10 Haziran 2020 Çarşamba

Maskeni tak,çeneni kapat,itiraz etme,itaat et..Peki ya siz? Muz Cumhuriyetinde mi yaşıyorsunuz?


                                                                  Covid-19 is the next generation human model - New generation human model. Put on your mask, shut up, do not object, obey. (Covid-19,yeni nesil insan modeli- Yeni nesil insan modeli; Maskeni tak,çeneni kapat,itiraz etme,itaat et..) Pics(1)

Evet,başlığımız bu şekilde; "Maskeni tak,çeneni kapat,itiraz etme,itaat et..Peki ya siz? Muz Cumhuriyetinde mi yaşıyorsunuz?"

Neden böyle yaptık? Dikkat ettiyseniz eğer, ekranlarda özellikle de siyasiler,gazeteciler vb medya mensupları, ve ekranlara çıkıp konu hakkında ahkam kesen uzman,doçent ve profesör ünvanlı pekçok sağlıkçı ve hatta bazı sağlık bilim kurulu üyeleri bile bu bahsedilen maske ve sosyal mesafe kurallarına  hiç ama hiç uymuyorlar.. Uymadıkları gibi bir de dalga geçer gibi vatandaşı "vay efendim vatandaş maske takmıyor,sosyal mesafe kuralına uymuyor,böle giderse virüs yayılacak,patlayacak,şöyle olacak,böyle olacak!" diye eleştirmeye çalışıp-ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar..

Yani ekranlarda gördüğümüz trajikomik manzaralar bunlar..Eminiz bunu sizler de görmüşsünüzdür..Zaten görülmeyecek gibi birşey değil ki,resmen insanların gözleri önünde yapıyorlar bunu.. Bu söylediğimiz tüm şeyler maalsef,tüm milletin gözü önünde televizyon kanallarında boy boy gösteriyor..Herkes izliyor bunu,görüyor..

Ne siyasiler ne medya çalışanları,gazeteciler ne de pek çok sağlıkçı dahi bu maske ve sosyal mesafe kuralına uymuyorlar.. Ha tabii bir de bazıları uyuyor bazıları uymuyor diye böyle trajikomik bir durum da var.. Ekranlarda gördüklerimiz işte..

Gerçekten ekranlarda gördüğümüz kadarı ile bahsedilen bu kişiler maske ve sosyal mesafe kuralına uymuyorlar ama ,ekranlar da milletin gözünün içine baka baka ,millete "maske takalım,sosyal mesafeye uyalım,bunları yapmazsanız hıfzısıha kuralına göre suç işlemiş olursunuz,ceza yersiniz,bu çok ciddi bir suçtur vs" gibi uyarılarda bulunabiliyorlar..Yani milletle adeta dalga geçiyorlar sanki..

Topluma,vatandaşa "maske ve sosyal mesafe kuralına uyun!" diyeceksiniz, "maske takmazsanız,sosyal mesafe kuralına uymazsanız,virüs yok falan derseniz, bilmem ne hıfzısıha kuralına göre ciddi bir suç işlemiş olursunuz,ceza yersiniz vs!" diye uyarılarda bulunucaksınız ama öte yandan kendiniz tüm bunlara uymayacaksınız! Oh ne ala memleket!

Ekranları sizler de izliyorsunuz;

Maske ve sosyal mesafe kuralına doğru düzgün uyan bir siyasetçi, bir medya çalışanı (gazeteci,spiker,sunucu vb) ve hatta "topluma akıl veren" bir sağlıkçı,bilim kurulu üyelerini, ekranlarda gördünüz mü hiç? 🤔

Özellikle de tv programlarında,haber kanallarında vb tv stüdyo içi ortamlarda , ne haber muhabirleri ne gazeteciler ne de programlardaki sunucular vs konuklar,misafirler bile ne maske takıyor nede sosyal mesafe kuralına uyuyorlar?! Tabii bir de bazı siyasiler de aynı hataları yapıp-duruyorlar,maalsef..Siyasiler içinde de mesela hem maske hem de sosyal mesafe kuralına uymayanlar da var..Ya konu hakkında ahkam kesin uzman,doçent ve profesör ünvanlı sağlıkçı ve sağlık bilim kurulu üyelerine ne demeli,onlar ise hiç uymuyorlar.. Ekranlarda gördüklerimiz..Yoksa yanlış mı görüyoruz?

Hayır,şimdi o değil bir de bu maske ve sosyal mesafe kuralları yüzünden,vatandaşlara ciddi ciddi cezalar da kesilmeye başlanmış,"corona kurallarına uymuyorlar" diye..Halbuki kurallara uymayanların en başında bu siyasiler ve medya mensubları,gazteciler vs onlar geliyo..Onlara ceza kesilmesi gerekirken, sokaktaki vatandaşa kesiyorlar cezayı.. 😬

Yani siyasiler,medya mensupları ,gazeteciler ve uzman sağlıkçılar madem kendiniz bu kurallara uymuyorsunuz, ne diye millete "corona kurallarına uyun!" diye iki de bir sinir bozucu telkinlerde bulunuyorsunuz? Ondan sonra "işte sosyal mesafeye uymuyorlar,maske takmıyorlar vs" diye halkı,halka şikayet ediyosunuz ve sizin yüzünüzden de sokaktaki vatandaş da ceza yemeye başlıyor..Gerçekten de trajikomik bir hadise..Ama üzücü bir durum..

"Önce siz örnek olun ki,millet de size bakarak dediklerinizi sorgusuz sualsiz uygulasın.." 😊

NOT: Yukarıdaki bu resmi internette dolaşırken bulduk..Aslında bunu Abdullah Çiftçi de eklemiş ancak alttaki yazı olmadan..Zaten medyada bu vb gibi fütürralist kişiler,bu resimdeki yazı gibi bir düzenin olduğunu/olabileceğini de sürekli anlatıp duruyorlar,yazmalarına gerek yok..Ama tabii onlar da "virüs yok" demiyor,sadece "belli bir düzenden bahsediyorlar".Yazı,anlatılanlara ve resimdeki sembole uymuş gibi..Yani aslında durum karışık,inşallah sonumuz hayırlı olur..

NOT: Bir de kronik rahatsızlığı ile 65 yaş üstü olanların sokağa çıkma yasağı olduğu için, şimdi bu durumda olan kişiler sağlık ocağı ve hastane gibi önemli yerlere de doğru dürüst gidemiyorlar..Bir de sürekli maske takmak da sağlık açısından iyi birşey değil aslında..Bununla ilgili bilgiler de vardı sanmıyosam internette.. Kimbilir bu gibi nedenlerle kaç kişi ve kaç hasta madur oldu,en korkuncu da hayatını kaybetmiş olma olasılığının da olması,bu da çok düşündürüyor insanı..Artık bunlara da bir çare bulunması gerekiyor..

NOT:Dün (09.06.2020) Cumhurbaşkanı bir karar açıklamış,artık 65 yaş üstü vatandaşlarımız da hergün saat 10:00 ile 20:00 arası dışarı çıkabilecekmiş..Bu güzel bir durum ancak yetersiz..Yasak tamamen kalkmalı..

"Maskenizi takın,sosyal mesafe kurallarına uyun!" 👍

KAYNAK;
-----------
(1)Siyonizm belası,İnsanlığı siyonist kölesi yapacak
https://www.facebook.com/1725621447659622/photos/a.2152761144945648/2659793350909089
ET:10.06.2020

✔Researchs and Reviews Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

8 yorum:

  1. Bu bizim de dikkatimizi çekti,zaten eşim de kızıyodu böle şeylere,önce örnek olanlar yasalara uymalı,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Evet benimde son zamanlarda dikkatimi çekiyor, maşallah onlara herşey serbest.Hatta aşı ya da ilacı var kullanıyor mu yoksa bunlar diye düşündük.
    +65 in akşam 22 den sonra evde olması da ayrı bir garabet.

    YanıtlaSil
  3. valla ne oluyor ne olacak bilmiyoruz bakalım hayırlısı... elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. hımm bilmiyodum bunu hiç izlemiyom tv yani olsa olsa film izlerim bi de şimdi doktorları izliyom ama demekki böyle uymuyolar ama uyun diyolar e yanlış yapıyolar o zaman tabii. ama halk da maskeye de sosyal mesafeye de hiç uymuyor zaten. ortalık salgın öncesinden daha da kalabalık hiç çıkmayanlar bile çıktı sokağa :) maske takılsa da çene altında duruyo, mesafe hiç yok yaaa zaten. ben de maske hiç takmıyom elimde tutuyom süs gibi duruyooo. unuttuk ya salgını felan. artık tatile nereye gitsek diye düşünüyoz yaniiii :) mayıs bitti koronayı unuttuk artık. ama mart nisan mayıs amaniiin :)

    YanıtlaSil
  5. Açıkçası insanlar virüs bitmiş gibi bir havadalar. Zaten habercilerin çoğu maskesiz durumda. Onlar da bizim bilmediğimiz bir koruma sistemi mevcut sanırım.

    YanıtlaSil
  6. Korona komplo teorilerini senden takip ediyorum kardeşim 🙂

    YanıtlaSil
  7. Ne yazık ki öyle ya.. 1 Hazirandan sonra insanlara iyice bir rahatlama geldi. Umarım kötü sonuçlara doğurmaz

    YanıtlaSil
  8. ben enin de sonun bu virüsü herkes bir şekilde alacak diye düşünüyorum tabi ufak bir kesim hariç onlarda toplumdan izole yaşayanlar herkes uymalı dediğiniz gibi ama ben şöyle düşünüyorum onlar sürekli test yaptırıyorlardır. Önlem olarakta bizden epey fazlasını alıyorlardır. ama örnek olmaları da lazım teşekkürler.

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak,küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek ve herhangi bir sorunda yasal soruşturma sözkonusu olabilecek bir isim vermek vb gibi yazılar yazmak yasaktır.Özellikle de bunları Unknow olarak yayınlayan yorumlar dikkate alınmayacaktır.Tespit edilirse yayınlanmaz yada silinir..