26 Şubat 2022 Cumartesi

Nobel ödüllü Prof.Luc Montagnier yaşıyor mu? Sonic Weapons ile suikastlar düzenlenebilir mi?

                                  Death of Nobel laureate Prof.Luc Montagnier and silent weapons Sonic Weapons.. ; Luc Montagnier (8),sonic weapons (4)

    Ünlü profesör Luc Montagnier'in 8 Şubat 2022'de vefat ettiği söylendi ancak ne cenaze töreni yapıldı ne otopsisi ve ölüm nedeni hakkında herhangi bir bilgi açıklandı ve ne de ailesi ortalıklarda gözüküyor. Neler oluyor? Yoksa yaşıyor mu? 

   "Geçenlerde Fransa'dan bir arkadaşım beni aradı. Bana ünlü Profesör Luc Montagnier'in aslında ölmemiş olabileceğini ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un onu susturmak için Fransız gizli istihbarat servisine gizlice kaçırtmış olabileceğini söyledi. Macron'un dünyadaki pandemi ve aşıyı kontrol eden Almanya başbakanı Angela Merkel,Bill Gates gibi Küresel Liderlerden biri olduğunu ve son zamanlarda Fransa'da pandemi ve aşı politikalarına karşı halk tarafından artan dirençlerin tek nedeninin ünlü Profesör Luc Montagnier'in aşı konusunda yapmış olduğu açıklamalar olduğunu da ileri sürdü. Ve Macron'un Montagnier'in en son yaptığı İspanya ve İtalya'daki çıkışlarından sonra başta Fransa olmak üzere tüm dünyada pandemi ve aşı politikalarına karşı müthiş dirençlerin oluştuğunu söyledi. Bu nedenle İspanya başbakanı Pedro Sánchez ve İtalya başbakanı Mario Draghi'nin Macron'a "Montagnier'in ülkelerine gelmesinden rahatsız olduğunu" söyledikleri ve Almanya başbakanı Angela Merkel'in ise "Şu adamın icabına bak. Almanya'ya gelirse bu iş biter, yoksa hepimiz batarız.." dediği öğrenildi..

Bu nedenle Emmanuel Macron, Montagnier'i telefonla özel olarak arayarak, "Yeter artık dolaşıp durma,halklar seni dinleyip isyan ediyor,bu yüzden seni göz hapsinde tutacağız. Ve senin öldüğünü dünya aleme duyaracağız ki,insanlar artık ayaklanmasın. Yoksa seninle birlikte ailen ve sevelerinin de hayatı tehlikeye girer." diyerek,Montagnier'i tehtid ettiği ve Montagnier ile birlikte ailesini de göz hapsine aldğı söyleniyor. Ve ayrıca ölüm haberini de kamuoyuna Montagnier'in en yakın dostları aracılığı ile yapılmasını sağladılar. Hastanelerden ve devlet kurumlarından da sahte ölüm belgeleri düzenlendi ve böylece kamuoyuna açıklanarak, ünlü Profesörün öldüğü haberi yapıldı..Ve herhangi bir şüphe kalmaması için de göstermelik olarak da 22 şubatta göstermelik cenaze töreni gerçekleştirildi. Ve Montagnier'in en son Türkiye'de Bodrum sahillerinde bir tekneden inerken görüldüğüne dair ihbarlar alındı..Türk güvenlik güçleri hemen alarma geçti.."

NOT: Tabii ki,böyle birşey yok. Bunların hepsi kurgusal hikayedir

Peki neden böyle yaptık? Yukarıda ilk girişte nedenini azda olsa açıkladık. Kurgusal hikayeler, genellikle ortaya atılan şüphelerden,teorilerden,bilinmeyenlerden oluşabiliyor.. Montagnier'in ölümü ile ilgili çok bilinmeyenler olduğu için bu bilinmeyenler nedeniyle de böyle kurgusal hikayelerin oluşması da gayet normal olarak gözükebilir..  Tabii kurgusal hikayede geçmeyen başka şüpheler de var.. Örneğin, Montagnier'in aslında ölmediği ve kaçırılmadığı, sevenleri ve dostları tarafından bir nevi "koruma altına alındığı" şeklinde şüphelerde yer alıyor.. 

Montagnier kaçırıldı mı yoksa koruma altına mı alındı?

  "Neden yapsınlar bunu?" dediğimizde, akla "çok yakında pandemi ve özellikle de covid aşıları hakkında tüm gerçekler ortaya çıktığında, Montagnier'in bu konularda deneyimli bir uzman olması nedeniyle, mahkemelerde tanıklık edebilmesi için ve Montagnier'in öldürülme ihtimaline karşın ,onun sevenleri ve dostları tarafından ve diğer aşı karşıtı üst düzey yetkililerce, "Montagnier öldü" haberi ile onun ve ailesinin koruma altına alınmış olunabilir." şüpheleri geliyor. Aslında bu da gayet mantıklı bir teori..

Çünkü yukarıda da dediğimiz gibi Montagnier'in ölümü hakkında çok bilinmeyenler var ve halen bile öldü mü öldürüldü mü yoksa yaşıyor mu kimse bilmiyor ve başta Fransa olmak üzere tüm dünya da büyük bir karışıklık ve sessizlik hakim. Geçen 22 şubatta (2022) gömüldüğü söylenilen Fransa'nın Père Lachaise Mezarlığında bir cenaze (anma) töreni yapıldı. Ancak bunun göstermelik bir tören olduğu yönünde de şüpheler oluştu. Çünkü Montagnier'in öldükten sonra cenaze töreni yapılmamış, ölüm nedeni hakkında bilgi verilmemiş ve ailesininde ortalıklarda gözükmemesi gibi garip nedenler, Montagnier'in yaşıyor olabileceğine dair şüpheleri iyice artırdı.

Eğer gerçekten de yaşıyorsa,nerede olabilir ve neler oluyor?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi akla 2 şüphe geliyor. Montagnier ve ailesi;

1) Ya kaçırıldı ve öldü haberi yapıldı. Ki bu ihtimal çok düşük bir ihtimal,çünkü böyle birşey olsaydı, başta Fransa olmak üzere dünya ayağa kalkardı herhalde. Ama böyle ayaklanma olmadığı için bu ihitmal çok düşük gibi gözüküyor..

2) Yada ileride tanıklık edebilmesi için sevenleri,dostları ve diğer aşı tereddütü olan üst düzey yetkililerce gizli bir yere götürülüp-koruma altına alındı ve öldü haberi yapıldı. Ki bu ihtimal ise çok yüksek bir ihtimal olabilir..Çünkü buna işaret eden çok sayıda bilinmezlik var. Montagnier'in cenaze töreninin aynı günlerde yapılmaması, otopsi ve ölüm nedeni hakkında bir bilginin açıklanmaması ve ailesinin de ortalıklarda gözükmemesi ve açıklamalarda bulunmaması ile birlikte, onun yakın dostlarının ve sevenlerinin sanki Montagnier gerçekten de ölmemiş gibi rahat tavırlar sergilemesi de önemli şüpheler arasında..Yani Fransa'da bu konuda önemli bir sessizlik hakim ve bu garip,tuhaf durum da Montagnier'in ölmemiş ve yaşıyor olabileceği şüphelerinin oluşmasına neden oluyor gibi gözüküyor..

Varsayalım ki ünlü Profesör Luc Mantagnier gerçekten de öldü. 

Peki nasıl öldü? Ölüm nedeni ne olabilir?

AIDS virüsünün keşfi nedeniyle 2008 yılında Nobel Tıp Ödülü'ne layık görülen Prof.Luc Montagnier'in ölmeden önce "3.dozu olanlar bir laboratuvara gidip AIDS testi yaptırsın. Sonuç sizi şaşırtabilir. O zaman hükümetinizi dava edin."(8) dediğine dair yerli-yabancı sosyal medyada bir söylenti vardı. Açıkçası onun bu sözü söylediğine dair yeterli bir kaynak tam olarak pek bulamadık. Ancak bu sözlere yakın 1/2 video ile karşılaştık. Sosyal medyada, bu sözlere atfedilen videolardan birinde Luc Montagnier, "AIDS virüsünden bazı meteryalleri Corona virüse ekleyerek,büyük ihtimalle AIDS aşısı yapmak istediler. Yani bu virüste biraz HIV var." şeklinde açıklaması yer alıyordu. (Bu videonun (ve diğer bilgilerin) TÜRKÇE çevirisini  BURADAN okuyabilirsiniz..)

Kullanıcıların büyük çoğunluğu genelde bu videoları kaynak göstermiş gibiydi. Anladığımız kadarıyla, büyük ihtimalle, kullanıcılar, Montagnier'in bu sözlerini "Luc Montagnier, covid aşısında AIDS virüsü olduğunu söyledi." vb şeklinde algılamış ve yukarıdaki şekillerde sözler sarfetmiş olabilirler, diye düşünüyorum..

Aslına bakarsanız ünlü profesör Luc Montagnier, bu sözleri tam olarak bu şekilde ifade etmese de, dünya genelinde şu an bu söylentiyle ilişki yeni gelişmelerde yaşanıyor.. Bu gelişme,Covid aşılarının kalp krizleri,karduvasküler hasarlar,nörolojik rahatsızlıklar vb gibi ciddi ağır ve hatta ölümcül yan etkilerinin yanı sıra, AIDS ve KANSER vakalarına da sebep olduğu ve bu rahatsızlıklarda ciddi oranda artış olduğu bilgileriydi.  Bu bilgiler,covid aşılarının olumsuz sonuçlarını araştıran uluslararası sitelerde yer almaya başladı. (Bunların bazılarını BURADAKİ araştırma yazımızda okuyabilirsiniz..) 

Nobel ödüllü Prof.Luc Montagnier, bu sözü tam olarak söylemese de buna yakın bazı açıklamaları vardı. Bunlardan biri de 2020 yılında "Coronavirüsün genlerinde AIDS viüsünün parçalarının da olduğunu ve bunun labaratuvar özellikli" olduğunu söylemesiydi. (Bunu BURADAN okuyabilirsiniz..) Bunun etkileri devam ederken ve bu sözüde sosyal medyada viral olmuşken bir de buna Covid aşılarıyla bağlantılı olduğu söylenen AIDS ve Kanser vakalarının garip bir şekilde artmasının eklenmesi ile birlikte,aynı dönemlerde ünlü profesör Luc Montagnier'in durup dururken sessiz sedasız bir şekilde ölmesi de şüpheleri iyice artırdı. Ve özellikle de "bu sözü söyledikten sonra garip bir şekilde hayatını kaybettiği" bilgileri viral olmuş durumda.  

Ve dahası işin ilginç yanı, daha önceleri de özellikle de covid aşıları konusunda bilinmeyen gerçekleri açıklayan çok sayıda bilimadamının da tıpkı Luc Montagnier gibi garip bir şekilde öldüğü de söyleniyor. İşte bu da doğruları ve gerçekleri anlatan bilimadamlarını sessiz sedasız bir şekilde ortadan kaldırmaya çalıştıkları şüphesini akıllara getiriyor..

Peki,bu nasıl olabilir? 

  "Covid ve aşılar konusunda gerçekleri konuşan bilimadamları neden sessiz sedasız garip bir şekilde tek tek ölmeye başladılar? "

Bilemiyoruz ama çok şeyler,şüpheler akıllara geliyor.. Sosyal medyada çok sayıda şüphe/teori var. Bunlardan birisini "Montagnier'in ölümü" yazısının sonuna ekledik.Gerçekten ilginç bir yazı..

Bunun haricinde ise örneğin sessiz silah olarak bilinen ve "hedef alınan insanları etkisizleştiren" Sonic Silahlar da bulunuyordu..Bu silahlar, söylendiğine göre "öldürmek" üzerine ayarlanmamış ve bazı ülke devletlerinin yerel polis ve askeri birimleri tarafından kullanılmış ve halen de kullanılmaya devam edildiği bilgiler arasında.. Evet,bunlar belki de "öldürmek" üzere ayarlanmamış olabilir..Ancak eğer bunlar kötü niyetlerle kullanılırsa, birer "Sessiz Suikast Silahları"na da dönüşebilir..

Peki,sessiz silahlar  (/sessiz suikast silahları) nelerdir?

Sessiz suikast silahlarından 3 tanesi şunlar olabilir mi?

1 -Gerçek öldürücü bir virüsü bilimadamlarına bulaştırmak,
2 -ARGE (otopsi) ile bile ortaya çıkması mümkün olmayan ölümcül bir zehiri kullanmak,
3 -Uzaktan RF cihazlarıyla bilimadamlarını hedef alıp,onların kalp krizleri vs geçirmesini sağlamak..
4 -Vs vs..

Son zamanlarda özellikle de göstericileri hedef alan eylemlerde uzaktan RF cihazlarından biri olan sonic silahlarının Kanadanın başkenti Ottawa'da kullanıldığında (4),(4.2) dair bilgiler de geliyor..Gerçi sonic silahların,özellikle de LRAD tipi sonic silahların, ABD başta olmak üzere Türkiye'de dahil pekçok ülkede kullanıldığı bilgilerde var..Bunlar genellikle öldürücü olmayan frekanslarda kullanılıyormuş..Peki ya kötü niyetlerle kullanılırsa yada dozu kaçırırsanız?!

Neyse lafı pek fazla uzatmayalım da araştırma,haber,makale,bilgileri vs verelim..

Şimdi önce ünlü profesör,nobel ödüllü Luc Montagnier'in ölümüyle ilgili bilgileri verelim. Daha sonra da kısaca bu SONİC SİLAHLAR neyin nesidir,hangi ülkeler ve niçin kullanmaktadır,ona bir bakarız..

*Nobel ödüllü ünlü profesör Luc Montagnier'in ölümü..

                                                                                                          Prof.Dr.Luc Montagnier (9)

"Ünlü profesör Luc Montagnier 8 Şubat 2022'de vefat etti.
Profesör Luc Montagnier, 89 yaşında (18 Ağustos 1932 - 8 Şubat 2022) Neuilly-sur-Seine'deki Amerikan Hastanesinde öldü. En sadık işbirlikçilerinden biri olan Doktor Gérard Guillaume, çocukları ile çevrili olarak huzur içinde ayrıldığını söylüyor. O bir biyolog ve virologdu, ama aynı zamanda ve hepsinden önemlisi, bilim için yaşayan olağanüstü bir zekaya sahip bir adamdı. AIDS virüsünün keşfi nedeniyle 2008 yılında Nobel Tıp Ödülü'ne layık görülmesinin yanı sıra, yaşamı boyunca dünyanın en büyük bilim enstitüleriyle birlikte çalıştı. CNRS'de fahri araştırma direktörü, Institut Pasteur'de profesör, New York Şehir Üniversitesi Queens Koleji'nde Moleküler ve Hücresel Biyoloji Merkezi direktörü, Şanghay Jiao-tong Üniversitesi'nde bir araştırma enstitüsünün direktörü. Araştırmalarıyla uzun yıllar Bilimler Akademisine ve Ulusal Tıp Akademisine destek verdi. Bunun için sayısız ödül ve övgü aldı. Luc Montagnier, ilerlemiş yaşına ve hayatının sonbaharında, özellikle bilim camiasının bir kısmından çektiği tüm eleştirilere rağmen, her zaman özgür bilim için savaştı. Onu FranceSoir'de birkaç kez ağırlama şansına eriştik ve ona hak ettiği tüm onurları vermek istiyoruz." (1)

"Profesör Montagnier'in Ölümü: Didier Raoult, Sud Radio'daki "atipik" araştırmacıya saygılarını sunar.
André Bercoff bugün öğle saatlerinde Sud Radio'da "Bercoff tüm eyaletlerinde" programında Profesör Didier Raoult'u kabul etti. İHÜ müdürü, önceki gün ölen AIDS virüsünün keşfi nedeniyle 2008 yılında Nobel Tıp Ödülü sahibi Profesör Luc Montagnier'i saygıyla selamladı. FranceSoir'in yayın yönetmeni Xavier Azalbert de ifade vermeye davet edildi; FranceSoir'in ünlü araştırmacının ölümünü duyuran ilk medya olduğunu özellikle açıkladı. Didier Raoult daha önce Twitter hesabı üzerinden birkaç söz paylaşmıştı:

    "Luc Montagnier vefat etti. Özgünlüğü, bağımsızlığı ve RNA üzerindeki keşifleri, AIDS virüsünü izole eden ve tanımlayan laboratuvarın yaratılmasına izin veren bir adamı kaybediyoruz. (1/2) Bu ona ün, Nobel Ödülü ve meslektaşlarının inanılmaz düşmanlığını kazandırdı. En son varsayımlarına gösterilen dikkat orantısızdı. (2/2)" (2)
--
"Luc Montagnier'in cenazesi: "Bu şevk Fransa'nın atan kalbidir"
Nobel Ödülü sahibi Luc Montagnier'i anmak için binden fazla kişi katıldı. Binden fazla insan var ama bakan yok: 2008 Nobel Tıp Ödülü'nün (Françoise Barré-Sinoussi ile birlikte) cenaze töreni Luc Montagnier, bu öğleden sonra Salle de la Coupole du Père Lachaise'de gerçekleşti. Minnettar bir kalabalığın katıldığı cenaze töreni: 8 Şubat'ta vefat eden büyük araştırmacıyı anmak için her yaştan bine yakın insan gelmişti. Rapor.

Bir "özgürlük" atmosferi

Kubbenin girişini çevreleyen bariyerler, biyoloğa yakın olan veya ortak mücadeleleri paylaşan akraba ve kişiliklere erişim sağlıyordu: Laurent Toubiana, Jean-Dominique Michel, Martine Wonner, Christian Perronne, Alexandra Henrion-Caude ve hatta Francis Lalanne, bazıları siteye gelen nüfusla vakit geçirdi. Jean-Dominique Michel, “Burada olmaktan çok etkilendim, o bir devdi, hümanistti, dürüst ve cömert biriydi. Basit bir insandı, onunla konuşabildiğimde, nezaket ve cömertlik konusunda kesinlikle harikaydı." Meydan, duygu yüklü bir gösteri atmosferinde insanlarla doluydu. Kalabalık, “Özgürlük, özgürlük, özgürlük! ". Alkışlar düzenli olarak yeniden ortaya çıktı. Bir katılımcının açıkladığı gibi, savaşlarını "kutsal" olan profesörün anısına yapılan popüler bir cemaat olan atmosfer hararetliydi. Mevcut olanlar, Bilimler Akademisi üyesine gerçek şükranlarını gösteriyor: “Her şeyi anladı. Ancak her zaman olduğu gibi diğerlerinden önce anladığınızda, bu rahatsız ediyor ve politikacıların ve ana akım medyanın çoğu buna düştü ”diyor Catherine.

Bir patrik, bir direniş simgesi

Özellikle, Prof. Montagnier, 2020 baharında Wuhan virüsünün kökenini sorgulamıştı: sunduğu hipotez, şu anda en makul olarak dururken, karalanmıştı. 89 yaşındaki araştırmacı daha sonra toplu aşı kampanyası da dahil olmak üzere sağlık önlemlerine karşı çıktı. Liberté santé sendikasının doktoru ve sözcüsü Olivier Soulier bu atmosferi memnuniyetle karşılıyor: “Şu coşkuyu görüyor musunuz? Fransa'nın atan kalbidir. Elysée değil, Ulusal Meclis değil, bakan yok ama Luc Montagnier'e aşklarını söyleyen Fransızlar var. Hepimiz onun mirasçılarıyız, çocuklarıyız, eski patrik gitti ama biz devralmak için buradayız. Bu pandemi tarihinde bu cenazenin tüm direnişçilerin birleştiği an olarak kalacağını düşünüyorum. Hepimiz O'nun bize öğrettiklerine layık olmaya devam edeceğiz." Katılımcıların bir kısmı tatil yapacak kadar şanslıydı, hatta bazıları izin aldı. Diğerleri işi “atlamak” için bahaneler bulmak zorunda kaldı: “Normalde ofisteydim ama bir cenazeye gitmem gerektiğini söyledim. Hangisi olduğunu söylemedim, beni bıraktılar."

Halk ve öğretmen arasındaki güçlü bağ

Profesör “konuşabilen birini” temsil ediyordu. Eşi ve çocuğuyla birlikte gelen Flora, kendisine zaten covid krizi öncesi hayran olduğunu açıklıyor: “Suyun hafızası üzerine çalışmış bir araştırmacı. Onun gibi büyük bir araştırmacının bu işe girişmesine hayret etmiştim. Homeopatinin etkinliğini doğrulamıştı, bunlar her zaman aldığım ürünlerdi. Otizm üzerinde çalışmaktan çekinmedi, o bir avangarddı!" Bu ayrılığın üzücü bir anı, ama aynı zamanda bir sevinç anı, bu yardımın sayısının ve sıcaklığının ayrıldığını, ancak mücadelesinin sürdüğünü hissetmek. Göstericilerin kendilerine deyimiyle Parisli "direniş"in birçok figürü oradaydı. Bir dakikalık saygı duruşundan sonra, maiyet ve profesöre yakın şahsiyetler, kendilerini alkışlayanları son bir kez selamlıyor ve profesöre son vedaları için cenaze odasına gidiyor - yayın yönetmeni Xavier Azalbert FranceSoir'den, diğerleri arasında bir söz söylemeye davet edildi.

Yetkililerin ve diğer medyanın gözle görülür yokluğu

Marine bir katılımcı şöyle açıklıyor: “Başkan nerede, ana akım medya nerede? Öldüğünde telsizi sessize aldılar. Bu bir Nobel Ödülü. Hatalı olduklarını biliyorlar ve utanıyorlar. Ama bir hükümetin böyle bir adamı onurlandırmaması kabul edilebilir bir şey değil, acınası bir durum." Jean-Dominique Michel sözlerine şöyle devam ediyor: "Fransa gibi bir ülkede, onunki gibi bir kayboluşun, onun hafızasını karalamaya çalışan otoritelerin ve ana akım medyanın utanç verici sessizliğiyle karşı karşıya kaldığını düşünmek, aradaki kutsallık zaman zaman onun hafızasını lekelemeye devam ediyor. ölüm kalım galip gelmeli, yürüttüğümüz mücadelenin önemi bizi daha da güçlendiriyor." Çıkışta ciddi ve spontane bir Marsilya sesi duyuldu. Herkesin aklında muzip bir gülümseme olan büyük adamın hatırasını varlığıyla onurlandıranların kalplerinde uzun süre yankılanacağına şüphe yok."" (3)

* Luc Montagnier'in ölümüyle ilgili ilginç bir makale..

"Luc Montagnier aniden Kary Mullis ile buluşmaya gitti. Umarım intikam planları yaparlar.
Sadece birkaç gün önce Luc Montagnier, Kovidokrasi'ye karşı barikatlarda silahlıydı. Aniden, savaş alanını düşmüş bir general olarak değil, barış içinde terk ettiği söylendi. Neden bu kadar ani bir 'kalp değişikliği'? Soru budur. Profesör Luc Montagnier, 89 yaşında (18 Ağustos 1932 - 8 Şubat 2022) Neuilly-sur-Seine'deki Amerikan Hastanesinde öldü. En sadık işbirlikçilerinden biri olan Doktor Gérard Guillaume, çocukları ile çevrili olarak huzur içinde ayrıldığını söylüyor.

O bir biyolog ve virologdu, ama aynı zamanda ve hepsinden önemlisi, bilim için yaşayan olağanüstü bir zekaya sahip bir adamdı. AIDS virüsünün keşfi nedeniyle 2008 yılında Nobel Tıp Ödülü'ne layık görülmesinin yanı sıra, yaşamı boyunca dünyanın en büyük bilim enstitüleriyle birlikte çalıştı. CNRS'de fahri araştırma direktörü, Institut Pasteur'de profesör, New York Şehir Üniversitesi Queens Koleji'nde Moleküler ve Hücresel Biyoloji Merkezi direktörü, Şanghay Jiao-tong Üniversitesi'nde bir araştırma enstitüsünün direktörü. Araştırmalarıyla uzun yıllar Bilimler Akademisine ve Ulusal Tıp Akademisine destek verdi. Bunun için sayısız ödül ve övgü aldı.

   "Luc Montagnier, ilerlemiş yaşına ve hayatının sonbaharında, özellikle bilim camiasının bir kısmından çektiği tüm eleştirilere rağmen, her zaman özgür bilim için savaştı. Onu FranceSoir'de birkaç kez ağırlayabilecek kadar şanslıydık ve ona hak ettiği tüm onurları vermek istiyoruz." – Fransa Soir

Resmi açıklamalar, onun “gençleriyle çevrili” bir şekilde huzur içinde öldüğünü söylüyor. Birçoğu bu ölüme "öngörülemeyen" gibi "ani" diyor. Diğerleri. benim gibi, AIDS dolandırıcılığına olan derin ilgisi, açık sözlü Eczacılık karşıtı duruşu ve daha yakın zamanda Kovid'e tamamen karşı duruşu göz önüne alındığında, neden hala serbestçe dolaşmasına ve düdük çalmasına izin verildiğini merak ediyorum. / aşı anlatısı.

   "Ölümü, 8 Şubat Salı günü İtalyan biyolog Franco Trinca'nın cenazesiyle aynı gün gerçekleşti; sağlığı çok iyi olmasına rağmen çok şiddetli ve şüpheli bir Covid-19 formuna yakalanmış ve binlerce önlemle kendine bakmıştı. Trinca, aşılar alanında çalışmış, uluslararası üne sahip Fransız bilim adamının şikayetlerini sık sık üstlenmişti; son araştırmamızda vurgulandığı gibi, her şeyden önce haberci RNA'ya dayalı gen serumlarının tehlikelerini prionlardan dejeneratif beyin hastalıkları yaratma riski nedeniyle kınamıştı." – VT

ÖLÜM NEDENİ VERİLMİYOR.. Ölümüyle ilgili bilgi henüz mevcut değil, bunu resmi duyurudan 12 saatten daha kısa bir süre sonra yazıyorum. Pharmafia ve WEF karteli için neden büyük bir tehdit olduğu kadar onunla ilgili her şeyi buraya ekleyeceğim.

GÜNCELLEME: Associated Press ve dolayısıyla küresel ana akım medya nihayet yakaladı ama hala ek bilgi yok, sadece daha fazla karakter suikast ritüeli.

SON KEZ HALKA GÖRÜNÜŞÜ: Montagnier'in ölümünden dört hafta önce:

   “9 Ocak'ta Montagnier bir kez daha uluslararası bir medya olan Wall Street Journal'da, Omicron Biden'ın aşı yükümlülüklerini geçersiz kılıyor başlıklı bir başyazıda yer aldı ve Amerikalı anayasacı Jed Rubenfeld tarafından imzalanan, başka bir rezil ünlü: Amy Chua ile evli, hukuk arkadaşı Yale'de profesör ve dünyanın en çok satan anne kaplan kitabının yazarı Rubenfeld, kız öğrencilere cinsel tacizde bulunmakla suçlandı ve Yale tarafından iki yıl uzaklaştırıldı. Wsj hakkındaki makaleden sonra ve Milano'daki müdahaleden önce Luc Montagnier, geçen Çarşamba günü Lüksemburg Parlamento Meclisi'nde zorunlu aşılamaya karşı bir dilekçeyi desteklemek için göründü, ancak aşılara olan bağlılığı Covid döneminden çok önce başladı. – Italy24News

Böylece, 12 Ocak 2022'de LÜKSEMBURG PARLAMENTOSU TARAFINDAN ÇOCUKLUK COVİD AŞISIYLA İLGİLİ BU ARAŞTIRMAYA şanlı bir şekilde katılarak kariyerini tamamladı. Ve daha sonra… Montagnier'in ölümünden üç hafta önce: 15 Ocak 2022, Milano, İtalya'daki bir protestoda: Bana oldukça iyi durumda görünüyor.

2009'da AIDS'le daha iyi beslenerek savaşmayı öneren Luc Montagnier, bu günlerde beklenmedik bir dönüş yaşıyor,her zamanki gibi Milano'da yanında bulunan Amerikalı asistan ve yol arkadaşı Suzanne McDonnell Long eşlik etti ve bu aşının çocuklara verilmesinin suç olduğunu sözlerine ekledi. Geçmişte olduğu gibi, Montagnier eczanelerde pahalı papaya müstahzarları sattığında, profesörün iddia ettiğine dair herhangi bir kanıt sunmaması sorunu. Cümleleri son aylarda veya yıllarda yaptığı herhangi bir araştırmaya dayanmıyor ama bilim camiasına saygı ne kendisini ne de takipçilerini ilgilendirecek bir şey değil.” – Italy2News

Yani neredeyse kelimenin tam anlamıyla barikatlarda öldü…

SON KEZ KONTROL ETTİM… "Profesör Luc A. Montagnier gibi önde gelen uzmanların yeminli ifadeleri de dahil olmak üzere yeni kanıtlar, çeşitli ülkelerdeki avukatlar tarafından Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunuldu ve dünyanın dört bir yanındaki Hükümetlerin ve danışmanlarının soykırım, insanlığa karşı suçlar ve ihlallerde suç ortağı olduğunu iddia etti. Nürnberg Kodu." -DailyExpose

Basın bültenine ulaşmak için tıklayın-17 Ağustos-2021-Copy.pdf ; “Avukat Melinda C. Mayne ve Kaira S. McCallum, Nisan 2021'de Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (ICC) 27 sayfalık bir 'Soruşturma Talebi' sundu; Birleşik Krallık Hükümeti ve danışmanlarının Covid-19 adına insanlığa karşı suçlarda suç ortağı olduklarını iddia etti. 28 Nisan 2021'de çifte ICC'den resmi bir onay alındı ve kendilerine '141/21' dava numarası verildi. O zamandan beri ikili, ICC iddialarında kullanmak üzere yeni kanıtlar topluyor ve dünyanın dört bir yanından avukatlar ve araştırmacı bilim adamları ile bağlantılar kurdu. 17 Ağustos'ta yayınlanan ve buradan görülebilen yeni bir basın açıklaması, çiftin araştırma bilimcisi ve nükleer kardiyolog Dr Richard M. Fleming, Nobel Ödüllü virolog Profesör Luc A. Montagnier ve önde gelen uzmanlardan yeminli ifadeler aldığını doğruluyor. Dr Kevin W. McCairn, bir sinirbilimci ve nörolojik hastalık uzmanı.

HIV virüsü üzerindeki çalışmaları nedeniyle Nobel ödülü kazanan Profesör Luc A Montagnier, Nisan 2020'de yeni koronavirüsün bir laboratuvarda yaratıldığına inandığını iddia etti. Daha sonra Mayıs 2021'de uzman virolog, “Kitlesel aşılar, tıbbi bir hata olduğu kadar bilimsel bir hatadır. Kabul edilemez bir hatadır. Tarih kitapları bunu gösterecek, çünkü varyantları yaratan aşıdır”. Son birkaç ayda gün ışığına çıkan çok sayıda yeni kanıt ve bilgi nedeniyle ICC'ye yeni bir iddia da sunuldu; ve avukatlar, artık "SARS-CoV-2 virüsü ve Covid-19 "aşılarının", dünyanın hiçbir şeyden şüphelenmeyen insanları üzerinde iki aşamada salınan, kasıtlı olarak tasarlanmış biyolojik silahlar olduğuna dair ikna edici kanıtlara sahip olduklarını söylüyorlar.

Avukat Melinda C. Mayne ve Kaira S. McCallum, şimdi Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'daki Uluslararası Ceza Mahkemesine benzer Soruşturma Taleplerinde bulunan avukatların da aralarına katıldıklarını doğruladılar. Bu nedenle, 12 Ağustos 2021'de ICC'ye, hepsinin ortak bir talepte bulunmalarına izin verilmesini talep eden bir mektup gönderilirken, aynı zamanda dünya çapında herkes için ortak olan iddialar için ön kanıt sunarak ve özel taleplerde bulunma hakkını talep eden bir mektup gönderildi. Tek tek ülkeler de ICC tarafından soruşturuluyor.” –Daily Expose

   "PCR mucidi Kary Mullis, covid'den sadece birkaç ay önce öldü. Hiv kaşifi Montaigner, büyük bir AIDS'in yeniden canlanmasından sadece aylar önce öldü mü? 

-Montagnier'in ölümünden yedi hafta önce:
-Montagnier'in ölümünden dört gün önce:

  "Yeni bir HIV türü hakkında artan medya kapsamını gördünüz, sanırım. Hollanda'da, şimdi Science dergisinde yayınlanan, oldukça öldürücü bir HIV varyantı keşfettik. Virüs seviyeleri 3,5-5,5 kat daha yüksek, bağışıklık hücresi 2 kat daha hızlı azalır, bulaşıcılık artar. Çarpıcı örneğin evrim. W @ChristoPhraser @HIVMonitoringNL ve ortakları" — Chris Wymant (@ChrisWymant) 4 Şubat 2022

AIDS yerine buna derdim ve tek ben değilim, “Aşıya Bağlı Oto-İmmün Sendrom” ama resmi anlatıyı takip ettiğimizi varsayalım. Mantıken, Montaigner Yarasa Sinyali ile çağıran ilk kişi olmalıydı. Bu hiç olmadı. Ölümü gerçekleşti." 

Montagnier'in öldüğü gün: Sanırım bir özete ihtiyacımız var. buradan başlayacağız ve yavaş yavaş bir resim oluşturacağım, daha sonra tekrar geleceğim: WUHAN-GATES – 3. “HIV İLE LABORATUVARDA YARATILAN KOVİD-19”. MEDICINE NOBEL, GOSPA NEWS TARAFINDAN AÇIKLANAN HİNTLİ ARAŞTIRMALARINI DOĞRULANDI (Alıntılarım, tam hikaye BURADA)

2008 Nobel Tıp Ödülü sahibi Profesör Luc Montagnier, tıp ve sağlık konusunda uzmanlaşmış Fransız podcast'inin mikrofonlarına, “Pourquoi Docteur” sessizlik perdesini yırttı, tabuların mezarını yıktı, Kusuma Okulu'nun araştırmalarını akredite etti. Biology of New Delhi, yazarlar tarafından geri çekildi, ancak benim tarafımdan birkaç gün önce Gospa News and Veterans Today'de dünya çapında yeniden yayınlandı ve hemen doğaçlama bilim adamlarının şüpheciliğinin hedefi oldu. «Meslektaşım biyomatematikçi Jean-Claude Perez ile bu Rna virüsünün genomunun tanımını dikkatlice analiz ettik. İlk biz değildik, bir grup Hintli araştırmacı, bu virüsün tam genomunun başka bir virüsün diziliminde olduğunu gösteren bir çalışma yayınlamaya çalıştı: AIDS. Hint ekibi yayınlandıktan sonra geri çekildi. Ama bilimsel gerçek her zaman ortaya çıkar. 

Montagnier, AIDS dizisinin aşıyı yapmaya çalışmak için koronavirüs genomuna yerleştirildiğini söyledi." 7 satırda, dünyanın önde gelen tıp uzmanlarından biri, şu ana kadar virologlar tarafından desteklenen, hatta belki de ulusal güvenlik konusunda endişeli bir hizmetçi tarafından teşvik edilen, hatta 120'ye neden olabilecek bir pandeminin onaylanması karşısında teşvik edilen biraz sibylline hipotezlerinden “tabula rasa” yapıyor. bin ölüm.

   "Sözleri muazzam bir ağırlık taşıyor: çünkü 2008'de Montagnier, insan bağışıklık yetmezliği virüsü HIV'in AIDS salgınının nedeni olduğunu o kadar keşfetti ki, Françoise Barré-Sinoussi ve Harald zur Hausen ile birlikte Nobel Tıp Ödülü'nü kazandı." «Koronavirüs, AIDS aşısının araştırıldığı Wuhan'daki bir Çin laboratuvarından yanlışlıkla salınan manipüle edilmiş bir virüs olurdu. Profesör Luc Montagnier öyle dedi», haberleri öne çıkaran birkaç büyük medyadan biri olan İtalyan Gazetecilik Ajansı (AGI) yazıyor.

Ancak virüsün doğal kökenini ısrarla destekleyen Amerikan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü müdürü Amerikalı immünolog Anthony Fauci'nin açıklamaları üzerine başka bir makaleye kıyasla daha az kanıtla yayınlıyor. Biyolojik silah teorisi üzerine 12 detaylı raporda gösterdiğimiz gibi, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ile birlikte bu pandemik felaketin baş şüphelileri arasında yer alıyor. Bu nedenle, Amerikalı doktorun, en rahatsız edici deneyden bu yana biyomühendislik tarafından manipüle edilen bir patojen hipotezinden dikkati başka yöne çekmeye çalışması anlaşılabilir; Kuzey Karolina Üniversitesi'nin Chapell Hill bölgesindeki Burnett Womack Biyolojik Tehlike merkezinin biyogüvenlik 3'ü ve Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün biyogüvenlik laboratuvarı 4 tarafından yürütülmüştür. Sadece değil. Araştırma, Fauci'nin "Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ve Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) Ulusal Yaşlanma Enstitüsü, Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı ve USAID tarafından verilen hibeler aracılığıyla çalıştığı enstitü tarafından desteklenmiştir. -EcoHealth Alliance'dan EPT-PREDICT finansmanı', Nature Medicine tarafından yayınlanan rapor no. 9. Deneme, "fareleri (MA15) enfekte etmek için adapte olmuş ve insan hücrelerini enfekte edebilen bir SARS CoV'nin omurgasında bir yarasa CoV S geni (SHC014) ile kimerik bir CoV inşa edilmesine" yol açtı.

Araştırmacılar Shan-Lu Liu, Linda J. Saif, Susan R. Weiss ve Lishan Su, 28 Şubat'ta yaptıkları bir çalışmada, bununla birlikte, yaklaşık 5 bin nükleotid için %96'ya eşit bazı temel farklılıklar gösterdiklerini yazdılar. "kimerik" CoronaVirus, yani laboratuvarda yaratılmış ve doğada mevcut değil ve SARS-Cov-2 pandemisinin mevcut gerçek patojeni, Acute Respiratory Şiddetli Sendrom'un İngilizce kısaltmasından geliyor. Ancak, öncelikle Kuzey Carolina Üniversitesi'nin Chapel Hill laboratuvarlarında yürütülen süpervirüs çalışmasında, daha önce tarif edildiği gibi hazırlanan ve HeLa hücreleri üzerinde test edilen (Wuhan Viroloji Enstitüsü) HIV bazlı bir psödovirüs kullananlara benzer deneyler yapıldığından bahsedilmiştir. ) ACE2 ortologlarının ifade ettiği.'

Covid-19 ve kimerik süper virüs arasındaki farka rağmen, hiçbir şey bu “prototipin” daha sonra ABD Pentagon'un son derece gizli projelerin de doğrudan Merkez tarafından yönetildiği 25 askeri laboratuvarından birinde değiştirildiğini düşünmemizi engellemiyor. İstihbarat Teşkilatı veya Fort Detrick, Maryland'deki USAMRIID'nin (ABD Ordusu Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü) Ulusal Biyosavunma Analizi ve Karşı Önlemler Merkezi - NBACC dahil olmak üzere, yalnızca ABD topraklarında (kısa bir süre sonra yazacağımız) mevcut 11'den birinde , gizemli bir biyogüvenlik kaybı nedeniyle geçen Temmuz'da kapandı. Ya da Covid-19'un "L" genotipi gibi son derece öldürücü olan bu "kimerik süpervirüs"ün, çevresinde çok sayıda şüpheli ölümün (ki bunlar hakkında birazdan yazacağız) gizlendiği Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün kendisinde daha fazla işlenmiş olabileceği. Casusluk veya terörizm için ölüm cezası riskiyle dayatılan meşhur Çin askeri gizliliği tarafından.

Montagnier ünlü bir virologdur, Paris'teki Pasteur Enstitüsü'nde ünlü bir profesör ve araştırmacıydı (2003'te SARS'ın ilk CoronaVirus türü hakkında bir araştırmayı ilk hazırlayanlardan biri); ancak birkaç yıldır Şanghay'daki en önemli araştırma merkezi olan Jiao Tong Üniversitesi'nde çalışmaktadır. Bu nedenle, Çin ile bağlantılı konulara hiçbir şekilde yabancı değildir ve Çin Komünist Partisi'nin tarihi lideri ve Çin Komünist Partisi'nin tarihi lideri ve Çin'deki insan hakları ihlalleri için uluslararası davalarda dünyada popüler hale gelen eski başkan Jiang Zemin'in maiyeti tarafından şiddetle arzu edilen Wuhan laboratuvarını kesinlikle biliyor. Tibet ve "Tiananmen'in cellatı" takma adı için. Şimdi Montagnier, Gospa News and Veterans Today'in önemli bölümlerinde benim tarafımdan bildirilen Covid-19 içindeki HIV izlerine ilişkin Hindistan çalışmasının geçerliliğini doğrulamakla kalmıyor, aynı zamanda “daha ​​az ciddi” olanı da destekliyor; yani genetik olarak manipüle edilmiş virüsün kazara salınması hipotezi.

«Hipotez, bu virüsün Wuhan laboratuvarını terk etmesidir. Yüksek güvenlikli bir laboratuvardır ancak tüm virüslere rağmen organizatörlerin kontrolünden kaçmıştır. Balık pazarının tarihi güzel bir efsane ama sadece yarasadan bulaşan bir virüs olması mümkün değil, muhtemelen bundan başlamışlar, sonra değiştirmişler. Belki de antijen taşıyıcısı olarak bir koronavirüs kullanarak bir AIDS aşısı yapmak istediler. Büyücü çıraklarının eseri denilebilir. Doğa dünyasında olduğumuzu unutmamamız gerektiği için, saygı duyulması gereken dengeler var” dedi Montagnier kesin bir dille. "Bilim adamına göre, bu virüsün değişen unsurları, ancak yayıldıkça ortadan kaldırılacak: "Doğa herhangi bir moleküler manipülasyonu kabul etmez, bu doğal olmayan değişiklikleri ortadan kaldırır ve hiçbir şey yapılmasa bile işler düzelir, ancak ne yazık ki birçok ölümden sonra." Ayrıca şunu da okuyun: AIDS VE COVID, FAUCI TARAFINDAN İKİ TİCARİ MARKA VE TEK İŞ MODELİDİR"" (10)

*Sonik silahlar, LRAD ve kullanıldığı ülkeler..

                                                LRAD,Sonic wepons,pics (4.2),(7)

"Çinli bilim adamları, kalabalık kontrolü için el tipi sonik silah geliştiriyor.
Gazla çalışan cihaz, iki yıllık araştırmadan sonra seri üretime geçti. Çin Bilimler Akademisi, Çin'in isyan kontrolü için dünyanın ilk taşınabilir sonik silahını geliştirdiğini söyledi. Akademinin Teknik Fizik ve Kimya Enstitüsü'nün Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, ordu ve kolluk kuvvetleriyle ortaklaşa geliştirilen tüfek şeklindeki alet, odaklanmış düşük frekanslı ses dalgalarını kullanarak kalabalıkları dağıtmak için tasarlandı. Bilim adamları, cihazın "biyolojik etkisinin" kulak zarları, gözbebekleri, mide, karaciğer ve beyindeki titreşimlerle aşırı rahatsızlığa neden olacağını söyledi. 1940'lara dayanan araştırmalar, düşük frekanslı ses enerjisinin, yoğunluğa ve maruz kalmaya bağlı olarak, baş dönmesine, baş ağrısına, kusmaya, bağırsak spazmlarına, istemsiz dışkılamaya, organ hasarına ve kalp krizlerine neden olabileceğini buldu.

Sonik silahlar tipik olarak büyüktür ve araçlara monte edilmesi gerekir. Hareketli parçası olmayan Çin gelişimine kadar, enerji üretmek için manyetik bir bobini sürmek için elektrikle çalışıyorlardı. Bu, büyük ve istikrarlı bir güç kaynağına ihtiyaçları olduğu anlamına geliyordu. Çin hükümeti sonik silah programını 2017'de başlattı ve sonucunun Hong Kong'da aylarca süren hükümet karşıtı protestolarla ilgili olması pek olası değil. Projede baş bilim adamı olan Profesör Xie Xiujuan, cihazın inert bir gaz içeren tüp şeklindeki bir kap tarafından çalıştırıldığını söyledi. Isıtıldığında gaz parçacıkları titreşir ve derin, monoton bir ses çıkar. Akademi, prototipin saha ve üçüncü taraf testlerini geçtiğini ve proje ekibinin cihazın vücut üzerindeki etkilerine ilişkin değerlendirmesini tamamladığını söyledi. 4 Eylül'de Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nı temsil eden bir bilim insanı ve mühendis paneli Pekin'de bir araya geldi ve Xie'nin ekibi tarafından seri üretim için geliştirilen bir tasarımı onayladı. Akademi, “Panel, projenin meyvesinin mümkün olan en kısa sürede pratik ekipmana dönüştürülmesini önerdi” dedi. Enstitünün web sitesinde yer alan bir fotoğrafta, uzmanların görüşüne göre cihaz bir toplantı odası masasında görülebiliyordu. Dipçik, tetik ve namlu ile bir tüfeğe benziyordu. Xie, cihazın frekansının veya etkili menzilinin ayrıntılarını açıklamayı reddetti. Ayrıca, daha yüksek makamlardan onay almadan kullanımları hakkında yorum yapmayı da reddetti. Şimdiye kadar, Çinli askerlerin veya kolluk kuvvetlerinin bu tür ekipmanları kullandığına dair bir rapor yok."" (5)

"Sonik silah
Sonik ve ultrasonik silahlar, bir rakibi yaralamak veya güçsüzleştirmek için ses kullanan çeşitli türlerdeki silahlardır. Bazı ses silahları, odaklanmış bir ses veya ultrason ışını oluşturur; diğerleri bir ses alanı oluşturur. 2021 itibariyle askeri ve polis güçleri sonik silahları sınırlı bir şekilde kullanıyor. Son derece yüksek güçlü ses dalgaları bir hedefin kulak zarlarını bozabilir veya yok edebilir ve şiddetli ağrıya veya oryantasyon bozukluğuna neden olabilir. Bu genellikle bir kişiyi etkisiz hale getirmek için yeterlidir. Daha az güçlü ses dalgaları, insanların mide bulantısı veya rahatsızlık yaşamasına neden olabilir.

990'larda Coventry'deki laboratuvarında bir "hayaleti" yok etmeye çalışırken paranormal araştırmacı Vic Tandy tarafından göz kürelerinin titreşimine ve dolayısıyla görme bozukluğuna neden olan frekans üreten bir cihaz olasılığı öne sürüldü. Bu "hayalet", bir huzursuzluk hissi ve gri bir hayaletin belirsiz bakışlarıyla karakterize edildi. Bazı dedektif çalışmaları, Tandy tarafından bulunan ve 18,9 Hz, 0,3 Hz ve 9 Hz'lik bir infrasound üreten yeni yüklenmiş bir çıkarıcı fanı içeriyordu. Uzun Menzilli Akustik Cihaz (LRAD), insan işitme spektrumu (20 Hz – 20kHz) içindeki frekanslarda 30 derecelik bir duyulabilir ses konisi üretir. Bir LRAD, 2005 yılında Seabourn Spirit adlı yolcu gemisinin mürettebatı tarafından gemiyi kovalayan ve saldıran korsanları caydırmak için kullanıldı. 

Daha yaygın olarak bu cihaz ve benzer tasarıma sahip diğerleri, protestocuları ve isyancıları kalabalık kontrol çabalarında dağıtmak için kullanılmıştır. Benzer bir sisteme "manyetik akustik cihaz" denir. Sivrisinek sonik cihazları, Birleşik Krallık'ta gençleri hedef bölgelerdeki dükkanların etrafında dolaşmaktan caydırmak için kullanılmıştır. Cihaz, gençlerin veya yaklaşık 20 yaşından küçük kişilerin hassas olduğu ve rahatsız edici bulduğu ultra yüksek frekanslı bir patlama (yaklaşık 19-20 kHz) yayarak çalışır. Yaşa bağlı işitme kaybı görünüşe göre ultra yüksek perde sesinin yirmili yaşlarının sonlarında ve daha yüksek olanlarda sıkıntıya neden olmasını önler, ancak bu tamamen bir gencin yüksek ses basıncı seviyelerine geçmişte maruz kalmasına bağlıdır. 

2020 ve 2021'de Yunan makamları, Türkiye sınırındaki göçmenleri caydırmak için uzun menzilli ses topları kullandı. İnsan işitmenin hassasiyet zirvesine (2-3 kHz) yakın bir frekansta belirli bir desenin yüksek genlikli sesi hırsız caydırıcı olarak kullanılır. Bazı polis güçleri, örneğin 2009 G20 Pittsburgh zirvesi,2014 Ferguson huzursuzluğu ve Kuzey Dakota'daki 2016 Dakota Erişim Boru Hattı protestosu gibi protestoculara karşı ses topları kullandı. Küba'daki Amerikan büyükelçiliğinde 2016 ve 2017'de ("Havana sendromu") "sonik saldırıların" meydana geldiğini ve abd ve Kanada'nın Havana büyükelçiliklerindeki ABD ve Kanada hükümet çalışanlarında işitme kaybı da dahil olmak üzere sağlık sorunlarına yol açan "sonik saldırıların" olabileceği bildirilmiştir.  Bununla birlikte, daha yeni raporlar mikrodalga enerjisini neden olarak hipotez eder. Ayrıca Çin'in protestocuları hedef alan ilk el taşınabilir sonik silahı geliştirdiği bildirildi. 

ARAŞTIRMA

Çalışmalar, 700 kHz ila 3.6 MHz frekanslarında yüksek yoğunluklu ultrasona maruz kalmanın farelerde akciğer ve bağırsak hasarına neden olabileceğini bulmuşlardır. Vibroakoustik stimülasyonu takip eden kalp atış hızı paternleri atriyal flutter ve bradikardi gibi ciddi olumsuz sonuçlara yol açtı. 

Kulaklar dışındaki efektler

Çeşitli iç organlarda ve merkezi sinir sistemindeki ekstra-aural (işitme ile ilgisiz) biyoeffeksler arasında işitsel kaymalar, vibrotactile duyarlılık değişikliği, kas kasılması, kardiyovasküler fonksiyon değişikliği, merkezi sinir sistemi etkileri, vestibüler (iç kulak) etkileri ve göğüs duvarı/akciğer dokusu etkileri yer aldı. Araştırmacılar, düşük frekanslı sonar maruziyetin önemli kavitasyonlara, hipotermiye ve doku kesmeye neden olabileceğini buldular. Takip deneyi önerilmedi. Fareler üzerinde yapılan testler, hem akciğer hem de karaciğer hasarı eşiğinin yaklaşık 184 dB'de gerçekleştiğini göstermektedir. Yoğunluk arttıkça hasar hızla artar. 

Amerikan Tıpta Ultrason Enstitüsü (AIUM), 100 mW/cm² SPTA'nın altında yoğunluklara sahip odaklanmamış bir ses ışını veya 1 mW/cm² SPTA yoğunluk seviyesinin altındaki odaklanmış ses ışınları ile ilişkili kanıtlanmış biyolojik etkilerin bulunmadığını belirtmiştir. 15 dakikadan uzun süre sürekli düşük frekanslı tonlara maruz kalan tüplü dalgıçlarda gürültü kaynaklı nörolojik bozukluklar, bazı durumlarda beyin dokusunu etkileyen acil ve uzun süreli sorunların gelişmesine neden olmuştur. Semptomlar, küçük kafa yaralanmaları geçiren bireylerin semptomlarına benziyordu. Nedensel bir mekanizmanın teorilerinden biri, uzun süreli ses maruziyetinin beyin dokusuna ensefalopatiye neden olacak kadar mekanik zorlanmaya neden olduğudur. Dalgıçlar ve su memelileri de yüksek yoğunluklu, düşük frekanslı sesten akciğer ve sinüs yaralanmaları yaşayabilir. Bunun nedeni, düşük frekanslı sesin sudan bir gövdeye geçmesi, ancak eşleşmeyen akustik empedans nedeniyle sesi yansıtan vücuttaki herhangi bir gaz cebine geçmemesidir. " (6)

LRAD silahı..

"Uzun Menzilli Akustik Cihaz - LRAD (Long Range Acoustic Device)
Uzun Menzilli Akustik Cihaz (LRAD), Genasys tarafından geliştirilen bir akustik seslendirme cihazı (AHD), ses topu ve sonik silahtır. Çoğunlukla uzun menzilli bir iletişim cihazı olarak kullanılmıştır, ancak bir kalabalık kontrol yöntemi olarak kullanıldığında insan sağlığına olası zararları konusunda korkular vardır, son derece yüksek bir desibel kapasitesine sahiptir (160 dB'ye kadar). Diğer kullanımlar, denizde korsanlıkla başa çıkmak için kuşatma durumlarında müzakereler için dahil edilmiştir; doğal afetler veya diğer acil durumlar sırasında toplu bildirim için; ve birkaç donanma da dahil olmak üzere savunma kuvvetleri tarafından.

Ekim 2000'de bir Amerikan güdümlü füze destroyeri olan USS Cole, El Kaide ajanları tarafından patlayıcılarla dolu küçük bir tekne kullanılarak bir terörist saldırıda bombalandı. Cole'daki donanma personeli, mesajlarının yaklaşan tekne tarafından muhtemelen saldırıyı önlemek için yeterli bir mesafede işitildiğinden emin olamıyorlardı. Gemi ağır hasar gördü, 17 ABD Donanması denizcisi öldü ve 37 kişi yaralandı. Bu saldırının ardından, dünyanın dört bir yanındaki donanmalar çeşitli politika değişiklikleri yaparken, American Technology Corporation (2010'da LRAD Corporation ve Ekim 2019'un sonlarında Genasys olarak yeniden adlandırıldı) AHD pazarını yarattı ve geliştirdi. 2003 yılında bir tür akustik seslendirme cihazı olan tescilli Uzun Menzilli Akustik Cihazı. Bu yeni teknolojiyi kullanarak, donanma personelinin telsiz çağrılarına 3.000 m'den (9.800 ft) daha uzak bir mesafeden yaklaşan gemilerle temas kurması mümkün hale geldi ve bu da onların zamanında uygun şekilde yanıt vermelerini ve tehlikeyi önlemelerini sağladı. O zamandan beri teknoloji gelişti ve genişledi. Genasys, 2012'de ses tabanlı toplu bildirim sistemlerini ve 2019'da birleşik çok kanallı Kritik İletişim ve Kurumsal Güvenlik sistemini piyasaya sürdü.

LRAD cihazları, iletişim için ve artan bir şekilde sivil kargaşalar ve protestolar da dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda kalabalık kontrolü için yaygın olarak kullanılır hale geldi.

Özellikler ve işlevsellik

LRAD cihazları Genasys tarafından yapılmıştır. 2022 yılı itibari ile şirket, toplu ihbar sistemleri için çeşitli LRAD ürünleri üretmektedir. Geniş mesafelerde sesli yayınların netliği ve anlaşılırlığı gibi birincil avantajını öne çıkaran ürün kılavuzunda aşağıdaki özelliklerden bahsediliyor:

-Kontrollü yayın dağılımı
-Sesli yayınlar, sektör lideri netlik ve anlaşılırlık sunar
-5.000 metreye kadar 30° sesli iletim menzili
-14 km2'ye (5,4 sq mi) kadar olan alanlarda 60–360° sesli toplu bildirim kapsamı
-LRAD ürünleri, elde tutulan cihazlardan helikopterlere, motorlu araçlara ve gemilere monte edilenlere kadar çeşitlilik gösterir.

Hoparlör yarıçapı ile çarpılan dalga sayısı olan "ka" parametresi, genellikle ses kaynağı yönlülüğünü karakterize etmek için kullanılır. Bu kaynak için, 2.5 kHz'de ka=19 ve LRAD veri sayfasına göre, toplam yaklaşık 30 derecelik ışın açısı normal bir hoparlör için tahmin edilen değerdir. Küçük küresel "nokta kaynaklı" akustik cihazlar, yalnızca geometrik yayılma nedeniyle, kaynaktan olan mesafenin iki katına çıkması başına 6 desibel (dB) kaybını öngören bilinen ters kare yasasını takip eder. Bunlar gibi büyük hoparlörler (veya büyük diziler), yakın alanda çıkış basıncından 6 dB daha yüksek tepeler ve basıncın esasen sıfır olduğu yerlerde boş değerler üreten bir girişim desenine sahiptir. Hoparlör ne kadar büyük ve frekans ne kadar yüksek olursa, etkili yakın alan o kadar uzun olur. Bu cihazın yakın alanı yaklaşık 8 metredir (26 ft). Böylece bir LRAD, 160 dB'ye kadar çok yüksek ses seviyesinde hedeflenmiş bir "ışın" sesi yayabilir. Bu, havalanan bir jet motorunun veya yakındaki bir silah sesinin arkasında durmaktan daha gürültülü.

Kullanım

İlk gelişimin ivmesini takiben, 25 donanma, gemilerine koruma sağlamak için 2022 itibariyle LRAD'lerin kullanımını benimsemiştir. Donanma personeli, 3.000 m'den (9.800 ft) yaklaşan gemilerle temasa geçebilir ve gerekirse savunmaya geçebilir. Sahil güvenlik, deniz üsleri, ticari gemiler ve limanlarda da kullanılırlar.

Genasys, ürünlerini ABD web sitesinde aşağıdaki kullanım kategorileri için sunmaktadır: savunma, kolluk kuvvetleri, yangın ve kurtarma hizmetleri, sınır güvenliği, kritik altyapının korunması ve deniz güvenliği. 2022 itibariyle ürünleri 72 ülkede kullanılmaktadır.

Avustralya'yı hedefleyen Asya-Pasifik web sitesinde, orman yangınları gibi doğal afetler sırasında acil durum yönetimine vurgu yapılıyor. Bir savunma kalemi olarak sınıflandırılmamıştır ve ihracat lisansı gerektirmez.

Teknoloji, Singapur'daki Changi Havalimanı'nda olduğu gibi, vahşi yaşamı havalimanı pistlerinden caydırmak ve gaz ve petrol platformlarını balıkçı teknelerinden, kuşlardan ve güvenlik tehditlerinden korumak için de kullanılabilir.

LRAD cihazlarını kullanmanın iki temel yolu vardır: ses yükseltme için ve uyarı olarak. Öncelikli olarak acil durumlarda kullanılmak üzere "siren modu"nda (Genasys tarafından "uyarı tonu" olarak adlandırılır) kullanılan teknoloji, kalabalık kontrolü için de kullanılmıştır.

Bu modda, 2.000-4.000 Hertz civarında ses iletimine izin verir, bu da hedeflenen insanlar için maksimum rahatsızlığa neden olur, çünkü bu, insan işitmesindeki en hassas frekans aralığıdır.

Bazen Aktif Engelleme Sistemi olarak anılsa da, ikincisi, milimetre dalga radyasyonunun dielektrik ısıtma yoluyla derideki sinir reseptörlerinin ısıyı hissetmesine neden olduğu farklı bir teknolojiye dayanmaktadır.

Riskler

LRAD, hoparlör görevi gören "ses" özelliğine ek olarak, cihazın desibel aralığının en üstünde kullanılabilen yüksek sesli cıvıltı veya bip sesleri yayan bir "uyarı" özelliğine sahiptir. Bu seslerin ağrıya ve işitme hasarına neden olduğu bildirilmiştir.

Kalabalık kontrolü için uyarı işlevinin kullanımı, üretici tarafından reddedilmesine rağmen, bir "ses topu" veya sonik silah olarak tanımlanmıştır. Ses, cihazı çalıştıranları veya yanında duranları etkilemeyen dar ve belirli bir aralıkta hedeflenebilir.

Sivil özgürlükler örgütleri, polis güçleri tarafından kullanımından endişe duymaktadır ve kullanımına ABD'deki hukuk mahkemelerinde itiraz edilmiştir. Bir endişe, polis memurlarının kullanımı konusunda yeterli eğitim almamasıdır.

Kolluk kuvvetleri ve üretici, LRAD sistemlerinin öncelikle uzun menzilli iletişim için tasarlandığını iddia ediyor; bununla birlikte, cihaz son derece yüksek bir desibel kapasitesine sahiptir ve kitle kontrolü için daha az öldürücü bir silah olarak tartışmalı bir şekilde kullanılmıştır.

Polis genellikle askeri sınıf versiyonu kadar güçlü olmayan modeller kullanır; bununla birlikte, 154dB'ye kadar olan maksimum seviyelerinde, ağrıya, oryantasyon bozukluğuna, mide bulantısına, migrene ve potansiyel olarak kalıcı hasara neden olabilirler.

NYPD'nin LRAD kullanımına ABD federal mahkemesinde itiraz ediliyor. Potansiyel riskler ve sonik silahların sağlık üzerindeki etkisine ilişkin çalışmaların eksikliği nedeniyle, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği protestocular üzerinde kullanımının askıya alınmasını tavsiye etti.

Dağıtımlar ve kullanımlar

Amerika Birleşik Devletleri

New York City'deki 2004 Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyonu protestoları sırasında bir LRAD mevcuttu ancak kullanılmadı.

LRAD'ler Eylül 2009'daki G20 Zirvesi'ndeki protestolar sırasında Pittsburgh PD tarafından kullanıldı. Bu, ABD'deki bir protesto sırasında ilk kez kullanıldı.

LRAD'ın 25 Ekim 2011 sabahı Occupy Oakland kampının temizlenmesi sırasında Oakland Polis Departmanı tarafından kullanıldığı bildirildi.

LRAD, New York Şehri Polis departmanı 15 Kasım 2011 sabahı Occupy Wall Street protestocularını Zuccotti Park'tan temizlediğinde mevcuttu, ancak kullanılmadı.

LRAD, 20 Mayıs 2012'de Chicago'da Michigan Ave. & Cermack'te bir NATO yürüyüşü sırasında konuşlandırıldı.

Salisbury, MD Polis Departmanı, Ekim 2013'te hız kameralarından elde edilen gelirle bir LRAD aldı. St. Louis İlçe polisi, Missouri, Ferguson'da Michael Brown'ın polis tarafından vurulması olayını çevreleyen protestolar sırasında LRAD'ı kullandı.

Muhabir Mike Tobin 18 Ağustos'ta MO Ferguson'dan yayın yaparken şu yorumu yaptı: "İnsanları sakat bırakacak bir etkisi yok. Sadece gürültülü, sinir bozucu, büyük ve resmi bir şeyin geldiğini bilmenizi sağlıyor ve şu anda olan da bu. insanlara yoldan çekilmelerini söylemek için bir hoparlör olarak da kullanabilir."

5 Aralık 2014'te NYPD, Eric Garner'ın Midtown Manhattan'da polis tarafından öldürülmesinin protestosu sırasında yaklaşık 100 protestocuya dağılmalarını bildiren bir LRAD kullandı.

Myrtle Beach, Güney Carolina polisi Mart 2015'te federal bir hibe yoluyla iki LRAD sistemi aldı. Myrtle Beach polis şefi Marty Brown, Myrtle Beach belediye meclisine şunları söyledi: tahliye emri gibi acil durum duyuruları."

NYPD, 29 Nisan 2015'te Union Square'deki Baltimore dayanışma mitingi sırasında Uzun Menzilli Akustik Cihaz kullandı. LRAD ile donatılmış bir NYPD kamyoneti, protestocuların yanına park etti ve sokaklardan uzak durma ve kaldırımları kapatmama konusunda döngüsel bir uyarı mesajı yayınladı.

New Jersey Eyalet Polisi, şişeleri atmaya başladıktan ve kapıları MetLife Stadyumu'nun dışına çıkarmaya çalıştıktan sonra 7 Haziran 2015'teki bir konsere girişi reddedilen kalabalıklarla iletişim kurmak için zırhlı araca monte edilmiş bir LRAD kullandı.

Greensboro, NC Polis Departmanı (GPD), bir LRAD 300X satın aldı ve Kasım 2015'te gazetecilere gösterdi. GPD'den Kaptan Jonathan Franks, bunun isyanlardan kayıp çocuklara ve hava felaketlerine kadar her şey için uyarılar için kullanılabileceğini söylüyor. Franks, "Belli durumlarda sadece bir hayat değil, birçok hayat kurtarabileceğinden %100 eminim," dedi.

Kaliforniya, San Diego'daki polis, 27 Mayıs 2016'da Trump karşıtı protestocuların dağılmasını emretmek için bir LRAD kullandı.

Kuzey Dakota eyalet askerleri, Ulusal Muhafızlar ve çevre illerden ve eyaletlerden diğer kolluk kuvvetleri de dahil olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen polis, 1806 Otoyolu boyunca bir protesto kampını ve ablukaları temizlemek için iki LRAD kullandı. Bir muhabir, "Kulakları yırtan bir uğultu yayan Uzun Menzilli Akustik Cihazlar gün boyunca aralıklı olarak kullanıldı" diye yazdı. 1806 karayolu üzerindeki protestocu kampının hemen kuzeyindeki köprüde 20.11.2016 tarihinde tekrar bir LRAD vardı.

Columbus, OH Polis Departmanı (CPD), 21 Kasım 2016'da yerel medyaya bir Uzun Menzilli Akustik Cihaz gösterdi. CPD, cihazı kalabalık kontrolü, barikatlı şüpheli operasyonları ve acil durumlar ve doğal afetler sırasında bölge sakinleriyle iletişim kurmak için kullanmayı umuyor.

Washington D.C. Metropolitan Polis Departmanı, 21 Ocak 2017 Kadın Yürüyüşü'nde bir LRAD kullandı.

17 Şubat 2017'de Princess Anne Polis Departmanı, Maryland Eyalet Polisi'nin Maryland Eastern Shore Üniversitesi kampüsündeki asi bir konser kalabalığını dağıtma talebi üzerine LRAD sistemini konuşlandırdı. Princess Anne Polis Departmanı Şefi Tim Bozman, "Bu tür olaylar için çok iyi bir ekipman" dedi.

Mendocino County (California) Denetleme Kurulu, 18 Nisan 2017'de Mendocino County Şerif Ofisi için Uzun Menzilli Akustik Cihaz satın alınmasını onayladı. ilçeye on binlerce dolara mal olan toplayıcılar.

Allman, Fort Bragg'da iki adamı öldürmekle suçlanan ve LRAD'ın bu aramayı biraz daha kolaylaştırmış olabileceğini söyleyerek, Noyo Havzasında yoğun bir insan avında kolluk kuvvetlerine liderlik eden Aaron Bassler için 2011'de yapılan aramayı hatırlattı. Ayrıca, bir tsunami durumunda sakinleri uyarmak için de kullanılabileceğini söyledi. Geçen yıl, MCSO kıyı boyunca alçaktan uçan bir uçaktan bir LRAD'ı test edebildi ve bunun yeterli olduğunu kanıtladı. Ayrıca, LRAD'ın barikatlı bir kişi durumunda (bir binadaki memurlardan saklanan bir kişi) binanın dışından iletişim kurmak için değerli bir varlık olduğunu kanıtlayabileceğini söyledi.

Phoenix, AZ belediye meclisi, Kasım 2018'de iki LRAD 500X sisteminin satın alınmasını onayladı. Konuşmacılar, "insan gruplarıyla iletişim kurmayı gerekli gördüğümüzde onlara net ve özlü mesajlar vermemizi sağlayacak" dedi. Çavuş. Mercedes'in Şansı.

Rochester NY polisi, Ağustos 2019 Porto Riko Festivali sırasında düzensiz kalabalıkları dağıtmak için sözlü uyarılar ve bir LRAD kullandı.

Polis, George Floyd protestoları sırasında 28 Mayıs 2020'de Phoenix, AZ şehir merkezinde yasa dışı bir toplantı ilan etmek için Uzun Menzilli Akustik bir cihaz kullandı. İngilizce ve İspanyolca olarak çok sayıda anons yapıldı.

Aynı dönemde, LRAD Arkansas Eyaleti Meclis Binası önündeki bir protestoda kullanıldı.

Portland Polis Bürosu, 4 Haziran 2020'deki George Floyd protestoları sırasında ve protestolar sırasında diğer vesilelerle araca monteli bir LRAD kullandı.

Seattle Polis Departmanı, 2020 yazındaki protestolar sırasında göstericilere emirleri yeterince iletmediği iddialarına yanıt olarak bir LRAD satın aldı.[46] SPD'nin kendi LRAD'sini kullanmasının, barışçıl bir göstericinin kulağına zarar verdiği iddia edildi, ancak dahili bir SPD incelemesi iddiaların desteklenmediğini kabul etti.

Jacob Blake protestolarının bir parçası olarak Civic Center Park'ta toplanan kalabalığı dağıtmak için 24 Ağustos 2020'de Kenosha, WI'da Kenosha County Adliye Sarayı önünde sesli mesajlar ve tiz sirenler yaymak için BearCat'e monte edilmiş bir LRAD kullanıldı.

Rochester, NY polisi, 12 Eylül 2020'de protestoculara yasadışı bir şekilde karayolunda olduklarını ve trafiği engellediklerini duyurmak için Uzun Menzilli Akustik Cihaz kullandı. Cihaz ayrıca 16 Eylül 2020'de Rochester belediye binasının önündeki protestoda kullanıldı. .

Eylül 2020'de federal yetkililerin, o yılın Haziran ayında Beyaz Saray'ın dışında protesto eden sivilleri dağıtmak için cihazın ve Aktif İnkar Sisteminin ("ısı ışını") kullanımını araştırdıkları ortaya çıktı, ancak Ulusal Muhafızlara bunun bildirildiği söylendi. şu anda her iki cihaza da sahip değil.

1 Haziran 2020 Washington, D.C. George Floyd protestolarındaki protestocular, polisin kendilerine karşı saldırgan taktikler uygulamadan önce çok az uyarıda bulunduğunu veya hiç uyarı vermediğini söyledi. 2015 tarihli bir anlaşma, federal polisin kimyasal tahriş edici maddeler ve diğer dağıtma araçlarını dağıtmadan önce büyük kalabalığa birkaç yüksek sesle dağıtma emri vermesini gerektiriyor. Yüksek sesle protesto dağıtma emirleri vermek için bir LRAD kullanmak, 2015 uzlaşma şartına uygun olurdu.

Cuyahoga İlçesi Şerif Departmanı, departmanın uzun mesafelerde net bir şekilde dağıtma emirleri verme yeteneğini geliştirmek için Uzun Menzilli Akustik Cihazlar satın aldı. Satın almalar, departmanın Cleveland şehir merkezindeki 30 Mayıs 2020 isyanına ilişkin eylem sonrası raporundan kaynaklandı.

Geçen yaz, olay yerindeki görevlilerden gelen komutların yeterince net veya yüksek sesle olmadığını söyleyen protestoculardan geri bildirim aldıktan sonra, Seattle, WA belediye başkanı bir LRAD satın alınmasını tavsiye etti.

6 Mart 2021'de Boulder Polis Departmanı, Colorado Boulder Üniversitesi'nden 800'e kadar öğrenciden oluşan bir kalabalığı dağıtmak amacıyla bir LRAD'den gelen tonlu bir uğultu sesi kullandı. University Hill Olayı, yasa uygulama ve Boulder Polisi Mahalle Etki Ekibi üyeleri, Boulders halk sağlığı düzenine karşı toplanan partiye katılanları dağıtamadığında meydana geldi. LRAD, öğrenciler ve diğer parti görevlileri SWAT araçlarına ve memurlarına taş atmaya başladıktan sonra kullanıldı.

12 Nisan 2021'de Brooklyn Center, MN Polis Departmanı, Daunte Wright'ın ölümünü protesto eden büyük bir kalabalığa sokağa çıkma yasağı ihlallerini ve dağıtma emirlerini duyurmak için karargahının dışına bir araca monteli LRAD yerleştirdi.

3 Temmuz 2021'de Massachusetts Eyalet Polisi, Egemen Vatandaş hareketine dahil olan 11 şüpheliden oluşan bir grubu güvence altına almak için bir LRAD kullandı. Grup kendilerini "Moors'un Yükselişi" hareketinin veya "Mağribi Amerikalılar"ın bir parçası olarak tanımladı. Kendinden tarzlı milis grubu, bir MSP askeri konvoylarına yakıt ikmali yaparken karşılaştığında Rhode Island ve Maine arasında seyahat ediyordu. Grubun elinde birden fazla ateşli silah vardı ve uygun taşıma gereksinimlerinin olmadığını kabul etti. Birçoğu çevredeki ormana kaçtı ve bu noktada LRAD konuşlandırıldı. Grup, olay çıkmadan gözaltına alındı.

Oklahoma County, OK Şerif Ofisi Taktik Ekibi, uyuşturucu kaçakçılığı için kullanıldığından şüphelenilen bir konutta arama emri çıkarmak için 22 Kasım 2021'de araca monteli bir LRAD kullandı.

Avustralya

Genasys, 2009'daki Kara Cumartesi orman yangınlarının feci sonuçlarını takiben, SMS yoluyla acil durum bildirimleri göndermek için Nokia telefon şirketiyle ortaklık yaptığı 2013 yılından bu yana Avustralya'da ürünlerini tedarik ediyor. 2016 yılının ortalarında, Avustralya polis güçlerinin çoğu LRAD'leri satın aldı (Queensland Polisi, 2009'dan beri kullandıklarını söyledi) ve kalabalık kontrolü için kullanımlarıyla ilgili endişeler dile getirildi. Ancak, 2020'den önce, kamuya açık durumlarda LRAD kullanımı yoktu; Çoğu kullanım, çeşitli polis güçleri tarafından, doğal afetler sırasında iletişim kurmak veya bir şüpheliye yaklaşmanın çok tehlikeli olduğu bir kuşatma sırasında rehin alan kişilerle müzakereler için olmuştur. Haziran 2020'de, Yeni Güney Galler'deki Black Lives Matters protestoları sırasında, NSW Polisi LRAD'leri ilk kez farklı bir şekilde kullandı ve Avustralya'daki diğer ırkçılık karşıtı protestolarda kullanıldı.

Cihaz, 2022'deki aşı karşıtı Canberra protestolarında protestoculara sesli mesajların duyurulması için "yüksek sesle selamlama" modunda kullanıldığında daha geniş bir halkın dikkatini çekti ve protestocular arasında, cihazından iddia edilen zararlara ilişkin spekülasyonlar vardı. kullanmak. Ancak siren olarak kullanıldığına dair bir kanıt yoktu. Ek olarak, bazı raporların LRAD'ı Aktif Reddetme Sistemi gibi diğer kalabalık kontrol cihazlarıyla karıştırdığı ortaya çıktı; bir eylemci "süpersonik silahların" kullanıldığını iddia etti.

Çek Cumhuriyeti

26 Haziran 2015'te Çek Özel Kuvvetler Polisi, Çek Cumhuriyeti'nin ikinci büyük şehri olan Brno'daki göçmenlik ve İslam karşıtı protestolar sırasında bir LRAD 500X konuşlandırmış olabilir.

Prag polisi, 17 Kasım 2020'de Wenceslas Meydanı'ndaki protestocuları COVID kısıtlamalarına uymaları ve maske takmaları konusunda defalarca uyarmak için araca monteli bir LRAD kullandı. O gün polis çok sayıda miting, toplantı ve gösteriyi denetledi. Eski Şehir Meydanı'ndaki en büyük protestolara binlerce katılımcı toplandı. Polis ve Prag Belediye Binası temsilcisi, göstericileri defalarca COVID kamu güvenliği protokollerini takip etmeye ve güvenlik önlemlerine uymaya çağırmak için bir LRAD kullandı.

25 Kasım 2021'de Prag'ın merkezinden bir Avrupa Konferans Ligi maçı için yerel futbol stadyumuna yürüyüş sırasında, Prag polisi ve bölgesel Çek kolluk kuvvetleri, büyük kalabalıklar tarafından piroteknik kullanımına karşı sık sık uyarılar yayınlamak için araca monte edilmiş LRAD'leri kullandı.

Almanya

Bad Homburg itfaiyesi ve şehir polisi, COVID-19 bilgilerini iletmek için 2020'nin ilk yarısında 60'tan fazla LRAD 100X sistemi kullandı.

Yunanistan

Yunan Polisi, Evros sınırında kullanılmak üzere iki LRAD sistemi satın aldı. Bunlar, Türk hükümeti tarafından tetiklenen sınırdaki Mart 2020 göçmen krizinden sonra test edildi. Yasadışı sınır girişine karşı caydırıcı olarak, bir bildirim sistemi olarak ve Yunan Silahlı Kuvvetlerine karşı saldırgan eylemleri ele almak için kullanılacaklar.

Japonya

Japonya Sahil Güvenliği, Eylül 2017'de Kuzey Koreli bir balıkçı filosunu sularından çıkarmak için Uzun Menzilli Akustik Cihazları ve diğer yöntemleri kullandı.

Şubat 2009'da, Avustralya yakınlarındaki Antarktika sularında faaliyet gösteren Japon balina avcılığı filosu, gemilerine LRAD'ler yerleştirdi. Cihaz, Deniz Çobanı Koruma Derneği aktivistlerine karşı kullanıldı. Japon filosu daha sonra LRAD'ın kullanımını artırdı ve kamera ekibini taşıyan bir Sea Shepherd helikopterine karşı konuşlandırdı.

Sea Shepherd, kendilerine ait bir LRAD'ye sahip olduklarını, ancak 2010'un başlarından itibaren, 1979 filmi Apocalypse Now'da tasvir edilen ABD Ordusu helikopterlerine saldırı tarzında "Ride of the Valkyries"in bir kaydını çalmak dışında kullanmaya başlamadıklarını kaydetti. .

Polonya

LRAD mevcuttu, ancak Polonya'daki Mart 2011 Milyon Esrar ve Marsz Niepodległości (Mart Ulusal Bağımsızlık Günü) 2011 ve 2012 de dahil olmak üzere protestolar sırasındaki mevcut yasal düzenlemeler nedeniyle kullanılmadı. Satın alınan LRAD'leri tam potansiyelleriyle kullanmanın bir yolunun olmaması bir soruşturmaya yol açtı. satın almalarının ardındaki yolsuzluktan şüpheleniyorlar.

Ulusal Polis Merkezi sözcüsü Mariusz Sokolowski, LRAD'ın satın alınmasını savundu. Polisin bu yatırımı yapmaya karar verdiğini çünkü "İyi bir ses güçlendirme ekipmanına ihtiyacımız vardı. Çok sayıda gösteri ve mitingle polisin binlerce kişiye ulaşabilmenizi sağlayan bir anons sistemine ihtiyacı var" dedi. Gdańsk, Poznań, Kołobrzeg ve Polonya'daki diğer şehirlerdeki belediye polisi, COVID-19 bildirimlerini iletmek için LRAD sistemlerini kullanıyor.

İspanya

İspanya'nın Leganés kentindeki yerel polis, ülke çapında COVID-19 karantinası sırasında sakinlere uyarılar ve bildirimler göndermek için araca monteli bir LRAD kullanıyor. Vatandaş Güvenliği, İletişim ve yerel yönetim sözcüsü Oscar Oliveira'ya göre, "Akustik cihaz evlerin içinde duyulabildiğinden, hareket sorunları olan yaşlı sakinleri 010'u arayarak Vatandaş Dikkat Servisi aracılığıyla tüm belediye kaynaklarının mevcut olduğunu bildirebiliriz."

Birleşik Krallık (İngiltere)

11 Mayıs 2012'de Savunma Bakanlığı tarafından Olimpiyatlar sırasında Londra'da bir LRAD konuşlandırılacağı doğrulandı. Thames Nehri'nde bir çıkarma gemisine sabitlenmiş olarak görüldü.

Toplu bildirim

Amerika Birleşik Devletleri

Menlo Park ve Atherton, CA polisi ve itfaiye yetkilileri, Nisan 2018'de bir siren kurulumu ile bir LRAD 360XT mobil sesli toplu bildirim sistemi arasındaki bir 'ses kapatma'ya katıldı. "Yan yana test çok yardımcı oldu ve herkes LRAD sisteminin tamamen eski siren sisteminden daha iyi performans gösterdi" dedi İtfaiye Bölgesi Acil Durum Müdürü Ryan Zollicoffer. "Yalnızca ses özelliği nedeniyle değil, modüler mobilite avantajı da ilk müdahale ekiplerine hitap eden bir şey çünkü çeşitli kamu güvenliği amaçları için kullanılabiliyor ve ihtiyaç duyulduğunda veya istendiğinde daha iyi hareket ettirilebiliyor."

Menlo Park İtfaiye Bölgesi, 18 Nisan 2019'da Uzun Menzilli Akustik Cihaz (LRAD) topluluk bildirim sistemini sergiledi. İtfaiye bölgesi ayrıca, ShakeAlert sisteminin, deprem, sel için alan çapında sesli uyarılar sağlamak için LRAD ile nasıl bağlanabileceğini de gösterdi. , yangın ve diğer acil durumlar. “ShakeAlert, İstasyon itfaiyecilerimizi bilgilendirecek ve koruyacak, ancak aynı zamanda LRAD genel seslendirme sistemiyle birleştiğinde, bir başka önemli kamu güvenliği aracı ve depremler için topluluk erken uyarı mesajlaşma seçeneği olarak 'bildirim boşluğunu' kapatmaya yardımcı olabileceğine inanıyoruz. Yangın ve sel bilgisi ve tahliye sinyali için," dedi İtfaiye Şefi Harold Schapelhouman.

CA, Laguna Beach Şehri, 2018'de LRAD hoparlör sirenleri kurdu. Sistemler, halkın hemen harekete geçmesi gereken bir acil durum sırasında şehir merkezini ve Main Beach bölgelerini uyarır. Haziran 2019'da Mill Valley, CA, Bay Area'da sirenlerini LRAD topluluk bildirim sistemleriyle değiştiren ilk şehir oldu. Kombine siren hoparlörler, uydu aracılığıyla acil durum mesajları alır ve elektrik kesintisi durumunda yedek pillere sahiptir.

Mill Valley İtfaiyesi, 27 Haziran 2019'da kentinin yeni LRAD kurulumlarını test etmeye başladı. LRAD sistemleri, büyük ölçekli afetler sırasında topluluk üyelerini uyarmak ve bilgilendirmek için hem siren hem de ses kayıtları yansıtır. Uzun Menzilli Akustik Cihazlar, beş Mill Valley, CA konumunda yalnızca siren sistemlerinin yerini aldı. Mill Valley İtfaiye Şefi Tom Welch, "LRAD'ın satın alınması ve kurulmasının, iletişim sistemlerimizin esnekliğini ve yedekliliğini geliştirmek için uzun bir yol kat ettiğine inanıyoruz." dedi. "LRAD sistemleri, yaşamı tehdit eden olaylar sırasında olay yerleri ve geniş alanlar boyunca uyarıları, talimatları ve bildirimleri iletmede oldukça etkilidir."

Newport Şehri, Balboa Yarımadası'ndaki üç paslı tsunami uyarı sirenini LRAD siren/genel seslendirme sistemleriyle değiştirmek için 200.000 dolar harcamayı planlıyor. LRAD sistemlerinin 2019'un sonunda kurulması bekleniyor.

Ekim 2020'de, CA, Laguna Beach, şehir genelinde binalara monte edilmiş 13 Uzun Menzilli Akustik Cihazdan oluşan genişletilmiş dış mekan uyarı sistemini test etti. Güneş enerjisiyle çalışan cihazlar, bir afet sırasında hücre servisinin devre dışı kalması durumunda kayıtlı tahliye mesajlarını yayınlar.

Açık denizlerde korsanlıkla mücadele

5 Kasım 2005'te lüks yolcu gemisi Seabourn Spirit, Somali kıyılarından yaklaşık 115 km açıkta roket güdümlü el bombalarıyla gemiye saldıran korsanları püskürtmek için bir LRAD kullandı. Bu cihazın saldırı sırasındaki etkinliği tam olarak belli değil, ancak korsanlar gemiye binmeyi başaramadılar ve sonunda kaçtılar.

Liberya gemisi MV Biscaglia 28 Kasım 2008'de saldırıya uğradı. Biscaglia'daki güvenlik müfrezesinin, saldırı tüfekleri ve roket güdümlü el bombalarıyla donanmış saldırganları püskürtmek amacıyla bir LRAD cihazı kullandığı bildirildi. Tek taraflı bir çatışmanın ardından gemiye el konuldu ve silahsız güvenlik müteahhitleri gemiyi ve mürettebatı korsanlara bırakarak gemiyi terk etti. Olay, LRAD'ların kullanışlılığının Lloyd's List tarafından sorgulanmasına neden oldu.

Ocak 2011'de, Hint Okyanusu'nda seyreden bir yolcu gemisi olan Spirit of Adventure, korsanlar tarafından takip edildiğinde savunma önlemlerinin bir parçası olarak bir LRAD sistemi kullandı.

S/Y Hideaway, 2016 yılında Aden Körfezi'ndeki şüpheli korsanları caydırmak için bir LRAD kullandı.

Başlıca kullanıcılar

 Cezayir: Cezayir nüfusu üzerinde Bouteflika'ya karşı düzenlenen barışçıl yürüyüş sırasında Nisan 2019'da ilk kez kullanıldı
 Avustralya: Victoria Polisi, Batı Avustralya Polisi, Güney Avustralya Polisi, Queensland Polis Teşkilatı ve Avustralya Federal Polisi, cihazları satın aldıklarını onayladı.
 Azerbaycan: Azerbaycan polisi
 Brezilya
 Kanada: Birden fazla polis departmanı
 Çek Cumhuriyeti: İlk kez 18 Mart 2017'de Çek Cumhuriyeti Polisi tarafından kullanıldı
 Gürcistan
 Yunanistan
 Honduras
 Hong Kong: Hong Kong Polis Gücü'nün Polis Taktik Birimi ve Polis Müzakere Kadrosu (PNC)
 Hindistan: Delhi Polisi
 İsrail: Savunma Bakanlığı
 Japonya
 Norveç: Norveç Donanması, Fridtjof Nansen sınıfı fırkateynlerde
 Filipinler: Filipin Ulusal Polisi, Filipin Sahil Güvenlik
 Polonya: Polonya Polisi (Polonya Polisinde var ama yasal nedenlerle kullanılmıyor)
 Romanya: İlk kez 7 Haziran 2015'te Jandarmeria Romana tarafından kullanıldı
 Singapur: Singapur Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılır
 Güney Afrika: Güney Afrika Polis Teşkilatı tarafından kullanıldı
 İspanya: Katalan Polisi tarafından bildirilen kullanım
 İsveç: İsveç Donanması
 Tayland
 Türkiye: Türk Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılır
 Birleşik Krallık: Savunma Bakanlığı
 Amerika Birleşik Devletleri: Birden fazla polis departmanı, ABD Donanması, ABD Sahil Güvenlik ve ABD Ordusu
 Vietnam: Vietnam Sahil Güvenlik filosunun DN-2000 sınıfı gemilerde kullanılıyor." (7)

NOT VE UYARI : Unutmayın, bu sayfadaki tüm bilgiler sizlere sadece bilgi vermek amacıyladır.. Burada verilen (ve medyada yeralan) konu ve virüs hakkındaki bazı bilgi,haber ve makalelerin ve tıbbi bilimsel çalışmaların doğru ve bilimsel geçerliliği olup-olmadığını da bilmiyoruz..Bu teorilerin,bilgilerin gerçek olup-olmadığını yada ilerde gerçekleşip-gerçekleşmeyeceğini bilemiyoruz.. Bizim yaptığımız sadece bilgi vermektir..Tıbbi olan/olmayan tüm bilgiler,hiç bir şekilde tavsiye niteliğinde ve herhangi bir sağlık yönlendirmesi amacıyla verilmemiştir.. Daha geniş bilgi ve genel uyarılar için BURADAKİ bilgileri okuyun..

NOT : Yabancı sitelerden alınan haber,makale gibi yabancı dillerin Türkçe çevirilerinde hatalar olabilir. Gerçek çevirileri öğrenmek için kaynaklarına gidip okuyabilirsiniz..

Sources;
---------
(1) L'éminent professeur Luc Montagnier s'est éteint le 8 février 2022
francesoi,09/02/2022
https://www.francesoir.fr/societe-sante/leminent-professeur-luc-montagnier-sest-eteint-le-8-fevrier-2022
ET:23.02.2022
(2) Mort du Pr Montagnier : Didier Raoult rend hommage au chercheur "atypique" sur Sud Radio
francesoi,10/02/2022
https://www.francesoir.fr/societe-sante/pr-luc-montagnier-lhommage-de-didier-raoult
ET:23.02.2022
(3) Obsèques de Luc Montagnier: "cette ferveur, c’est le cœur de la France qui bat"
francesoir,22/02/2022 à 21:32
https://www.francesoir.fr/societe-sante/obseques-de-luc-montagnier-reportage
ET:23.02.2022
(4) Ottawa polisi Sonic silahlar kullanmaya başladı
https://twitter.com/hanifhuman/status/1496362496889868291
ET:26.02.2022
(4.2)Police can use sound cannons, but with limits: judge
https://www.theglobeandmail.com/news/world/police-can-use-sound-cannons-but-with-limits-judge/article1373891/
ET:26.02.2022
(5) Chinese scientists develop handheld sonic weapon for crowd control
Stephen Chen,19 Sep, 2019
https://www.scmp.com/news/china/science/article/3028071/chinese-scientists-develop-handheld-sonic-weapon-crowd-control
ET:26.02.2022
(6) sonik weapon
Wikipedi,21 February 2022
https://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_weapon
ET:26.02.2022
(7) LRAD
Wikipedi,24 February 2022
https://en.wikipedia.org/wiki/Long_Range_Acoustic_Device
ET:26.02.2022
(8) https://twitter.com/geniusheads00/status/1495478434763575305
(9) https://tr.wikipedia.org/wiki/Luc_Montagnier
(10) LUC MONTAGNIER SUDDENLY WENT TO MEET KARY MULLIS. I HOPE THEY PLAN REVENGE
Silviu Silview Costinescu,FEB 10 2022
https://silview.media/2022/02/10/luc-montagnier-suddenly-went-to-met-kari-mullis-i-hope-they-plan-revenge/
ET:27.02.2022

✔Researchs and Reviews Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

4 yorum:

  1. Ölmüş de olabilir,kaçırılmış da olabilir,her şey olabilir.İlerde gerçekler ortaya çıkacaktır...

    YanıtlaSil
  2. Bu profesörden sayende haberim oldu

    YanıtlaSil
  3. Çok ilginç bir olay gerçekten, gerçek hayat kurgudan çok daha ilginç ve korkunç bu aralar, elinize sağlık Ertuğrul Bey:)

    YanıtlaSil
  4. koca bi muamma.

    bu arada yeniden merhaba :)

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak,küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek ve herhangi bir sorunda yasal soruşturma sözkonusu olabilecek bir isim vermek vb gibi yazılar yazmak yasaktır.Özellikle de bunları Unknow olarak yayınlayan yorumlar dikkate alınmayacaktır.Tespit edilirse yayınlanmaz yada silinir..