savaş için gizli bir birim oluşturdu. Bu birimin, bir süre önce İran’ın bilgisayar istemlerini hedef almadığı belirtiliyor. Amerikan ordusu bunun yanında geleceğin robot askerleri için de kolları sıvadı." (5)

"ABD ve İsrail ordusu 'uçan robot askerler' için harekete geçti
İşte geleceğin yeni robot askerleri... Uçabiliyor, hedef tespit edebiliyor ve farklı silahlar taşıyabiliyor. Şu anda sadece ABD ve İsrail ordusu bu yeni nesil 'uçan robot askerler' için sipariş verdi. İşte detaylar..." (6)

"ABD Ordusu: Katil robotlardan korkmayın
ABD Savunma Bakanlığı, silahlı robotların ateş etmesinde nihai kararı hep insanların vereceğini açıkladı. Bakanlığın açıklaması, savaş meydanlarında kendi hedeflerini seçebilen silah platformlarıyla ilgili planların ortaya çıkmasıyla birlikte geldi. Planlarda, yapay zeka alanındaki gelişmeler kullanılarak mevcut hedefleme sistemlerinin güncellenmesi öngörülüyor." (7)

"Rusya yeni 'ölüm robotunu' görücüye çıkardı
Rus ordusu, yeni insansız savaş robotu Platform-M'yi, ülkenin Karadeniz Filosu'na ev sahipliği yapan Kırım'ın Sivastopol kentinde görücüye çıkardı." (8)

Rus avatar robot FEDOR testere kullanmayı öğrendi
Rusya’da üretilen FEDOR isimli robot geliştirilmeye devam ediyor. FEDOR eklenen yeni özellikleri sayesinde testere bile kullanabiliyor. Rusya’da ilk olarak 2014 yılında uzay görevleri için geliştirilen FEDOR isimli insan benzeri robot anahtar kullanarak kapı kilidi açabiliyor, yangın söndürebiliyor. Testere kullanabilmeyi de beceren FEDOR, araba da çalıştırabiliyor." (43)

Rus avatar robot FEDOR iki eliyle ateş edebiliyor
Rusya’da üretilen ve 2021 yılında uzaya gönderilmesi planlanan FEDOR isimli robotun, iki eliyle ateş edebildiği açıklandı. Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Rusya’da üretilen ve 2021 yılında uzaya gönderilmesi planlanan FEDOR isimli robotun artık iki eliyle ateş edebildiğini söyledi. Twitter’dan açıklama yapan Rogozin “Robot FEDOR, iki elini kullanarak ateş etme hünerlerini gösterdi” ifadelerini kullandı." (44)

Rusya'nın 'Robot askeri' uzaydaki görevine başladı
Rusya, "insansı robotu" Fedor'u, Soyuz MS-14 uzay aracı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderdi." (45)

Terminatör filmlerinin kabusu Skynet gerçek mi oluyor?
Terminatör film serisinde robotları insanlara karşı bir araya getiren ve kendi ordusunu kuran Skynet, özellikle yapay zeka teknolojisinin hızla geliştiği günümüzde tekrar tekrar hatırlanmaya başlandı. Peki robotlar günün birinde gerçekten de bilinç kazanabilir mi? Skynet türevi bir tehdit insanlığın karşısına dikilir mi?" (46)

Bilim insanları canlıya benzer robotlar üretti (Skynet gerçek mi oluyor?)
Bilim insanları büyüyebilen, yiyebilen ve diğer gerçek canlılar gibi gelişebilen küçük robotlar yapmayı başardı. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Cornell Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının ürettiği küçük robotları geliştirmek için DNA’ye benzer yapay biyo materyaller kullanıldı." (47)

Terminatör çağına hazır mısınız? ABD'nin geliştirdiği madde çığır açacak
ABD'de askeri uzmanlar, gerilerek değiştirebilen sıvı metal sistemler geliştirildiğini belirterek, şekil değiştiren robot yapımına bir adım daha yaklaşıldığını belirtti." (48)

Programlanabilir sıvı geliştirildi - Terminatör gerçek oluyor!
Bilim insanları programlanabilir sıvı geliştirmeyi başardı. Bu tarihi başarı akıllara Terminatör 2'deki T-1000 robotunu getirdi." (49)

Terminatör Gerçek Oluyor: ABD Ordusu, ‘Sıvı Metal’ Üretti
(...) Yeni sıvı metal, bir anlamda Terminator 2 filmindeki kötü robotu akla getiriyor. ABD Hava Kuvvetleri, polimerleşmiş sıvı metal ağı olarak adlandırdığı malzemeyi duyurdu. Kendi kendine bir araya gelen nano yapılardan oluşan bu malzeme, kabuklar arasında depolanmış sıvı metalden oluşuyor." (50)

Terminatör gerçek oluyor
"Geliştirilen bir aşı kurşun yarasını bile 15 saniyede kapatacak."
Geliştirilen yeni bir madde sayesinde hayati organlara isabet etmeyen kurşunların açtığı yaralar kısa sürede kapatılabiliyor. Amerikan Özel Harekât Komutanlığı’nın siparişiyle araştırmalar yapan RevMedX firması, kurşun yaralarını 15 saniyede kapatabilen “XStat” adını verdiği bir “sünger şırıngası” geliştirdiğini duyurdu." (51)

Geleceğin askeri "swords"
Resim "ABD robot projesiyle asker ölümlerini azaltmayı istiyor"
Amerikan Time dergisi geçtiğimiz yıl savaş robotlarını yılın en şaşırtıcı icadı ilan etmişti. Şimdi bu robotların uygulamada da kendilerini kanıtlaması isteniyor. Amerikan ordusu, “swords” adını taşıyan bu robotlardan 18’ini Nisan ayı başında Irak’ta devriye görevine çıkarmayı planlıyor. Amerikan ordusunun, makineli tüfekli ilk robotu dakikada bin mermi atabiliyor. Robotu yapanlar, “swords”ün iki kilometre mesafeden bir madeni parayi hiç sarsmadan vurabileceğini şevkle anlatıyor. Bu robotu geliştiren robot fabrikası Foster-Miller’ın başkan yardımcısı Arnes Mangolis şöyle konuşuyor: “Bu savaş robotu, Amerikan ordusunun kayıplarını büyük çapta azaltmaya yarayacak.” " (52)

Skynet Gerçek Dünyada | Gerçek Hayat Skynet
Arnie bizim arkadaşımız mı? Teknoloji endüstrisi dışında birisiyle yapay zeka hakkında ne zaman konuşsam, genellikle fikirden korkma eğilimindedirler. Bunun başlıca nedeni, yaratıcılarına uymayan ve kodlanmış ahlak ve disiplin sınırlarını aşan kendini bilen bir robotu tasvir eden gişe rekorları kıran filmler. “Dinleyin ve Terminator'un orada olduğunu anlayın. Onunla pazarlık yapılamaz, bununla ilgili akıl edilemez, acıma, pişmanlık veya korku hissetmez. Ve kesinlikle durmayacak… ”- Kyle Reese" (53)

Erdoğan: ABD sınırımızda terör ordusu kuruyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye'de 30 bin kişilik 'sınır gücü' kuracağını açıklamasına tepki göstererek "Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır" dedi." (54)

Robot askerlerle ilgili diğer haberler..
-------------------------------------
"‘Katil robotlar tehlikeli ülkelerin eline geçebilir!’
BM Konvansiyonel Silahlar Kongresi'ne yapılan sunumda katil robotlara yönelik yasaklayıcı bir yönetmelik ihtiyacı dile getirildi." (9)

"Robotlar 80 yıl içinde Dünyayı idare edecek
İngiltere’nin yaşayan en büyük bilim insanı James Lovelock, yarı makine yarı insan görünümlü robotların (cyborg) 80 yıl içerisinde dünyayı idare edebileceklerini iddia etti." (10)

"Robotları askere alacaklar mı?
Gelişen yapay zeka ve robotik teknolojinin orduya nasıl dahil olacağı konusunda tartışmalar sürüyor. Savaşçı robotlar konusunun gündeme geldiği son yer Münih Güvenlik Konferansı oldu. Reuters'ın haberine göre, Almanya Siber ve Bilgi Komutanlığı'ndan Korgeneral Ludwig Leinhos, robotların savaş amacıyla kullanılmasına karşı görüş bildirerek, savaşta otonom sistemler üretmek ve kullanmak gibi bir planları olmadığını söyledi." (11)

                                                                      Robot Askerler (36)

"Avrupa Parlamentosu 'katil robotları' yasakladı
Avrupa Parlamentosu, insan müdahalesi olmadan insanları öldürebilecek otonom silah sistemlerinin geliştirilmesi ve kullanılmasını yasaklayan bir karar aldı. Bu alanda uluslararası bir yasak çağrısı da yapan karara bazı Avrupa parlamenterleri, yapay zekanın gelişimini kısıtlayabileceği çekincesiyle karşı çıkıyor. Parlamenterlerin bir kısmı da bazı ülkelerin bu tür silahlar geliştirirken diğer ülkelere izin verilmemesinin bir güvenlik sorunu yaratabileceğini düşünüyor." (12)

"Yapay zekâ teknolojisi savaşın karakterini nasıl değiştirecek?
(...) Yapay zekâlı robot askerler mi geliyor? Üçüncü dalga yapay zekâ sistemlerinde yaşanacak gelişme ile paralel olarak harekât alanında robot askerleri daha fazla görmeye başlayacağız. Mevcut teknoloji ile geliştirilen robotlar belirsizliğin artığı koşullarda doğruluk seviyesi azalan kural temelli algoritmalar kullanılarak üretildikleri için müstakil olarak kısıtlı şartlarda kullanılabilirler. Ancak robotlar ve insanlardan oluşturulacak karma görev grupları, orduların harekât etkinliğini artıracak, insani kayıpların azalmasına neden olacaktır. Fiziksel olarak insani özelliklerin yetersiz kaldığı durumlarda robotlar tamamlayıcı rol üstlenecektir. ABD Donanmasında gemilerde yangınlara müdahale için robotlar kullanılmaya başlanmıştır." (13)

"TEEKKED, ABD’nin “savaşçı robot” gerçeğini ortaya çıkarttı
Sosyal medya sitelerindeki bazı hesaplar bir ABD şirketinin ABD ordusu için ürettiği savaşçı robot adı altında bir video kaydı yayınladı. Video Facebook ve Twitter sitelerinde geniş kitleye ulaşarak yüzlerce yorum ve paylaşım almıştır. Kayıtta, eğitmeye çalışan bir grup arasında saha testine giren silahlı savaşçı robot yer almaktadır. Gazeteci Samer Alani, videoyu perşembe günü yayınlayarak şu yorumu yaptı; “ABD ordusuna savaşçı robot sanayisinde uzman ABD şirketi Boston Dynamics, savaşçı robotların birinin testinden ibaret olan bir video yayınladı.” (14)

"NASA’nın yeni robotu ölüm vadisinden kaçtı
NASA,  güneş sistemindeki gezegenleri keşfetmek için Cruosity gibi robotları kullanıyor ancak bu robotların bir sorunu var. Çok hantal ve dayanıksızlar. Robotlar Mars’taki zor atmosfere karşı olabildiğince korunuyor olsa da dik yamaçlardan, uçurumlardan, toprak/kum kaymalarından kaçıp kurtulabilecek çevikliğe ve yeteneklere sahip değiller. " (15)

İŞTE İLK DİNAMİK HAREKETLİ ROBOT ; GERÇEK

"Sevimli mi Korkunç mu?"

"Alışık olmadığımızdan bu tip hareketli robotlar çok sevimli gözükebilir ancak .... "

"ABD’NiN ROBOT ASKER FABRiKASI BOSTON DYNAMICS
Yakın gelecekte gündelik hayatımızı ve iş yapma biçimlerimizi en çok etkilemeye aday teknolojilerin başında robotlar yer alıyor. Bu yapay zeka harikaları, ordulardan hizmet sektörüne kadar pek çok alanda devrim başlatacak nitelikte. Geliştirdiği robotlarla bu işin hangi noktalara varabileceği konusunda heyecan verici bir vizyon sunan Boston Dynamics şirketine, geleceği şekillendirecek en önemli aktörlerden biri olarak yakından bakmakta fayda var" (16)

"Boston Dynamics Robot Atlas'ın son videosunu yayınladı
Dünyanın en ünlü robotik firması Boston Dynamics, yayınladığı yeni video ile Robot Atlas'ın yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Videoda Robot Atlas zorlu bir parkuru atlatırken yanlamasına zıplamasıyla dikkat çekiyor." (17)

"Dünyanın en dinamik insansı robotu Atlas
ABD'li robot şirketi Boston Dynamics tarafından üretilen dünyanın en dinamik insansı robotu Atlas'ın yeni hünerlerini sergilediği bir video yayınlandı." (18)

Dünyanın en dinamik insansı robotu Atlas

                                                                          Dinamik hareketli robot ATLAS(23)

Ne kadar sevimli,öyle değil mi? 🙂

"Alışık olmadığımızdan bu tip hareketli robotlar çok sevimli gözükebilir ancak aslında gerçeğe dönüşürler ise gerçekten sonuç insanlık için çok korkunç olabilir.." 🤔

İşte size bir örnek..Bu videodakiler sahte değil..Dikkatlice izleyin..İZLE

                                                             Savaşçı Asker Robot (24)

YA SONRA BÖYLE OLURSA.. 

                                                                     Makinelerin savaşı (40)

Makinelerin savaşı 1 (35) - İZLE
Terminator Genisys - All Young T-800 Arnold Scenes
Makinelerin savaşı 2 (36,37) - İZLE
Terminator War Of The Machines
Makinelerin savaşı 3 (38) - İZLE
Opening (Future War) | Terminator 3 [Open Matte 1.78:1]
Makinelerin savaşı 4 (40) - İZLE
Opening (Future War) | Terminator 2: Judgment Day [Remastered]
Makinelerin savaşı 5 (41) - İZLE
All Future War Scenes - Terminator: Dark Fate (2019)
Makinelerin savaşı 6 (42) - İZLE
TERMINATOR: Future War

Peki,Türkiye'de durum ne?

"Türkiye,birer ölüm makineleri olan syborg türü terminatör robot askerleri oluşturabilecek mi? Yoksa bunlar sadece hayal mi?"

Yabancı ülkeler yapıyorken..Türkiye'de durum ne?
-----------------------------------------------------------------

"TSK için robot asker geliştirilecek
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), terörle mücadele operasyonlarındaki zayiatını azaltma hedefiyle ‘robot asker’ projesi geliştirilecek. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın (SSM) yayımladığı afişte, “Yeni dünyanın insansız ve otonom teknolojilerini beraber geliştirelim. SSM, üniversiteler ve özel sektör işbirliği ile robot asker için ilk adımı atıyor. Siz de başvurun. Bu projeyi birlikte hayata geçirelim” denildi." (19)

"Konya'da üretilen 'insansı' robot askerler görev bekliyor
Konya'daki AkınRobotics fabrikasında üretilen insansı robotlar Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın projesine talip oldu. Yapay zeka, mekanik ve elektronik alanında 9 yıldır Ar-Ge faaliyeti yürüttüklerini anlatan Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, bu tecrübeyi, kurdukları Türkiye'nin ilk insansı robot fabrikası olan "AkınRobotics"te seri üretime geçirdiklerini vurguladı." (20)

"TBMM'ye başvuru: Robotlar İslamiyet'e uygun davransın
AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, kendisine gelen dert mektupları ile ilgili soruları cevapladı. Satır başvurular arasında, "robotların İslamiyet ve Müslümanlığa uygun davranması gerektiğini" ya da renk "körü olanların da asker ve polisliğe alınmasını isteyenler" olduğunu belirtti." (21)

"MEB Robot Yarışması
Yarışma kayıtları 02 Ocak - 20 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.Bu yıl ortaokul ve dengi okullar  ilk defa  iki kategoride yarışmaya katılabilecektir." (22)

SONUÇ

ABD'nin Ortadoğu'da özellikle de Suriye kesiminde operasyonel faaliyetler de,bu ölüm makineleri sybor terminatör robot askerleri kullandığına dair şüpheler de yok da değil..İşte yukarıdaki haberleri yukarıda okudunuz..

"ABD,Çin,Rusya,İngiltere ve İsrail başta olmak üzere çok sayıda ülke, "syborg terminatör robot asker ordusu"nu kurabilmek için,çoktan hazırlıklara başlamış durumda.."

Peki ya Türkiye?

Türkiye'nin askeri savunma sanayi bakımından böyle bir girişimi başlatmış olduğunu ancak nedense bu girişimin ya çok yavaş ilerlediğini yada gerçekten de böyle bir girişimin henüz olmadığı/oluşturulmamış olabileceği akıllara geliyor..

TSK'nin Suriye'de ve diğer alanlarda iha'lardan fazlasıyla yararlandığı görülüyor ancak "robot asker" teknolojisiyle ilgili bir şey söyleyebilmemiz henüz erken gibi..

ABD ve Rusya'nın henüz "robot asker" teknolojisini sahaya sürmediğini de görüyoruz..Ancak bu ilerde sürmeyecekleri anlamına gelmiyor..Yukarıdaki videoları izlediyseniz, çok hareketli robotların ellerine verilen silahlarla ne kadar çok tehlikeli bir konuma ulaştıklarını görebiliyorsunuz..

O nedenle Türkiye'nin bu"robot asker" sahasında daha çok etkin bir mücadele başlatması gerekiyor..

"Askerlerimizin yabancıların "syborg terminatör katil robotlar" tarafından şehit edildiklerini bir düşünsenize.." 🤔

Hadi bir hayal kuralım..Olabilir mi? 💎

""Terminator ordusu" için yapay zeka prototipi "The Turk"ü yaratabilir miyiz?"

Türkiye'nin acil bir şekilde kendine özel "süper bir yapay zeka" yazılım teknolojisini oluşturması gerekiyor.. Buna savaşçı "The Turk" süper yapay zekadan başlanılabilir..Neden mi?

The Turk (Ölüm makinesi Skynet'in atası)

                                                                             Terminator robot (40)

"The Turk" nedir?

"The Turk", Türkiye versiyonunda savunma sanayinde savaş alanlarında kullanılabilecek, ölüm makineleri olan syborg tipi terminatör "katil" robotların ve diğer makinelerin üretiminden, koordinesine ve kontrolüne kadar her aşamayı, kontrol ve dizayn edebilen, Türkiye'nin en üstün süper yapay zekası" olabilir..

Aslında "The Turk", "Terminatör" film serisinde de adı geçen "Türk, Andy Goode tarafından yaratılan satranç oynayan bir bilgisayardır. Türk'ün iki versiyonu vardı. İlki Sarah Connor tarafından yakıldı. İkincisi Andy Goode tarafından bir kafede programlandı ve bir satranç yarışmasına katıldı. Türk 2 çalındı ve Andy Goode öldürüldü. Zeira Corporation'a satan bir adam tarafından elde edildi. Şirket Türk üzerinde testler yapmaya başladı ve sonunda John Henry için temel olarak kullandı." (25)

İlk Türk yapay zeka makinesi..

                                                                                  İlk Türk - "The Turk" (26)

İkinci Türk yapay zeka makinesi..

                                                                        İkinci Türk - "Turk 2" (27)

"The Turk" hakkında biraz daha detaylı bilgi verelim..

"Notlar
-----
* Türk, mühendis Wolfgang von Kempelen tarafından Avusturya İmparatoriçesi Maria Theresa için yaratılan 18. yüzyıl satranç otomatı olarak adlandırıldı. Terminatör versiyonundan farklı olarak, tarihi Türk, insan satranç ustasını saklayan bir aldatmaca idi.

* İronik bir şekilde, Türk'ü yok etmeye çalışırken, Sarah ayakları daha hızlı olan daha uyarlanabilir bir bilgisayar olan Türk 2'yi yarattı.

* Andy, Türk 2'yi Skynet ve Terminatör AI için de geçerli olabilecek bir şekilde tanımlamaktadır: öğrenme için açlığa sahip olmak, ancak her zaman doğru dersleri öğrenmemek.

* Sarah Connor Chronicles yazarı Zack Stentz, TerminatorFiles'ı bu cihazın onuruna bir takma ad kullanarak sıklaştırdı." (25)

"Alıntılar
---------
Sarah: (Türk 2'ye atıfla) Peki bu daha mı iyi mi daha kötü mü?

Andy: Gerçekten farklı. Daha uyarlanabilir, ancak daha az tahmin edilebilir. Şimdilik o kadar güçlü değil, ama um, ayakları üzerinde daha hızlı. Öğrenmeye açlığı var, ama bazen öğrendiği dersler ...

Sarah: Daha insan gibi geliyor.

Andy: Bir benzetme istiyorsanız, Türk 1'in düşünceli bir gence dönüştüğünü söyleyebilirim ve Türk 2 hala daha erken gelişmiş bir çocuk. "Kraliçe'nin Gambiti" " (25)

"özet
-----
Sarah bir satranç yarışmasına katıldıktan sonra arkadaşı Andy'nin bilgisayarının yeteneklerini yeniden değerlendirir. Yarışma sırasında Sarah, kendisine benzer bir geçmişi olan bir yabancıyla tanışır. Bu arada, Ajan Ellison geçmiş bir sonlandırıcı savaşından kalıntılar bulur. On beş yıl önce, bir Güney Amerika ormanının derinliklerinde, genç bir Sarah kampa doğru yol alır ve daha sonra sekiz yaşındaki John Connor (John DeVito) 'un strateji eğitiminin bir parçası olarak eski bir askerle satranç oynadığını izler.

Günümüze kadar, Sarah rutin titiz egzersizlerini yapar ve bir avuç vitamin alır ve okula gitmeden önce John ve Cameron için öğle yemekleri hazırlar. Andy Goode arayarak Sarah'dan Pasadena'da onunla buluşmasını ister. Yapay zeka prototipi Türk'ü bir satranç turnuvasına girdiği Van Nuys'taki bir kafede kodladı. Yemek odasında John ve Cameron ödevlerini yapıyorlar. Sarah, John'a Andy ile tanışmak için Pasadena'ya gittiğini söyler ve John ve Cameron okuldan sonra onunla buluşabilir. (....)

Sarah, robotlar ve bilgisayarlarla dolu bir kongre salonuna gelir. Andy gelir ve ona yeniden inşa edilmiş prototipini gösterir. Bu yeni sürüm öncekinden daha uyarlanabilir, daha az tahmin edilebilir ve öğrenmeye daha heveslidir. Andy'nin ortağı Dmitri Shipkov, Türk'e satranç oynamayı öğretti. Andy, Sarah'ya turnuvayı kazananın nakit para ödülü ve askeri sözleşme alacağını söyler. Andy ve Dimitri daha sonra parayı ve anlaşmayı bölecekler. Sarah daha sonra sessizce Türk'le olan işlerin gidişatından rahatsız olur.(....)

Sarah Türk olarak satranç turnuvasını izliyor, Japon geliştiricilerin yarattığı başka bir yapay zeka programıyla yarışıyor. Sarah, konferans salonuna giren bir yabancıyı, endişe verici bir şekilde tanıdık bulduğunu fark eder. John ve Cameron kongre salonuna gelir ve Cameron oditoryum boyunca robotları merakla inceler. Sarah, John'u askeri sözleşme hakkında bilgilendirir ve Japonlara tezahürat yapmasını söyler, yoksa Cameron Andy'yi öldürür. Japon ekibi kraliçesini kaybettiğinde Andy yakında oyunu kazanabilir, ancak hayatını kaybedebilir. Ancak Japonlar ani bir hamle yaparak Türk'ü mat haline getirdiler. Sarah daha sonra Andy'nin otel odasına gider ve oditoryumda gizlenen adama çarpar. Kapıyı açar ve Andy'yi ölü bulur. Sonra adamın peşine düşer ve onu bir sokakta ele alır. Adam serbest kalır ama sonra polis tarafından kuşatılır, kendisini teslim etmekten başka çaresi kalmaz. Andy'nin ölümüne üzülen Sarah, çok zorlanır." (28)

ABD,Terminatör film serisindeki ölüm makinesi süper yapay zeka "SKYNET"e gerçekten de sahip olursa..

"Terminatör filmlerinin kabusu Skynet gerçek mi oluyor?
Terminatör film serisinde robotları insanlara karşı bir araya getiren ve kendi ordusunu kuran Skynet, özellikle yapay zeka teknolojisinin hızla geliştiği günümüzde tekrar tekrar hatırlanmaya başlandı. Peki robotlar günün birinde gerçekten de bilinç kazanabilir mi? Skynet türevi bir tehdit insanlığın karşısına dikilir mi?" (29)

SKYNET nedir?

                                                                          Skynet Logo (31)

"Skynet (Terminatör)
Skynet; kurgusal, bilince sahip ve Terminatör film serisinde insanlığı yok etmeye çalışan bir yapay zeka sistemidir. Bu yapay zeka sistemi; askeri uyduları, cyborgları, tankları, denizaltıları ve hatta nükleer silahları kontrol edebilmektedir. Skynet açıldıktan sonra yavaş yavaş bilinç kazanmaya başlamış ve bir noktada bilinmeyen bir sebepten dolayı daha sonra Kıyamet Günü (İngilizce: Judgement Day) olarak adlandırılacak olan 12 Ağustos 1997'de insanlığı yok etmeye karar vermiştir." (30)

Türkiye,Terminatör ordusu kurmaya mı hazırlanıyor? 

"Süper yapay zeka "The Turk" geliyor(mu?)"

USOMM "The Turk"ü yaratır mı? 🙄

"Siber Olaylara Müdahale Merkezi"nin ardından..

Kısa adı USOMM olan "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi"ni tv,de gördük.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu açılışta "Sosyal medya çöplük!"(33) çıkışını yapmıştı.. Erdoğan,burada "siber saldırılar"dan da bahsetmişti..

Ne gariptir ki,nette çok sayıda canlı yayın olarak gösterilen "canlı siber saldırı haritaları" boy gösteriyor..Bu çok garipti..Bu siber saldırıların haritalanmasını nasıl yapabiliyorlardı? Bu imkansız gibi gözüküyor ama işte birileri sanki siber saldırıları canlıymış gibi gösteriyordu..Bu işin içinde garip birşeyler var ama ne bi türlü çözemedik..Neyse..

Bir yandan da hem doğu sınırlarımız da hem de akdeniz sınırlarımız da ciddi anlamda bir askeri karışıklık var..Askeri güç olarak yeterli miyiz,değil miyiz bilmiyoruz ama burada son zamanlarda ciddi bir askeri teknolojik ataklar geliştirdiğimiz görülebiliyor..34 askerimizin şehit olmasından sonra gerçekleştirilen operasyonlar göz dolduracak cinsten gibi gözüküyor..Ama yeterli değil gibi de gözüküyor..

Siber olayların başka bir boyutu "üstün askeri teknolojileri"nin yaratılmasında yatıyor gibi..Süper yapay zekaların askeri teknolojilerde kullanılması, "Terminator" tipi "demir yığını askeri ordular"ın oluşmasına da zemin hazırlayacağa benziyor..ABD'nin bu yönde çalışmaları vardı sanmıyorsak..Yukarda okudunuz..

Kısacası

Türkiye'nin yakında bu üstün askeri teknolojileri yapması,elde etmesi belki kısa zamanda gözükmüyor olabilir ama bu yapılamayacak gibi de değil..

İnsanlığı yok etmeye çalışan bir yapay zeka sistemi olan "skynet"in de yok etmeye çalıştığı bir "The Turk 2" benzeri bir yapay zeka sistemini yaratabilecek miyiz? Göreceğiz..İnşallah..

Bakın Arnold ve terminatör size gülüyor..😁

                                                             Arnold smile terminatör (39)

Kaynaklar;
----------
(1) Katil robot’larla savaş düşündüğümüzden daha mı yakın?
https://www.bbc.com/turkce/haberler-41048669
ET:02.03.2020
(2) Robot askerler çağı başladı
https://odatv.com/robot-askerler-cagi-basladi-12111829.html
ET:02.03.2020
(3) ABD: Çin ve Rusya robot geliştiriyor
https://www.haberturk.com/dunya/haber/1168026-abd-cin-ve-rusya-robot-gelistiriyor
ET:02.03.2020
(4) Amerikan ordusuna robot savaşçılar katılıyor
https://www.sabah.com.tr/dunya/2020/01/13/amerikan-ordusuna-robot-savascilar-katiliyor
ET:02.03.2020
(5) ABD robot asker kullanacak
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/abd-robot-asker-kullanacak-58647h.htm
ET:02.03.2020
(6) ABD ve İsrail ordusu 'uçan robot askerler' için harekete geçti
https://www.ahaber.com.tr/video/teknoloji-videolari/abd-ve-israil-ordusu-ucan-robot-askerler-icin-harekete-gecti
ET:02.03.2020
(7) ABD Ordusu: Katil robotlardan korkmayın
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47533537
ET:02.03.2020
(8) Rusya yeni 'ölüm robotunu' görücüye çıkardı
https://www.yeniakit.com.tr/haber/rusya-yeni-olum-robotunu-gorucuye-cikardi-82819.html
ET:02.03.2020
(9) ‘Katil robotlar tehlikeli ülkelerin eline geçebilir!’
https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/katil-robotlar-tehlikeli-ulkelerin-eline-gecebilir-2090064/
ET:02.03.2020
(10) Robotlar 80 yıl içinde Dünyayı idare edecek
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/robotlar-80-yil-icinde-dunyayi-idare-edecek-1502472
ET:02.03.2020
(11) Robotları askere alacaklar mı?
https://www.sabah.com.tr/teknoloji/2018/02/20/robotlari-askere-alacaklar-mi
ET:02.03.2020
(12) Avrupa Parlamentosu 'katil robotları' yasakladı
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-45505298
ET:02.03.2020
(13) Yapay zekâ teknolojisi savaşın karakterini nasıl değiştirecek?
https://tr.euronews.com/2020/02/23/yapay-zeka-teknolojisi-savasin-karakterini-nasil-degistirecek
ET:02.03.2020
(14) TEEKKED, ABD’nin “savaşçı robot” gerçeğini ortaya çıkarttı
https://verify-sy.com/public/tr/details/1480/TEEKKED,-ABD’nin-“savaşçı-robot”-gerçeğini-ortaya-çıkarttı
ET:02.03.2020
(15) NASA’nın yeni robotu ölüm vadisinden kaçtı
https://www.techinside.com/nasanin-yeni-robotu-olum-vadisinden-kacti/
ET:02.03.2020
(16) ABD’NiN ROBOT ASKER FABRiKASI BOSTON DYNAMICS
https://www.zraporu.com/teknoloji/abdnin-robot-asker-fabrikasi-boston-dynamics/
ET:02.03.2020
(17) Boston Dynamics Robot Atlas'ın son videosunu yayınladı
https://www.cnnturk.com/video/bilim-teknoloji/boston-dynamics-robot-atlasin-son-videosunu-yayinladi
ET:02.03.2020
(18) Dünyanın en dinamik insansı robotu Atlas
https://www.trthaber.com/haber/dunya/dunyanin-en-dinamik-insansi-robotu-atlas-432582.html
ET:02.03.2020
(19) TSK için robot asker geliştirilecek
https://www.aydinlik.com.tr/tsk-icin-robot-asker-gelistirilecek-ekonomi-mart-2018#!
ET:02.03.2020
(20) Konya'da üretilen 'insansı' robot askerler görev bekliyor
https://www.cnnturk.com/turkiye/konyada-uretilen-insansi-robot-askerler-bakanliktan-gorv-bekliyor
ET:02.03.2020
(21) TBMM'ye başvuru: Robotlar İslamiyet'e uygun davransın
https://www.gazeteduvar.com.tr/politika/2018/10/15/tbmmye-basvuru-robotlar-islamiyete-uygun-davransin/
ET:02.03.2020
(22) MEB Robot Yarışması
http://robot.meb.gov.tr/
ET:02.03.2020
(23) More Parkour Atlas
https://www.youtube.com/watch?v=_sBBaNYex3E
ET:02.03.2020
(24) New Robot Makes Soldiers Obsolete (Corridor Digital)
https://www.youtube.com/watch?v=y3RIHnK0_NE
ET:02.03.2020
(25) The Turk
https://terminator.fandom.com/wiki/The_Turk
ET:02.03.2020
(26) First Turk (İlk Turk)
https://vignette.wikia.nocookie.net/terminator/images/2/29/SCC_the_turk.jpg/revision/latest?cb=20080224223801
ET:02.03.2020
(27) Second Turk (İkinci Turk)
https://vignette.wikia.nocookie.net/terminator/images/d/d8/SCC_105_new_turk.jpg/revision/latest?cb=20120627114145
ET:02.03.2020
(28) Episode 105: Queen's Gambit
https://terminator.fandom.com/wiki/Episode_105:_Queen%27s_Gambit
ET:02.03.2020
(29) Terminatör filmlerinin kabusu Skynet gerçek mi oluyor?
https://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/terminator-filmlerinin-kabusu-skynet-gercek-mi-oluyor-41182817
ET:02.03.2020
(30) Skynet (Terminatör)
https://tr.wikipedia.org/wiki/Skynet_(Terminat%C3%B6r)
ET:02.03.2020
(31)Skynet logo
https://twitter.com/MatbuenoCndeF/status/1158119519291879426
ET:02.03.2020
(32) Terminator: Dark Fate Official Trailer #2 (2019) Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton
https://www.youtube.com/watch?v=r2ilzzdPgJ4
ET:02.03.2020
(33) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplük
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/cumhurbaskani-erdogan-sosyal-medya-tam-bir-copluk-41444433
ET:02.03.2020
(34) amerika'nın robot asker projesi
https://eksisozluk.com/amerikanin-robot-asker-projesi--1606201?nr=true&rf=amerikan%c4%b1n%20robot%20asker%20projesi
ET:02.03.2020
(35) Terminator Genisys - All Young T-800 Arnold Scenes [BLU RAY]
https://www.youtube.com/watch?v=KQBOb80Km0w
ET:02.03.2020
(36)Terminator War Of The Machines
https://www.youtube.com/watch?v=AKm_mWUe0QE
ET:02.03.2020
(37)Terminator War Of The Machines
https://www.youtube.com/watch?v=AKm_mWUe0QE
ET:02.03.2020
(38) Opening (Future War) | Terminator 3 [Open Matte 1.78:1]
https://www.youtube.com/watch?v=MaiLrrn31nE
ET:02.03.2020
(39)Arnold ve terminatöt robot
https://www.bbc.com/turkce/haberler-40798435
ET:02.03.2020
(40) Opening (Future War) | Terminator 2: Judgment Day [Remastered]
https://www.youtube.com/watch?v=DHKxoARmjLU
ET:04.03.2020
(41) All Future War Scenes - Terminator: Dark Fate (2019)
https://www.youtube.com/watch?v=t4s7Or9BLTI
ET:04.03.2020
(42) TERMINATOR: Future War
https://www.youtube.com/watch?v=bwX6WPvUdu8
ET:04.03.2020
(43) Rus avatar robot FEDOR testere kullanmayı öğrendi
https://tr.sputniknews.com/video/201611221025927767-Rusya-rus-avatar-robot-fedor/
ET:09.03.2020
(44) Rus avatar robot FEDOR iki eliyle ateş edebiliyor
https://tr.sputniknews.com/rusya/201704141028078098-rus-avatar-robot-fedor-iki-eliyle-ates-edebiliyor/
ET:09.03.2020
(45) Rusya'nın 'Robot askeri' uzaydaki görevine başladı
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/rusyanin-robot-askeri-uzaydaki-gorevine-basladi-1545757
ET:09.03.2020
(46) Terminatör filmlerinin kabusu Skynet gerçek mi oluyor?
https://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/terminator-filmlerinin-kabusu-skynet-gercek-mi-oluyor-41182817
ET:09.03.2020
(47) Bilim insanları canlıya benzer robotlar üretti (Skynet gerçek mi oluyor?)
https://www.ntv.com.tr/teknoloji/bilim-insanlari-canliya-benzer-robotlar-uretti-skynet-gercek-mi-oluyor,d9n0m_RMYE2C72S2f9tSDQ
ET:09.03.2020
(48) Terminatör çağına hazır mısınız? ABD'nin geliştirdiği madde çığır açacak
https://www.star.com.tr/teknoloji/terminator-cagina-hazir-misiniz-abdni-gelistirdigi-madde-cigir-acacak-haber-1485246/
ET:09.03.2020
(49) Programlanabilir sıvı geliştirildi - Terminatör gerçek oluyor!
https://www.sabah.com.tr/galeri/teknoloji/programlanabilir-sivi-gelistirildi-terminator-gercek-oluyor
ET:09.03.2020
(50) Terminatör Gerçek Oluyor: ABD Ordusu, ‘Sıvı Metal’ Üretti
https://www.webtekno.com/terminator-gercek-oluyor-abd-ordusu-sivi-metal-uretti-h77232.html
ET:09.03.2020
(51) Terminatör gerçek oluyor
https://www.acunn.com/haber/terminator-gercek-oluyor-kursun-yarasini-kapatan-asi-119889-haber
ET:09.03.2020
(52) Geleceğin askeri "swords"
https://www.dw.com/tr/geleceğin-askeri-swords/a-2525318
ET:09.03.2020
(53) Skynet In The Real-World | Real Life Skynet
https://www.clouddirect.net/skynet-in-the-real-world/
ET:09.03.2020
(54) Erdoğan: ABD sınırımızda terör ordusu kuruyor
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-42692309
ET:09.03.2020

✔Researchs and Reviews Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

10 yorum:

  1. Bir çok şeyi robotlar yapıyor artık. Acaba her işi robotlar yaparsa insanlar ne yapacak?
    Herhalde sosyal medyada robotlarının yaptığı işleri paylaşacaklar.

    YanıtlaSil
  2. cok komiiik. amerikalılar zaten ölmüyo savaşlarda, bzim gibi ülkelerin askerleri ölüyor onların yerinee, türkiye, suriye, polonya, irlanda askerleri filan işteeğ :) bizim gibi ülkeden iyi robot olur vallaaa. zaten öyleyiz yaniii :)

    YanıtlaSil
  3. heey ağaç ev 27 yazımdaki sorulara yanıt versenee noluur lütfeen. kendi bakış açını annatsaaanaa. elinden geldiğince detaylı şekilde yanii. yani sen ağaç ev yazmıyon ya blogunda, madem sorulara yanıt versenee :) önemli sorular çünküü. faydalanmak gelişmek için yanii. o yazıyı iki saatte yazdıım. günlerdir de soru düşünüyoduuk. bak sen utanıyon çekiniyon herhalde yorum yaparken, cevap veremiyoon. yani, utanıyosan, burda da cevap verebilirsin kiii, burda görürüm yani yorumdaa :)

    YanıtlaSil
  4. Robotlasan bir dünyaya doğru hızla koşuyoruz sanki :)

    YanıtlaSil
  5. Müthişsiniz Ertuğrul Bey, harika bir araştırma olmuş öncelikle sizi gerçekten tebrik ederim, okurun aklına gelebilecek tüm sorulara cevap vermişsiniz, korkutucu bir konu doğrusu, elinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
  6. tuzak sorular değil yaaa soyut felsefe soruları. diğer yorumları okuyor musun kii. herkes diğer yorumları da okuyoo. bak herkesin cevaplarına kii.

    YanıtlaSil
  7. çok kapsamlı bi araştırma yazısı olmuş uğraşınız için tebrikler. dergide yazar olabilirdiniz :)

    YanıtlaSil
  8. Yapılmayacak şeyler değil ki dünya da bir çok ülke bu çalışmaları epeydir yapıyor geliştiriyor hayırlısı olsun bakalım derinlemesine bir araştırma olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Terminatör robot askerler teknolojinin gelişmeye başladığı zamanlardan beri yeşeren bir düşünce aslında. Bu konuda insanlar birbiriyle savaşmayı bırakmalı ve artık savaşlar olmamalı demek istiyorum. Zaten insanın ölümlü olduğu halde verdiği zararlar ortada. Bir de robot askerlerle savaşmak evlerden ırak vallahi. :) Detaylı bir yazı olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak,küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek ve herhangi bir sorunda yasal soruşturma sözkonusu olabilecek bir isim vermek vb gibi yazılar yazmak yasaktır.Özellikle de bunları Unknow olarak yayınlayan yorumlar dikkate alınmayacaktır.Tespit edilirse yayınlanmaz yada silinir..