20 Nisan 2021 Salı

Covid-19 vaka sayılarının balon gibi şişirilmesi olasılığı..Covid aşısı yaptırmayanlara cezalar mı geliyor? Ve diğerleri..

Vaka sayıları balon gibi şişiriliyor mu? Temsili resimler.. (Are the number of cases inflated like balloons? Representational pictures..),Pics(70,71)

Vaka sayıları balon gibi şişiriliyor mu?

Dünyanın sorduğu soru;
-----------------------------
* Covid-19 vakaları kasıtlı mı arttırılıyor? 
* Yoksa çok sayıda yanlış pozitif veren PCR testleri nedeniyle mi bu vaka sayıları balon gibi şişiriliyor?

Aslına bakarsanız, bu 2 soruyu birbirlerine çok yakın sorular olarak görebiliriz.. Vaka sayılarının bu kadar çok artmasının nedeni olarak, dünyada varolan genel kanı, çok sayıda "yanlış pozitif" sonuç veren PCR testlerinin buna neden olmuş olabileceği üzerinde..

Peki, doktorlar "yanlış pozitif" sonuç verme olasılığı çok yüksek olan PCR testlerini neden kullanmaya devam ediyorlar ve vaka sayılarını bu kadar balon gibi şişirilmesine neden oluyorlar?

Cevap olarak akıllara şu şüpheler geliyor;

1) DSÖ tarafından kabul görüp onaylandığı için, hükümetler de doğal olarak, bu PCR testlerini sağlık sisteminde kullanmak zorunda kalıyor ve bu nedenle de yanlış pozitif testleri nedeniyle de vaka sayılarının işte böyle balon gibi şişirilmesine neden olabiliyor.. 

2) Tabii bir de vaka sayılarının bu şekilde balon gibi şişirilmesinin başka bir nedeni olarak da bu PCR testleri de dahil olmak üzere, bilinen normal grip vakalarını, sanki covid vakasıymış gibi gösterilmesi (vaka raporlarına kayıt edilmesi) olasılığını da düşünebiliriz.. Özellikle de ekranlarda sıkça gösterilen "ağır covid vakaları"nın durumlarıda bunlardan biri gibi gözüküyor. Yani ağır grip (/grip olmayan başka semptom) vakalı hastalar, sanki covid hastasıymış gibi rapor edilip, yataklarda,sedyelerde (ve hatta cenazeleri ve mezarlıklarını dahi) gösterilmesi de bunlara dahil olabilir..Neden bu şekilde davranılsın ki? Büyük ihtimalle tüm insanların ne idüğü güdüğü belirsiz olan covid-19 aşılarına maruz kalmasını (yani kısaca aşılanmasını) sağlamak için.. Yapılan şey bu gibi gözüküyor..Bunların ABD ve diğer tüm ülkelerde daha önceleri yaşandığını gördük ve hatta günümüzde dahi sıkça yaşanabildiğini de maalesef görebiliyoruz.. 

3) Bir diğer neden ise,vaka sayılarında artış olan ülkelerdeki sağlıkçıların olaya biraz politik yaklaşması olabilir..Bunun da 2 nedeni olabilir;

A) DSÖ ve AŞI şirketlerine hizmet eden ülke yönetimlerinin/sağlıkçıların olması.. Örneğin ülke devletlerinin ve/veya ülkelerdeki sağlık sistemini ele geçiren,kontrol eden özellikle de DSÖ'ye hizmet eden ve "DSÖ'nün ajanları" olarak da diyebileceğimiz, bir/birden fazla söz sahibi,deneyimli prof,doç vb ünvanlı bazı hekimlerin, PCR testlerini kullanarak vaka sayılarının balon gibi şişirilmesini sağlayarak, ülkelerdeki her vatandaşın ne idüğü güdüğü belirsiz covid-19 aşılarına maruz kalmasını yani kısaca "herkesin aşılanmasını" sağlıyorlar da olunabilir..Yani bu biraz da sağlıkçıların daha fazla para/ün/ünvan elde etmesi ile alakalı olabilir..Ülke yönetimlerinin derdi ise tamamen politik ve/veya parasal kazanımlara dayalı olabilir..

B) Ülkelerdeki mevcut yönetimleri devirmek için PCR testleri kullanılarak vaka sayıları arttırılıyor,olunabilir.. Örneğin ABD'de Trump döneminde artan vaka sayılarında, Amerikalı sağlıkçıların bu vaka sayı artışlarını (PCR testlerini)Trump yönetiminin gitmesi için birer silah gibi kullanmaları gibi (ki zaten Trump devrildikten sonra, BIDEN döneminde vaka sayıları garip bir şekilde azalmaya başlamıştı);  vaka sayılarının artış olduğu ülkelerde de aynı politik yaklaşımların sergilenebileceğini tahmin edebilmek de mümkün olunabilir..Trump dönemindeki vaka artışlarının sebebi olarak, "doktorların daha fazla para kazanmak için, bu vaka sayılarını artırdıkları" dile getirilmişti..Ülkeler için daha başka çeşitli iddialarda gündeme gelebilir..

Peki,aynı şeyleri, Türkiye için de söyleyebilir miyiz?

Bilemiyoruz..Ama burada da vaka sayılarının bu denli artmasındaki genel kanı, PCR testlerinin "yanlış pozitif" sonuç vermesi olarak görülebilir..Çünkü, aynı endişeler sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada da var.. Bunlarla ilgili araştırma,makale ve haber,bilgileri aşağıda verdik,okuyabilirsiniz..

Balon gibi şişirildiği iddia edilen covid vakaları,Trump yönetiminin sonunu mu getirdi?

Dünyada gerçekte neler dönüp bittiğini artık anlayamaz hale gelir olduk.. Amerika'da çok gariptir ki BİDEN yönetimi işbaşına geldikten sonra şimdilerde covid vakalarında ciddi anlamda düşüşler olmaya başlanmış.. Sizce bu çok garip değil mi? Aşağıdaki bilgileri okuyunca belki ,bu durumun ne kadar garip olduğunun farkına, sizlerde varabilirsiniz..

SORULAR;
---------------
- Amerika'da covid vakalarının balon gibi şişirilmesi, olabilir mi? Bu mümkün mü?
- Bu vaka sayıları Trump yönetiminin sonunu getirmiş olabilir mi? 
Eğer öyleyse sıra kimde? Yani sıra hangi ülke yönetimlerinin devrilmesi planlanıyor olunabilir?

Bu olasılıkları da tam olarak bilemiyoruz ama böyle olabileceğine dair ciddi şüpheler de var. Bunlardan en önemlisi BIDEN yönetiminde "covid vakalarının garip bir şekilde azalmasıdır",diyebiliriz herhalde..Yoksa öyle olmayabilir mi?

- Trump döneminde neden vaka sayıları çok fazlaydı? 
- BIDEN döneminde neden bu sayı azalmaya başladı? Aşılamalardan dolayı mı?! 

Peki ya Türkiye'de?

- Türkiye'de de aşılamalar (bu ay itibariyle) hızlıyken (40-42) ve neden ABD'de vaka sayılarında düşüş varken (44-47), Türkiye'de vaka sayısında artış var? (15-17) Bu işte bir iş var,sanki? Neyse, biz ABD'deki "Sağlıkçı /Trump vakalarına" bir bakalım..

ABD'li sağlıkçıların, vaka sayılarını şişirerek Trump yönetimini devirmesi olasılığı..Bu mümkün müdür? Olabilir mi?

Aslında bunun en büyük nedenlerinden biri olarak, Trump yönetiminin OBAMACARE ile ilgili almış olduğu kararları gösterebiliriz. Yaklaşık 20 milyon Amerikalıya sağlık sigortası sağlayan Obamacare’i zayıflatacak bir girişimi başlatarak, hastaların sağlık sigortası için sağlık şirketlerine yapılan sübvasyonu kesmesiyle (43) kıyametin kopmasına neden olmuştu. Tabii etkenler sadece bunlarla sınırlı değil,bu sadece sağlıkçıların Trumpu devirebilmek için yapacakları eylemin (vaka sayılarını şişirmeleri yönünde) bir bahanesi olmuş,olabilir..Sağlıkçılar büyük ihtimalle Demokratlarla bir işbirliği yapıp-covid-19 belasını , Trump yönetiminin üzerine yönlendirdiler. Ve Trump'a adeta "İŞTE SONUNDA ELİMİZE DÜŞTÜN!"🙂  dercesine, Trump'u bu salgınla mücadele de yanlız bıraktılar ve vaka sayılarını şişirerek, Trump ve yönetiminin devrilmesini böylece sağlamış oldular.. Tabii, bu sadece bir senaryo.. Ama olmayacak gibi de değil..

Olası bir senaryoya daha bakarsak,bakın nasıl sonuçlar çıkıyor?

Trump zamanında ne kadar ilginçtir ki, covid vakaları bir türlü düşüş bilmiyordu. Trump ve cumhuriyetçi senatorler, bu "vaka artışlarının parasal nedenlerden dolayı kasıtlı olarak şişirilmiş olabileceğini" (1-13) iddia etmişlerdi.  Bunların iddialarının birinde,örneğin "kalp krizi geçirdikten sonra ölen bir kişiye yapılan otopsiden sonra, bu kişinin koronavirüs geçirmiş olduğundan dolayı, bunun ölüm kayıtlarına "kalp krizi" olarak değil, "coronavirüs" nedeniyle öldüğü yönünde bilgileri geçirdikleri" dile getiriliyordu. (7,9)

Tabii bu durum diğer olasılıkları da gündeme getirdi ve özellikle de yönetimdeki Cumhuriyetçilerin "vaka sayılarının kasıtlı olarak şişirilmiş olabileceğine" dair şüphelenmelerine yol açtı. Özellikle de "PCR testlerinin tam doğruyu vermeyebileceğine" dair değerlendirmeler bunun başını çekiyordu. Örneğin bunlardan biri olan grip ile covid'in birbirlerine benzemesi nedeniyle vaka sayılarında artışında bunlardan biri. "Grip geçiren birisine, covid teşhisi konması çok büyük bir olasılık.." Tabii PCR testleri, sadece grip ve covidi birbirinden ayıramadığı gibi hiçbir belirtisi olmayan kişileri de hatta bir bardağı bile covid olarak fişleyebildiğine (yani PCR pozitif) neden olabiliyordu.. Bazen de negatif sonuç çıkartabiliyor.. PCR testleri konusunda gerçekten çok karmaşıklık sözkonusu.. Bu konuda çok şeyler anlatıldı,yazıldı çizildi.. Dünyadan bu konuda çok şikayet var ve halen devam ediyor.. Prof olan Rasim Küçükusta, PCR testleri konusunda, "bir bardağın bile pozitif çıkabileceğini" (31) söylüyordu,. İşte bu gibi nedenlerle vaka sayılarının balon gibi şişirilmesi olasılığı da hiç de yabana atılacak bir durum değil gibi gözüküyor..PCR testleri ile ilgili şüpheleri,şikayetleri,araştırma yazılarını aşağıda okuyabilirsiniz..

Peki, Türkiye'de bu vakalar niye artıyor?

 Hadi ABD'de hekimler,hastaneler (sağlıkçılar) "kendi cüzdanını düşündükleri (daha fazla kazanmak)" / Trump yöentimini devirmek  için bu PCR testlerini politik bir silah gibi kullanarak covid vakalarını kasıtlı olarak artırdıklarını varsayalım.. 

SORULARLA ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİMİZ..
--------------------------------------
- Peki, Türkiye'de bu vakalar niye artıyor?
- Yatak doluluk oranları niye arttı? 
- İnsanlar aşılanmadığı için mi? Yoksa kandırılıyor muyuz?

- Sağlık Bakanı,"en çok aşı yapan ülkeler arasında 6.sıradayız" (40-42) demesine rağmen..
- Yoksa hekimlerin cüzdan meselesi mi var? Olabilir mi?
- Sağlıkçılar ile hükümet arasında ne gibi sorunlar var? Bunlar olabilir mi?
- Hükümeti devirmek için vaka sayılarını kasıtlı olarak artırıyor olabilirler mi? 

- Yoksa gerçekten de, "yanlış pozitif" verme olasılığı çok yüksek olan PCR testleri nedeniyle mi bu vakalar balon gibi şişiyor?
- Yatak doluluk oranları, önüne her geleni covid diye fişleme olasılığı yüksek olan bu PCR testleri nedeniyle mi artıyor? Yoksa bu işin arkasında başka şeyler mi var?
- Eğer öyleyse, neden bu konuda birşey yapılmıyor?

- Neden devlet,adam gibi bu hastanelere birer müfettiş göndermiyor? Hastenedeki yatak doluluk oranları gerçek mi sahte mi? Doluysa eğer, bu hastaların gerçek durumları ne? Gerçek covidler mi yoksa değiller mi? Neden hastaneler,böyle başıboş gibi gözüküyor?

- Bir de DSÖ ve aşı firmalarına çalışan,onlara hizmet eden ülkenin sağlık sisteminde söz sahibi olan hekimler var mıydı? Bu da ülkemizde çok merak edilen bir konu.. Varsa eğer, bu vakaların bu nedenle şişirlmesinin sebebi onlar olabilir mi?

Aşılamalar ile virüsün daha da hızlı yaydırılması olasılığı..

Covid-19 aşıları,corona virüsünün daha da hızlı yayılmasını mı sağlıyor? Bilemiyoruz ancak Türkiye'de Corona virüsü, Covid-19 aşısı ülkemize gelene kadar çok az seyrek düzeydeydi ama nedense covid-19 aşıları yapılmaya başlandıktan sonra, vaka sayıları hızlıca artmaya başladı.. Bu işte bir gariplik var gibi gözüküyor..İnsanın aklına söyle şüpheler,sorular da geliyor;

  "Gerçekte aslında corona virüsü ülkemizde hiçbir zaman var olmamış ama sanki varmış gibi gösterilerek, yurtışından ne idüğü güdüğü belirsiz ve içerisinde gerçekten de ölüde olsa corona virüsü patojeni taşıyan covid-19 aşıları getirilip-bu virüslü aşılar insanlara yapılmaya başlanmış ve böylece insanların gerçek corona virüsü patojeni taşıması ve hatta çevrelerine hızlıca yaydırmaları sağlanmış olunabilir mi?" 

Evet,gerçekten böyle de olabilir mi? Bu mümkün mü? Ekranlarda "ölü virüslü aşılar insanlara virüs bulaştırmaz!" tekerlemelerini sürekli olarak tekrarlayıp,daha sonra insanlar aşı olduktan sonra da, "aşı olsanız da virüsü yaydırabilirsiniz!" gerçeğini dolambaçlı yollardan açıklayan hekimlere artık ne kadar güvenebiliriz ki? Gerçekten bu işte bir iş var gibi gözüküyor.. İnsanların bilmediği birşeyi mi biliyorlar? Gerçekleri neden açıklamıyorlar?

Bunlar birer senaryo olmasına rağmen olmayacak birşey de değil. Evet,bu soruların cevaplarını da tam olarak bilemiyoruz diyebiliriz ama bildiğimiz birşey var ki o da TBMM'deki sağlıkçı milletvekillerinin,vaka sayılarında artışların sebebi olarak tüm suçu "aşı olmayan kişilere" atmış gibi görünüyorlar.."Aşı olmayanlara cezaların verilmesinin önerilmesi.." (22-26) Yazık, gerçekten.. Aslında bu da başka garip bir durum..Çünkü bu durum bile "vaka sayılarının kasıtlı/kasıtsız olarak balon gibi şişirilmiş olabileceğine" dair bize çok iyi bir fikir verebiliyor.. Burada en önemli şüpheli yine "PCR testleri "olarak görülüyor..

Ülkemizde aşılamalar sandığımızdan da hızlı devam etmesine rağmen "En çok aşı yapan ülkeler arasında 6.sıradayken" (40-42), vaka sayılarında artışın olması gerçekten çok garip, değil mi? Sağlık Bakanı mı yalan söylüyor yoksa, Türkiye'de hekimler ve hastaneler, vaka sayılarını kasıtlı/kasıtsız olarak balon gibi şişiriyor olabilir mi? 

  "Neden PCR testleri üzerinde ciddiyetle durulmuyor da, tüm insanların zorla aşılanması sağlanmaya çalışılıyor? Anlamak mümkün değil.."

SORULAR,SORULAR..
------------------
* Trump yönetimi, balon gibi şirildiği iddia edilen covid vakaları yüzünden mi devrildi?
* Öyleyse Türkiye'de deki covid vakaları da balon gibi şişiriliyor olunabilir mi? Bu mümkün müdür? Şişiriliyorsa eğer bunun arkasında ne /kimler vardır? 
* Türkiye'de covid-19 aşısı olmayanlara cezalar mı getirilecek? TBMM ne yapmaya çalışıyor?
* Türkiye'de aşı olmayanlara hapis ve idam cezası gündeme gelir mi?
* Türkiye'de aşıların çöpe gittiği iddiasını sağlık bakanı "aşının israfı sözkonusu değil" (19) derken, "aşılar çöpe gidiyor" haberi neden yaydırılıyor? 

BİR ÖNERİ : 

"Aşılar çöpe gidiyorsa eğer, çöpe giden bu aşıların parasını, ekranlarda sürekli olarak aşı olunması için insanları adeta tehtid eden,insanlara korku pompalayan "medyatik hekimler ve siyasetçiler" ödesin.."

Çünkü insanlar aşı olmak istemiyorsa eğer, bunda onların bu söylemlerinin çok büyük bir payı var gibi gözüküyor.. Onlar kendilerini haklı nedenlere bağlıyor olabilirler ama itirazı olan insanlarında haklı nedenleri de olabilir ve var da zaten.. En başta PCR testleri konusunda adam gibi birşeyin yapılmaması,bunun en güzel örneğidir..

  "Eğer bu işin arkasında kirli hekimler,siyasetçiler yoksa, PCR testleri konusunda yeni önlemler alnmazsa eğer, isterseniz tüm Türkiye'yi tamamen aşılayın, yine de bu vaka sayısını düşüremezsiniz.."

  "Eğer bu işin arkasında kirli hekimler,siyasetçiler varsa, (tıpkı ABD'deki Trump yönetimin devrilmesi gibi) bu vaka sayılarının şişirilmesine ya şimdiki siyasal iktidarın seçimlerle devrilmesi ile yada herkesin aşılanması ile son verilebilir.. Çünkü,kontrol onların ellerinde. Vaka sayılarını istedikleri gibi düşürüp-artırabilirler.."

NOT: Covid-19 gerçekleri ile ilgili yapılan araştırmaları okumak istiyorsanız,BU SAYFAYA göz atabilirsiniz. Burada covid-19,sağlık,yapay zeka gibi araştırmaların linkleri bulunuyor. Buradan istediğiniz konulara,araştırmalara ulaşabilirsiniz..

KONU İLE İLGİLİ TÜM ARAŞTIRMALAR..

NOT : Unutmayın, bu sayfadaki tüm bilgiler sizlere sadece bilgi vermek amacıyladır..Sağlık yönlendirmeleri konusunda sağlık çalışanlarınızn,hekimlerinin ve devletinizin tavsiyelerinize uymanız,sizin ve ailenizin iyiliği içindir.. Konu hakkında daha detaylı uyarılarımızı aşağıdaki UYARILAR kısmından ve BURADAKİ genel uyarılar kısmından okuyabilirsiniz..

NOT : Yabancı sitelerden alınan haber,makale gibi yabancı dillerin Türkçe çevirilerinde hatalar olabilir. Gerçek çevirileri öğrenmek için kaynaklarına gidip okuyabilirsiniz..

** COVİD-19 VAKALARININ BALON GİBİ ŞİŞİRİLMESİ HAKKINDA..

"Iowa senatörü, COVID-19 ölümlerinin doktorlara para kazanmak için yanlış bir şekilde şişirilebileceğini öne sürüyor.
COVID-19 birçok farklı semptomla ortaya çıkabildiğinden, öksürük gibi bir şeyin virüse sahip olduğunuz anlamına gelip gelmediğini bilmek zor olabilir. Washington Üniversitesi'nden Dr. John Lynch, olası koronavirüs semptomlarını ayırt etmenin bir yolunu açıklıyor. UW MEDICIN TARAFINDAN Senatör Joni Ernst, sağlık hizmeti sağlayıcılarına daha fazla para kazandırmak için koronavirüs ölüm sayısının şişirilebileceğini öne sürdü. The Courier, Iowa'dan Cumhuriyetçi'nin Pazartesi günü Black Hawk İlçesinde yaptığı bir kampanya sırasında ölü sayısından "çok şüpheci" olduğunu söyledi. Ernst "Bu sağlık hizmeti sağlayıcıları ve diğerleri, COVID buna bağlıysa daha yüksek bir oranda geri ödeniyor, peki sizce ne yapıyorlar?" dedi. Ernst, The Courier'a "COVID ile ilgili bir hastalık veya ölüm ise daha yüksek miktarlarda geri ödeme alıyorlar" dedi. Haberlerde de aynı şeyi duydum. Aslında tek başına COVID-19 olan 10.000 veya daha az ölüm olabileceğini düşünüyorlar. Sadece gerçekten merak ediyorum. Bunu bilmek ilginç olurdu. " The Washington Post'un bildirdiğine göre Medicaid, "zorlu yeni bir virüsü tedavi etmenin ek maliyetini ele almak" için COVID-19 hastaları için% 20'lik bir artış sunuyor. Doktorlar, hastaneler tarafından koronavirüs sayılarının şişirildiği iddiasını reddetti.(.....)" (1)

"Covid-19 Verilerinin Sisi: Hastaneye Yatışlar ve Ölümler.
Geçen hafta, Kuzey Carolina'nın bilimsel fikir birliğinin gerektirdiği birkaç döngüden daha uzun olan bir test döngüsü eşiğini nasıl kullandığını, virologların ne tavsiye ettiğini ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin ne önerdiğini inceledim. Sonuç olarak, Kuzey Carolina’nın COVID-19 vaka sayısı yüksek oranda şişirilebilir ve testler o kadar hassas olur ki, genellikle yaşayan virüsleri değil, hiçbir risk oluşturmayan, yaşanmaz genetik parçaları tespit eder. Kısacası, Kuzey Carolina'daki gerçek pozitif vaka sayısı muhtemelen bildirilenlerin çok küçük bir kısmıdır. Hastaneye yatışlar... Vakalar neredeyse yaygın değilse, bu virüsün göründüğünden daha viral ve ölümcül olduğu anlamına mı geliyor? Hastaneye yatışları ve ölümleri şişiremeyiz, değil mi? Güzel sorular. Hastaneye yatışlarla ilgili olarak, eyalet "şu anda hastanede yatan COVID-19 hastalarının" günlük sayımını yayınlıyor. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Düzenli konuşmada, hastaneye kaldırılan bir COVID-19 hastası, COVID enfeksiyonu onu hastaneye yatıracak kadar kötü olan biri anlamına gelir. Ancak Vali Roy Cooper'ın Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı için bu, herhangi bir nedenle hastanede bulunan ve COVID-19 testi pozitif çıkan biri anlamına gelir. Bu önemli bir ayrımdır. Açıklayacağım.. (.....)" (2)

"Joni Ernst, Doktorların Koronavirüs Ölümlerini Nakit Karşılığında Şişirdiğini İma Etti.,
Zorlu bir yeniden seçim kampanyasının ortasında bulunan Iowa Cumhuriyetçi senatör Joni Ernst, Salı günü Amerika'nın resmi koronavirüs ölüm sayımını sorguladı ve aşırı sağda (Başkan Trump dahil) popüler olan komplo teorilerini tekrarladı. Waterloo-Cedar Falls Courier, Waterloo kırsalındaki bir kampanya molası sırasında Ernst'in resmi rakamlara inanmadığını söyleyen bir kurucuya kendisinin de "çok şüpheci" olduğunu söyleyerek yanıt verdiğini bildirdi. Ernst "Bu sağlık hizmeti sağlayıcıları ve diğerleri, COVID buna bağlıysa daha yüksek bir oranda geri ödeniyor, peki sizce ne yapıyorlar?", dedi. Courier, Ernst'ten olay sonrası yorumlarını netleştirmesi istendiğinde, onlardan tam olarak geri adım atmadığını bildirdi. Ernst, "COVID-19 ile ilgili bir hastalık veya ölüm ise daha yüksek miktarlarda geri ödeme alıyorlar" dedi. "Haberlerde de aynı şeyi duydum ... Aslında tek başına COVID-19 olan 10.000 veya daha az ölüm olabileceğini düşünüyorlar ... Sadece gerçekten merak ediyorum. Bunu bilmek ilginç olurdu. "(.....)" (3)

NOT: Aşağıdaki iki haberin kaynaklarına erişim yok. Bu da şüpheleri daha da artırıyor.. Ait bilgiler kaynağı adres gösteren sitelerden alınmıştır.. 
---------------------
"COVID-19'a bağlı ölümler parasal nedenlerden dolayı şişirildi mi?
AMI'den Derrick Chaney, 12 Ocak 2021 Salı günü Park City Center'daki eski Sears Auto Center'daki poo-up COVID-19 test sahasında, Lancaster şehrindeki Amber Rock'a COVID-19 testini açıklıyor. Eyaletler Salı günü 400.000 COVID-19 ile ilgili ölümü aşarak yeni koronavirüsü ulusun en önemli ...(....)" (4)

"COVID-19'a bağlı ölümler parasal nedenlerden dolayı şişirildi mi? [Lancaster Watchdog]
AMERIKA Birleşik Devletleri Salı günü 400000 COVID-19-ilgili ölümleri geçti ve yeni koronavirüsü ülkenin önde gelen nedenlerinden biri haline getirdi ... (....)" (5)
-----------------------

"Trump, doktorları mali kazanç için koronavirüs ölümlerini şişirmekle suçluyor.
Waterford (Michigan): Amerika Birleşik Devletleri koronavirüs salgınıyla boğuşmaya devam ederken, Başkan Donald Trump, Amerikalı doktorları mali kazanç için COVID-19 ölümleri hakkında yalan söylemekle suçladı. "Kalbiniz kötüyse ve ölmeye hazırsanız veya kanseriniz varsa ve yakında ölecekseniz ve COVID-19 yakalarsanız - bu olur - COVID-19 olarak işaretleriz. Doktorlarımız daha fazlasını alır biri Covid'den ölürse para. Bunu biliyorsun, değil mi? " Trump iddiaları Başkanlık seçimlerinden sadece birkaç gün önce yaptı. "Doktorlarımız çok zeki insanlar. Yani şöyle diyorlar:" Üzgünüm ama herkes Covid'den öldü. "Ama Almanya'da ve diğer yerlerde kalp krizi geçirirseniz veya kanser varsa ölümcül hastasınız. Covid'e yakalanırsanız kanserden veya kalp krizinden öldüğünüzü söylüyorlar. Şüpheye düştüğünüzde bizimle Covid'i seçin "dedi Trump. ABD Başkanı ayrıca, acil servise 'sadece yüzde 3' ziyaret yapılmasının nedeninin amansız çabalarının bir ifadesi olduğunu söyledi. "Acımasız çabalarımız sayesinde ülke çapındaki acil servis (acil servis) ziyaretlerinin sadece yüzde 3'ü virüsle ilgili. Şimdi anlıyoruz (COVID-19) ama dönüş yapıyoruz ve aşılar geliyor" diye ekledi. ABD, Johns Hopkins Üniversitesi'nin en son güncellemesine göre 9 milyon vaka işaretinin ötesine geçen 90.000'den fazla vaka bildirdiğinde, Trump vakalardaki artışı "daha fazla test" olarak nitelendirdi. (.....)" (6)

"Trump, doktorların daha fazla para kazanmak için covid-19 ölümlerini fazla saydığını iddia ediyor; Hekim grupları aksini söylüyor
(....) Trump, kampanya konuşmasının bu bölümünü ABD'deki Covid-19 ölüm raporlama sistemlerinin "biraz geriye doğru" olduğunu söyleyerek başlattı. Tamam, bu makul bir ifade. ABD'deki hastalık izleme sistemlerinin çoğu, biraz döner telefon olabilir. Yani, Trump orada dursaydı, geçerli bir noktaya değiniyor olabilirdi. Oh, ama yapmadı. Ağzından çıkan diğer şeyler şunlardı: "Bazı ülkeleri farklı rapor ettiklerini biliyorsunuz. Birisi kalp probleminden hastalanırsa ve Covid'den ölürse kalp probleminden öldüğünü söyler. Covid var, onları rapor ediyoruz. Ve doktorların daha fazla para aldığını ve hastanelerin daha fazla para aldığını biliyorsunuz. Bu teşviki bir düşünün. " Oh hayır yapmadı. Trump, ABD'de 225.000 Covid-19'un üzerindeki ölü sayısının şişirilmiş bir rakam olduğunu söylemedi, değil mi? Doktorların bu sayıyı şişirmeye yardım ettiğini söylemedi, değil mi? Ne için? Para için? Pekala, doktorlar, bu yıl Trump'ın geçtiğimiz yıllarda ödediğinden daha fazla federal vergi ödüyor olabilirsiniz (750 dolardan fazla ödediğiniz varsayılırsa), pandemi sırasında kitapları pişirmekten gerçekten para kazanıyor musunuz? Birisi böyle bir iddiada bulunduğunda, iddianızı desteklemek için kanıt ve gerçekler olarak adlandırılan bir şey sağlamanıza yardımcı olur. Aksi takdirde, bu kişi iddiayı vücudun muhtemelen limon otu ile kafiyeli olabilecek belirli bir bölümünden çekiyormuş gibi görünebilir. Ancak, kampanya konuşmasında Trump böyle bir kanıt sunmamış gibi görünüyordu.(.....)" (7)

"Doğruluk kontrolü: CDC, COVID-19 ölüm sayısını artırmıyor.
İddia: Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, COVID-19 ölümlerini% 1.600'den fazla artırdı.
ABD, COVID-19 salgınında karanlık bir dönüm noktasına yaklaşırken, koronavirüsten ölümlerin sayılmasına ilişkin komplo teorileri yeniden ortaya çıkıyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin virüsten ölüm sayısını - şu anda 485.000'den fazla - 16'dan fazla faktörle abarttığını iddia eden Ekim raporu, Şubat ayında birkaç web sitesinde yeni ilgi gördü. COVID-19 aşıları hakkında yanlış bilgi yayan bir adam tarafından yönetilen "Bilim, Halk Sağlığı Politikası ve Yasa" daki rapor, CDC'nin komorbiditenin ölüm sertifikalarında rapor edilmesini gerektirdiği şeklindeki çürütülmüş bir iddiaya dayanıyor. ölümler yanlış bir şekilde virüse atfedilir. USA TODAY yorum için raporun yazarlarına ulaştı. Komorbidite istatistikleri hakkındaki komplo teorisi zaten çürütüldü. Raporun önemli bir parçası, CDC'nin 2020'de ölüm belgelerinin doldurulması konusunda sağladığı kılavuzdaki bir değişikliğin COVID-19'a atfedilen ölüm sayısını değiştirip değiştirmeyeceğini soruyor. Gerçek kontroller, CDC'nin geçen yaz komorbiditeye ilişkin yeni verileri yayınladıktan sonra ölüm istatistiklerini abarttığı iddialarını çürüttü. CDC'nin o zamanki komorbidite verileri, birden fazla nedenin de listelendiği vakaların% 94'ünde COVID-19'un ölüm nedeni olmadığını iddia edenler tarafından yanlış yorumlandı.(.....)" (8)

"COVID-19 ölümleri nasıl sayılır? Karmaşık.
ABD'deki ölü sayısı yarım milyona yaklaştıkça, insanların COVID-19 "yüzünden" mi yoksa "COVID-19 ile" mi öldüğü konusunda kafa karışıklığı devam ediyor. İşte rakamların arkasında yatan şeyler. Yaşlı bir adam geçen ay Atlanta'daki Emory Üniversite Hastanesi Midtown'a geldi, o kadar ileri düzeyde kansere yakalanmıştı ki, aylar içinde hayatını alabilirdi - ama onu acil servise getiren şey bu değildi. Adam COVID-19'a yakalanmıştı ve nefes almakta zorlandığını, hastanede yoğun bakım doktoru MD Sara Auld'u hatırlıyor. Yoğun bakım ünitesine (YBÜ) yatırıldı ve entübe edildi. “Zaten kırılgan hali göz önüne alındığında durumu hızla kötüye gitti” ve öldüğünü hatırlıyor. Ölümüne COVID-19 mu neden oldu? Evet, Auld şöyle diyor: "Altta yatan kanserden dolayı çok zayıf ve kırılgan olmasına rağmen, ölümü şüphesiz COVID-19 tarafından hızlandırıldı ve hızlandırıldı." Ülkenin dört bir yanındaki hastanelerde doktorlar tarafından her gün alınan bu tür kararlar, ülkenin en çok izlenen ve incelenen sağlık istatistiği olan COVID-19'dan ölen insanlar için görünmeyen ancak baskın kaynaklardır. Şubat ortası itibarıyla yaklaşık yarım milyon resmi hükümet rakamı, yalnızca halk sağlığı önlemlerini hastalıkla savaşmak için değil, aynı zamanda temel bir soruya dayanan kafa karışıklığı ve şüpheleri de teşvik etti: COVID-19 ölümünü ne tanımlar? Cevap karmaşıklaşabilir.. (....)" (9)

"David Oliver: COVID-19'daki ölüm sayıları hakkında yanlış gerçekler ve yanlış anlaşılmalar.
COVID-19 ölüm sertifikası ve ölüm istatistiklerini çevreleyen bazı ciddi yanlış bilgilerle ilgili rekoru doğruca koymak istiyorum. Medyada defalarca duyduğum bazı iddiaları açıklayacağım: "İnsanlar covid-19 ile ölmüyorlar." "Büyük ölçüde yanlış pozitif polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) test sonuçlarından kaynaklanan covid-19 sonucu olarak sınıflandırılan ölümler" "ölümler çoğunlukla diğer nedenlerden ve altta yatan koşullardan kaynaklanmaktadır" "ölüm sayıları büyük ölçüde şişmiştir" "diğer yıllara kıyasla aşırı ölüm yoktur ya da aylar ”ve bu" normal bir grip mevsiminden farklı değil. " Bakalım, olur mu? Ulusal İstatistik Bürosu'na (ONS) göre, İngiltere ve Galler'de ölüm belgesine kaydedilen covid-19 ile toplam ölüm sayısı 100.000'i geçti. Bununla birlikte, hükümetin günlük basın bültenlerinde “28 gün içinde ölümler olumlu bir test sonucu ”, yayın ve basılı gazeteciler tarafından ve sosyal medyada sadakatle tekrarlanan bir tanım. Bu yaklaşım muhtemelen covid-19 kaynaklı gerçek ölüm sayısını yaklaşık% 20 oranında yeterince tanımıyor. İki paralel raporlama yöntemine sahip olmak talihsiz bir durumdur çünkü "Bize ne söylemiyorlar?" covid inkarcıların, komplo teorisyenlerinin ve kilitlenme şüphecilerinin anlatısı. (.....)" (10)

"DOĞRULA: Hastaneler, COVID-19 ile ilişkili ölümleri işaretleyerek daha fazla fon elde ediyor mu?
İzleyiciler, hastanelerin daha fazla fon almak için koronavirüs ölüm sayılarını şişirip artırmadığını soran ABC10'a ulaştı. ABC10 izleyicilerinin bize ulaşmasını sağlayan ağızdan ağza ve sosyal medyadan geçen bir iddia. Bir izleyici ABC10'a ulaştı ve sordu: "İnsanlar, COVID-19 nedeniyle ölüm raporunun yanlış olduğunu söylüyor. İnsanlar, ölümün virüsle ilgili olduğunu söylerlerse hastanelerin finanse edildiğini söylüyorlar. Bununla ilgili herhangi bir gerçek var mı?" Bu iki bölüme ayrılmalıdır.

SORULAR: Bir ölümün COVID-19 ile ilgili olduğunu söylerlerse hastaneler daha fazla para alır mı? Ve bu, koronavirüs ölümlerinin sayısının yanlış veya şişirilmiş olduğu anlamına mı geliyor?

CEVAP: ABC10, maalesef ölümleri de içeren koronavirüsle ilgili bakım için hastanelere geri ödeme yapıldığını doğrulayabilir. İzleyicimizin sorusunun ikinci kısmına gelince, bir sağlık hizmetleri sözcüsü bunun olası olmadığını söyledi. "Yanlış teşhis veya DRG ile ilgili iddialar, tazminata ve / veya yanlış iddialar için diğer olası hukuki veya cezai suçlamalara tabi olacaktır." Şimdiye kadar, hastanelerin mali kazanç için kayıtları tahrif ettiği doğrulanmadı.(....)" (11)

"Florida Medical Examiners'ın COVID-19 ölümleri veritabanında neler var?
Eyaletteki 25 tıbbi muayene ofisinin çoğu, COVID-19 ölümleri hakkında kritik bilgiler üretiyor. 66 yaşındaki bir adam, 5 Nisan'da Okeechobee İlçesinden geçen bir Amtrak treninde ölürken bulunduğunda, COVID-19 olduğunu gösteren hiçbir şey yoktu. Onu bir araya getiren yerel tıbbi muayene memurunun ofisiydi. Muayene eden kişi, adamın kısa süre önce ateşle Birleşik Krallık'tan New Jersey'nin Newark Liberty Uluslararası Havalimanı'na geldiğini keşfetti. Hastalık Kontrol Merkezleri, Florida'ya uçağa binmesini engelledi ve onu bir koronavirüs testi için yerel bir hastaneye gönderdi. Sonuçlar geri gelmeden önce serbest bırakıldı, güneye giden bir trene bindi, Sunshine State'i geçerken kalp krizi geçirdi ve bir Florida hastanesinde öldüğü açıklandı. Bölge tıbbi müfettişi gerçekleri topladı, cesedi temizledi, koronavirüsü doğruladı ve adamın ölümünü 13 Nisan'da bir COVID-19 ölümü olarak Tıbbi Muayene Komisyonu kaydına girdi. COVID-19 pandemisine bir aydan fazla süredir krize verilen yanıt, Florida Eyaleti'nin görmenizi istemediği kayıtların bir parçası.  (.....)" (12)

"Güven Endeksi: Hastaneler COVID-19 ölüm sayısını artırıyor mu?
Bunu önerecek hiçbir kanıt yok. Koronavirüs salgını sırasında, yanıltıcı teoriler interneti kasıp kavurdu ve sağlık krizinin ardından yanlış bilgileri körükledi. Turu atan bir mesaj, hastanelerin tüm ölümleri koronavirüs bağlantılı olarak kaydettiği iddiası. Bu beyanları destekleyebilecek veya çürütebilecek güvenilir kanıtlar olup olmadığını görmek için bu iddiaları Güven Endeksimiz aracılığıyla yürütmeye karar verdik. İşte bulduklarımız.  FactCheck.org'a göre COVID-19'un ölü sayısının şişirildiğini öne süren birçok viral gönderi yanlış. Aslında, tıp uzmanları eşitsizliklerin eksik sayıma neden olduğuna inanıyor. Yetersiz hizmet alan topluluklarda, evsiz nüfus için sosyal yardımda zorluk yaşanması ve risk altındaki hastaların önceden var olan koşullardan öldüğü ve asla COVID-19 teşhisi konulmadığı ve belki de hiçbir zaman uygun tedavi görüp görmediği konusundaki belirsizliğe bağlıyorlar. "Devletin" "kurşun yarası veya araba kazası sonucu ölmeyenlerin" COVID-19 kurbanı olarak listelenmesini emrettiğini iddia eden daha spesifik olan başka yayınlar da var. Ölüm belgeleri bundan biraz daha karmaşık.... Federal belgeler genellikle bir ölüm nedenini ve buna neyin yol açtığını listelemek için birden fazla bölüm sunar. FactCheck.org'a göre eyalete göre değişiklik gösterse de, herhangi bir eyaletin "varsayılan teşhis" veya "genel COVID-19" politikasını benimsediğine dair hiçbir kanıt yoktur. Koronavirüs veya halk sağlığı ile ilgili Florida tüzüklerinin hızlı bir şekilde araştırılması, bunun Güneş Işığı Eyaleti için doğru olduğunu kanıtlıyor. COVID-19 salgını sırasında tıp doktorları, koronavirüs ölümlerini belgeleyen kişilerdir. 

Orange-Osceola Baş Tıbbi Muayene Uzmanı Dr. Joshua Stephany, "Normalde bu COVID-19 ölümleri bizim yetki alanımız olmazdı" dedi. "Bu olağanüstü hal olduğundan, izleme amacıyla bu ölümleri bildiren tek biziz. CDC'nin koronavirüsle ilişkili ölümlerin nasıl bildirileceği konusundaki rehberliğine rağmen Florida daha katı bir yaklaşım benimsemeye karar verdi. Merhumun koronavirüse yakalandığı teyit edilmedikçe ölüm sebebi virüsü içermeyecek. Stephany, "Pozitif test etmemişlerse, COVID-19 olarak değerlendirilmeyecekler" dedi. Bir hastanın koronavirüs olduğundan şüpheleniliyorsa, öldükten sonra test edilebileceğini, ancak bu daha az yaygın bir durum olduğunu açıkladı. Stephany, "Çoğu insan COVID-19 nedeniyle anında ölmez" diyerek, hastaneye yatış günlerini veya bir doktor ziyaretinin koronavirüsle bağlantılı bir ölümden önce gerçekleştiğini belirterek açıkladı. Florida'da eyalet sağlık bakanlığı, Tıbbi Muayene Komisyonu'nun koronavirüsle ilgili ölümlerle ilgili kendi bilgilerini yayınlamasını yasakladı. News 6 ortağı Florida Today'e göre, zaman zaman Medical Examiners verileri FDOH'den daha fazla ölüme neden oldu. Stephany, en azından kendi yetki alanı dahilinde, FDOH'ye karşı verileri sayma biçimlerinden dolayı ofisinin daha yüksek bir ölüm oranına sahip olabileceğini açıkladı. FDOH raporlarını ikamet edilen ilçeye göre açıklarken, bir tıp doktoru hastanın öldüğü yeri rapor ederek farklı sayılara katkıda bulundu. Doğru ya da yanlış yok, dedi. "Bu ölümler bir yerlerde rapor ediliyor."(.....)" (13)

"Neden Bazı Doktorlar Hastaları Yanlış Teşhis Eder?
Yüzlerce kişi, bir Michigan doktorunun kendilerine yanlışlıkla epilepsi teşhisi koyduğunu söylüyor. Hastalara ne kadar hasta oldukları konusunda yalan söyleyen ilk kişi o olmayacak. Baş ağrıları, Mariah Martinez 10 yaşındayken başladı. 2003 yılıydı ve Dearborn, Michigan'da annesi ve iki kız kardeşiyle yaşıyordu. Baş ağrısı ne zaman gelse, başını öne eğmek, karanlıkta kalmak ve yalnız kalmak isterdi. Martinez, onu o zamanlar Oakwood Healthcare olarak bilinen bir hastanede pediatrik nörolog olan Yasser Awaad'a sevk eden birinci basamak doktorunu gördü. Martinez bana hemen, dedi, Awaad beyindeki anormal elektriksel aktiviteyi tespit etmek için elektrotlar kullanan bir test olan bir elektroensefalogram veya EEG siparişi verdi. Küçük bir odada Martinez, bandajlara sarıldı ve başının her tarafına teller yerleştirildi. Prosedür onun uykusuz kalmasını gerektiriyordu; gecenin çoğunu televizyon izleyerek geçirdikten sonra bir veya iki saat uyudu. Awaad, bir hafta arayla iki EEG yaptıktan sonra, mahkeme belgelerine göre, Martinez'in annesine kızının atipik kısmi devamsızlık nöbetleri geçirdiğini söyledi. Tam vücut konvülsiyonlarından ziyade, yokluk nöbetleri, bir kişinin boşluğa baktığı, göz kırptığı veya küçük, tekrarlayan hareketler yaptığı nöbetlerdir. Martinez, teşhis yüzünden kafası karışmıştı; epilepsinin ne olduğunu bilmiyordu. Awaad, ona baş ağrılarının veya dik dik bakma büyüsünün nöbet geçirmekte olduğunun veya yeni geçirdiğinin işaretleri olabileceğini söyledi. Bu yüzden kendini her hayal kurarken yakaladığında, `` Aman Tanrım, nöbet geçirdim! '' Diye düşündü. (......)" (14)

"Trump ABD sağlık sistemini çökertecek!
ABD Başkanı Donald Trump resmen devleti sabote ediyor. Trump kendi sağlık reformunu geçiremeyince Obamacare için devletin sigorta şirketlerine ödediği yardımı kesti. ABD Başkanı Donald Trump, Obamacare adıyla bilinen sağlık sigorta sitemini iptal etmek için aldığı yeni bir kararla, düşük gelirli hastaların sağlık sigortası için sigorta şirketlerine yapılan sübvansiyonu kesti. Trump’ın dün imzaladığı başkanlık kararnamesiyle attığı bu adım, eski başkan Barack Obama’nın en çok destek gören projesi olan ve 20 milyon Amerikalıya sağlık sigortası sağlayan Obamacare’i zayıflatacak en kesin girişim oldu.(....)" (43)

** BIDEN DÖNEMİ

"ABD’de Yeni Vakalarda Yüzde 25 Düşüş
ABD’de geçen hafta 825 bin yeni Corona virüsü vakası tespit edildi, bu da yeni vakalarda yüzde 25’lik düşüşe işaret ediyor. Bunun salgının başlamasından bu yana yaşanan en büyük düşüş olduğu belirtildi. Ancak yetkililer yeni varyantların bu ilerlemeyi yavaşlatmasından ya da tersine çevirmesinden endişeli. Reuters haber ajansının verilerine göre yeni vakalar Kasım ayının başından bu yana dört hafta boyunca arka arkaya düştü. En sert düşüş ise California’da yaşandı. 7 Şubat’la biten hafta eyalette vakalar yüzde 48 oranında düştü. Yalnızca Oregon, Porto Riko, Arkansas ve Vermont’ta yeni vakalarda artış görüldü.(....)" (44)

"ABD'de Kovid-19 vaka ve ölümlerinin bir süredir 'istikrarlı düşüş eğiliminde' olduğu belirtildi
ABD'deki günlük ölüm sayısı 2 bin 800 civarına düşerken, aşılama faaliyetlerinin daha da hızlandırılması için bazı eczanelere aşı yapma yetkisi verildi. ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve buna bağlı ölümler hala yüksek seyrederken, rakamların bir süredir "istikrarlı bir düşüş eğiliminde" olduğu açıklandı.(.....)" (45)

"ABD'de Corona Vakaları Azalıyor Ama Uzmanlar Temkinli
Amerika’da Corona virüsü aşılamalarında istenen hız henüz ulaşılamamış olsa da Biden yönetiminin 100 günde 100 milyon kişiyi aşılama hedefi iyimserliği sürüyor. Can kaybının 450 bini geçtiği ülkede enfeksiyon vakaları ve hastanede tedavi görenlerin sayısında azalma eğilimi var. Ancak virüsün yeni varyantlarının ortaya çıkması bu olumlu ivmeyi tehdit edebilir. 7 Şubat’taki SuperBowl yani Amerikan futbol ligi şampiyonluk maçı ise, salgına hız kazandırabilecek bir başka endişe kaynağı.(.....)" (46)

"New York’ta Normale Dönüşün Sinyalleri
Geçtiğimiz yılın Mart ayından itibaren Corona virüsü salgınında 45 bini aşkın kişinin yaşamını yitirdiği New York’ta, vaka sayılarının yeniden yükselmesinin ardından hastanede tedavi görenlerin sayısında azalma yaşandı. New York’ta açılan yeni aşı ve test merkezleri ve federal hükümetin eyalete gönderdiği aşı miktarının arttırılmasıyla salgın hastalıkla mücadelede yeni bir döneme girildiğini belirten yetkililer normale dönüşün ilk sinyallerini vermeye başladı.(.....)" (63)

"DSÖ: Vakalarda yüzde 17'lik düşüş var
Dünya Sağlık Örgütü, dünya çapında takip ettiği 6 ayrı bölgedeki koronavirüs vakalarında, son bir haftada yüzde 17 oranında düşüş olduğunu duyurdu. DSÖ'nün paylaştığı verilere göre vaka sayıları 4 haftadır düşüş gösteriyor. Son haftada 3,15 milyon yeni vaka kaydedildi, bu da bir önceki haftaya oranla yüzde 17'lik bir azalmaya işaret ediyor.(....)" (47)

** TÜRKİYE'DEN MANZARALAR..

"Aşılama çalışmaları etkisini gösteriyor
Türkiye, aşılama çalışmalarında dünyada 6. sırada. Ocak ayından bu yana 19 milyon dozun üzerinde aşı uygulandı. Aşı olanların hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe oranları yarı yarıya düştü.(....)" (37)

"Bakan Koca: En çok aşı yapan ülkeler arasında 6'ncı sıradayız
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin en çok aşı yapan ülkeler arasında 6'ncı sırada olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin kendi aşısını henüz üretmemiş ülkeler içinde en çok aşı yapan ülke olduğunu ve şu ana kadar toplam 16 milyon 668 bin 844 doz aşı yapıldığını açıkladı.(....)" (40)

"En çok aşı yapan ülkeler arasında 6. sıradayız.
"En çok aşı yapan ülkeler arasında 6. sıradayız. Bizden daha fazla aşı yapan ülkeler ABD, Çin, Hindistan, İngiltere ve Brezilya’dır. Türkiye, kendi aşısını henüz üretmemiş ülkeler içinde en çok aşı yapan ülkedir. Toplam doz sayısı bu mesajın yayına konduğu an itibariyle 16.668.844’tür." (41),(42)

** AŞILANMALAR..

ABD - TÜRKİYE karşılaştırması..

* 19.04.2021 itibari ile ABD (60) ve Türkiye'de (61) COVID-19 Aşılanmaları..

ABD 
---
En Az Bir Doz      : 131.247.54 
Tamamen Aşılanmış  : 84.263.40 
Toplam aşılananlar : 215,51094 
Nüfus sayısı       : 328,2 milyon (2019) (Google)

TURKIYE 
------- 
En Az Bir Doz      : 12.257.994 
Tamamen Aşılanmış  : 7.814.300 
Toplam aşılananlar : 20,072294  
Nüfus sayısı       : 82 milyon (2019) (Google)

Nüfusa göre Türkiye'nin 4 katı olan ABD'nin aşılanma sayısı ne kadar gerçeği yansıtıyor bilemiyoruz ancak Türkiye'nin 20 milyonla bir rekor kırdığını söyleyebiliriz.. Ancak nedense vakalar garip bir şekilde artıyor..ABD'de vaka sayıları azalırken,ülkemizde vaka sayıları artıyor. Bu biraz tuhaf değil mi?

** VAKA SAYILARI İLE YATAK DOLULUK ORANLARININ GARİP BİR ŞEKİLDE ARTMASI..

"Vaka sayısında rekor: 56 bine yaklaştı
Son 24 saatte bugüne kadarki en yüksek günlük vaka tespit edildi. Buna göre 55 bin 941 kişinin testi pozitif çıktı. 258 kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Bugüne kadarki en yüksek vaka sayısı.. Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 304 bin 492 test yapıldı. Salgının başından bu yana en yüksek vaka sayısı kaydedildi. 55 bin 941 kişinin testi pozitif çıktı. (.....)" (15)

"Vaka sayısı artıyor: Üçüncü piki yaşıyoruz
Vaka sayısı da can kaybı da her geçen gün artıyor. Uzmanlara göre salgında üçüncü pik dönemi yaşanıyor. Artan vaka sayılarının nedeni ise etkisini artıran mutant virüs ve tedbirlere uyumun azalması olarak değerlendiriliyor.(.....)" (16)

"Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Ramazan ayında ek tedbirler gelebilir
Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, ramazan ayı içerisinde ek tedbirlerin alınabileceğini söyledi. Kayıpmaz, "Ramazan ayı içerisinde kamuda, özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir" dedi.(.....)" (17)

"Covid: Türkiye'de yoğun bakım doluluk oranları 'kritik' seviyede, hekimler ve hasta yakınları tanıklıklarını anlatıyor
Türkiye'de Nisan ayının ilk haftasında Covid-19 vaka ve ölüm verileri en üst seviyesine çıktı. BBC Türkçe'ye konuşan farklı sağlık kurumlarının yetkilileri, "üçüncü atak" olarak adlandırılan bu dönemin, diğerlerinden çok daha zorlu geçeceğini öngörüyor. Covid 19 hastalığı ile mücadeledeki en önemli göstergelerden biri olan yoğun bakım doluluk oranlarının da alarm verici seviyeye ilerlediği ifade ediliyor.(....)"  (64)

"Yatak doluluk oranı..
"İstanbul’da yoğun bakım yataklarımızda doluluk %71,4. Çanakkale’de %67,1. Tekirdağ’da %73,5. Kırklareli’nde %69. Yalova’da %55,4. Vaka sayılarının artışı, sağlık çalışanlarımızın yükünü de oransal olarak artırıyor." (65)

"8 ilden yoğun bakım halleri | Yer açılması için hasta ya taburcu olacak, ya ölecek
8 ilden sağlık emekçileri, yoğun bakım ve servislerdeki yoğunluğu ve yatak eksikliğini Evrensel’e anlattı: Yoğun bakımlarda bir hastayı kaybettikten sonra yeni hasta alabilir duruma geldik. Günlük vaka sayıları 60 bin sınırına dayanırken, Türkiye’nin kırmızıya boyalı neredeyse her ilinin yoğun bakım servislerinde yatak bulunamıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Giresun, Adana, Tekirdağ, Bursa ve Diyarbakır… 8 ildeki sağlık emekçileri, illerdeki son acil servis ve yoğun bakım tablosunu Evrensel’e anlattı:(....)" (66)

"Sosyal medyadan corona çığlığı: Annem ölüyor, yalvarıyorum yardım edin
Türkiye'de Covid-19 salgınının boyutunu sergileyen bir paylaşım sosyal medyaya yansıdı. Gizem Küçükyavuz isimli kullanıcı 56 yaşındaki annesi için sosyal medyadan çığlık attı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslendi. "Sayın bakan 10 saat oldu entübe serviste bekliyor." diyen Küçükyavuz "Akciğerlerinde yaygın tutulum var, annem için yoğun bakım bulamıyoruz, 2 saattir yoğun bakım bulamıyoruz, annem ölüyor, lütfen yalvarıyorum yardım edin" diye seslendi.(....)" (67)

"Yoğun bakım doktorları Cumhuriyet'e konuştu
Koronavirüs hastalarına bakan yoğun bakım doktorları Cumhuriyet'e konuştu: Testi pozitif olan Covid-19 hastasının 15-20 gün sonra ölmesi halinde ölüm belgesine koronavirüs yazılmıyor. Belli dönemlerde ülke içindeki payı ara ara artıp azalırken gelinen son aşamada ise yeniden ‘salgının başkenti’ haline gelen İstanbul’da koronavirüs hastalarına bakan hekimlerle konuştuk.  Hekimlere göre, veriler hala doğru bir şekilde paylaşılmıyor ve bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen halen PCR testi pozitif çıksa bile 15-20 gün sonra hayatını kaybedenler ‘Covid-19’ sayılmıyor.  (....)" (68)

** MIZIKÇI PCR TESTLERİNİN KULLANILMASI..
ŞÜPHELER,ENDİŞELER,ARAŞTIRMALAR,MAKALELER

"COVID 19 PCR Testleri Bilimsel Olarak Anlamsızdır
Tüm dünya Sars-Cov-2 enfeksiyonunu "teşhis etmek" için RT-PCR'ye güveniyor olsa da, bilim açıktır: amaca uygun değiller. Dünya çapındaki kilitlenmeler ve hijyenik önlemler, "pozitif" hastaları tanımlamak için kullanılan SARS-CoV-2 RT-PCR testleri tarafından oluşturulan vaka sayılarına ve ölüm oranlarına dayanır, burada "pozitif" genellikle "enfekte" ile eşitlenir. " Ancak gerçeklere yakından bakıldığında, sonuç, bu PCR testlerinin SARS-CoV-2 adı verilen sözde yeni bir virüsün neden olduğu iddia edilen bir enfeksiyonu belirlemek için teşhis aracı olarak anlamsız olduğudur.

TEMELSİZ “TEST, TEST, TEST,…” MANTRA

16 Mart 2020'de COVID-19 ile ilgili medya brifinginde, DSÖ Genel Direktörü Dr.Tedros Adhanom Ghebreyesus şunları söyledi: "Tüm ülkeler için basit bir mesajımız var: test et, test et, test et."

Mesaj, örneğin Reuters ve BBC tarafından dünya çapında manşetlere yayıldı. Yine 3 Mayıs'ta heute dergisinin (Alman televizyonunun en önemli haber dergilerinden biri) moderatörü, corona dogmasının mantrasını uyarıcı sözlerle izleyicilerine aktarıyordu: "Test et, test et, test et - şu anki inanç bu ve koronavirüsün ne kadar yayıldığını gerçekten anlamanın tek yolu bu."

Bu, PCR testlerinin geçerliliğine olan inancın o kadar güçlü olduğunu ve neredeyse hiçbir çelişkiye tolerans göstermeyen bir dine eşit olduğunu gösterir. Ancak dinlerin bilimsel gerçeklerle değil inançla ilgili olduğu iyi bilinmektedir. Ve Pulitzer Ödülü'nü iki kez kazanan ve belki de 20. yüzyılın en etkili gazetecisi Walter Lippmann'ın dediği gibi: "Herkesin aynı düşündüğü yerde, kimse pek düşünmez."

İlk olarak, Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR) teknolojisinin mucidi olan Kary Mullis'in kendisinin aynı düşünmemiş olması çok dikkat çekicidir. Buluşu ona 1993 yılında kimyada Nobel ödülü kazandırdı. Maalesef, Mullis geçen yıl 74 yaşında vefat etti, ancak biyokimyacının PCR'yi viral bir enfeksiyonu tespit etmek için uygunsuz olarak gördüğüne şüphe yok. Bunun nedeni, PCR'nin amaçlanan kullanımının, onu bir üretim tekniği olarak uygulamak, DNA dizilerini milyonlarca ve milyarlarca kez kopyalayabilmek ve virüsleri tespit etmek için bir teşhis aracı olarak kullanmamaktı. Gina Kolata, 2007 New York Times makalesinde, PCR testlerine dayalı virüs salgınlarının felaketle nasıl sonuçlanacağını açıkladı.

GEÇERLİ BİR ALTIN STANDARTIN EKSİKLİĞİ

Dahası, SARS-CoV-2 denen hastalıkla enfekte olma ihtimali bulunan sözde COVID-19 hastalarını tanımlamak için kullanılan PCR testlerinin, bunları karşılaştırmak için geçerli bir altın standardı olmadığını belirtmekte fayda var. Bu temel bir noktadır. Testlerin, kesinliklerini (kesinlikle "duyarlılıkları" ve "özgüllüklerini") belirlemek için, mevcut en doğru yöntem anlamına gelen "altın standart" ile karşılaştırılarak değerlendirilmesi gerekir. Örnek olarak, bir hamilelik testi için altın standart hamileliğin kendisi olacaktır. Ancak, örneğin Avustralyalı bulaşıcı hastalıklar uzmanı Sanjaya Senanayake, bir ABC TV röportajında "[COVID-19] testi ne kadar doğru?" Sorusuna yanıt olarak belirttiği gibi:

"Kandaki [bakteri] altın stafilini almak için yeni bir testimiz olsaydı, onlarca yıldır kullandığımız altın standardımız olan kan kültürlerine zaten sahibiz ve bu yeni testi bununla eşleştirebiliriz. Ancak COVID-19 için altın standart testimiz yok."

Bristol Üniversitesi'nden Jessica C. Watson bunu doğrular. Kısa süre önce The British Medical Journal'da yayınlanan "Bir COVID-19 test sonucunun yorumlanması" başlıklı makalesinde, "COVID-19 testi için bu kadar kesin bir" altın standart "eksikliği olduğunu yazıyor. Ancak, testleri SARS-CoV-2 tespiti ve COVID-19 teşhisi için uygunsuz olarak sınıflandırmak yerine veya yalnızca izolasyon ve saflaştırma yoluyla kanıtlanmış bir virüsün sağlam bir altın standart olabileceğine işaret etmek yerine Watson, tüm ciddiyetle şunu iddia ediyor: "Pragmatik olarak" COVID-19 teşhisinin kendisi, dikkat çekici bir şekilde PCR testinin kendisi de dahil, "mevcut en iyi" altın standart "olabilir." Ancak bu bilimsel olarak sağlam değil. PCR testini değerlendirmek için altın standardın bir parçası olarak PCR testini almanın düpedüz saçma olmasının yanı sıra, COVID-19 için belirgin spesifik semptomlar yoktur; Münih Üniversitesi Enfeksiyon ve Tropikal Tıp Bölümü eski başkanı ve Federal Alman İç Hastalıkları Uzmanları Birliği üyesi Thomas Löscher gibi kişiler bile bize teslim oldu.

Ve COVID-19 için belirgin spesifik semptomlar yoksa, COVID-19 teşhisi - Watson'un ifadesinin aksine - geçerli bir altın standart olarak hizmet etmek için uygun olamaz. Ayrıca Watson gibi "uzmanlar", yalnızca virüs izolasyonunun, yani kesin bir virüs kanıtının altın standart olabileceğini göz ardı ediyor. Bu nedenle Watson'a, COVID-19 için belirgin spesifik semptomlar yoksa ve ayrıca virüsün kendisinin, yani virüs izolasyonunun, COVID-19 teşhisinin nasıl "mevcut en iyi altın standart olabileceğini" sordum. mevcut en iyi / mümkün olan altın standart. Ancak bu sorulara birden çok talebe rağmen henüz yanıt vermedi. Ve tam olarak aynı noktaları ele aldığımız makalesi hakkındaki hızlı yanıt yazımıza henüz yanıt vermedi, ancak 2 Haziran'da bize yazdı: “Bu hafta daha sonra bir şansım olduğunda bir yanıt göndermeye çalışacağım. "

RNA'nın VİRAL KÖKENLİ OLMASINA YÖNELİK KANIT YOK

Şimdi soru şu: Virüs izolasyonu / kanıtı için ilk olarak ne gereklidir? PCR testlerinin kalibre edildiği RNA'nın nereden geldiğini bilmemiz gerekir. Ders kitapları olarak (örneğin, White / Fenner. Medical Virology, 1986, s. 9) ve Luc Montagnier veya Dominic Dwyer gibi önde gelen virüs araştırmacılarının yanı sıra, parçacık saflaştırma - yani bir nesnenin o nesne olmayan her şeyden ayrılması Örneğin, Nobel ödüllü Marie Curie'nin 1898'de 100 mg radyum klorürü tonlarca ziftblendinden çıkararak saflaştırması gibi - bir virüsün varlığını kanıtlamak ve dolayısıyla söz konusu parçacığın RNA'sını kanıtlamak için gerekli bir ön şarttır. yeni bir virüsten gelir. Bunun nedeni, PCR'nin son derece hassas olmasıdır, yani en küçük DNA veya RNA parçalarını bile tespit edebilir - ancak bu parçacıkların nereden geldiğini belirleyemez. Bunun önceden belirlenmesi gerekir.

Ve PCR testleri gen dizileri için kalibre edildiğinden (bu durumda RNA dizileri çünkü SARS-CoV-2'nin bir RNA virüsü olduğuna inanılmaktadır), bu gen parçacıklarının aranan virüsün bir parçası olduğunu bilmeliyiz. Ve bunu bilmek için, varsayılan virüsün doğru izolasyonu ve saflaştırılması gerekir. Bu nedenle, SARS-CoV-2 bağlamında atıfta bulunulan ilgili makalelerin bilim ekiplerine, in vitro deneylerinde tasvir edilen elektron mikroskobik çekimlerin saflaştırılmış virüsler gösterip göstermediğini kanıtlamalarını istedik. Ancak tek bir ekip bu soruya "evet" cevabını veremedi - ve NB., Kimse saflaştırmanın gerekli bir adım olmadığını söylemedi. Sadece "Hayır, saflaştırma derecesini gösteren bir elektron mikrografı elde etmedik" gibi cevaplar aldık (aşağıya bakınız).

Çalışma 1: Leo L. M. Poon; Malik Peiris. "İnsan sağlığını tehdit eden yeni bir insan koronavirüsünün ortaya çıkışı" Nature Medicine, Mart 2020
Cevap Yazarı: Malik Peiris
Tarih: 12 Mayıs 2020
Cevap: “Görüntü, enfekte olmuş bir hücreden gelen virüstür. Saflaştırılmış virüs değildir. "

Çalışma 2: Myung-Guk Han ve ark. "Kore'de Bir Hastadan İzole Edilen Koronavirüsün COVID-19 ile Tanımlanması", Osong Halk Sağlığı ve Araştırma Perspektifleri, Şubat 2020
Cevap Yazarı: Myung-Guk Han
Tarih: 6 Mayıs 2020
Cevap: "Hücrelerde kültürlenen virüsü saflaştırıp yoğunlaştırmadığımız için saflaştırmanın derecesini tahmin edemedik."

Çalışma 3: Wan Beom Park ve ark. "Kore'de SARS-CoV-2'li İlk Hastadan Virüs İzolasyonu", Journal of Korean Medical Science, 24 Şubat 2020
Cevap Yazarı: Wan Beom Park
Tarih: 19 Mart 2020
Cevap: "Saflaştırma derecesini gösteren bir elektron mikrografı elde etmedik."

Çalışma 4: Na Zhu ve diğerleri, "Çin'deki Pnömonili Hastalardan Yeni Bir Koronavirüs", 2019, New England Tıp Dergisi, 20 Şubat 2020
Cevap Yazarı: Wenjie Tan
Tarih: 18 Mart 2020
Cevap: "Saflaştırılmış değil, çökelmiş virüs partiküllerinin bir görüntüsünü [gösteriyoruz]." (48)

"Hiçbir COVID-19 testi % 100 doğru değildir, bu nedenle hem hataları hem de sonuçları önemlidir.
Amerikalı nefrolog Jerome P. Kassirer, New England Journal of Medicine'de yayınlanan 1989 tarihli ufuk açıcı bir makalede, “Ne kadar bilgi toplasak da, kaç gözlem yaparsak ya da kaç tane test yaparsak yapalım, teşhiste mutlak kesinlik elde edilemez. . "

2009'da yapılan bir İngiliz Ulusal Sağlık Sistemi araştırması, hastalarının% 15'inin yanlış teşhis edildiğini ve 2014'te ABD'de her yıl yayınlanan bir araştırmaya göre, ayakta tedavi arayan yaklaşık 12 milyon yetişkinin (toplam yetişkin hasta popülasyonunun% 5'i) olduğunu bildirdi. tıbbi bakım, hastane ortamlarında, polikliniklerde ve doktorların muayenehanelerinde yanlış teşhis edildi. Devam eden COVID-19 salgını sırasında, tüm dünyada hem RT-PCR testleri hem de daha hızlı antikor temelli testler ile teşhislerdeki olası hatalarla ilgili çok fazla söylenti var. Bir pandemi sırasında bu hataların ne kadar ciddi olabileceğini anlamak için, farklı hata türlerinin doğasını anlamamız gerekir. Mevcut koronavirüste olduğu gibi yeni bir test hızla oluşturulup uygulandığında, doğruluğu önceden tam olarak tahmin edilemez. Kontrollü laboratuar koşullarında geliştirilen bir test, gerçek dünyada uygulandığında farklı bir şekilde davranabilir ve bu, birçok öngörülemeyen olay nedeniyle hata olasılığını artırabilir.

Gerçekte, dört tür senaryoyla karşılaşırız:

Doğru pozitif: COVID-19'a sahip bir kişi, COVID-19 için pozitif testler yapıyor
Yanlış pozitif: COVID-19'u olmayan bir kişinin COVID-19 testi pozitif
Yanlış negatif: COVID-19'u olan bir kişi COVID-19 için negatif sonuç verir
Gerçek negatif: COVID-19 olmayan bir kişi COVID-19 için negatif test yapar

(....) Dünyanın farklı yerlerinde RT-PCR testlerinin COVID-19'a duyarlılığının farklı değerleri bildirilmiştir. Çin'de 51 kişiyle yapılan bir analize göre, koronavirüsü olan kişilerin% 29'una kadar negatif test edildi. ABD'deki çalışmalar birden çok değer döndürdü - bazen% 95, bazen% 85 ve hatta% 75'ti. Örneğin, bir RT-PCR test kitinin duyarlılığı% 90 ise ve birini hastalıksız ilan etmek için art arda iki negatif test sonucu kullanılırsa, hastalığı olan bir kişinin negatif ilan edilme şansı yine de% 1'dir. Ve eğer öyleyse, dünya çapında 20 milyondan fazla test arasında yaklaşık 200.000 COVID-19 hastasına yanlış teşhis konmuş olabilir! Bu, virüsün yayılmasını kısıtlamak için önerilen süre boyunca (örneğin 14 gün) 'negatif' test sonuçları olan hastaların karantinaya alınması için yeterli bir zemin olabilir. Antikor testleri, bağışık olduğu varsayılabilecek kişileri bulmaya yardımcı olabilir (diğer virüslerle olan deneyimlerimiz, ilk enfeksiyon yenildikten sonra, bir vücudun nedensel patojene belirli bir süre bağışık hale gelmesidir; bunu doğrulamak için hala çalışmalara ihtiyacımız var. yeni koronavirüs için de geçerlidir). Ancak şu anda antikor testlerinin doğruluğu konusunda yeterli bilgiye sahip değiliz. Diğer ülkelerden elde edilen çok sınırlı veriler, bu tür testlerin RT-PCR testlerinden daha az yanlış negatif sonuç verebileceğini, ancak daha fazla yanlış pozitif sonuç verebileceğini göstermektedir.

Araştırmacılar genellikle testlerini olabildiğince hassas ve spesifik olacak şekilde tasarlarlar, ancak en iyi çabalarına rağmen Kassirer'in ifadesi geçerlidir: hiçbir test% 100 doğru olamaz. Öyleyse, pozitif (veya negatif) bir sonuç elde edildiğinde, COVID-19'a sahip olma (veya sahip olmama) olasılığı nedir? Bayes teoremi olarak bilinen istatistikte 18. yüzyıl kavramı bize yardımcı olabilir. Bu teorem bize başka bir olayın meydana geldiği göz önüne alındığında bir olayın olasılığının nasıl hesaplanacağını anlatır. Örneğin, belirli bir kolonideki insanların test edildiğini ve bunların% 20'sinin aslında hastalığa sahip olduğunu varsayalım. Daha sonra, kullanılan testin duyarlılığının (hastalık mevcutsa pozitif bir sonucun olasılığı)% 80 ve özgüllüğünün (hastalık mevcut olmadığında negatif bir test sonucunun olasılığı)% 90 olduğunu söyleyin. Biraz matematik aşağıdaki olasılıkları verir:

Gerçek pozitif = 0.16
Yanlış pozitif = 0,08
Yanlış negatif = 0,04
Gerçek negatif = 0,72

Bayes'in teoremine göre, negatif bir test sonucu verilen hastalığın mevcut olma olasılığı, bölgedeki hastalık olasılığı (0.20) ile hastalık mevcutsa negatif sonuç olasılığı (0.20) çarpılarak elde edilebilir ve sonra bölünerek elde edilebilir. bu, negatif bir test sonucu olasılığına bağlıdır (0.76). Bu değer% 5,26 olarak çıkıyor. Yani, test sonucu negatif çıkan 20 kişiden 1'inden biraz fazlası aslında hastalığa sahip olabilir. Benzer şekilde, pozitif bir test sonucu verildiğinde "hastalık yok" olasılığı% 33,3'tür. Kolonideki hastalık prevalansı% 50'ye çıkarsa, bu iki rakam sırasıyla% 18,2 ve% 11,1 olur. Prevalans% 80'e çıkarsa bu rakamlar sırasıyla% 47,1 ve% 3 olur.

Pulitzer Ödüllü yazar ve dünyanın önde gelen kanser araştırmacılarından biri olan Siddhartha Mukherjee, 2015 tarihli Tıp Yasaları: Belirsiz Bir Bilimden Alan Notları adlı kitabında, "güçlü bir sezgi zayıf bir testten çok daha güçlüdür" diye yazmıştır. Bu nedenle, bir kişi için bir test sonucu, yalnızca testin doğruluğuna değil, aynı zamanda testten önce tahmini hastalık riskine de bağlı olmalıdır.

COVID-19 Genetik PCR Testleri Çok Erken Kullanılırsa Yanlış Negatif Sonuçlar Verir.

Yeni bir çalışma, enfeksiyondan 8 gün sonra bile PCR testinin yüzde 20 yanlış negatif gösterdiğinden şüphelendiğini doğruluyor. 10 Haziran 2020 - Yeni bir çalışmada, Johns Hopkins araştırmacıları, insanları enfeksiyon seyrinde SARS-CoV-2 (COVID-19) için çok erken test etmenin, sonunda yanlış bir negatif testle sonuçlanabileceğini buldular. virüs için pozitif test. Bunu anlamak önemlidir, çünkü birçok hastane bu COVID testlerini görüntüleme muayeneleri, teşhis testleri veya prosedürlerden önce hastaları taramak için kullanıyor.  Rapor, enfeksiyondan bir hafta sonra bile, virüsü taşıyan beş kişiden birinin test sonucunun negatif olduğunu ortaya çıkardı. Bulgular Annals of Internal Medicine'in 13 Mayıs sayısında yayınlandı.

Johns Hopkins Medicine'de Yüksek Lisans, obstetrik ve jinekoloji asistanı Lauren Kucirka M.D., Ph.D. "Bir kişinin semptomları olup olmadığı negatif bir test, virüsün bulaşmadığını garanti etmez" dedi. "Negatif bir teste nasıl yanıt verdiğimiz ve bunları nasıl yorumladığımız çok önemlidir çünkü testin mükemmel olduğunu varsaydığımızda başkalarını riske atarız. Bununla birlikte, virüsle enfekte olanlar hala virüsü potansiyel olarak yayabilirler." Kucirka, yüksek riske maruz kalan hastalara, özellikle de COVID-19 ile tutarlı semptomları varsa, enfekte olmuş gibi tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Bu, hastalarla testlerin eksiklikleri hakkında iletişim kurmak anlamına gelir. SARS-CoV-2 enfeksiyonunun varlığını değerlendirmenin birkaç yolundan biri, ters transkriptaz polimeraz zincir reaksiyonu (RT-PCR) adı verilen bir yöntemdir. Bu testler, virüsün genetik materyalini hızla kopyalar ve tespit eder. Bununla birlikte, grip gibi diğer virüsler için yapılan testlerde gösterildiği gibi, bir pamuklu çubuk virüsle enfekte olmuş hücreleri toplamayı kaçırırsa veya enfeksiyon sırasında virüs seviyeleri çok düşükse, bazı RT-PCR testleri negatif sonuçlar verebilir. Testler nispeten hızlı sonuçlar verdiğinden, huzurevi sakinleri, hastanede yatan hastalar ve sağlık çalışanları gibi yüksek riskli popülasyonlar arasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Önceki çalışmalar, bu popülasyonlarda yanlış negatifler gösterdi veya önerdi.

Johns Hopkins Medicine araştırmacıları, yeni analiz için iki ön baskı ve beş hakemli makale dahil olmak üzere önceki yedi çalışmadan elde edilen RT-PCR test verilerini gözden geçirdiler. Çalışmalar, hastanede yatan hastalar ve ayakta tedavi ortamında temas izleme yoluyla belirlenenler dahil olmak üzere çeşitli deneklerden alınan toplam 1.330 solunum çubuğu örneğini kapsadı. RT-PCR test sonuçlarını kullanarak, virüse maruz kalma süresi veya ateş, öksürük ve solunum problemleri gibi ölçülebilir semptomların başlama zamanı ile birlikte, araştırmacılar SARS-CoV-2 ile enfekte bir kişinin negatif olma olasılığını hesapladı. virüs enfeksiyonu geçirdiklerinde test sonucu. Yayınlanan çalışmalarda, sağlık hizmeti sağlayıcıları hastalardan burun ve boğaz örnekleri topladılar ve virüse maruz kalma veya semptom başlangıcı ve numune toplama zamanını not ettiler. Johns Hopkins araştırmacıları bu verilerden günlük yanlış negatif oranları hesapladılar ve istatistiksel kodlarını ve verilerini kamuya açık hale getirdiler, böylece daha fazla veri yayınlandıkça sonuçlar güncellenebilir.

COVID-19'un Testte Görünmesi Ne Kadar Sürer?

Araştırmacılar, enfeksiyondan sonraki dört gün içinde SARS-CoV-2 ile test edilenlerin, virüse sahip olsalar bile, negatif test etme olasılığının yüzde 67 daha yüksek olduğunu tahmin ettiler. Ortalama bir hasta virüs semptomlarını göstermeye başladığında, yanlış negatif oranı yüzde 38 idi. Test, enfeksiyondan sekiz gün sonra en iyi performansı gösterdi (ortalama olarak semptom başlangıcından üç gün sonra), ancak o zaman bile% 20'lik bir yanlış negatif orana sahipti, yani virüsü olan beş kişiden biri negatif test sonucuna sahipti. Kucirka, "Bu testleri COVID-19'u dışlamak ve ileriye dönük bulaşmayı önlemek için atacağımız adımlara, örneğin sağlık çalışanları için kişisel koruyucu ekipman seçimi gibi kararlara dayandırmak için kullanıyoruz" dedi. "Test ve temas takibine dayanan hizmetleri, işletmeleri ve diğer mekanları yeniden açmak için stratejiler geliştirdikçe, bu testlerin sınırlamalarını anlamak önemlidir." Testleri iyileştirmek ve çeşitli bağlamlarda performanslarını daha iyi anlamak için devam eden çabalar, daha fazla insana virüs bulaştığından ve daha fazla test gerektiğinden kritik olacaktır. Araştırmacılar, insanlar ne kadar erken doğru bir şekilde test edilir ve diğerlerinden izole edilirse, virüsün yayılmasını o kadar iyi kontrol edebiliriz.

Kuluçka Süresine Ulaşılmasına Rağmen COVID PCR Testleri Negatif Olabilir

Mart ayındaki bir başka John Hopkins çalışması, COVID-19 için ortalama kuluçka süresinin yaklaşık beş gün olduğunu buldu. Bu, başlangıçta bazıları tarafından karantina kılavuzlarının geliştirilmesinde bir rehber olarak kullanılmıştır. Bununla birlikte, bu yeni çalışma, COVID PCR testi sonuçlarının, enfeksiyondan bir hafta sonrasına kadar kesin bir teşhis için güvenilir olmadığını göstermektedir.

Ek yazarlar arasında Denali Boon, Stephen Lauer, Oliver Layendecker ve Justin Lessler ve Johns Hopkins yer almaktadır. Çalışmanın finansmanı Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (R01AI135115 ve T32DA007292), Johns Hopkins Sağlık Sistemi ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (NU2GGH002000) tarafından sağlandı." (49)

"Covid-19: Kitle testi yanlıştır ve yanlış bir güvenlik hissi verir, bakan itiraf ediyor.
BMJ tarafından görülen bir mektupta Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanından kıdemli bir kişi, covid-19 semptomları olmayan kişilerin toplu testlerinin "genel nüfusu taramanın doğru bir yolu olmadığını" söyledi. Yorumlar, bir üye adına genel polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testi hakkındaki endişeleri dile getiren bir milletvekilinin mektubuna yanıt olarak İngiltere'nin sağlık bakanlarından biri olan James Bethell tarafından yapıldı. Bethell mektubunda, "hiçbir semptomu olmayan kişileri pamuklu çubukla test etmenin, yanlış güvence verme konusunda gerçek bir risk olduğundan, genel nüfusu taramanın doğru bir yolu olmadığını" belirtti. “Yaygın asemptomatik testler, yanıltıcı sonuçlar verme riski olduğu için testin değerini zayıflatabilir. Bunun yerine, yalnızca covid-19 semptomları olan kişiler test edilmelidir. " Bu yorumlar, hükümetin Liverpool'daki bir pilot programdan sonra asemptomatik insanlara yönelik kitlesel testi genişletmesi ve okullarda yaygın testlerin daha da yaygınlaştığını duyurmasıyla yapıldı. Swab'lar hem PCR testleri hem de Liverpool'da ve bakım evlerinde toplu testler için hükümet tarafından uygulanan ve sonuçlar için laboratuvara gönderilmesi gerekmeyen hızlı testler için kullanılır. Kullanılan ana hızlı testlerden biri, kendi kendine uygulanan bir swab içeren Innova Lateral Flow SARS-CoV-2 antijen testidir. Bununla birlikte, Liverpool pilot programından yayınlanan veriler, bu testin, bir PCR testi ile karşılaştırıldığında asemptomatik kişilerde covid-19 enfeksiyonlarının sadece% 48,89'unu tespit ettiğini gösterdi. (.....)" (50)

"COVID PCR testleri düşündüğünüz kadar neden doğru değil?
Son zamanlarda, RT-PCR testinin, tipik belirti ve semptomları olan ancak PCR negatif olan çok sayıda hasta gördükten sonra COVID hastalığını dışlamada kusursuz olmadığından şüphelenmeye başladım. Tipik COVID paterni pnömoni, çoklu negatif PCR testleri ile tromboembolizm ile hastaneye kaldırılan bazı hastalarla karşılaştım. Bu insanlardan bazılarının maruz kalma geçmişi ve BT taramasındaki çoklu çevresel opasiteler ve tat ve koku duyusu kaybı gibi bu virüse özgü imza niteliğindeki işaretleri bile vardı. Bu, testin geçerliliği ile ilgili soruyu gündeme getirdi. Genel inanışın aksine, her tür testin bir dereceye kadar yanlış pozitif ve yanlış negatifleri vardır. Tüm COVID önlemleri nedeniyle bu sezon ABD'de grip neredeyse yokken, bu hastaların tipik semptomlarını ve sunumlarını haklı çıkarmak için başka bir neden atfetmek zordur. Bu testleri birden fazla şirket yapıyor ve bazıları FDA'nın acil durum kullanım yetkisi altında fazla deneyime sahip değil. Çoğu insan, pozitif bir testin hasta oldukları anlamına ve negatifin, özgür olmaları için yeşil bir sinyal aldıkları anlamına geldiğine inanır, ancak gerçek bundan çok uzaktır ve cevap biraz karmaşıktır.(.....)" (51)

"COVID-19 için PCR Testlerinde Yanlış Pozitifler.
Koronavirüs testinin en güvenilir formundan gelen yanlış bilgilerin yaygınlığı, daha önce düşünüldüğünden daha önemli olabilir. COVID-19 virüsünün mevcut, aktif enfeksiyonunu teşhis etmek için üç tür test kullanılır: PCR testleri, hızlı moleküler testler ve antijen testleri. PCR testleri genellikle en doğru testler olarak kabul edilir ve genellikle diğer test türlerinin ölçüldüğü "altın standart" olarak kullanılır. Tıp ve halk sağlığı uzmanları, genel olarak COVID-19 için PCR tabanlı testlerden alınan pozitif sonuçları tamamen güvenilirmiş gibi ele almışlardır. Test pozitif çıkarsa, o zaman virüsün bulaştığı ve PCR testlerindeki pozitif sonuçların nadiren yanlış olduğu söylendi. Aslında, ancak, COVID-19 için PCR testlerinde önemli bir sorun olmaya yetecek kadar sıklıkla yanlış pozitifler ortaya çıkar. PCR testi nedir? PCR, polimeraz zincir reaksiyonu anlamına gelir. Bu, virüsün RNA'sının hedeflenen belirli bölümlerini, tespit edilecek kadar fazla olana kadar tekrar tekrar çoğaltan kimyasal bir reaksiyondur. Hedeflenen segmentler, COVID-19 virüsüne özel olacak şekilde dikkatlice seçilir ve bu nedenle insan solunum yolu örneklerinde bulunabilecek diğer genetik materyallerde (insan dokuları veya diğer patojenler) bulunmaz. Bu, iyi tasarlanmış bir testle, herhangi bir reaksiyonun ve çoğaltmanın yalnızca COVID-19 virüsünden elde edilen genetik materyalle meydana geldiğinden ve testin başka bir biyolojik materyalle reaksiyona girmesi sonucunda hiçbir yanlış pozitif oluşmayacağından son derece emin olabileceğimiz anlamına gelir. . 

Bununla birlikte, pratikte, yanlış pozitiflerin ortaya çıkmasının başka yolları da vardır. Örnekler karışabilir, yazılım hataları test sonuçlarının hatalı yorumlanmasına neden olabilir ve veri girilirken veya iletilirken hatalar yapılabilir. Hedeflenen genetik bölümlerin PCR testleri ile yüksek derecede çoğaltılması nedeniyle (bu, çalıştırılan yineleme döngülerinin sayısına bağlı olarak, bu bölümlerin başlangıçtaki düşük konsantrasyonunu bir milyar kat veya daha fazla çarpabilir), eser miktarda kontaminasyon üretebilir. gerçek pozitif sonuçlardan ayırt edilemeyen yanlış pozitif sonuçlar. Bu tür küçük kirlilik seviyelerinin kontrol edilmesi son derece zor olabilir. Kontaminasyondan kaynaklanan yanlış pozitifler, en saygın laboratuvarlar da dahil olmak üzere tanısal PCR testlerinde düzenli olarak belgelenmiştir. Bu makalede, COVID-19 PCR testleri için yanlış pozitif oranını, hatalı bir şekilde pozitif test sonucu veren, enfekte olmamış bireylerden alınan örneklerin yüzdesi olarak tanımlıyorum. COVID-19 PCR testlerinin düşük ancak anlamlı bir yanlış pozitif orana sahip olduğunu gösteren üç satır kanıtımız var. Bunların bir kısmı, katılımcı laboratuarlara analiz etmek için kör pozitif ve negatif numune setleri sağlayarak laboratuarlar tarafından yürütülen teşhis testlerinin doğruluğunu değerlendiren dış kalite değerlendirmeleri adı verilen çalışmalardan türetilmiştir. Negatif örneklerin sonuçlarından yanlış pozitif oranları hesaplayabiliriz. (.....)" (52)

"COVID-19 için hangi test en iyisidir?
Tahtaya tebeşirle yazılmış Coronavirus (COVID-19) test sonuçları.. Artık COVID-19 salgınına iyice girdiğimize göre, salgını etkili bir şekilde kontrol etmek için atmamız gereken adımlar netleşti: maske takma, el yıkama ve uzaklaşma gibi vicdani önleme tedbirleri; hızlı geri dönüş süreleri ile yaygın test; ve yayılmayı durdurmaya yardımcı olmak için pozitif test yapan kişiler için temas takibi. Bir araya geldiklerinde, bunlar daha iyi tedaviler ve yaygın aşılama beklerken en iyi bahislerimizdir.  Peki hangi testleri kullanmalı? (....) COVID-19 testlerinin gerçek doğruluğu belirsizdir.

* Ne yazık ki, bu testlerin herhangi birinin ne kadar doğru olduğu tam olarak belli değil. Bunun birkaç nedeni var: Bu testler için kesin doğruluk ölçümlerine sahip değiliz - sadece yukarıda bildirilenler gibi yanlış negatifler veya yanlış pozitifler için yaygın olarak alıntılanan bazı rakamlar. Yanlış negatif testler yanlış güvence sağlar ve bulaşıcı olmasına rağmen gecikmiş tedaviye ve gevşemiş kısıtlamalara yol açabilir. Çok daha az olası olan yanlış pozitifler, gereksiz endişelere neden olabilir ve insanların gereksiz yere karantinaya alınmasını gerektirebilir.

* Bir örneğin ne kadar dikkatli toplandığı ve saklandığı, doğruluğu etkileyebilir.
* Bu testler EUA tarafından sağlandığından, olağan titiz testler ve inceleme henüz gerçekleşmemiştir ve doğruluk sonuçları geniş çapta yayınlanmamıştır.
* Çok sayıda ve giderek artan sayıda laboratuvar ve şirket bu testleri sunmaktadır, bu nedenle doğruluk değişebilir.
* Virüs yeni olduğu için tüm bu testler yenidir. Uzun bir sicil kaydı olmadan, doğruluk değerlendirmeleri yalnızca yaklaşık olabilir.
* Bunları karşılaştırabileceğimiz kesin bir "altın standart" testimiz yok. (....)" (53)

"Yanlış negatifler ve pozitifler: Covid-19 için PCR testleri ne kadar doğrudur?
Araştırmacılar, PCR testleri için yüzde 2 ile yüzde 29 arasında yanlış negatif sonuçlar bildirdi. Bir koronavirüs aşısının artan beklentisi, yaşamın normale dönebileceğine dair umutları artırıyor olabilir, ancak bireyleri enfeksiyon için test etmek, patojenin yayılmasını önlemede önemli olmaya devam ediyor. BAE'deki araştırmacılar, Khalifa Üniversitesi'nde oluşturulmuş olması durumunda, bir saatten daha kısa sürede sonuç verebilecek yeni, hızlı testler geliştiren dünyanın dört bir yanındaki birçok kişi arasında yer alıyor. Tarama programlarında hızlı testler giderek daha fazla kullanılırken, şimdiye kadar tercih edilen test tipik olarak daha uzun bir RT-PCR testi veya numunelerin analizinde yer alan laboratuar prosedürlerine atıfta bulunan ters transkriptaz polimeraz zincir reaksiyonu testiydi.

Yanlış pozitifler ve negatiflerle ilgili gizli sorunlar.. Laboratuvar testleri için tipik olduğu gibi, RT-PCR testleri yüzde 100 doğru değildir, bir risk yanlış pozitiftir; insanlara virüs olmadığı halde virüse sahip oldukları söylendiğinde, bu da gereksiz yere izole edilmelerine neden olabilir. İngiltere'deki Leicester Üniversitesi biyoinformatik grup lideri Prof Anthony Brookes'e göre, kullanılan yöntemler nedeniyle yanlış pozitifler meydana gelebilir. Genellikle bir burun veya boğaz sürüntüsü ile başlayıp viral RNA'yı arayan test, genetik materyalin çoğaldığı tekrarlanan döngüleri içerir. Prof Brookes, orijinal örnekte koronavirüs RNA'sı bulunmasa bile pozitif sonuç olasılığını artırdığı için 35 veya 40 döngü gerçekleştirilebileceğini söyledi.(.....)" (54)

"Sosyal medyada gördüklerinize rağmen PCR yanlış pozitifleri Covid-19 vaka sayısının yüksek olmasına neden olmuyor.
Sosyal medyada dolaşan PCR testleri hakkında çok sayıda iddia var - bunların çoğu doğru değil ve "altın standart" testlerine olan inancı zayıflatıyor. Koronavirüs testlerinin etkililiğiyle ilgili çok sayıda yanıltıcı iddia, Liverpool'da toplu test planının başlamasının ardından sosyal medyada dolaşmaya başladı ve testlerin yanlış pozitif sonuçlar verdiğini iddia ederek şu anda günlük Covid-19 vaka sayısını artırıyor. Liverpool, bu sonbaharda en üst düzeydeki kısıtlamalara yerleştirilen ilk alan oldu ve 25 Ekim itibarıyla 100.000 kişi başına haftalık 410,4 vaka oranına sahip oldu. Virüsün şehirdeki yayılmasını izlemek için bir pilot kitle testi programı geçtiğimiz hafta uygulamaya kondu, ancak ilk sonuçların düşük oranda olumlu sonuçlar vermesinin ardından, sosyal medya ülke genelinde kullanılan PRC testlerinin etkinliği konusundaki iddialarla çalkalandı,uzmanlar yalanladılar. 48 saat içinde sonuç veren PCR testleri, epidemiyologlar tarafından “altın standart” olarak kabul edilmektedir. Hükümet programında yanal akış testleri (hızlı testler) ile birlikte kullanılmaktadırlar. Ancak Pazartesi günü Liverpool belediye başkanı, pilotun ilk haftasında 23.170 kişi test edildikten sonra Covid-19 için yalnızca yüzde 0.7 pozitif çıktığını duyurdu. Bu, şehrin pozitif test oranının yüzde 13,3 olduğu 28 Ekim ile 3 Kasım arasında kaydedilen rakamlardan önemli ölçüde düşüktür.(....)" (55)

"Doktorların COVID-19 için Yanlış Pozitif RT-PCR İkilemi: Bir Olgu Sunumu.
Öz.. Koronavirüs hastalığı 2019 (COVID-19), Aralık 2019'daki salgınından bu yana bu dünyanın sağlığı ve ekonomisine zarar verdi. Ters transkripsiyon-polimeraz zincir reaksiyonu (RT-PCR), şiddetli akut solunum sendromu koronavirüs 2'yi (SARS) teşhis etmek için altın standart olmuştur. -CoV-2). Yine de, doktorların ikilemine ve sağlık istatistiklerinin korunmasına katkıda bulunan birkaç yanlış pozitif rapor ortaya çıkmaktadır.

Giriş.. Koronavirüsler (CoV'ler), pozitif tek sarmallı RNA genomuna sahip olan ve insanlara karşı patojenik olan zarflı virüslerdir. SARS-COV-2 enfeksiyonunu tespit etmek için altın standart kantitatif bir RT-PCR testi olmasına rağmen, nadir durumlarda yanlış pozitif raporlarla karşılaşmaya başlamıştır. Burada, SARS-COV-2 için böyle kafa karıştırıcı bir olası yanlış pozitif RT-PCR vakasını tartışıyoruz.

Dava sunumu.. Andhra Pradesh'te çalışan 27 yaşındaki bir erkek, bir haftalık büyük eklem ağrıları, 2 günlük kuru öksürüklü ateş öyküsü ve vücut ağrısı öyküsü olan çalışma alanında nöbetçi doktora başvurdu. Ateşi başladığından beri ağrıları kötüleşmiş gibiydi ve oldukça şiddetliydi, ancak klinik muayenede herhangi bir iltihaplı eklem veya göğüs bulgusu yoktu. Geçmişinden, 7 gün önce yakın zamanda COVID-19 RT-PCR pozitif test eden meslektaşlarından biriyle temas halinde olduğu ortaya çıktı. SARS-COV-2 için RT-PCR'si 20 Eylül 2020'de pozitif çıktı ve hükümet tarafından belirlenen ev izolasyon protokollerini sürdürdü. Hafif bir COVID-19 hastası olarak etiketlendiğinden ve Hindistan hükümeti direktifine göre, hafif enfeksiyonlarda COVID-19 için tekrar testi endike olmadığından işvereni tarafından tekrar COVID-19 testi yapılmadı. Eklem ağrıları iki ay daha devam etti ve ilk sunum sırasında başka hiçbir viral test yapılmadı. Göğüs kafesinin bilgisayarlı tomografisi (BT) taraması, ilk IgG SARS-COV-2 (11 Ekim 2020), IgG SARS-COV-2 (9 Kasım 2020) tekrarlaması ve toplam IgG titresi (9 Kasım 2020) normaldi. BT bulguları, ilk ve tekrarlanan IgG SARS-COV-2 (her ikisi de 1 ay arayla yapılır) indeks değeri 0,03 (reaktif değil) ve toplam IgG 14,8 g / L (Şekil 1).

Tartışma ve sonuç.. Hatırlamamız gereken ilk şey, hiçbir testin% 100 mükemmel olmadığıdır. Çeşitli genlerdeki primerleri kullanan gerçek zamanlı RT-PCR sonuçları, viral RNA dizisi varyasyonlarından kolayca etkilenebilir. CDC (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri) tarafından belirlenen yönergelere göre, negatif şablon kontrol (NTC) numunesi, eşik çizgisini geçen hiçbir floresan büyüme eğrisi göstermeyen negatif olmalıdır. Numune kontaminasyonu, bir veya daha fazla primer ve prob NTC reaksiyonuyla yanlış pozitif sonuçlara yol açabilir. Yanlış pozitif rapordan hastalara yönelik risklerin ortaya çıkmasını önlemek için doğrulayıcı raporlama kılavuzları muhafaza edilmelidir. Viral hastalık enfeksiyonları için nükleik asit bazlı moleküler teşhis için 100 bitişik baz kullanma konusundaki FDA tavsiyeleri, çoğunlukla yaklaşık 25 baz uzunluğunda olan SARS-CoV-2 testi için CDC rRT-PCR test kitlerinde kullanılan problar tarafından karşılanmaz. . Geleneksel olarak, bir PCR'nin, tarama veya hızlı teşhis amaçlarında kullanılan rRT-PCR'de yapılmayan, doğrulama için kullanılması gereken ikinci bir ayırma tekniğinin izlemesi beklenir. Genel olarak amplifikasyon için kullanılan 40 döngü eşiğini (Ct) aşan sistemlerde kısa problar kullanılırsa amplifikasyon hataları da mümkündür. SARS-CoV-2 olmayan başka bir virüs / mikroorganizmanın tespiti de, saf teknik eserler ve çapraz bulaşma şansının müdahalesi ile birlikte yanlış pozitif raporların olası hipotezlerinden biri olarak kabul edilmiştir. Örnek karışımları, veri hatası ve yazılım sorunları da yanlış pozitif sonuçlara yol açabilir. Bu çalışmalar, bu yanlış pozitif sonuçların en olası nedeni olarak çapraz kontaminasyon ve bulaşma kontaminasyonunu gösterdi.(....)" (56)

"COVID-19 PCR Testi, Ct Değerleri Konusundaki Kargaşaya Rağmen Güvenilirdir.
COVID-19 PCR testinin yüksek Ct değerleri nedeniyle güvenilir olmadığı iddiasını paylaşanlar sadece gürültüyü artırıyor.Seri ve Katil Yapmak gibi gerçek suç dizileri, bizi yeteneklerimizi geliştirmeye ve gerçekte ne olduğunu anlamada davaya atanan dedektiflerden daha iyi performans göstermeye davet ediyor. Resmi anlatıyı dinliyoruz ve ardından hikaye anlatıcısı tarafından bize sağlanan çeşitli ipuçlarını inceliyoruz, onları zihnimizin gözünde çevirip o dumanlı silahı arıyoruz. COVID-19 salgını şiddetlendikçe, bazı insanlar hastalığın söylendiği kadar şiddetli olmadığına karar verdi ve halk sağlığı çabalarını gözden düşürmenin yollarını aradı. Sigara içtikleri iddia edilen silahlardan biri mi? PCR testi olarak adlandırılan COVID-19 laboratuvar testinin düzgün yapılmadığını söylediler. Ct değerleri görünüşte çok yüksekti ve test rastgele gürültü çıkarıyordu. COVID-19 PCR testinin yanlış pozitifleri ve korkuyu ortaya çıkaran bozuk bir makine olduğuna karar verdiler.(....)" (57)

"Doğruluk kontrolü: DSÖ, testlerin doğru kullanımına ilişkin kılavuzu yayınladı; PCR testlerinin şişirilmiş enfeksiyon sayıları gösterdiğini kabul etmedi.
Sosyal medya kullanıcıları, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) laboratuvarlara rehberlik ettiğini ve yanlış bir şekilde bunun PCR (polimeraz zincir reaksiyonu) COVID-19 testlerinde pozitif test sonucu sayısını azaltmak olduğunu söyleyerek ekran görüntülerini paylaşıyorlar. Sosyal medya kullanıcıları, DSÖ'nün kılavuzluğunun mevcut PCR testlerinin COVID-19 enfeksiyon sayısını şişirdiğini kabul ettiğini iddia ediyor. Bu iddia yanlıştır. DSÖ'nün kılavuzu, sonuçlarda doğruluğu sağlamak için laboratuvarlara testleri sağlanan talimatlarla gerçekleştirmelerini hatırlatmayı amaçlıyordu. Örnekler burada, burada, burada ve burada görülebilir. Çoğu gönderi, Dr. David Samadi'nin yanıltıcı bir tweetini içeriyor: “Dünya Sağlık Örgütü, COVID vakalarının daha doğru bir temsilini elde etmek için PCR testlerinde döngü sayısını azaltmak için şimdi dünya çapındaki laboratuvarlara rehberlik etti. Mevcut döngü çok fazla yüksekti ve herhangi bir parçacığın olumlu bir durum olarak ilan edilmesiyle sonuçlandı. " Tweet artık Samadi’nin Twitter sayfasında (twitter.com/drdavidsamadi) mevcut değil.  Burada ve buradaki bazı yayınlar, DSÖ tarafından yayınlanan, burada görünen, 14 Ocak 2021'de yayınlanan ve 20 Ocak 2021'de bazı açıklayıcı dillerle yeniden yayınlanan bir bilgi notunu gösteriyor.DSÖ bildirisi, laboratuvarlara PCR testlerinde döngü sayısını azaltmalarını tavsiye etmemektedir. Doğru sonuçları garantilemek için laboratuvar uzmanlarına testleri doğru talimatlarla kullanmalarını tavsiye eder. E-posta ile iletişime geçildiğinde, WHO, Reuters'e COVID-19 için PCR testlerinin hatalı olduğunu ve kılavuzlarının bağlam dışına çıkarıldığını söylemediğini söyledi. Örgüt, "2020'nin başından bu yana, DSÖ tarafından acil kullanım için listelenen bazı ürünler de dahil olmak üzere SARS-CoV-2'nin (COVID-19'a neden olan virüs) tespiti için PCR testleri ile ilgili 10 sorun raporu aldı" dedi. . "Raporlar hem yanlış pozitif hem de yanlış negatif sonuçlar için yanlış teşhis içindi."(....)" (58)

"Koronavirüs testi pozitif çıksa da kendini iyi hissediyorsan ne yapmalısın? 
Testinizin yanlış pozitif olduğunu varsaymayın ve bulaşıcıymışsınız gibi davranın. Bir arkadaşı geçtiğimiz günlerde sosyal medyada kocasının koronavirüs testi pozitif çıktığını duyurdu. Hiçbir semptomu yoktu ve ailesinin geri kalanı negatif çıktı. Hemen hemen insanlar yorumlarda test sonuçlarını sorgulamaya başladı. "Bunun yanlış bir pozitif olduğunu düşünüyorum!" birisi yazdı. Diğer ikisi de aynı şeyi önerdi; biri yakın zamanda yanlış pozitif koronavirüs testi sonucu aldığından emin olduğunu söyledi çünkü semptomları yoktu ve evindeki diğer herkes negatif test etti. Tanıdığım bir bilim adamı, Ocak ayında virüs için pozitif test yapan bir tanıdığımdan bahsetti, testinin yanlış pozitif olduğuna karar verdi ve yeni bebeğiyle tanışmak için ziyarete gelen aile üyelerinden izole edilmedi. Iowa Carver Üniversitesi Tıp Fakültesi bulaşıcı hastalıklar bölümünün müdürü Daniel Diekema bana “Sadece semptomlarınız olmadığı için olumlu bir sonucu görmezden gelmeniz çok kötü tavsiye edilir” dedi. "Başkalarını riske atıyor." Covid-19 geliştiren tahmini beş kişiden biri hiçbir zaman semptom göstermez ve yine de başkalarına bulaşabilir. Daha da önemlisi, şu ana kadar elde ettiğimiz tüm veriler, koronavirüs testleri pozitif çıktığında nadiren yanlış olduklarını gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki vakaların büyük çoğunluğu, polimeraz zincir reaksiyonu veya P.C.R. Bu testler, ancak koronavirüse özgü genetik materyali tespit ederlerse pozitif çıkmalıdır bu da onları, prostat kanseri için, artabilecek bir proteinin kan seviyelerini değerlendiren diğer birçok teşhis ve malignite dışında birçok neden tarama testinden çok daha doğru hale getirir.  Alberta Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalık klinisyeni ve araştırmacısı Ilan Schwartz çoğu durumda "yanlış pozitiflerin oranı son derece düşük - yüzde 1'den çok daha düşük" dedi. Yaygın olarak kullanılan P.C.R. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki testler, laboratuarlarda test edildiğinde yanlış pozitif sonuç vermedi. Ancak test o kadar hassastır ki, artık enfeksiyona neden olamayan viral partikülleri tespit edebilir. Yani bulaşıcı olup olmadığınızı size söylemeyecektir. Pozitif bir koronavirüs testi alan kişiler, bir sağlık hizmeti sağlayıcısı veya yerel sağlık departmanı tarafından aksi belirtilmedikçe, başkalarına bulaşabilecekmiş gibi davranmalı ve izolasyon için halk sağlığı departmanı yönergelerini takip etmelidir.(....)" (59)

"Bazı COVID-19 hastalarının PCR testi sonucu neden negatif olabiliyor?
Koronavirüs teşhisi genelde ağız ve burundan alınan sürüntü örnekleri üzerinde yapılan PCR testi ile konuyor. Oysa bazı hastalarda test sonucu negatif oluyor. Uzmanlar bunu başta zamanlama olmak üzere bir dizi nedene bağlıyor.(......)" (38)

" "Burun akıntısıyla başvuranların yüzde 80'inin testi negatif"
Doç. Dr. Savaşçı, burun akıntısı ile hastaneye başvuranların sayısının artığını söyleyerek, "Şu andaki burun akıntılarının nedeni mevsimsel geçiş, bahar nezlesi gibi görünüyor. Burun akıntısı ile başvuran hastaların yüzde 80'inin testi negatif" dedi.(39)

** AŞILAR ÇÖPE Mİ GİDİYOR? 

"Randevuya gitmeyenlerin aşıları ziyan oluyor
İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, BioNTech aşısı için randevu alanların aşı olmaya gelmemesi sonucu o dozların ziyan olduğunu söyledi. Randevu alan vatandaşların randevularına gitmesi çağrısında bulundu.(....)" (18)

"Emir'den Bakan Koca'ya: Kaç doz Biontech aşısı çöpe gitti?
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek'in "Aşılar çöpe gidiyor" sözlerini Meclis gündemine taşıdı. Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bugüne kadar kaç aşının çöpe gittiğini sordu.(....)" (35)

"Aşı israfı riskine karşı yedek liste önerisi
Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi İlhan, aşı randevusuna gidilmemesi sonucu ortaya çıkacak aşı israfı riskine karşı yedek liste önerisinde bulundu. Koronavirüs aşısı için randevu alanlar fakat gitmeyenlerin aşıları çöpe atılıyor. Saklama koşulları nedeniyle eritilen aşıların yeniden dondurulması mümkün olmuyor. (....)" (36)

"Sağlık Bakanı Koca: Aşının israfı söz konusu değil
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır. Her bir doz aşının kıymetini biliyor ve ona göre planlama yapıyoruz. Aşının israfı söz konusu değildir" dedi. Bakan Koca aşı israfı iddialarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yalanladı. Aşıların uygun saklama koşullarını sahip merkezlerde uygulandığını belirten Bakan Koca, "Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır. Her bir doz aşının kıymetini biliyor ve ona göre planlama yapıyoruz. Aşının israfı söz konusu değildir" ifadeledirini kullandı.(.....)" (19)

AŞI İKNA TİMLERİ 🤔
 
"'Aşı İkna Timleri' kurulacak
Türkiye'de neredeyse her 4 kişiden biri sırası geldiği halde koronavirüs aşısını yaptırmadı. Sağlık Bakanlığı bu kişileri ikna etmek için harekete geçti. "Aşı timleri" oluşturulacak ve bu ekipler ev ev gezerek, aşı yaptırmama nedenlerini araştıracak.(.....)" (20)

** TÜRKİYE'DE AŞI OLMAYANLARA CEZA MI GELİYOR?

"Sırası gelmesine rağmen aşı olmayanlara uyarı
Türkiye'de sırası gelmesine rağmen aşı olmayanlar var. Uzmanlar, aşıya uyumun en üst seviyeye çıkarılması konusunda uyarıyor. Koronavirüs aşılamasında uygulanan toplam doz sayısı 18 milyonu geçti. İlk doz aşılarını olanlar 11 milyona ulaşmak üzere. Ancak onların da koronavirüse yakalanma riski halen devam ediyor.(......)" (21)

"Son dakika... Korona aşısı yaptırmayanlar için dikkat çeken öneri! Kanunda var
Gelen son dakika haberine göre; Türkiye’de kitlesel aşılamada istenilen seviyeye ulaşılamamasının nedenlerine ilişkin önemli ipuçları veren araştırmaya göre, toplumda en çok kadınlar aşı konusunda tereddüt yaşıyor. Hastalığı hafif atlatanlar aşı karşıtı tavır sergiliyor. Ayrıca tıp doktoru milletvekilleri, aşı karşıtı söylemlerde bulunanlar ile aşı karşıtı olmadığı halde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarına tereddütle yaklaşanlara karşı iktidar muhalefet ayrımı olmaksızın tek ses oldu. Öneriler arasında aşı yaptırmayana maskede olduğu gibi ceza yazılması da var.(....)" (22)

"Dikkat çeken öneri: COVID-19 aşısı yaptırmayana para cezası
(.....) Milliyet’in ulaştığı AK Parti, MHP, CHP ve HDP’li hekim milletvekilleri, aşılama oranlarının yükselmesine yönelik önerilerini açıkladı. AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Kovid-19’dan korunmak için bir kişinin dahi aşısız kalmaması gerektiğine dikkati çekerek, “Yaş aşağı doğru indikçe, ‘ben aşı olmasam da bu hastalığı yenebilirim’ diye bir düşünce oluyor. Aşılamayı öncelikle kendisi, sonra toplum sağlığı için mutlaka yaptırmak gerekiyor” dedi. Yasayla getirilecek zorunluluk yerine gönüllü aşılama yapılmasında fayda olduğunu söyleyen Güneş, “Zoraki aşı yapmak... Toplum sağlığını ciddi oranda etkiliyor, bu oranlar istediğimiz yere varmıyorsa, istediğimiz başarıyı elde edemiyorsak belki o zaman düşünülecek ikinci bir yol olarak görülebilir. İlk anda mecburiyet getirmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye, aşılama sayısında dünyada 6. sırada; en çok aşı yapan ülkeler anlamında ABD, Çin, Hindistan, İngiltere, Brezilya ve Türkiye gelmekte. Bu anlamda baktığınız zaman Türkiye aşılamada başarı oranı gayet yüksek, oranı da iyi ama gönül ister ki bu oranı daha da artıralım” diye konuştu.(....)" (23)

"Dikkat çeken öneri: COVID-19 aşısı yaptırmayana para cezası
(.....) 'AŞI YAPTIRMAYANA CEZA' Milletvekilleri sırası gelen tüm vatandaşların aşılarını yaptırmasını önerirken, MHP’li Aycan, “Maske takmayana ceza yazılıyor, aşı yaptırmayana da uygulanabilir” derken, AK Partili Güneş’e göre zorunluluk ikinci yol olarak görülebilir. Tıp doktoru milletvekilleri, aşı karşıtı söylemlerde bulunanlar ile aşı karşıtı olmadığı halde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarına tereddütle yaklaşanlara karşı iktidar muhalefet ayrımı olmaksızın tek ses oldu. Milletvekilleri sırası gelen tüm vatandaşların aşılarını yaptırmasını önerdi.(.....)" (24)

"Koronavirüs aşısı yaptırmayana para cezası! Dikkat çeken öneri
(.....) Tıp doktoru milletvekilleri, aşı karşıtı söylemlerde bulunanlar ile aşı karşıtı olmadığı halde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarına tereddütle yaklaşanlara karşı iktidar muhalefet ayrımı olmaksızın tek ses oldu. Milletvekilleri sırası gelen tüm vatandaşların aşılarını yaptırmasını önerdi. AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Kovid-19'dan korunmak için bir kişinin dahi aşısız kalmaması gerektiğine dikkati çekerek, "Yaş aşağı doğru indikçe, 'ben aşı olmasam da bu hastalığı yenebilirim' diye bir düşünce oluyor. Aşılamayı öncelikle kendisi, sonra toplum sağlığı için mutlaka yaptırmak gerekiyor" dedi.Yasayla getirilecek zorunluluk yerine gönüllü aşılama yapılmasında fayda olduğunu söyleyen Güneş, "Zoraki aşı yapmak... Toplum sağlığını ciddi oranda etkiliyor, bu oranlar istediğimiz yere varmıyorsa, istediğimiz başarıyı elde edemiyorsak belki o zaman düşünülecek ikinci bir yol olarak görülebilir. İlk anda mecburiyet getirmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum. (.....)" (25)

"Koronavirüs aşısı yaptırmayana para cezası! Dikkat çeken öneri
(.....) MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, halk sağlığını etkileyen bir bulaşıcı hastalık söz konusu olduğunda aşı olmak gerektiğini, bunun bireysel tercihlere bırakılamayacağını söyledi. Aycan, şu görüşleri dile getirdi: "Aşı yaptırmak zorunlu bir şeydir; bulaşıcı hastalık varsa, hükümet bununla ilgili aşı çalışması başlatmışsa 'aşı yaptırmıyorum' deme hakkı yok. Ben halk sağlıkçıyım. Halk sağlığının genel prensibi böyledir. Kanunlarımız da böyle. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, 'bir bulaşıcı hastalık varsa, idarenin aldığı karara herkesin uyması zorunludur' der. Bakanlık ikna ile aşı yapmak yolunu tercih etti, hükümet gönüllülüğü esnek bıraktı. Bu da böyle bir sonuç doğurdu. Aşıya karşı reaksiyon gösteren insanlar var, her zaman vardı. Kovid-19 da aşı reddi olayına dönüşüyor. Buna müsaade etmemek lazım. Sağlık Bakanlığı'nın daha katı bir tavır sergilemesi gerektiğini düşünüyorum. Ben zorla yapılması gerektiğini düşünüyorum. Onun yaptırmaması, hepimizi etkiliyor, hastalığı topluma bulaştırıyor. Bu yüzden Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Maske takılmıyor diye ceza yazılıyor. Toplum sağlığını tehdit ediyor diye. Aşı yaptırmayana da ceza uygulanabilir. Mevcut kanun bunu zaten sağlıyor."(....)" (26)

BUNLARDA DİĞERLERİ

"Çocuklarda mutasyonla koronavirüsün belirtileri görülüyor
Sağlığa Evet Derneği Başkanı ve çocuk göğüs hastalıkları uzmanı Dağlı, Türkiye'de İngiliz mutasyonunu gösteren virüsün egemen olmasıyla salgının özelliklerinin değiştiğini ve çocuklarda da hastalık belirtilerinin görülmeye başladığını söyledi.(.....)" (27)

"Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan: Yapılan aşılar kısırlaştırıcı olabilir
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının kısırlaştırabileceği iddiasında bulundu. (....) Kovid-19 aşılarıyla kısırlaştırmanın hedeflenmiş olabileceğini öne süren Erbakan, şu ifadeleri kullandı: "Bill Gates olsun, bunların önde gelenleri olsun. 'Efendim kaynaklar yetmiyor', 'Gıda imkanı yetmiyor', su kaynağı yetmiyor' 'Onun için nüfus çok fazla, azaltmak lazım' diye zaten söylüyorlar. Pandemi azaltmasa bile yapılacak aşılarla birlikte böyle birşey yapılması mümkün olabilir. Allah göstermesin yani kısırlaştırıcı."(.....)" (28)

Twitter'da rastladıklarımız..  

NOT: #SalgınYalanAşıOlmuyorum (60) etiketi ile "aşı olmayanlara ceza verilmesi"ne tepkiler, dile getirilmiş.. Konuyla ilgili videolar çoktu. Gerçekten çok önemli bilgiler verilmiş. Biz sadece bu ikisini verdik..Birde Yeniden Refah Partisi genel başkanı, Fatih Erbakan'ın bu konudaki endişelerini verdik..

 



NOT: BBC'nin Uğur Şahin ile yapmış olduğu röpörtajı, bir twitter hesabından vermiştik ancak bu hesap,twitterdan kaldırılmış. Aynı videoyu BBC'nin youtube hesabından veriyoruz.Uğur Şahinin cevap vermediği /veremediği o sorudan başlattık yayını. Tamamını izlemek isteyen olursa ,en baştan izleyebilirler..(21.04.2021)

BUNLAR DA YOUTUBE'DEN SEÇTİĞİMİZ VİDEOLAR..(İzlemenizi ve dinlemenizi şiddetle tavsiye ederiz..)

* Deneyimli uzmanlar çok önemli bilgiler veriyorlar..

Bill Gates'e şok suçlama : "Virüsü bu proje ile yayacak" |Erkan Trükten,Ramazan Kurtoğlu,Murat Akan| (29)
 

Her Açıdan 31 Mart 2021 | Ahmet Rasim Küçükusta (31)
 

Her Açıdan 7 Nisan 2021 | Kaan Sarıaydın (30)
 

Ne Var Ne Yok 15 Nisan 2021 / İsmail Hakkı Aydın (32)
 

Zaman yolculuğu mümkün mü? - Ertan Özyiğit ile Kayıt Dışı - 16 Nisan 2021 (33)
 

Ufak Ufak Maymunlaşacağız! Kur'an Bunu Haber Veriyor! - 3 Mart 2021 (34)
 

References (sources)
--------------------
(1) Iowa senator falsely suggests COVID-19 deaths may be inflated to make doctors money
SUMMER LIN,SEPTEMBER 02, 2020
https://www.kansascity.com/news/coronavirus/article245445940.html
ET:17.04.2021
(2) The Fog of Covid-19 Data: Hospitalizations and Deaths
Jon Sanders,October 12, 2020
https://www.johnlocke.org/update/the-fog-of-covid-19-data-hospitalizations-and-deaths
ET:17.04.2021
(3) Joni Ernst Implies That Doctors Are Inflating Coronavirus Deaths for Cash
Benjamin Hart,SEPT. 2, 2020
https://nymag.com/intelligencer/2020/09/joni-ernst-implies-doctors-are-inflating-coronavirus-deaths.html
ET:17.04.2021
(4) Are the COVID-19-related deaths inflated for monetary reasons? [Lancaster Watchdog]
By lancasteronline.com,26 Oca 2021 
https://www.dailyadvent.com/news/95a9c7f9096d2b658103dde975a37a93-Are-the-COVID19related-deaths-inflated-for-monetary-reasons-Lancaster-Watchdog
ET:17.04.2021
(5) Are the COVID-19-related deaths inflated for monetary reasons? [Lancaster Watchdog]
Lancaster Watchdog,26 Oca 2021
https://lancasteronline.com/news/local/are-the-covid-19-related-deaths-inflated-for-monetary-reasons-lancaster-watchdog/article_37b42a60-5cf4-11eb-a375-db9c635185c5.html
ET:17.04.2021
(6) Trump accuses doctors for inflating coronavirus deaths for financial gain
ANI October 31, 2020
https://health.economictimes.indiatimes.com/news/diagnostics/trump-accuses-doctors-for-inflating-coronavirus-deaths-for-financial-gain/78965779
ET:17.04.2021
(7) Trump claims doctors are overcounting covid-19 deaths to make more money; Physician groups say otherwise
Bruce Y. Lee,Oct 27, 2020
https://www.forbes.com/sites/brucelee/2020/10/27/trump-claims-doctors-overcounting-covid-19-coronavirus-deaths-to-make-more-money/?sh=37b734026cb9
ET:17.04.2021
(8) Fact check: CDC is not inflating the COVID-19 death count
Rick Rouan,February 17, 2021
https://money.yahoo.com/fact-check-false-claim-cdc-015437268.html
ET:17.04.2021
(9) How are COVID-19 deaths counted? It’s complicated
Patrick Boyle,February 18, 2021
https://www.aamc.org/news-insights/how-are-covid-19-deaths-counted-it-s-complicated
ET:17.04.2021
(10) David Oliver: Mistruths and misunderstandings about covid-19 death numbers
David Oliver,10 February 2021
https://www.bmj.com/content/372/bmj.n352
ET:17.04.2021
(11) VERIFY: Do hospitals get more funding by marking deaths COVID-19 related?
Van Tieu, July 30, 2020
https://www.abc10.com/article/news/verify/verify-do-hospitals-get-more-funding-by-marking-deaths-covid-19-related/103-36834bad-1113-4f67-8804-5d97e6593745
ET:17.04.2021
(12) What’s in the censored Florida Medical Examiners database of COVID-19 deaths?
Alessandro Marazzi Sassoon,Jim Wayme,May 8, 2020
https://www.clickorlando.com/news/local/2020/05/08/whats-in-the-censored-florida-medical-examiners-database-of-covid-19-deaths/
ET:17.04.2021
(13) Trust Index: Are hospitals inflating COVID-19 death count?
Gabriella Nuñez, May 20, 2020
https://www.clickorlando.com/news/local/2020/05/20/trust-index-are-hospitals-inflating-covid-19-death-count/
ET:17.04.2021
(14) Why Some Doctors Purposely Misdiagnose Patients
OLGA KHAZAN,AUGUST 15, 2019
https://www.theatlantic.com/health/archive/2019/08/when-doctors-purposely-misdiagnose-patients/596068/
ET:17.04.2021
(15) Vaka sayısında rekor: 56 bine yaklaştı
trthaber,8 Nisan 2021
https://www.trthaber.com/haber/gundem/vaka-sayisinda-rekor-56-bine-yaklasti-571362.html
ET:18.04.2021
(16) Vaka sayısı artıyor: Üçüncü piki yaşıyoruz
trthaber,9 Nisan 2021
https://www.trthaber.com/foto-galeri/vaka-sayisi-artiyor-ucuncu-piki-yasiyoruz/34551.html
ET:18.04.2021
(17) Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Ramazan ayında ek tedbirler gelebilir
trthaber,8 Nisan 2021
https://www.trthaber.com/haber/saglik/bilim-kurulu-uyesi-kayipmaz-ramazan-ayinda-ek-tedbirler-gelebilir-571286.html
ET:18.04.2021
(18) Randevuya gitmeyenlerin aşıları ziyan oluyor
trthaber, 12 Nisan 2021
https://www.trthaber.com/haber/saglik/randevuya-gitmeyenlerin-asilari-ziyan-oluyor-572074.html
ET:18.04.2021
(19) Sağlık Bakanı Koca: Aşının israfı söz konusu değil
trthaber,15 Nisan 2021 
https://www.trthaber.com/haber/gundem/saglik-bakani-koca-asinin-israfi-soz-konusu-degil-573079.html
ET:18.04.2021
(20) 'Aşı İkna Timleri' kurulacak
trthaber,15 Nisan 2021
https://www.trthaber.com/haber/gundem/asi-ikna-timleri-kurulacak-573129.html
ET:18.04.2021
(21) Sırası gelmesine rağmen aşı olmayanlara uyarı
trthaber,10 Nisan 2021
https://www.trthaber.com/haber/saglik/sirasi-gelmesine-ragmen-asi-olmayanlara-uyari-571717.html
ET:18.04.2021
(22) Son dakika... Korona aşısı yaptırmayanlar için dikkat çeken öneri! Kanunda var
AYKUT YILMAZ- BAHAR ATAKAN,18 Nisan 2021 
https://www.milliyet.com.tr/galeri/son-dakika-korona-asisi-yaptirmayanlar-icin-dikkat-ceken-oneri-kanunda-var-6484534/1
ET:18.04.2021
(23) Dikkat çeken öneri: COVID-19 aşısı yaptırmayana para cezası
istiklal,18 Nis 2021 
https://www.istiklal.com.tr/foto-galeri/dikkat-ceken-oneri-covid-19-asisi-yaptirmayana-para-cezasi/620911?sayfa=10
ET:18.04.2021
(24) Dikkat çeken öneri: COVID-19 aşısı yaptırmayana para cezası
cnn,18.04.2021 
https://www.cnnturk.com/turkiye/dikkat-ceken-oneri-covid-19-asisi-yaptirmayana-para-cezasi
ET:18.04.2021
(25) Koronavirüs aşısı yaptırmayana para cezası! Dikkat çeken öneri
ahaber,18.04.2021.
https://www.ahaber.com.tr/yasam/2021/04/18/koronavirus-asisi-yaptirmayana-para-cezasi-dikkat-ceken-oneri?paging=14
ET:18.04.2021
(26) Koronavirüs aşısı yaptırmayana para cezası! Dikkat çeken öneri
yenihaberden,18 Nisan 2021
https://www.yenihaberden.com/koronavirus-asisi-yaptirmayana-para-cezasi-dikkat-ceken-oneri-1624762h.htm
ET:18.04.2021
(27) Çocuklarda mutasyonla koronavirüsün belirtileri görülüyor
trthaber,13 Nisan 2021 
https://www.trthaber.com/haber/saglik/cocuklarda-mutasyonla-koronavirusun-belirtileri-goruluyor-572475.html
ET:18.04.2021
(28) Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan: Yapılan aşılar kısırlaştırıcı olabilir
sputniknews,17.04.2021
https://tr.sputniknews.com/koronavirus-salgini/202104171044297189-yeniden-refah-partisi-lideri-erbakan-yapilan-asilar-kisirlastirici-olabilir/
https://twitter.com/sputnik_TR/status/1383474588303040514
ET:18.04.2021
(29) Bill Gates'e şok suçlama : "Virüsü bu proje ile yayacak" |Erkan Trükten,Ramazan Kurtoğlu,Murat Akan|
https://www.youtube.com/watch?v=dpxhmXEvi-c
ET:18.04.2021
(30) Her Açıdan 7 Nisan 2021 | Kaan Sarıaydın
https://www.youtube.com/watch?v=BU0_gxcxpo8
ET:18.04.2021
(31) Her Açıdan 31 Mart 2021 | Ahmet Rasim Küçükusta
https://www.youtube.com/watch?v=-t32IUAE4qI
ET:18.04.2021
(32) Ne Var Ne Yok 15 Nisan 2021 / İsmail Hakkı Aydın
https://www.youtube.com/watch?v=PnoUkGvGsSw
ET:18.04.2021
(33) Zaman yolculuğu mümkün mü? - Ertan Özyiğit ile Kayıt Dışı - 16 Nisan 2021
https://www.youtube.com/watch?v=_f49NIzlrak
ET:18.04.2021
(34) Ufak Ufak Maymunlaşacağız! Kur'an Bunu Haber Veriyor! - 3 Mart 2021
https://www.youtube.com/watch?v=7Rt_kFN5STI
ET:18.04.2021
(35) Emir'den Bakan Koca'ya: Kaç doz Biontech aşısı çöpe gitti?
cumhuriyet,12 Nisan 2021
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/emirdan-bakan-kocaya-kac-doz-biontech-asisi-cope-gitti-1827586
ET:18.04.2021
(36)Aşı israfı riskine karşı yedek liste önerisi
trthaber,14 Nisan 2021
https://www.trthaber.com/haber/saglik/asi-israfi-riskine-karsi-yedek-liste-onerisi-572831.html
ET:18.04.2021
(37) Aşılama çalışmaları etkisini gösteriyor
trthaber,13 Nisan 2021
https://www.trthaber.com/haber/saglik/asilama-calismalari-etkisini-gosteriyor-572547.html
ET:18.04.2021
(38) Bazı COVID-19 hastalarının PCR testi sonucu neden negatif olabiliyor?
Mine Yagıcı Çiftci,12 Nisan 2021
https://www.trthaber.com/haber/saglik/bazi-covid-19-hastalarinin-pcr-testi-sonucu-neden-negatif-olabiliyor-572054.html
ET:18.04.2021
(39) "Burun akıntısıyla başvuranların yüzde 80'inin testi negatif"
trthaber,11 Nisan 2021 
https://www.trthaber.com/haber/saglik/burun-akintisiyla-basvuranlarin-yuzde-80inin-testi-negatif-571851.html
ET:18.04.2021
(40) Bakan Koca: En çok aşı yapan ülkeler arasında 6'ncı sıradayız
trthaber,3 Nisan 2021
https://www.trthaber.com/haber/gundem/bakan-koca-en-cok-asi-yapan-ulkeler-arasinda-6nci-siradayiz-569892.html
ET:18.04.2021
(41) Dr.Fahrettin Koca
https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1378429045768138761
ET:18.04.2021
(42) Dr.Fahrettin Koca
https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1378430397726478338
ET:18.04.2021
(43) Trump ABD sağlık sistemini çökertecek!
sozcu,13/10/2017
https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/trump-abd-saglik-sistemini-cokertecek-2047399/
ET:18.04.2021
(44) ABD’de Yeni Vakalarda Yüzde 25 Düşüş
VOA,09 Şubat 2021
https://www.amerikaninsesi.com/a/abd-yeni-vakalarda-yuzde-25-dusus/5770379.html
ET:18.04.2021
(45) ABD'de Kovid-19 vaka ve ölümlerinin bir süredir 'istikrarlı düşüş eğiliminde' olduğu belirtildi
Mücahit Oktay,12.02.2021
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/abdde-kovid-19-vaka-ve-olumlerinin-bir-suredir-istikrarli-dusus-egiliminde-oldugu-belirtildi/2142327
ET:18.04.2021
(46) ABD'de Corona Vakaları Azalıyor Ama Uzmanlar Temkinli
Dilge Timoçin,06 Şubat 2021
https://www.amerikaninsesi.com/a/abdde-corona-vakalari-azaliyor-ama-uzmanlar-temkinli/5767869.html
ET:18.04.2021
(47) DSÖ: Vakalarda yüzde 17'lik düşüş var
trthaber,15 Şubat 2021
https://www.trthaber.com/haber/dunya/dso-vakalarda-yuzde-17lik-dusus-var-556445.html
ET:18.04.2021
(48) COVID 19 PCR Tests are Scientifically Meaningless
Torsten Engelbrecht and Konstantin Demeter,01.07.2020
https://bpa-pathology.com/covid19-pcr-tests-are-scientifically-meaningless/
https://off-guardian.org/2020/06/27/covid19-pcr-tests-are-scientifically-meaningless/?fbclid=IwAR3G6Fuq8C-8XW7szL43scbKOYFx78irq52A6ZQCRdZmPMWiHTqD_2jv4Zo
ET:19.04.2021
(49) No COVID-19 test is 100% right, so their errors and results are both important
Denali Boon, Stephen Lauer, Oliver Layendecker and Justin Lessler and of Johns Hopkins
https://idc.net.pk/no-covid-19-test-is-100-right-so-their-errors-and-results-are-both-important/
ET:19.04.2021
(50) Covid-19: Mass testing is inaccurate and gives false sense of security, minister admits
Elisabeth Mahase,18 December 2020
https://www.bmj.com/content/371/bmj.m4916
ET:19.04.2021
(51) Why COVID PCR tests aren’t as accurate as you think
BALRAM KHEHRA, MD,JANUARY 4, 2021
https://www.kevinmd.com/blog/2021/01/why-covid-pcr-tests-arent-as-accurate-as-you-think.html
ET:19.04.2021
(52) False Positives in PCR Tests for COVID-19
Andrew N. Cohen, PhD,November 9, 2020
https://www.icd10monitor.com/false-positives-in-pcr-tests-for-covid-19
ET:19.04.2021
(53) Which test is best for COVID-19?
Robert H. Shmerling, MD,AUGUST 10, 2020-JANUARY 05, 2021
https://www.health.harvard.edu/blog/which-test-is-best-for-covid-19-2020081020734
ET:19.04.2021
(54) False negatives and positives: how accurate are PCR tests for Covid-19?
Daniel Bardsley,Nov 18, 2020
https://www.thenationalnews.com/uae/science/false-negatives-and-positives-how-accurate-are-pcr-tests-for-covid-19-1.1113187
ET:19.04.2021
(55) PCR false positives aren’t causing the high Covid-19 case count, despite what you’ve seen on social media
Ruchira Sharma,November 13, 2020 
https://inews.co.uk/news/health/pcr-tests-not-causing-false-spike-cases-757632
ET:19.04.2021
(56) Physicians’ Dilemma of False-Positive RT-PCR for COVID-19: a Case Report
Sayak Roy,2021 Jan 2
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7778390/
ET:19.04.2021
(57) The COVID-19 PCR Test Is Reliable Despite the Commotion About Ct Values
Jonathan Jarry M.Sc,15 Jan 2021
https://www.mcgill.ca/oss/article/covid-19-critical-thinking/covid-19-pcr-test-reliable-despite-commotion-about-ct-values
ET:19.04.2021
(58) Fact check: WHO released guidance on proper use of tests; it did not admit PCR tests showed inflated infection numbers
Reuters Staff,4 Şub 2021
https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-who-instructions-pcr-guidan-idUSKBN2A429W
ET:19.04.2021
(59) What Should You Do if You Test Positive for the Coronavirus but Feel Fine?
Melinda Wenner Moyer,Feb. 10, 2021
https://www.nytimes.com/2021/02/10/opinion/false-positive-covid-test.html
ET:19.04.2021
(60) COVID Data Tracker
https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/#vaccinations
ET:19.04.2021
(61) TÜRKİYE AŞI TABLOSU
https://covid19asi.saglik.gov.tr/
ET:19.04.2021
(62) 3 ways that the U.S. population will change over the next decade
https://www.pbs.org/newshour/nation/3-ways-that-the-u-s-population-will-change-over-the-next-decade#:~:text=The%20U.S.%20population%20today%2C%20at,just%20under%201.4%20billion%2C%20respectively.
ET:19.04.2021
(63) New York’ta Normale Dönüşün Sinyalleri
Can Kamiloğlu,08 Şubat 2021
https://www.amerikaninsesi.com/a/new-yorkta-normale-donusun-sinyalleri-/5770296.html
ET:18.04.2021
(64) Covid: Türkiye'de yoğun bakım doluluk oranları 'kritik' seviyede, hekimler ve hasta yakınları tanıklıklarını anlatıyor
Fundanur Öztürk ve Efe Öç,BBC Türkçe,8 Nisan 2021
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-56679143
ET:20.04.2021
(65) Dr. Fahrettin Koca
https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1384222348539174918
ET:20.04.2021
(66) 8 ilden yoğun bakım halleri | Yer açılması için hasta ya taburcu olacak, ya ölecek
Zeliş IRMAK,Sinem UĞURLU,16 Nisan 2021
https://www.evrensel.net/haber/430746/8-ilden-yogun-bakim-halleri-yer-acilmasi-icin-hasta-ya-taburcu-olacak-ya-olecek
ET:20.04.2021
(67) Sosyal medyadan corona çığlığı: Annem ölüyor, yalvarıyorum yardım edin
sözcu,18/04/2021
https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/sosyal-medyadan-corona-cigligi-annem-oluyor-yalvariyorum-yardim-edin-6381124/
ET:20.04.2021
(68) Yoğun bakım doktorları Cumhuriyet'e konuştu
Yaprak Akbaba,15 Nisan 2021
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/yogun-bakim-doktorlari-cumhuriyete-konustu-1828395
ET:20.04.2021
(69) #SalgınYalanAşıOlmuyorum
https://twitter.com/search?q=%23Salg%C4%B1nYalanA%C5%9F%C4%B1Olmuyorum&src=trend_click&vertical=trends
ET:20.04.2021
(70) China tests thousands to calculate true spread of coronavirus
https://www.japantimes.co.jp/news/2020/04/20/asia-pacific/science-health-asia-pacific/china-tests-thousands-spread-coronavirus/
ET:20.04.2021
(71) China's Wuhan Conducted 113,609 COVID-19 Tests on May 15: Officials
https://www.usnews.com/news/world/articles/2020-05-16/chinas-wuhan-conducted-113-609-covid-19-tests-on-may-15-officials
ET:20.04.2021

UYARILAR : Unutmayın, bu sayfadaki tüm bilgiler sizlere sadece bilgi vermek amacıyladır.. Burada verilen (ve medyada yeralan) konu ve virüs hakkındaki bazı bilgi,haber ve makalelerin ve tıbbi bilimsel çalışmaların doğru ve bilimsel geçerliliği olup-olmadığını da bilmiyoruz..Bu teorilerin,bilgilerin gerçek olup-olmadığını yada ilerde gerçekleşip-gerçekleşmeyeceğini bilemiyoruz.. Bizim yaptığımız sadece bilgi vermektir..Tıbbi olan/olmayan tüm bilgiler,hiç bir şekilde tavsiye niteliğinde ve herhangi bir sağlık yönlendirmesi amacıyla verilmemiştir..  Aşı olup-olmama hakkınız size aittir. Buradaki bilgilerde, size aşınızı olup /olmama konusunda herhangi bir yönlendirme sunulmamaktadır.  Ve size aşı olun /olmayın diye bir tavsiyede de bulunmuyoruz.. Çünkü neyin, ne olduğunu bizlerde tam olarak bilmiyoruz.  Bu karar sizindir.. Virüs ve aşılar konusunda sizin için en iyi olan devletinizin ve hekimlerinizin sağlık yönlendirme talimatlarına uymanız, en doğru olanıdır. Bu hem sizin hem de çevrenizdekilerin iyiliği ve sağlığı içindir..  BURADAKİ genel uyarı kısmınıda okuyabilirsiniz..  Saygılarımızla..

NOT : Aşı olmayacağımızı ama "aşılamalar zorunlu olursa" mecburen aşı olacağımızı daha önceleri söylemiştik.. Aşılamalar zorunlu olursa, bizlerde mecburen aşı olacağız.  Ama aşılamalar zorunlu olmadan, aşı olmayan insanlara cezalar verilmesi düpedüz saçmalıktır ve hukuksuzluktur.  Hıfzısıha kanunlarını ikidebir dillerine dolayanlar, madem bu kanunları ve toplum sağlığını o kadar önemsiyorsunuz, neden aşılamaları zorunlu hale getirmiyorsunuz? Sebep ne? Neyden korkuyorsunuz? Dolambaçlı yollardan kendi insanlarınıza tehtidler savurmak da neyin nesi? Bu yaptığınız,ne kadar adil? Zorunlu yapın da herkes aşı olsun o zaman..Bu konuda ne diye çekince yapıyorsunuz? Madem halk sağlığını o kadar düşünüyorsunuz ve madem "aşılar o kadar güvenlidir" diyorsunuz , yapsanıza aşıları zorunlu hale getirsenize? Olmuyor mu? Korkuyor musunuz? Niye korkuyorsunuz? Hadi bakalım, hodri meydan mı? 😊

✔Researchs and Reviews Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

7 yorum:

  1. ooo erturul bey yine müthiş bi çalışma olmuş emeğinize sağlık, dediginiz gibi vaka sayılarında bir gariplik var gibi ne diyelim sonumuz hayr olsun videoalar ilginçti oktay sinanoğlu hocanın dedikleri doğru bence Allah mekanını cennet eylesin..

    YanıtlaSil
  2. hımm çok iddialı bir iddia olmuş bu. abd, ingiltere, kanada düşürdü oldukça vaka sayısını, türkiye, hindistan, brezilya, üç vaka şampiyonu ülke gibi duruyoruz. doktorların söylediğine bakarak, bizim ülkede vaka sayısının çok az gösterildiğini düşünebiliriz. ben de düşük gösterildiğini düşünüyorum bizim ülkede vaka sayısının. yaklaşık olarak beş veya on katıdır diye tahmin ediyorum :) aşı yaptırmayana ceza geleceğini sanmam. bu özgür bir seçimdir sanıyorum. şimdi aşı olmasak da, ilerde olmak zorunda kalırız bencesi, kendi sağlığımız için yani, aşılı olmak sağlığımız için olmamaktan daha faydalı hale gelebilir :) bir de zaten yurtdışına çıkabilmek, avrupaya gidebilmek için ilerde sanırım mecburen biontech aşısı oluruz :)

    YanıtlaSil
  3. Bence bu iş en başından beri içinde bilinmezlikler barındıran koca bir muamma! İlk başlarda yollarda ölüp kalan birileri varken şimdilerde böyle şeyler hiç olmuyor. Birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor ama tüm bilinmezlikleri de tam bir kalıba oturtmak da çoğu zaman mümkün olmuyor.

    YanıtlaSil
  4. Resmen darbe yapmak için koronayı kullanıyorlar yani. Daha neler göreceğiz bakalım.

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık Ertuğrul Bey gerçekten kafamızda sorular dönüp duruyor... süper bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  6. vaka sayılarının gösterilenden daha fazla olduğunu düşünüyorum hiçbir hükümet kendini başarısız göstermek istemez çünkü. Ölüm sayılarında da şüpheler var zira covid nedenli ölen insanların ölüm raporlarında doğal sebeplerden öldüğünün yazıldığına dair akrabaları tarafından paylaşımlar mevcut. aşı zorunlu kılınamaz çünkü aşıyı devlet karşılamak zorunda ve yeterince aşı alamadığını biliyoruz. ülkemizde bu kadar artmasının sebepleri de çok belli kongreler şunlar bunlar yapılınca insanlar da onlara bir şey olmuyorsa bize de bir şey olmaz diye salgını ciddiye almadan hareket ediyor yani bence salgının yönetilme biçiminde bir sıkıntı var ama umarım daha da kötüye gitmeyiz

    YanıtlaSil
  7. Çok kapsamlı ve müthiş bir araştırma olmuş Ertuğrul Bey.Kaleminize sağlık...
    Bu konu o kadar büyük bir muamma ki bazen insan ne düşüneceğini tam olarak bilemiyor.Bir çok insanın ya kafası karışık ya da büyük bir korku içinde.Testlerin tam doğru sonuç vermediğini birçok kişi söylüyor.
    En alta koyduğunuz videoların çoğunu ben de izledim,insan da faklı bakış açıları oluşturuyorlar kesinlikle..

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak,küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek ve herhangi bir sorunda yasal soruşturma sözkonusu olabilecek bir isim vermek vb gibi yazılar yazmak yasaktır.Özellikle de bunları Unknow olarak yayınlayan yorumlar dikkate alınmayacaktır.Tespit edilirse yayınlanmaz yada silinir..