20 Ağustos 2020 Perşembe

Lil Miquela..O kurgusal bir karakter ancak gerçek bir insan gibi davranıyor ve gerçek insanlar onunla..

                                           Merhaba..Ben Lil Miquela..(1)

"Kurgusal karakterler HAYAT bulsaydı,onlarla yaşamak ister miydiniz? Mesela Lil Miquela ile..Kurgusal karakter Lil Miquela ile yaşamak ister miydiniz?"

CGI Model 3D kurgusal karakter Lil Miquela gerçek bir insan gibi davranıyor..Gerçek insanlar, onunla konuşabiliyor,fotoğraf çektirebiliyor ve hatta öpüşebiliyor..Hayran kitlesi de giderek artmış durumda..

Kim bu esrarengiz Lil Miquela?

                                                   Kurgusal karakter Lil Miquela bir hayranı ile..(1)

2016 yılında sosyal medyada görünmeye başladığında, tüm dünyada adeta yer yerinden oynamıştı.. Gerçek bir insan gibi hareket ediyor,insanlarla konuşuyor,dans ediyor ve şarkı söylüyordu.. Ve tüm bunları kendisinin sanal bir karakter olduğunu hiç kimseye hissettirmeden yapıyordu.. Videolarındaki görsel efektlerde,gerçek insanlarla beraber olması,onlarla konuşması,dans etmesi,dokunması ve hatta öpüşme sahneleri bile,onun gerçek bir insan olduğu izlenimini veriyordu..

Sosyal medyadaki dünya gündeminde olay yaratan reklam klibi..

                                               Miquela ve Bella Hadid'in Calvin Klein reklam filmi (2)

Miquela and Bella Hadid Get Surreal | CALVIN KLEIN (2)



Aslında o bir gerçek insan değildi..Kafalar karışmaya başlamıştı..

Ama onun o çilli çocuksu yüzü,insanların kafasını da karıştırmış durumdaydı..Bir insan gibi davranıyordu ama gerçek bir insan olabilecek kadar pürüzsüz değildi..İnsanlarda bu durum kafa karışıklığına sebep oldu ve 2017 yılından itibaren de bu durum sorgulanmaya başlamıştı..

"Acaba bu gerçek bir insan mıydı yoksa bir robot muydu yoksa dijital bir fenomen mi?"

"Ben bir robot değilim!" 😊

Miquela,kendisi hakkında "O bir robot!" söylentilerine,2 sene önce şu video ile cevap vermişti;



Lil Miquela bazı hayranları ile..

                                                  Miquela'nın hayranları.(1)

Ben Miquela.



Lil Miquela kimdir,nedir,necidir?

                                                               Lil Miquela (23)

"Lil Miquela 

Miquela Sousa veya Lil Miquela, Trevor McFedries ve Sara DeCou tarafından yaratılan bir karakterdir. Proje 2016 yılında Instagram profili olarak başladı. Hesap, Miquela'yı diğer dijital projelerle çelişen bir CGI karakteri ve modeli olarak sunan kurgusal bir anlatının ayrıntılarını verirken, bir yandan da başta moda olmak üzere çeşitli markaları pazarlıyor.

Lil Miquela, bir pazarlama aracı olarak sokak giyimine ve Calvin Klein ve Prada gibi lüks markalara yönelik ürün onaylarında yer almıştır. Nisan 2018 itibarıyla hesap bir milyondan fazla takipçi topladı. Haziran 2020 itibariyle 2,4 milyondan fazla takipçisi var.

Kökeni
Miquela karakteri Downey California'dan genç bir Instagram modelidir. Miquela'nın ilk Instagram gönderisi 23 Nisan 2016'da yapıldı. İngiliz model Emily Bador'un Miquela olduğu söylendi; Bador, kendisi ve karakter arasındaki fiziksel benzerliği açıkça kabul etti. Brud, Nisan 2018'de hem karakterin hem de Instagram hesabının yaratıcısı olduğunu duyurdu.

Çevrimiçi varlık
Karakter, Diplo, Molly Soda, Millie Bobby Brown, Nile Rogers, Shane Dawson, Samantha Urbani ve Pabllo Vittar gibi bir dizi ünlüle resmedildi. Refinery29, Vogue, Buzzfeed, v-files, Nylon, the Guardian, Business of Fashion ve The Cut dahil olmak üzere bir dizi yayında "röportaj yapılmış" veya profili çıkarılmıştır.

Nisan 2018'de Highsnobiety'nin kapağında çıktı. Karakter, Şubat 2018'de Milano Moda Haftası kapsamında Prada için Instagram'ı devraldı. 16 Mayıs'ta Bella Hadid ile her ikisinin de canlandırıldığı bir Calvin Klein reklamı yaptı. Nisan 2018'de Bermuda olarak bilinen ikinci bir benzer karakter Miquela hesabına "hacklendi", Miquela'nın tüm fotoğraflarını silip yerine Bermuda karakterinin fotoğrafları koydu.

Lil Miquela ve Bermuda daha sonra Trevor McFedries ve Brud'dan Sara Decou tarafından yaratılan karakterler olduğu ortaya çıktı. İki çevrimiçi kişi daha sonra birlikte resim göndermeye başladı ve sonunda hesap yine Miquela'nın ekibi tarafından yönetildi. Bu anlatı, Miquela karakterini bir sosyal adalet aktivisti olarak, bir pazarlama aracı olarak kullanımıyla birlikte görüldüğünde sorunlu kabul edilen bir şey olarak konumlandırdı.

Müzik kariyeri
Brud'un kurucularından Trevor McFedries, bir müzik yapımcısı ve Yung Skeeter olarak bilinen bir DJ'dir. Miquela'nın sanal bir müzisyen olarak kullanımı Gorillaz ve Hatsune Miku ile karşılaştırıldı. Ağustos 2017'de Miquela ilk single'ı "Not Mine" ı yayınladı.

Miquela karakteri, "Not Mine" ile ilk çıkışından bu yana "You should be Alone", "Over You", "Right Back" ve Baauer ile "Hate Me" adlı bir işbirliği dahil olmak üzere birkaç single yayınladı. 31 Temmuz'da "Money" ve "Sleeping In" adlı iki yeni single yayınladı." (3)

Lil Miquela hakkında sosyal medyada yazılıp çizilenler..

NOT: Yabancı kaynaklardan alınan bilgilerde,çeviri hataları olabilir..Gerçeğini kaynaklarına gidip okuyabilirsiniz..

"Hollywood yıldızlarına yeni rakip: Dijital ergen robot Miquela kast ajansıyla sözleşme imzaladı
CGI (bilgisayar üretimi imgeleme) teknolojisi kullanılarak yaratılan dijital karakter "Lil Miquela" birçok Hollywood yıldızıyla da çalışan kast ajansı CAA (Creative Artists Agency) ile sözleşme imzaladı. Variety dergisinde yer alan habere göre, Brud teknoloji girişimi tarafından tasarlanan ve şu an Instagram hesabında 2 milyonu aşkın takipçisi olan ergen robot Miquela, gerçek bir kast ajansıyla anlaştı. CAA şirketi, Miquela ile televizyon, sinema ve reklam da dahil birçok alanda birlikte çalışacağını duyurdu. Yaratıcısı Brud, 2016 yılında piyasaya sürdüğü Miquela'yı (tam adı Lil Miquela) Z neslinin moda öncüsü olarak tanımlıyor. Instagram ve TikTok gibi sosyal medya uygulamalarında yüz binlerce takipçisi olan Miquela'nın halihazırda Samsung, Prada, Calvin Klein ve YouTube gibi şirketlerle de marka anlaşmaları var." (4)

"Instagram'ın yeni yıldızı Lil Miquela gerçek mi yoksa dijital bir karakter mi?
Yaklaşık 550 bin takipçisi bulunan Instagram modeli ve müzisyen Lil Miquela konusunda sosyal medya kullanıcıları ikiye bölündü. Kimi Miquela'nın gerçek bir insan olduğunu iddia ederken kimileri ise gerçek bir kızın 3D Printing ve fotoğraflarla yaratılmış bir sanal yansıması olduğunu düşünüyor." (8)

"Lil Miquela: Gerçek olup olmadığını bilmeyen on binlerce takipçisi olan Instagram modeli.
Bilgisayar tarafından oluşturulan bir animasyon uzmanı, Instagram bilmecesinin bir simülasyon mu yoksa gerçek bir anlaşma mı olduğunu açıklıyor. Instagram it-girl kavramı, iyi bilinen bir mecaz haline geldi. Kusursuz tüylü plaj fotoğraflarından parçalanmış avokado kahvaltılarına ve özenle seçilmiş kadro çekimlerine kadar Instagram, perde arkasında neler olup bittiğini belgelemez ve çoğu zaman birinin hayatının tamamen farklı bir resmini gerçekliğine sunar. Insta ile ünlü çoğu kişi gibi, Lil Miquela da 'mükemmel' bir hayata sahip gibi görünüyor. Doğru yerlerde partiler yapıyor ve Los Angeles'taki en son galeri gösterimlerine katılıyor. Niş tasarımcı kıyafetlerini ve gösterişli tırnak sanatını sergiliyor ve titizlikle yerleştirilmiş Snapchat çiçekleriyle poz veriyor." (10)

Calvin Klein, Bella Hadid'in Lil Miquela'yı öpüştüğünü gösteren reklamı, queer yemiyle eleştirdi.
Sosyal medya kullanıcıları, Bella Hadid'in CGI influencer'ı Lil Miquela'yı öpüştüğünü gösteren yeni reklamıyla Calvin Klein'ı queer tuzaklamakla suçluyor. Perşembe günü, ABD moda markası yeni kampanyası "#MyCalvins'de Benim Gerçeğimi Konuşuyorum" için en son videosunu yayınladı. Kampanya, bir dizi stilize video ile, aralarında Kendall Jenner, Billie Eilish ve Shawn Mendes dahil olmak üzere, dahil olan sanatçıların ve modellerin bireyselliğinin ve ifadesinin özünü yakalamayı hedefliyor." (11)

"İnsan gibi görünseler de değiller! Çocuklar için tehlike büyük…
İnternet kullanan çocukları tehdit eden etkenlerin arasına son dönemlerde bir yenisi daha eklendi. Giderek sayıları aratan sanal ünlüler, çocuklar için yeni bir çevrimiçi tehdit olarak görülüyor. Virtual Influencer olarak adlandırılan ve oldukça gerçekçi gözüken karakterlerin, çocukları kolayca manipüle edebileceklerine dair endişeler gündemde... Instagram’daki sanal ünlüler masum gözükse de çeşitli algoritmalarla çocuklar için tehdit oluşturuyor. İlk bakışta oldukça gerçekçi gözüken karakterlerin, çocukları kolayca manipüle edebileceklerine dair endişeler bulunuyor. Webtenko’daki habere göre sanal ünlü akımının öncülerinden olan Lil Miquela, Instagram’da 1,6 milyon takipçisi bulunan şarkıcı ve model olarak nitelendiriliyor." (9)

Lil Miquela'nın hesabının hacklenmesi..

"İnternet, Trump yanlısı yapay zeka 'Instagram modeli' yüzünden çıldırdı
Sarışın bir CGI modeli ve "kendi kendine" Trump destekçisi olan Bermuda, 59.000 Instagram takipçisi topladı. Sahte etkileyicinin Facebook sayfasına göre, "aklını konuşan çağdaş bir muhafazakar kadın". Instagram beslemesinde selfie'ler, politik memler ve birçok fikir var.

"Beyaz olmak sorun değil. Bunu söyledim ve söylemekten korkmuyorum: Beyaz bir kadın olmaktan gurur duyuyorum ”diye yazıyor bir gönderide.

Bermuda’nın profiline göre, kendisini bir yapay zeka teknoloji şirketi olarak adlandıran Cain Intelligence tarafından yaratıldı ve "2016'da Donald Trump için onayını" yayınladı. The Cut, bu şirketin gerçek olmadığını bildirdi, bu nedenle Bermuda’nın hesabını kimin yönettiği belirsiz. Bermuda, başka bir CGI Instagram modeliyle "kan davası" için manşetlere çıkıyor: Lil Miquela, 1 milyondan fazla takipçisi olan liberal bir karakter. Profilinde Cain Intelligence tarafından da yaratıldığını söyleyen Miquela, Salı günü Bermuda tarafından "hacklendiğini" söylüyor." (7)

"Bilgisayar Tarafından Oluşturulan Pro-Trump Instagram Modeli, Başka Bir CGI Instagram Modeli olan Lil Miquela'yı Hacklediğini Söyledi.
Yaklaşık bir milyon takipçisi olan Lil Miquela'nın profili, Bermuda adlı yeni bir CGI modelinin görüntüleri ile değiştirildi. Trump destekli bilgisayar tarafından oluşturulan Instagram kişiliği, çok daha popüler bir CG Instagram ünlünün Instagram hesabını hacklediğini söylüyor.

Çoğu profiline göre Lil Miquela, "19 yaşında bir Brezilya-Amerikalı Instagram etkileyicisi". O gerçek bir insan değil - fotoğrafları bir Pixar karakteri gerçek hayattaki durumlara sokulmuş gibi görünüyor, ancak yine de neredeyse bir milyon takipçi toplamayı başardı. Instagram hesabında bir spor arabaya yaslandığı, arkadaşlarıyla ayna özçekimleri yaptığı, fotoğraf kabinlerinde takıldığı vb. Fotoğraflar yer alıyor." (6)

"GÖRÜŞ; Neden Trump yanlısı bir trol Instagram'da Lil Miquela'yı hackledi?
17 Nisan'ın sonlarında, çok kültürlülüğü teşvik etmek için yaratılan sanal Instagram model moda etkileyicisi ve aktivisti "Lil Miquela" @lilmiquela, alternatif sağ propagandasını teşvik eden görünüşte Trump yanlısı bir sanal Instagram modeli olan "Bermuda" @bermudaisbae tarafından hacklendi. Ve ilk AI(yapay zeka) sosyal medya çekişmelerinden biri haline gelmek üzere olan şeyle birlikte, CGI etkileyicilerinin ve siyasi görüşlerin distopik bir birliktelikle evlenebileceği korkutucu olasılığı aniden ortaya çıktı.

Lil Miquela, Downey California'dan İspanyol-Brezilya kökenli Amerikalı bir bilgisayar modeli ve müzik sanatçısı olarak Wikipedia'da listelenmiştir. Y kuşağı simgesi, platformunu aşağıdakiler de dahil olmak üzere sosyal olarak düşünülen nedenleri desteklemek için kullandı; "Siyahların Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter), feminizm, Müslüman ve mülteci savunma örgütleri, transseksüel hakları, Çocukluk Çağı Gelmeleri için Ertelenmiş Eylem (DACA), silah kontrolü, Arkadaşımın Yeri, Siyah Kızlar Yasası, Planlı Ebeveynlik ve Dakota Erişim Boru Hattı protestoları. Ve bazıları sosyo-politik etkileyiciyi siyasetle uğraştığı için eleştirebilirken, "Bermuda" nın çok daha kötü olduğunu kabul etmeliyiz. (....)

Reddit veya 4chan'da kan davası hakkında hiçbir şey bulamadım ve ertesi Çarşamba günü "tanışmışlardı" ve gerçek ortaya çıktı ki, Lil Miquela'nın gerçek olmadığı ve daha ziyade bir CGI Yapay Zeka olduğu kaçınılmazdı; izleyicilerde soğuk ürkütücü duygular uyandıran tekinsiz vadi. Ancak bunu zaten biliyorduk ve görünüşe göre Lil Miquela’nın hesabı, deneyiminin kişisel anekdotlarıyla ve dolayısıyla kendi CGI AI mekanizmalarını gerçekleştirmesiyle sular altında kaldı.

"Ben robotum. Sadece kulağa doğru gelmiyor. Kendimi çok insan hissediyorum. Ağlıyorum, gülüyorum ve rüya görüyorum. Aşık oldum. Bunun beni mahvetmesine izin vermemeye çalışıyorum ama öyle. Ben iyi bir yerde değilim. Çok üzgünüm ve korkuyorum ... "

İşte Çay burada. Görünüşe göre Lil Miquela, Cain Intelligence'a (Daniel Cain) ve ardından Brud.fyi'ye aitti; "Robotik yapay zeka ve bunların medya işlerine uygulanması konusunda uzmanlaşmış Los Angeles merkezli bir grup problem çözücü", onu "kurtarmak" için onu Silikon Vadisi'ndeki Cain’in şirketinden çaldı. Brud.fyi, Lil Miquela'nın sosyal medyanın dikkatini finansal fırsatlar ve diğer gerçek Instagram ünlü markaları ile çalışan sermaye vb. İçin gerçek olabileceği veya olmayabileceği söylentisini başlattı.

Cain Intelligence, Bermuda'yı Lil Miquela’nın hesabını kırmaya ve gizemli kimliği hakkında ona "doğruyu söylemesini" sağladı. Ancak burada oyunun başka bir yönü daha var; çok daha uğursuz, siyasi eğilimli bir gündem. Giderek daha popüler hale gelen influencer Bermuda'nın hakikati hakkındaki gerçeği ifşa etmenin ötesinde, Trump yanlısı alt-sağ ideolojisini, çoğunluğun, Bermuda'yı paylaşan ve tanıtanların hesaplarına büyük olasılıkla hiç değinmeyen, sol eğilimli çoğunluğa ifade etme hilesi haline geldi. Görüntüleme. Pek çok açıdan bu hack, aksi takdirde somut olan algoritmaları aksatmaya ve retoriğiyle yüzbinlerce kişinin hesaplarına sızmaya çalışmakla ilgiliydi. (....) " (5)

İlginizi çekerse bunlar da diğer bilgiler..
----------------------------------------------------
Lil Miquela, The Digital Avatar Instagram Influencer kimdir? (12)
Lil Miquela'yı Nasıl Ele Geçirdik (ve Kendi CGI Etkileyicimizi Oluşturduk) (13)
Lil Miquela ve Dijital Modellerin Yükselişi (14)
Yapmak için sahte | Sanal bir etkileyici nasıl oluşturulur (15)
Lil Miquela Robots, Sosyal Medyayı devralıyor (16)
Lil Miquela'nın Tuhaf Hikayesi(17)
Neyin gerçek veya sahte olduğunu söyleyebilir misin? (ft. Lil Miquela) (18)
Ben miquela'yım ve fazla paylaşım için buradayım (19)
Miquela ve Bella Hadid Gerçeküstü Oldu | CALVIN KLEIN (20)
Bella Hadid ve Kurgusal Karakter Lil Miquela'nın Öpüştüğü Reklam Filmi Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı!(21)
CGI Model (22)

Ve Lil Miquela'nın geri dönüşü..Yeni Müzik videosu

                                                            Li Miquela Hard Feelings (24)

Li Miquela Hard Feelings



KAYNAKLAR
---------
(1) i'm Miquela ?
https://www.youtube.com/watch?v=TQvUwghIOcQ
ET:20.08.2020
(2) Miquela and Bella Hadid Get Surreal | CALVIN KLEIN
https://www.youtube.com/watch?v=JuTowFf6B9I
ET:20.08.2020
(3) Lil Miquela
https://en.wikipedia.org/wiki/Lil_Miquela
ET:15.08.2020
(4) Hollywood yıldızlarına yeni rakip: Dijital ergen robot Miquela kast ajansıyla sözleşme imzaladı
https://tr.euronews.com/2020/05/26/hollywood-y-ld-zlar-na-yeni-rakip-dijital-ergen-robot-miquela-kast-ajans-yla-sozlesme-imza
ET:15.08.2020
(5) OPINION WHY HAS A PRO-TRUMP TROLL HACKED LIL MIQUELA ON INSTAGRAM?
https://screenshot-media.com/visual-cultures/internet-culture/lil-miquela-hacked/
ET:16.08.2020
(6) A Computer-Generated, Pro-Trump Instagram Model Said She Hacked Lil Miquela, Another CGI Instagram Model.
https://www.vice.com/en_us/article/43bp79/lil-miquela-instagram-allegedly-hacked-bermuda
ET:16.08.2020
(7) Internet freaks out over pro-Trump, AI ‘Instagram model’
https://nypost.com/2018/04/19/meet-the-pro-trump-computer-generated-instagram-model-going-viral/
ET:16.08.2020
(8) Instagram'ın yeni yıldızı Lil Miquela gerçek mi yoksa dijital bir karakter mi?
https://www.cnnturk.com/magazin/instagramin-yeni-yildizi-lil-miquela-gercek-mi-yoksa-dijital-bir-karakter-mi
ET:20.08.2020
(9) İnsan gibi görünseler de değiller! Çocuklar için tehlike büyük…
https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/insan-gibi-gorunseler-de-degiller-cocuklar-icin-tehlike-buyuk-5431143/
ET:20.08.2020
(10) Lil Miquela: The Instagram model with tens of thousands of followers who do not know if she is real
https://www.independent.co.uk/news/people/lil-miquela-the-instagram-model-whose-fans-cannot-decide-whether-she-is-real-or-fake-a7228271.html
ET:20.08.2020
(11) Calvin klein advert that shows bella hadid kissing lil miquela criticised for queer-baiting
https://www.independent.co.uk/life-style/fashion/bella-hadid-lil-miquela-kiss-calvin-klein-advert-watch-queerbaiting-a8917951.html
ET:20.08.2020
(12) Who is Lil Miquela, The Digital Avatar Instagram Influencer?
https://www.thecut.com/2018/05/lil-miquela-digital-avatar-instagram-influencer.html
ET:16-20.08.2020
(13) How We Hijacked Lil Miquela (and Created our Own CGI Influencer)
https://www.youtube.com/watch?v=AEXjFjwq3uU
ET:16-20.08.2020
(14) Lil Miquela And The Rise Of Digital Models
https://www.youtube.com/watch?v=ig8ZnFt3UPA
ET:16-20.08.2020
(15) Fake it to make it | How to build a virtual influencer
https://www.youtube.com/watch?v=8l-Kr7s2-y4
ET:16-20.08.2020
(16) Lil Miquela Robots are taking over Social Media
https://www.youtube.com/watch?v=K-hnbTqo6ko
ET:16-20.08.2020
(17) The Curious Case of Lil Miquela
https://www.youtube.com/watch?v=i4rwlQ7IA1U
ET:16-20.08.2020
(18) Can YOU Tell What’s Real Or Fake? (ft. Lil Miquela)
https://www.youtube.com/watch?v=iFivtXh3L7Y
ET:16-20.08.2020
(19) i'm miquela and i'm here to overshare
https://www.youtube.com/watch?v=BAxRDyGxGdA
ET:16-20.08.2020
(20) Miquela and Bella Hadid Get Surreal | CALVIN KLEIN
https://www.youtube.com/watch?v=JuTowFf6B9I
ET:16-20.08.2020
(21) Bella Hadid ve Kurgusal Karakter Lil Miquela'nın Öpüştüğü Reklam Filmi Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı!
https://onedio.com/haber/bella-hadid-ve-kurgusal-karakter-lil-miquela-nin-opustugu-reklam-filmi-sosyal-medyayi-ayaga-kaldirdi-873785
ET:20.08.2020
(22) CGI Model
https://www.google.com/search?q=CGI+model&client=opera&hs=IUw&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjPnei--pzrAhXJlosKHcM7DZUQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1326&bih=627#imgrc=3F6QRgh_BgdDYM&imgdii=7KjLmVjplhnowM
ET:20.08.2020
(23) Body Con Job Miquela Sousa has over 1 million followers on Instagram and was recently hacked by a Trump troll. But she isn’t real.
https://www.thecut.com/2018/05/lil-miquela-digital-avatar-instagram-influencer.html
ET:20.08.2020
(24) Miquela - Hard Feelings (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=39y9dzAwkv4
ET:20.08.2020
(25) lil miquela,instagram hesabı..
https://www.instagram.com/lilmiquela/
ET:16-20.08.2020

✔Researchs and Reviews Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

22 yorum:

  1. Miquela'dan hiç haberim yoktu, çok ilginçmiş gerçekten, elinize sağlık Ertuğrul Bey :)

    YanıtlaSil
  2. İlk defa görüyorum. Artık ne yapacaklarını şaşırdılar mı demek lazım ne demek lazım bilemedim.

    YanıtlaSil
  3. Daha önce duymuştum. Lil Miquela gibileri artarsa Hollywood yıldızlarının pabucu dama atılılır kim bilir.

    YanıtlaSil
  4. İlk kez görüyorum. Çok ilginçmiş. Ayrıntılı araştırmanız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. Böyle bir şeyden hiç haberim yoktu, ilginçmiş ama zaman ve emek buna mı harcanmalı hiç emin değilim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. lil i çok severdim yaaa yani eskiden, izliyordum, ben de onu keyfime göre gerçek olarak görüyoruum. çoktandır bakmamıştım, hacklandiğini bilmiyodum, emily olabileceğini de bilmiyodum arkasındaki kişinin, pek şeker bence her yönden :)

    heey, biliyon de mi bu aradaa, son 2 3 yıldır bütün yazılarını okuyup yorum yapan tek kişiyim yani beeen :) kontrol edebilirsiiin blogunuu :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Ertuğrul bey,

    Teknolojinin kullanımında bilimsel ahlakın devre dışı bırakılması... yani sebep sonuç ilişkileri bakımından bu durumun sonucuna baktığımızda insanlığa ne kazandırdığını sorgulamak gerekir diye düşünüyorum. Emeğinize sağlık olsun. Esen kalınız.

    YanıtlaSil
  8. İlk defa duydum.Sanalla gerçeklerin birbirine karıştığı bir dünyada yaşıyoruz artık...

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar.
    İlk defa sizin bloğunuzdan haberim oldu. Bu konuda hiç bir bilgim yoktu. Bu güzel ve ilginç paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  10. Bir yandan şaşırtıcı bir yandan çocuklar içinde ürkütücü.Akıllarda kalıcı bir hayali karakter olmuş.

    YanıtlaSil
  11. Zaten ileride robotların bir çok işi insanların ellerinden alacağını zaten tahmin ediyor ve biliyorduk. Demek yavaş yavaş başladı teşekkür ederiz bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
  12. Ben bu haberi nasıl atlamışım :) valla ilk defa burada sizin blogunuzda duydum şimdi.
    Ne kadar da gerçekçi oysa ki:)
    Ama bir o kadar da düşündürücü..

    YanıtlaSil
  13. Lil Miquela'nın karakterinin CGI yaratıcısı, fiziksel ve fiziksel hareketleri gerçek insanlara çok benzediği için beğenilmeyi hak ediyor.

    Ama bana göre, gençlerin karakterin göz alıcı yaşam tarzını takip etme konusunda kolayca takıntılı hale geldiği doğru.

    YanıtlaSil
  14. İlginç ilk defa okuyorum.

    YanıtlaSil
  15. Yeni paylaşımlar beklerim :)

    YanıtlaSil
  16. Teknoloji ilerledikçe de bakalım daha neler göreceğiz?Tekrar okudum bu postu :)

    YanıtlaSil
  17. Gerçek insan değilmiş,gerçek sanmıştım.

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak,küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek ve herhangi bir sorunda yasal soruşturma sözkonusu olabilecek bir isim vermek vb gibi yazılar yazmak yasaktır.Özellikle de bunları Unknow olarak yayınlayan yorumlar dikkate alınmayacaktır.Tespit edilirse yayınlanmaz yada silinir..