17 Mayıs 2020 Pazar

Covid-19 salgını neden bitmiyor? Tüm insanların beynine çipler takıldıktan sonra biter mi?

                                               Covid-19 tedavisi için tek çare insan beynine bir çip yerleştirmek olabilir mi? Yeni Dünya Düzeni 2023 (Could the only remedy for Covid-19 treatment be inserting a chip into the human brain? New world order 2023) - Pics (13,14,15,16)

Koronavirüsün kaprisli olduğunu ve herkese göz kırpmadığını biliyor muydunuz?😁 Aşağıda bununla ilgili bir haber/makale verdik..Kaprisli koronavirüsden korunmak için makaleyi okuyabilirsiniz.. Bu yazımızda biraz komplo teorileri üzerine durduk..Bu virüs neden bitmiyor ve böyle giderse ne olur? İşte bunları irdeledik..İnsanların en çok ilgilendikleri konu malum çiplenme ve aşılanma konusunu irdeledik..

* Covid-19 salgını neden bitmiyor?
* Yoksa Covid-19 salgını,tüm insanların beynine çip takılana kadar bitmeyecek mi?

Sizce Covid-19 salgını neden bitmiyor? İnsanlar,toplumlar çok tedbirsiz davrandığı için mi yoksa bunların arkasında başka şeyler mi var?

Bir Haber :
--------------
"Soros: Corona virüs AB’nin sonunu getirebilir
Macar asıllı ABD'li iş adamı George Soros corona virüs (COVID-19) salgınının Avrupa Birliği’nin (AB) sonudu getirebileceğini iddia etti. Milyarder yatırımcı George Soros corona virüs salgınının ekonomi ve siyaset üzerine olası etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. İngiliz Independent gazetesinin sorularını yanıtlayan Soros salgının AB’nin parçalanmasına neden olacağını öne sürdü." (1)

Hadi biraz komplo teorisi kuralım.. 🙂

Ama gerçeğe yakın olsun..Sizler de kurun,kurmanızı tavsiye ederiz..Neden mi? Çünkü,bunun 3 sebebi var:

1.si komplo Teorisi kuranlar Alyzehmiera yakalanmazlar /yakalanma riski azdır..Bilimsel olarak kanıtlanmış,sanmıyorsam..

2.si bir/birden fazla bilinmeyen çalışmalar üzerinde komplo teorileri üretmek/kurmak, o bilinmeyen şeylerin gizeminin ortadan kalkmasına da zemin hazırlayabilir..(Tam bu şekilde olmayabilir)

(Bu iki görüşü 24 tv kanalında KayıtDışı programında konuk olan Prof. İsmail Hakkı Aydın hoca sölüyordu..Tabii ikincisi belki bu şekilde olmayabilir,anladıklarımız bu şekildeydi..Sizlerinde dinleyebilmeniz için videosunu veriyoruz..) (12)



3.sü ise bir/birden fazla bilinmeyen şeyler üzerinde komplo teorileri üretmek/kurmak da, o bilinmeyen gizemli şeylerin, aslında daha önceden gerçekleşmiş olma ihtimalini de ortaya çıkartabilir..Tabii bunların "kanıtlanabilir komplo teorileri" olmasında fayda vardır, çünkü "kanıtlanabilir komplo teorilerinin" gerçekleşme şansı çok yüksek olabilir..

BİR UYARI 🙂
-------------------
"Komplo teorisi üretirken/kurarken özellikle de bireysel olarak kişiler üzerinde bunları yaparken  dikkatli olun.. Masum insanların üzerine iftira atmak üzerine komplo teorileri üretir/kurarsanız, bu hem o masum kişilerin hayatını hem de sizlerin de hayatını karartabilir..Yani ürettiğiniz/kurduğunuz komplo teorileri, suç kavramına girebilir,ceza alabilirsiniz..Üretilen/kurulan komplo teorileriniz hiç kimseyi bireysel olarak direkt hedef almamalıdır..Bunun dışında "istediğiniz şekilde ama kanıtlanabilir (/kanıtlanmayabilir) şekilde ama bilimsel dayanağı olabilecek (/olmayabilir ama bilimsel dayanağına yakın olursa iyi olur) çeşitli şekillerde" MANTIKLI komplo teorileri üretebilir/kurabilirsiniz..Yani daha çok kişiler,şahıslar üzerine değil, mevcut/önceki siyasi ve toplumsal olayların gidişatı üzerine her türlü komplo teorisini üretebilir/kurabilirsiniz..Tabii bunların da sakıncaları olabilir..Ama bunlar da mantıklı komplo teorileri olursa belki sorun çıkmaz.." 😊

Her neyse biz de bu konuda bir senaryo hazırladık..Bakalım komplo teorimiz gereçeğe ne kadar yakın olacak?

BİR SENARYO;
----------------------
* VİRÜS NEDENSE HİÇ DURDURULAMIYOR..HIZLA YAYILIYOR..VE BURADA BİR SUÇLU ARANIYOR VE SUÇLU HEMENCECİK BULUNUVERİYOR..

* VİRÜSÜN YAYILMASINDA TEK SUÇLU TOPLUMDUR.. (Dikkat edilirse,suç gerçekten de toplumun üzerine atılıyor..)

* TOPLUMLAR TEDBİRSİZ DAVRANDIĞI İÇİN ARTIK KONTROL EDİLEMEZ HALE GELMİŞ OLUNDUĞU DÜŞÜNCESİ HAKİM OLMAYA BAŞLIYOR.. (Tabii onlara göre; amaç başka..)

* TOPLUMLAR KONTROL EDİLEMEDİĞİ İÇİN TOPLUMUN BEYNİNE ÇİPLER TAKILARAK,TOPLUMUN KONTROLÜ SAĞLANMASI GEREKTİĞİ DÜŞÜNCESİ KABUL EDİLİYOR..

* VE TOPLUMLARIN KONTROLÜNÜN SAĞLANMASI İÇİN İNSANLARIN BEYİNLERİNE ONLARI KONTROL EDEBİLECEK ÇİPLER YERLEŞTİRİLMEYE BAŞLANIYOR..

* NE ZAMAN? UZAK DEĞİL TAHMİNİ YIL 2023..

Buraya kadar herşey, birer komplo teorisi olarak görülebilir..Ama kafaları karıştıran gelişmelerde vardı mesela..

Soros bu açıklamayı neden yapmıştı? Avrupa'yı çok mu seviyordu? Yoksa AB'yi başka amaçlar için köşeye mi sıkıştırmaya çalışıyor? Mesela, "insanların zorla aşılanması ve çiplenmesi" gibi..Olabilir mi? Yoksa bizim ki komplo teorisi mi?

GARİPLİK
--------------
Covid-19 salgını bitti bitecek ve tam normalleşmeye giriyoruz derken, (sanki birileri covid-19'un bitmesini istemiyorcasına), hoop bi bakıyorsunuz, covid-19 yeniden hortmalaya başlıyor..Çin'de,Güney Kore'de ve pek çok ülke de yeniden hortlamış mesela..🤔

Hımm burnumuza pis kokular gelyoooo! Ama bir suçlunun aranması gerekiyor..Çünkü yoksa hedeflerine nasıl ulaşacaklar? Suçlu hazır;

SUÇLU SENSİN..😁 Yani suçlu Halktır,Toplumdur..🙄

Bütün suç halkların,toplumların üzerine atılacak..Ve atıyorlar da zaten..Değil mi,atmıyorlar mı? Hem ülkemiz de hem de dünyada özellikle de medyadaki haber,bilgi vb bakarsanız, herkes suçu halklara,toplumlara atıyor..Neden acaba?

Tüm bu komedi senaryoları gözlerimizin önünde bir bir gerçekleşirken, bizler bunlara halen "komplo teorisi" diye geçiştirip durabilir miyiz?

Bu yazılanlar şaka değil..Ortada covid-19 denen ne idüğü güdüğü belli olmayan bir virüs varken ve şu yaşadığımız trajikomik hadiseleride halen bile yaşanıyorken, bunlara halen komplo teorisi gözüyle bakmak biraz tuhaf değil mi?

Medyanın ve gazetecilerin yaptıkları..Toplumda "panik havası" yaratmaları..🤔

Covid-19 bitti bitecek derken, yeniden hortlamaya başlıyor..Medya paniğe kapılıyor ve adeta yeni dünya düzenine hizmet etmeye başlıyor ;

- "Vay efendim, işte toplum sosyal mesafe kuralına uymuyor,virüs işte böyle bulaşıyor,şöyle bulaşıyor,yok babasının gözünden bulaşıyor,yok anasının elinden bulaşıyor,yok bundan bulaşıyor,yok şundan bulaşıyor..vs vs.."

İşte medyanın bu panik havası yüzünden devletler de kendilerine göre ek tedbirler almaya başlayacaklardır..Alınıyor da zaten..Şu yaşanılanlara bir bakar mısınız? İleri de bunlardan biri de "insanları kontrol altına alabilmek için insanların beynine çip takılması" ek tedbirleri de olabilir..Çünkü,ziraa o dönemlere doğru gidiyoruz..

Ah şu medya,yeni dünya düzenine bilerek/bilmeden hizmet etmeye çalışıyor..

"İlk çiplenecekler arasında "gazeteciler ve medya çalışanları" da olabilir..Çünkü çok sorun çıkartıyorlar..Tabii bize göre değil,bu düzene karşı çıkanlar için bu görüş benimsenecek ve gazeteciler tek tek çiplenecekler.." 

Virüs tedbiri almayan ülkeler,işgal edilebilir mi?

Şimdi dünyadaki ülkelere bir bakın..Neredeyse hemen hemen tüm ülkeler, "inanmadıkları ve ülkelerinde covid-19 virüsü olmadığı" halde ,mecburen sanki bu virüs varmış gibi davranıp,covid-19 tedbirleri almaya başladılar.. Tabii bu bir tahmin.. Tahminimize göre bunu yapan ülkeler var..Yok diyemezsiniz çünkü,bu tedbrleri almayan ülkeler,özellikle de DSÖ tarafından fişlenme ihtimali de var ve bu da büyük olasılıkla BM tarafından fişlenmesine bile neden olabilir..

İşte bu durum ileride de "gerekli tedbirleri almadığı" için, bu ülkelerin "dünyaya virüs yaydırma tehlikesi" olduğundan dolayı,işgaline kadar giden bir sürecin başlatılmasını bile sağlayabilir..

Bazı komplo teorisyenleri, başta "ABD,Çin,AB ülkeleri olmak üzere pek çok ülkenin, covid-19 vaka ve ölüm sayısını,kasıtlı olarak arttırdıklarını" söylüyorlar mesela..Yani pek inanmıyorlar..Ölüm sayıları neden artıyor? Virüs gerçekten var mı yoksa bilmediğimiz büyük kanlı bir oyun mu oynanıyor? DSÖ "tedbir almayan ülkeleri fişlemeye başladı mı/başlar mı" bilemiyoruz ama ortada garip şeyler dönüyor?

TAHMİNİMİZ (SENARYO)
------------------------------------
Bizce bu çiplenme olayı gerçekleşecek ve ilk çiplenecekler de "hekimler,yazılımcılar,polisler ve askerler" olacak gibi gözüküyor..

Çünkü, tüm insanlara çip takılabilmesi için bu meslek grubundakilere çok ihtiyaç olacak ve bunlarla bu yeni dünya düzenine karşılıksız itaat eden görevliler oluşturacaklar..İtaat etmeyenleri ise "virüsü yaydırmaktan" dolayı suçlayacaklar ve öldürecekler..Bu kadar basit işte.. Olur mu olmaz mı? BEKLEYELİM VE GÖRELİM..

Sonra sıra da "muhalefet ve gazeteciler" olabilir (mi?)

"Doktorlar,yazılımcılar,polisler ve askerler" çiplenerek kontrol altına alındıktan sonra sıra "muhalefet" ve gazetecilere" gelecek..Çünkü,onların da sesi çok çıkıyor,onları da beyinlerine çipler takarak kontrol altına almak gerekiyor..Onlar çiplenmeden ve kontrol altına alınmadan, "herkese çip takılması ve kontrol sağlanması" biraz zor gibi gözüküyor..Muhalefet ve agzetecilerin de beyinlerine çip takarak, onların da kontrolü sağlanmalı..🙄😊

Soros vb gibilerin AB'yi "insanlara zorla aşılanması ev çiplenmesi" konusunda, işte bu virüs bahane edilerek, adeta köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar gibi bir durum var sanki..Önce AB gibi ülkelere aba altından sopa gösteriyorlar,tehtid ediyorlar..Sonra malum, AB gibi ülkeler bu tehtidlere bir şekilde boyun eğecektir..Ve istenilenler neyse onları yerine getirmeye mecbur kalacaklatır..

Mesela istenen şey ne olabilir? İşte gündem de "insanların zorla aşılanamsı ve çiplenmesi" var..İnsanların bir şekilde ellerine,kollarına hatta beyinlerine zaten çipler takılıyor,sağlık bahanesi ile..Şimdi tüm insanların beynine çip takılması gündeme gelecek gibi gözüküyor..Neden? Bahane hazır zaten;

"Bahane..SALGIN..Toplumlar rahat durmuyor, virüsleri sürekli bulaştırıp duruyor..İnsanları artık kontrol etmek çok zor hale geldi..Bu nedenle insanların kontrol edilebilmesi için mutlaka çiplenmesi gerekir..Beyinlerine çipler takılarak insanların kontrolleri sağlanabilir.."

Alın size bir bahane işte..Salgın bitmeyecek gibi gözüküyor bu iş çözülene kadar..Aşı bulunması falan hikaye.. Halen bunların komplo teorisi olduğunu düşünüyorsanız, o zaman bekleyin ve görün..

He he aslında bunlar gerçekten de komplo teorisi..Ama tabii yerseniz..Biliyorsunuz komplo teorilerinin de bir gerçeklik payı olabilir,tabii ileride..Sonradan gerçek olduğu ortaya çıkan komplo teorileri gibi bunlarda ilerde "sonradan gerçek olduğu ortaya çıkan birer komplo teorileri" de olabilir..Neden olmasın ki,olanlar varmış!

Neyse bir de isterseniz aşağıdaki yazılarıda okuyuvverin deriz..O zaman belki konunun ciddiyetini /komiklğini kavrarsınız..Hadi size iyi okumalar..

NOT:Yabancı kaynaklardan alınan bazı haber,yazı,makale vb yazıların Türkçeleştirmesinde yazım hataları,yanlışlıklar olabilir..Yani çeviri hataları olabilir..Gerçeğini kaynaklarına giderek öğrenebilirsiniz..

HABERLER,YAZILAR,MAKALELER
----------------------------------------------------------------------------
"Coronavirus COVID-19 Salgını: Gerçek Tehlike “Gündem ID2020”
Kötü şöhretli ID2020 nedir? BM ajansları ve sivil toplum da dahil olmak üzere kamu-özel sektör ortaklarının ittifakıdır. Genel aşılamayı dijital kimlik platformu olarak kullanan bir elektronik kimlik programıdır. Görünüşe göre, Coronavirüs'ün nedenleri hakkında ne kadar çok yazılırsa, yazılı analizler bir propaganda ve korku değiştirici hype tarafından o kadar fazla gölgelenir. Kökenleri nerede arayacağınız ve virüsün nasıl yayılmış olabileceği ve bununla nasıl mücadele edileceği hakkındaki gerçekler ve argümanlar için sorular ahlaksız kaosun gürültüsünde kaybolur. Fakat bu amaçlanan pandeminin arkasındaki “Kara Adamlar” ın kaos, panik, umutsuzluk, insanın savunmasızlığına yol açmasını istemez, insanların manipülasyon için kolay av haline gelmesine neden olmaz mı? Bugün DSÖ, bir salgının en ufak bir izi olmadığında koronavirüs COVID-19'u bir “salgın” ilan etti. Bir pandemi, enfeksiyon oranına ölüm% 12'den fazla olduğunda durum olabilir. Avrupa'da ölüm oranı yaklaşık% 0.4 veya daha azdır. Ölüm oranının zirvesinin% 6 olduğu özel bir durum olan İtalya hariç (daha fazla analiz için aşağıya bakın).

Görünüşe göre, Coronavirüs'ün nedenleri hakkında ne kadar çok yazılırsa, yazılı analizler bir propaganda ve korku değiştirici hype tarafından o kadar fazla gölgelenir. Kökenleri nerede arayacağınız ve virüsün nasıl yayılmış olabileceği ve bununla nasıl mücadele edileceği hakkındaki gerçekler ve argümanlar için sorular ahlaksız kaosun gürültüsünde kaybolur. Ölüm oranının sadece birkaç hafta önce yaklaşık% 3'te zirve yaptığı Çin,% 0.7'ye geri döndü - ve hızla düşüyor, Çin, hastalığın tam kontrolünü ele geçirirken - ve söz konusu olmayan bir ilacın yardımıyla 39 yıl önce Küba tarafından geliştirilen ve “Interferon Alpha 2B (IFNrec)” olarak adlandırılan, virüslerle ve diğer hastalıklarla mücadelede çok etkili olmakla birlikte dünyada bilinmemekte ve kullanılmamaktadır, çünkü Küba'nın yasadışı ambargosu altındaki ABD ilaca izin vermemektedir. uluslararası pazarlanabilir.

DSÖ, büyük olasılıkla Trump'ı ve Avrupa Birliği'nin "liderlerini" ve bu ülkelerin üye ülkelerini, dünyayı zorla kontrol etmeyi amaçlayanlardan - Tek Dünya Düzeni'nden “yukarıdan” emir almıştır. Bu yıllardır çizim tahtasında. ŞİMDİ devam etmek için son karar, Ocak 2020'de Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) - elbette çok kapalı kapılar ardında alındı. Gates, GAVI (aşılamayı teşvik eden ilaçların birliği), Rockefellers, Rothschilds ve diğerleri, hepsi bu kararın arkasında - Gündem ID2020'nin uygulanması - aşağıya bakınız. Fakat bu amaçlanan pandeminin arkasındaki “Kara Adamlar” ın insanın kırılganlığına yol açan kaos, panik, umutsuzluk istediği, insanların manipülasyon için kolay av haline gelmesi değil mi? Bugün DSÖ, bir salgının en ufak bir izi olmadığında koronavirüs COVID-19'u bir “salgın” olarak ilan etti. Bir pandemi, enfeksiyon oranına ölüm% 12'den fazla olduğunda durum olabilir. Avrupa'da ölüm oranı yaklaşık% 0.4 veya daha azdır. Ölüm oranının zirvesinin% 6 olduğu özel bir durum olan İtalya hariç (daha fazla analiz için aşağıya bakın)." (2)

"Coronavirüs'ten çok daha tehlikeli! Hayati Sır uyardı: Asıl hedef...
Son kitabı Kıyamet Öncesi Âlem Bilgisi -Dijital Virüs- dâhil yazdığı tüm kitaplarda bizleri dijital tehlikeye karşı uyarıp, neslimizi, bedenimizi, ruhumuzu korumak için tavsiyeler veren Hayati Sır sorularımızı yanıtladı... (....) Dünya Sağlık Örgütü'nün eski uzmanlarından Peter Koenig'e göre Coronavirüsün çıkarılmasındaki asıl hedef ID2020 projesi. Gates ve Rockefeller vakıflarının finanse ettiği ID2020 ile planlanan ise, virüs aşılarının içerisindeki mikroçipleri hastalara yerleştirip insanları robotlaştırmak. ID2020 projesi ürkütücü planlamalar içeriyor. Dijital kimlik olarak tanımlanan proje ile insanlara aşılar ve ilaçlar içerisinde 5 mikro milimetrelik çipler yerleştirilebiliyor. Davos'ta da görüşülen ID2020 ile her insana bir dijital ID numarası verilecek! ID2020'nin kurucularından birisi Dijital Gates. Diğer ortağı ise dünyanın en büyük aşı ittifakı Gavi The Vaccine Alliance. Ve DSÖ, UNICEF, Dünya Bankası destek veriyorlar. Bugün yaşadıklarımız tüm bunlara hazırlık için değil mi? Biyolojik virüs değil! ‘Dijital virüs’! Hedef herkesi çiplemek! (...)" (3)

"3 yıl önce BM'nin açıkladığı ID2020 projesi neyi işaret ediyor? Koronavirüs salgınıyla herkesi...
2017'de Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen ID2020 organizasyonunda blockchain tabanlı ilk dijital kimlik tanıtıldı. Bu tanıtımın arkasında Bill Gates'in sahibi olduğu Microsoft'un başı çektiği görüldü. Söz konusu projenin ID2020 olması, koronavirüs salgının yaşandığı şu günlerde neden sorusunu akıllara getirdi. 2017 yılında Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen ID2020 organizasyonunda blockchain tabanlı ilk dijital kimlik tanıtıldı. Bugün tüm dünyayı büyük bir belirsizliğe sürükleyen koronavirüs salgınının, böyle bir projenin önünü açacak olması akıllarda soru işareti bıraktı.(....)" (4)

"Bill Gates ve ID2020 Koalisyonu, Küresel Gözetim Durumu Oluşturmak için COVID-19 Kullanıyor mu?
Komplo teorisyenleri, Vahiy Kitabı'nda ön plana çıkan hain bir küresel gözetim planının kanıtı olarak Bill Gates'in aşılama ve dijital kimlik araştırmalarını finanse etti. Bill Gates - "ID 2020" olarak adlandırılan bir koalisyonla birlikte, bir COVID-19 aşısı kullanarak dünya nüfusunu "mikroçiplemeye" çalışıyor." (5)

"2016'dan bu yana ID2020, dijital kimliğe yönelik etik, gizliliği koruyan yaklaşımları savunmaktadır.
Küresel kimliklerini kanıtlamak için bir araçtan yoksun olan yedi kişiden biri için, dijital kimlik hayati sosyal hizmetlere erişim sunar ve vatandaş ve seçmen olarak haklarını kullanmalarını ve modern ekonomiye katılmalarını sağlar. Ancak dijital kimliği doğru yapmak, sivil özgürlükleri korumak ve kişisel verilerin kontrolünü ait olduğu yere geri koymak anlamına gelir ... bireyin elinde. Her gün, hayatlarımız hakkında bilgi vermek için çeşitli kimlik biçimlerine güveniyoruz: sürücü ehliyetimiz, pasaportumuz, çalışma kartımız ve bina erişim kartları, banka ve kredi kartları, transit geçiş kartları ve daha fazlası.

Ancak teknoloji kör edici bir hızla gelişiyor ve kimlik tespiti gerektiren işlemlerin çoğu bugün dijital olarak gerçekleştiriliyor. E-pasaportlardan dijital cüzdanlara, çevrimiçi bankacılığa, sosyal medya hesaplarına kadar, bu yeni dijital kimlik formları seyahat etmemize, iş yapmamıza, mali ve sağlık kayıtlarına erişmemize, bağlantıda kalmamıza ve çok daha fazlasını yapmamıza olanak tanır. Dijital kimliğe geçişin birçok olumlu etkisi olmasına rağmen, milyonlarca insanı etkileyen büyük ölçekli veri ihlalleri de dahil olmak üzere sayısız zorluk ve aksiliklere eşlik etti. Mevcut araçların çoğu arkaiktir, güvensizdir, uygun gizlilik korumasından yoksundur ve verilerimizi metalaştırır. Ama bu değişmek üzere ve ID2020 suçlamaya liderlik ediyor. Biz işletmeler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, hükümetler ve bireyleriz ... dijital kimliğin geleceğinin aslında #goodID olmasını sağlamak için işbirliği içinde çalışıyoruz." (6)

ID2020
ID2020, dünya çapında milyarlarca belgelenmemiş insanı ve mülteci gibi az hizmet alan grupları dijital kimliğini savunan bir sivil toplum kuruluşudur. Dakota Gruener, ID2020'nin genel müdürüdür. STK, komplo teorisyenleri tarafından COVID-19 salgını ile ilgili yanlış bilgi nedeniyle halka açıklanmadan önce nispeten bilinmiyordu.  Mayıs 2016'da, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde, açılış ID2020 zirvesi, herkese dijital kimliğin nasıl sağlanacağını tartışmak için 400'den fazla insanı bir araya getirdi ve tanımlanmış bir kimlik olmadan yaşayan 1,5 milyar insan dahil olmak üzere tanımlanmış bir Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi. Blockchain ve diğer kriptografik teknolojideki uzmanlar, teknoloji ve diğer özel sektör uzmanlığının hedefe nasıl ulaşabileceğini belirlemek için teknik standart organlarının temsilcileriyle bir araya geldi. 2019 yılında ID2020, Bangladeş hükümeti ve aşı ittifakı Gavi ile işbirliği içinde yeni bir dijital kimlik programı başlattı." (7)

id2020
virüs bahane edilerek insanlara yerleştirmeyi planladıkları bu çiple, bir nevi dünya devletinin vatandaşlarına kimlik numarası işleviyle tüm sağlık ve diğer veriler yüklenecek ve izlenebilecek. belki de bu çiplerin içine dijital paralar yüklenecek ve alışveriş o id'e göre tamamlanacak. tabi tüm senaryolar bununla mı sınırlı tabi ki değil, projenin masum olmadığı kesin." (8)

"Bill Gates pişman oldu
Covid-19 salgını'ndan yıllar önce milyarder küresel liderleri yeni bulaşıcı hastalıklardan kaynaklanan tehdide karşı uyarmaya çalıştı. Birkaç dinledi. 'Kötü hissediyorum.' dedi. Beş yıl önce Bill Gates, dünyanın karşılaştığı en büyük potansiyel katilin savaş değil bir salgın olduğunu söyledi. Milyarder, aşı geliştirmenin ve hastalık izleme sistemleri oluşturmanın daha hızlı yollarını bulmak için yüz milyonlarca dolar harcadı. Dünya liderlerini yeni bulaşıcı hastalıklara karşı ulusal savunmalar yapmaya çağırdı." (9)

"Bill Gates: Koronavirüs hakkında uyarmak için "Keşke daha fazlasını yapsaydım".
Bill Gates yıllardır hükümet liderlerini küresel bir salgın hakkında uyarıyor, ancak koronavirüs hala ulusları hazırlıksız yakaladı - ve hayırsever ve Microsoft kurucu ortağı bunun en büyük pişmanlıklarından biri olduğunu söyledi. Wall Street Journal'a verdiği demeçte, “Keşke tehlikeye dikkat çekmek için daha fazlasını yapsaydım. "Ben kötü hissediyorum. Bunun hakkında konuşmamız gereken, harekete geçebileceğimiz ve hasarı en aza indirebileceğimiz idi. ” Gates, 2014 yılında pandemik hastalık tehdidi hakkında uyarmaya başladı. O sırada Ebola radarındaydı. Ertesi yıl, bulaşıcı hastalığı dünyaya nükleer savaştan daha büyük bir tehdit olarak nitelendiren bir TED konuşması yaptı ve New England Tıp Dergisi'nde “bir salgın, dünyayı büyük ölçüde önümüzdeki birkaç on yıl. ” Bu, 2016'da Başkanlık Seçimi Donald Trump da dahil olmak üzere tanıştığı dünya liderleri üzerinde etkilemeye çalıştığı bir temaydı. Ancak politikacıları, acil bir tehdit olmayan bir şeye çok miktarda para harcamaya ikna etmek Gates'e göre zor bir görevdi .

Wall Street Journal'a daha fazla itmediği için pişman olduğunu söyledi. “Ben ve diğer insanların verdiği uyarıların daha koordineli bir küresel eyleme yol açmasını diliyorum” dedi. “Umudum şu anda dünya çapında vatandaşlarını korumaktan sorumlu liderlerin bu trajediden öğrendiklerini alacak ve yatırım yapacakları gelecekteki salgınları önlemek için sistemlerde. Gates Vakfı şimdiye kadar koronavirüsle savaşmak için 305 milyon dolar taahhüt etti - ve Gates pandemi bitmeden çok daha fazla yatırım yapmayı beklediğini söyledi. Gates'in koronavirüs üzerindeki sağlam duruşu ve güvenlik önlemleri onu komplo teorisyenlerinin hedefi haline getirdi. Vakfının Dünya Sağlık Örgütü ile olan yakın bağları onu Trump’ın DSÖ’nin finansmanını durdurma kararının sert bir eleştirmeni yaptı. Hastalığın yayılmasını durdurmak için kitlesel kapanışları savundu ve Nisan ayı başlarında hayatın Haziran ayında normal bir düzene dönmeye başlayabileceğini tahmin etti. Ancak iki buçuk hafta sonra, iyimserlik Gates'in devletler sosyal uzaklaşma kurallarını gevşetmeye ve perakende satış mağazalarını yeniden açmaya başladığında ABD'ye isabet eden ikinci bir COVID-19 dalgası hakkında “süper endişeli” olduğunu söyleyerek iyimserlikle azaldı." (10)

"Putin, koronavirüs krizinin ortasında “haydut devletlerle” yeni bir dünya düzeni yaratmaya çalıştığını iddia ediyor.
Çarşamba günü, AB'nin dış politika kolu olan Avrupa Dış Eylem Servisi'nden güncellenen bir rapor, Rusya ve Çin gibi ülkelerin koronavirüs krizi hakkında dezenfeksiyon yaydığını iddia etti. Raporda, AB'nin Ocak ayı sonu ile Mart ayı sonu arasında COVID-19 üzerinde 150'den fazla Kremlin yanlısı dezenfeksiyon vakası kaydedildiği belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve yönetimi, “Batı'yı yıkmak” ve yeni bir raporun iddia ettiği yeni bir dünya düzeni yaratmak amacıyla komplo teorilerini yaymak için koronavirüs krizini kullanıyor. Çarşamba Üniversitesi Calgary Üniversitesi Kamu Politikası Okulu tarafından yayınlanan bir makalede Rusya'nın “virüsü yarattığı için Batı'yı suçlayan propagandayı çalkaladığı” iddia ediliyor. Raporun yazarı Sergey Sukhankin, devletin sosyal medya hesapları yoluyla yanlış bilgilendirme ve komplo teorilerini yaydığını, sahte haber yayınları devlet kontrollü medya sözde bilim adamları ve Batı'da yaşayan Ruslar olduğunu söyledi. Kremlin daha önce bu tür iddiaları reddetti. “Putin’in propaganda ve komplo teorilerini yaymaktaki daha büyük hedefi Batıyı yıkmak” dedi Sukhankin." (11)

COVİD-19 YARDIMLARI..Kesenin ağzı açılınca..

IMF ve Dünya Bankası Covid-19 için keseyi açınca,ülkeler de corona hasta sayısında artış olmaya mı başladı yoksa bize mi öyle geliyor?

"Gelişmekte olan ülkelere 2,5 trilyon dolar salgın desteği çağrısı
Gelişmekte olan ülkelerin koronavirüs salgını nedeniyle 2,5 trilyon dolarlık bir destek paketine ihtiyacı olduğu açıklandı. Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre kriz nedeniyle bu ülkeler "muazzam bir darbe" alacak. Korovinüs salgınının küresel etkileri gelişmekte olan ekonomilerde de hissedilecek. Ekonomistlere göre gelişmekte olan ülkelere 2,5 trilyon dolarlık yardım paketiyle destek sağlanmaması durumunda büyük krizlere sürüklenebilirler. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (Unctad), Covid-19 salgınının yol açacağı ekonomik krizi aşabilmek için gelişmekte olan ülkelerin tamamının, ABD'nin açıkladığı destek paketinden de fazlasına gereksinim duyacağı öngörüsünde bulundu." (17)

"IMF'den Covid-19 nedeniyle para politikası değişikliği: Varlık, gelir ve mülk vergileri artırılmalı
Uluslararası Para Fonu (IMF) Covid-19 salgınının derinden sarsmaya başladığı küresel ekonomik tabloda büyük bir politika değişikliğine gitti. Normal şartlarda mali yardımda bulunduğu ekonomilere vergi indirimi önerisinde bulunan Para Fonu, bu seferse hükümetlerin varlıklar üzerinden de vergi almayı ya da alınan vergi miktarını artırmalarını önerdi. IMF bu ay başında yayınladığı "Vergi Soruları" adlı belgede, siyasi karar vericilerin "Ek ödeme dayanışması" modeli üzerinden gelir, servet ve emlaklardan alınan vergileri artırmayı düşünmeleri gerektiğini belirtti. Para Fonu, işten çıkarılma gibi nedenlerden dolayı zor günler geçiren bireylere yardımcı olunması için de maaş kesintilerinin düşürülmesini ve nakit transferlerinin azaltılmasını önerdi." (18)

"IMF: Dünyanın yarısı yardım istedi
IMF Başkanı Georgieva, dünyanın yarısının koronavirüs nedeniyle kendilerinden yardım istediğini açıkladı ve “Tek istediğimiz, lütfen doktor ve hemşirelerinize ödeme yapın” dedi. Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, dünyanın yarısının, koronavirüsün küresel ekonomide yol açtığı kriz nedeniyle IMF’den yardım istediğini söyledi." (19)

"IMF’den gelişmekte olan ülkelere yardım
Uluslararası Para Fonu (IMF) 25 gelişmekte olan ülkeye kredi kolaylığı sağlayacak. Bu şekilde söz konusu ülkelerin yeni tip koronavirüs ile mücadelede maddi sıkıntılarının azaltılması hedefleniyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) korona krizi nedeniyle 25 gelişmekte olan ülkeye borçlanma kolaylığı sağlayacaklarını açıkladı. IMF Başkanı Kristalina Georgieva, yoksul devletlere altı ay süresince yeni tip koronavirüsle mücadele amacıyla acil kredi desteği verileceğini duyurdu. IMF Yönetim Kurulu, başvurusu onaylanan ülkeler arasında Afganistan, Nepal, Haiti, Yemen ve bazı Afrika ülkelerini saydı.(....) CCRT 500 milyon dolarlık borç yardımı sağlama kapasitesine sahip. İngiltere’nin 185 milyon dolar, Japonya’nın 100 milyon dolarlık katıkıda bulunduğunu açılayan Georgieva, Çin ve Hollanda'nın da katkıda bulunacağını belirtti. Toplam miktarın 1 milyar 400 milyon dolara ulaşacağını dile getiren IMF Başkanı diğer devletlere de katkıda bulunma çağrısı yaptı.  IMF’den borç yardımı alan ilk ülkeler Afganistan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo Cumhuriyeti, Gambiya, Madagaskar, Haiti, Malavi, Mali, Mozambik, Nepal, Nijer, Ruanda, Tacikistan, Togo, Yemen. (....)" (20)

"Dünya Bankası Grubu, COVID-19 Ülke Yanıtı için 12 Milyar Dolara Kadar Desteği Duyurdu
COVID-19 60'tan fazla ülkeye ulaştığında, Dünya Bankası Grubu, küresel salgının sağlık ve ekonomik etkileri ile başa çıkma konusunda ülkelere yardımcı olmak için 12 milyar dolara kadar bir başlangıç desteği sunuyor. Bu finansman, üye ülkelerin COVID-19'un (koronavirüs) yol açtığı trajik etkilere yanıt vermek ve mümkün olduğunda azaltmak için etkili önlemler almalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. (....) COVID-19 destek paketi, 8 milyar doları yeni olan 12 milyar dolara kadar olan ilk kriz kaynaklarını hızlı bir şekilde sunacaktır. Bu, IBRD'den 2,7 milyar dolara kadar yeni finansman içermektedir ; 1.3 milyar $ IDA Banka mevcut portföyünün 2 milyar $ yeniden öncelik tamamlanmaktadır; ve gelen 6 milyar $ ' IFC , mevcut ticari tesislerden $ 2 milyar dahil. Ayrıca, küresel uzmanlık ve ülke düzeyinde bilgi üzerine çizim yapan politika tavsiyeleri ve teknik yardım da içerecektir." (21)

"DEVAM EDEN COVID-19 PROJELERİMİZ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ EDİNMEK İÇİN İNTERAKTİF HARİTAMIZI KEŞFEDİN.

                                                        WorldBank Covid-19 projects (22)

GUATEMALA   : $170M
HONDURAS    : $20M
EL SALVADOR : $20M
PANAMA      : $86M
COLOMBİA    : $250M
ECUADOR     : $20M
HAITI       : $20M
DOMINICAN REPUBLIC : $150M
BOLIVIA     : $254M
PARAGUAY    : $20M
URUGUAY     : $20M
ARGENTINA   : $35M

(Dünya Bankası tarafından organize/finanse edilen projelerde,bazı ülkelerin proje miktarları..Daha geniş ülke listesini BURADAKİ linke giderek "haritaya işlenmiş bilgilere" bakabilirsiniz..) (22)

BİR MAKALE

(NYTimes'da yazılan harika bir makale..Sizler için Türkçeye çevirdik..Tabii çeviri yanlışları olabilir..Kaynağına gidip okuyabilirsiniz..)

Kaprisli Coronavirus 🙄
Covid-19'un kaprisli olması. Öyle herkese göz kırpmıyormuş!😁

Bakalım neden göz kırpmıyormuş? Öğrenelim ki bizlerde buna hazırlıklı olalım..Bize de uğramasın,di mi..Hadi koronayı biraz kızdıralım,bizden uzak dursun..🙂

"Covid-19 bilmecesi: Virüs neden bazı yerlerde dolaşıyor ve diğerlerini yedekliyor
Uzmanlar, koronavirüsün neden bu kadar kaprisli olduğunu anlamaya çalışıyorlar. Cevaplar kendimizi en iyi nasıl koruyacağımızı ve ne kadar süre dayanmamız gerektiğini belirleyebilir.

Koronavirüs, İran'da o kadar çok insanı öldürdü ki, ülke kitlesel mezarlara başvurdu, ancak komşu Irak'ta vücut sayısı 100'den az.

Dominik Cumhuriyeti yaklaşık 7.600 virüs vakası bildirmiştir. Sınırın hemen karşısında, Haiti yaklaşık 85 kaydetti.

Endonezya'da binlerce kişinin koronavirüsten öldüğüne inanılıyor. Malezya'nın yakınında sıkı bir kilitlenme ölümleri 100'e yakın tuttu.

Koronavirüs dünyadaki hemen hemen her ülkeye dokundu, ancak etkisi kaprisli görünüyordu. New York, Paris ve Londra gibi küresel metropoller harap olmuşken, Bangkok, Bağdat, Yeni Delhi ve Lagos gibi şehirler şimdiye kadar büyük oranda kurtulmuştu.

Virüsün neden bazı yerlere boğulduğu ve diğerlerine nispeten dokunulmamış olduğu sorusu, çok sayıda teori ve spekülasyon ortaya çıkaran, ancak kesin cevaplar vermeyen bir bilmecedir. Bu bilginin ülkelerin virüse nasıl tepki verdiği, kimin risk altında olduğunu belirleme ve ne zaman tekrar dışarı çıkmanın güvenli olduğunu bilmeleri üzerinde derin etkileri olabilir.

Dünyanın dört bir yanında halihazırda demografik özellikler, önceden var olan koşullar ve genetiğin etkideki geniş çeşitliliği nasıl etkileyebileceğini araştıran yüzlerce çalışma var.

Suudi Arabistan'daki doktorlar, genetik farklılıkların Suudi Araplar arasındaki Covid-19 vakalarında değişen şiddet seviyelerini açıklamaya yardımcı olup olamayacağını araştırırken, Brezilya'daki bilim adamları genetik ve Covid-19 komplikasyonları arasındaki ilişkiyi araştırıyorlar. Çok sayıda ülkedeki ekipler, yaygın hipertansiyon ilaçlarının hastalığın şiddetini kötüleştirip etkilemeyeceğini ve belirli bir tüberküloz aşısının tam tersini yapıp yapamayacağını araştırmaktadır.

Sıcak iklimleri ve genç nüfusu olan birçok gelişmekte olan ülke, en kötüsünden kaçarak sıcaklık ve demografinin faktörler olabileceğini düşündürdü. Ancak Peru, Endonezya ve Brezilya gibi ülkeler, büyüyen salgın hastalıkların içindeki tropik ülkeler bu fikre soğuk su atıyorlar.

Acımasız sosyal distancing ve erken kilitlenme önlemleri açıkça etkili olmuştur, ancak Myanmar ve Kamboçya da bunu yapmamıştır ve az sayıda vaka bildirmiştir.

Kanıtlanmamış ama reddetmesi imkansız olan bir teori: belki de virüs henüz bu ülkelere ulaşmamıştır. Rusya ve Türkiye, birdenbire anlaşılıncaya kadar iyi görünüyordu.

Zaman hala en büyük ekolayzeri kanıtlayabilir: 1918'de Amerika Birleşik Devletleri'nde patlak veren İspanyol gribi, yaz aylarında sadece sonbaharda daha ölümcül bir gerilimle ve ertesi yıl üçüncü bir dalga ile kükrüyor gibi görünüyordu. Sonunda Alaska ve Güney Pasifik'teki adalar gibi çok uzak yerlere ulaştı ve dünya nüfusunun üçte birini enfekte etti.

Harvard Global Sağlık Araştırma Enstitüsü müdürü Dr. Ashish Jha “Bu hastalığın gerçekten erken evresindeyiz,” dedi. “Bu bir beyzbol oyunu olsaydı, ikinci vuruş olurdu ve dokuzuncu vuruşla dünyanın artık etkilenmemiş gibi görünen geri kalanının başka yerler gibi olmayacağını düşünmek için hiçbir sebep yok.”

Dünya çapında bulaşıcı hastalıkları inceleyen doktorlar, henüz tam bir epidemiyolojik tablo elde etmek için yeterli veriye sahip olmadıklarını ve birçok ülkedeki bilgi boşluklarının sonuç çıkarmayı tehlikeli hale getirdiğini söylüyor. Test, birçok yerde sıkıntı verici bir durumdur, bu da virüsün ilerlemesinin büyük ölçüde hafife alınmasına neden olur ve ölümler neredeyse kesinlikle göz ardı edilir.

Yine de, geniş modeller açıktır. Kayıtsız kayıt tutma ve kırılmış sağlık sistemleri olan yerlerde bile, binlerce insan tarafından hasta insanları geri alan toplu mezarlar veya hastaneler kaçırmak zor olurdu ve bazı yerler onları görmemektedir - en azından henüz değil.

Dünya genelinde iki düzineden fazla bulaşıcı hastalık uzmanı, sağlık görevlisi, epidemiyolog ve akademisyenle yapılan görüşmeler, virüsün nerede büyüdüğünü ve nereden gelmediğini açıklamaya yardımcı olabilecek dört ana faktörü önermektedir: demografi, kültür, çevre ve hükümetlerin yanıt verme hızı.

Her olası açıklama, önemli uyarılar ve kafa karıştırıcı karşı kanıtlarla birlikte gelir. Örneğin, yaşlanan nüfus en savunmasızsa, Japonya listenin başında olmalıdır. Ondan uzak. Bununla birlikte, bunlar uzmanların en ikna edici bulduğu faktörlerdir.

Gençliğin Gücü
Kitle salgınlarından kaçan birçok ülkede nispeten daha genç nüfuslar var.

Johns Hopkins Tıp Fakültesi'nde bulaşıcı hastalıklar profesörü Robert Bollinger, gençlerin başkalarına daha az bulaşıcı olan hafif veya asemptomatik vakalarla sözleşme yapma olasılıklarının daha yüksek olduğunu söyledi. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, koronavirüsün neden olduğu hastalık olan Covid-19'u özellikle ölümcül hale getirebilecek bazı sağlık sorunlarına sahip olma olasılıkları daha düşüktür.

Bildirilen yaklaşık 45.000 vaka ile Afrika, 1,3 milyar insanın küçük bir kısmı - 25 yaşın altındaki nüfusunun yüzde 60'ından fazlası ile dünyanın en genç kıtasıdır. Tayland ve Necef, Irak'ta yerel sağlık yetkilileri 29 yaş grubu en yüksek enfeksiyon oranına sahipti, ancak sıklıkla az belirti gösterdi.

Buna karşılık, en sert hit ülkelerden biri olan İtalya'daki ulusal medyan yaş 45'ten fazladır. Covid-19'dan ölenlerin yaş ortalaması 80 civarındaydı.

Singapur'daki Nanyang Teknoloji Üniversitesi'nde nüfus ve küresel sağlık uzmanı Josip Car, gençlerin daha güçlü bağışıklık sistemlerine sahip olma eğilimindedir.

Örneğin Singapur ve Suudi Arabistan'da, enfeksiyonların çoğu, çoğu sıkışık yatakhanelerde yaşayan yabancı göçmen işçiler arasındadır. Ancak, bu işçilerin birçoğu genç ve formdadır ve hastaneye yatırılmaları gerekmemiştir.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki araştırmacılar, gençlerle birlikte göreceli sağlık durumunun virüsün enfekte olanlar arasındaki etkisini azaltabileceğini, ancak önceden mevcut bazı koşulların (özellikle hipertansiyon, diyabet ve obezite) şiddetini daha da kötüleştirebileceğini söylüyor.

Demografik teoride dikkate değer istisnalar vardır. Dünyanın en eski ortalama nüfusuna sahip Japonya, artan testlerle vaka yükü artmasına rağmen 520'den az ölüm kaydetti.

7.000 can alabileceğini iddia edebilen bir salgının merkez üssü Ekvador'un Guayas bölgesi, 60 yaşın üzerinde sakinlerinin sadece yüzde 11'i ile ülkenin en gençlerinden biri.

Ve Harvard'dan Dr.Jha, semptom göstermeyen bazı gençlerin de iyi anlaşılmayan nedenlerden dolayı oldukça bulaşıcı olduğu konusunda uyarıyor.

Kültürel Uzaklık
Epidemiyologlar, belirli toplumlara inşa edilen sosyal mesafeler gibi kültürel faktörlerin bazı ülkelere daha fazla koruma sağlayabileceğini söyledi.

Virüs sayılarının nispeten düşük olduğu Tayland ve Hindistan'da, insanlar birbirlerini uzaktan selamlıyorlar ve avuç içi duada olduğu gibi bir araya geliyorlar. Japonya ve Güney Kore'de insanlar eğilir ve koronavirüs gelmeden çok önce, kendilerini iyi hissetmediklerinde yüz maskeleri giyme eğilimindeydiler.

Gelişmekte olan dünyanın çoğunda, evde yaşlılara bakım geleneği, Batı'da trajik salgınlar için daha az bakım evlerine yol açmaktadır.

Ancak, kültürel mesafe kuramında dikkate değer istisnalar vardır. Irak ve Basra Körfezi ülkeleri gibi Orta Doğu'nun birçok bölgesinde erkekler genellikle toplantıya el koyuyor veya el sıkışıyor, ancak çoğu hastalanmıyor.

“Ulusal uzaklaşma” denilebilecek olanın da avantajlı olduğu kanıtlanmıştır. Nispeten yalıtılmış olan ülkeler, inzivaya çekilmelerinden sağlık yararları elde ettiler.

Güney Pasifik'teki bazı ülkeler ve Sahra-altı Afrika'nın bazı bölgeleri gibi uzak ülkeler, virüsü beraberinde getiren ziyaretçilerle su altında kalmadı. Afrika'daki sağlık uzmanları, belki de kıtanın nispeten düşük enfeksiyon oranının ana nedeni olarak yurtdışından sınırlı seyahatler olduğunu belirtiyor.

Venezüella gibi siyasi nedenlerle veya Suriye ve Libya gibi çatışmalar nedeniyle daha az erişilebilir olan ülkeler, son aylarda yaygın protestolara katlanan Lübnan ve Irak gibi ülkeler gibi, gezginlerin eksikliğinden de bir miktar korunuyor.

Gelişmekte olan ülkelerde toplu taşıma eksikliği de virüsün yayılmasını azaltmış olabilir.

Isı ve Işık
İtalya ve ABD gibi ılıman bölge ülkelerinde kışın hızla yayılan ve Çad veya Guyana gibi daha sıcak ülkelerde neredeyse görülmeyen salgının coğrafyası, virüsün ısıya iyi gelmediğini ileri sürdü. Soğuk algınlığına neden olanlar gibi diğer koronavirüsler, daha sıcak ve nemli iklimlerde daha az bulaşıcıdır.

Ancak araştırmacılar, sıcak havanın tek başına virüsü itebileceği fikrinin arzulu bir düşünce olduğunu söylüyor.

Gelişmekte olan dünyanın en kötü salgınlarından bazıları Brezilya'nın Amazonas bölgesi gibi yerlerde olduğu gibi tropikal bir yer de olmuştur.

Harvard Üniversitesi, Bulaşıcı Hastalıklar Dinamiği Merkezi direktörü Marc Lipsitch, "En iyi tahmin, yaz koşullarının yardımcı olacağı, ancak büyümenin önemli ölçüde yavaşlamasına veya vakaların azalmasına yol açması pek olası değildir." Dedi.

Covid-19'a neden olan virüs, ısı ve nemin herhangi bir yararlı etkisini hafifletecek kadar bulaşıcı gibi görünüyor, Columbia Üniversitesi'nden bir bilgisayar biyoloğu olan Dr.Raul Rabadan.

Ancak dışarıda daha fazla zaman geçiren insanlar gibi sıcak iklimlerin diğer yönleri de yardımcı olabilir.

Nanyang Teknoloji Üniversitesi'nden Car, “Kapalı ortamlarda iç mekanda yaşayan insanlar virüs dolaşımını teşvik ederek hastalığa yakalanma şansını artırabilir” dedi.

Connecticut Üniversitesi'ndeki ekolojik modelciler tarafından yapılan bir araştırmaya göre, doğrudan güneş ışığının ultraviyole ışınları bu koronavirüsü inhibe ediyor. Bu nedenle, güneşli yerlerdeki yüzeylerin kontamine olma olasılığı daha düşük olabilir, ancak iletim genellikle bir yüzeye dokunmakla değil, enfekte bir kişiyle temas yoluyla gerçekleşir.

Hiçbir bilim adamı, Başkan Trump'ın önerdiği gibi, enfekte bir kişinin içine ışık yaymanın etkili bir tedavi olacağını önermedi. Ve tropik koşullar bazı insanları sahte bir güvenlik duygusuna bile sokmuş olabilir.

Ekvador'da bir tıbbi araştırmacı olan Dr. Doménica Cevallos, “İnsanlar here Burada sıcak, bana hiçbir şey olmayacak” diyordu. “Bazıları güneşlenmeye, hatta onları enfeksiyondan koruyacağını düşünerek dışarı çıkıyorlardı.”

Erken ve Katı Kilitlenmeler
Vietnam ve Yunanistan gibi erken kilitlenen ülkeler, kontrol dışı bulaşmalardan, katı sosyal mesafenin gücünün kanıtı ve virüsü içerecek karantinalardan kaçınmayı başardılar.

Afrika'da, H.I.V., ilaca dirençli tüberküloz ve Ebola gibi katillerle acı deneyime sahip ülkeler tatbikatı biliyor ve hızlı tepki verdiler.

Sierra Leone'den Uganda'ya giden havaalanı personeli (o zamandan beri daha az etkili bir önlem olduğu tespit edildi) sıcaklıkları ve iletişim bilgilerini ve ABD ve Avrupa'daki benzerlerinden çok önce maske takıyorlardı.

Senegal ve Ruanda sınırlarını kapattılar ve çok az vakaları olduğunda sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Sağlık bakanlıkları erken temas izlemeye başladı.

Bütün bunlar sağlık bakanlıklarının, çoğu kendi ülkelerindeki salgınlara dikkat çekmek zorunda kalan yabancı bağışçılardan gelen para, personel ve malzemelere güvenmeye başladıkları bir bölgede gerçekleşti, dedi. Araştırma Merkezi.

“Ülkeler bir gün uyanıyorlar ve“ Tamam, ülkenin ağırlığı omuzlarımıza dayanıyor, bu yüzden adım atmamız gerekiyor ”diyor. “Ve var. Bazı yanıtlar dürüst olmak gerekirse güzeldi. ”

Sierra Leone, 2014 yılında yaklaşık 4.000 kişinin öldüğü Ebola salgını sonrasında kurulan hastalık izleme protokollerini yeniden tasarladı. Hükümet, her bölgede acil operasyon merkezleri kurdu ve Sierra Leone'de 155 onaylanmış vaka olmasına rağmen, 1.500'ü temas izleyicisi olarak eğitilen 14.000 toplum sağlığı çalışanı işe aldı.

Ancak önümüzdeki ıslak sezonda maaşlarını kimin ödeyeceği ya da motosiklet ve yağmurluk gibi masrafları kimin ödeyeceği belli değil.

Ebola bulaşması sırasında da acı çeken Uganda, ilk koronavirüs vakası oradan geldikten sonra Dubai'den gelen yolcuları hızla karantinaya aldı. Yetkililer ayrıca önceki haftalarda Dubai'den seyahat eden yaklaşık 800 kişiyi daha izledi.

Uganda sağlık otoriteleri de günde yaklaşık 1.000 kamyon şoförünü test ediyor. Ancak pozitif test edenlerin çoğu, saldırgan olarak izlemeyen ve virüsün gözenekli sınırlara nüfuz etmeye devam edeceği endişesine yol açan ülkeler olan Tanzanya ve Kenya'dan geldi.

Dünya Sağlık Örgütü, dini sonları ve seyirci spor etkinliklerini yasaklayan kilitlenmelerin açıkça işe yaradığını söylüyor. Ulusal sınırları kapattıktan sonra bir aydan fazla, okullar ve çoğu işletme, Tayland'dan Ürdün'e kadar olan ülkeler yeni enfeksiyonların düştüğünü gördü.

Orta Doğu'da camilerin, türbelerin ve kiliselerin yaygın olarak kapatılması nispeten erken gerçekleşti ve muhtemelen birçok ülkede yayılmanın köklenmesine yardımcı oldu.

Önemli bir istisna, hac kasabası Qum'da ilk vakasını kaydettikten tam bir ay sonra 18 Mart'a kadar en büyük türbelerini kapatmayan İran'dı. Salgın oradan hızla yayıldı, ülkede binlerce kişiyi öldürdü ve hacılar eve döndükçe virüsü sınırlara yaydı.

Kilitlenmeler kadar etkili olduğu gibi, güçlü bir sosyal güvenlik ağına sahip olmayan ve çoğu insanın kayıt dışı ekonomide çalıştığı ülkelerde, işletmeleri kapatma emirleri ve insanların barınmalarını zorunlu kılan ülkelerde uzun süre sürdürülmesi zor olacaktır. İnsanlar sosyal uzaklaşma ve ailelerini besleme arasında seçim yapmak zorunda kaldıklarında, ikincisini seçerler.

Sezgisel olarak, yetkililerin geç tepki verdikleri ve kilitlenmelerin sivilce uygulanmasından kurtulduğu bazı ülkeler korunmuş gibi görünüyor. Kamboçya ve Laos'un her ikisinde de birkaç sosyal uzaklaşma önlemi alındığında kısa enfeksiyon enfeksiyonları vardı, ancak ikisi de yaklaşık üç hafta içinde yeni bir vaka kaydetmedi.

Müslüman ve Hıristiyan vatandaşları İran ve İtalya'ya sık sık hacca giden Lübnan'ın virüse maruz kalan yerleri çok sayıda enfeksiyon geçirmiş olmalıydı. Sahip değil.

Beyrut'taki Geitaoui Üniversite Hastanesi'nde bulaşıcı bir hastalık danışmanı olan Dr. Roy Nasnas, “Ne beklediğimizi henüz görmedik” dedi. “Nedenini bilmiyoruz.”

Zar atmak
Son olarak, çoğu uzman, bazı ülkelerin vurulması ve diğerlerinin kaçırılmasının tek bir nedeni olmayabileceği konusunda hemfikir. Cevabın, yukarıdaki faktörlerin yanı sıra araştırmacılar tarafından bahsedilen bir diğerinin kombinasyonu olması muhtemeldir: şanssızlık.

Aynı kültür ve iklime sahip ülkeler, enfekte olmuş bir kişi kalabalık bir sosyal etkinliğe katılırsa, bunu araştırmacıların süper yayıcı olay olarak adlandırdığı şeye dönüştürürse çok farklı sonuçlar doğurabilir.

Bu, bir yolcu Japonya sahillerindeki Diamond Princess yolcu gemisinde 634 kişiyi enfekte ettiğinde, enfekte bir konuk Albany, Ga'da büyük bir cenaze törenine katıldığında ve 61 yaşındaki bir kadın Güney Daegu'daki kiliseye gittiğinde Kore, hastalığı yüzlerce cemaate ve daha sonra binlerce Koreli'ye yaydı.

Enfekte bir kişi bir hafta veya daha uzun süre semptomlar yaşayamayabileceğinden, eğer hastalık, radarın altına, üstel ve görünüşte rastgele olarak yayılır. Daegu'daki kadın Şubat ayında Pazar günü evinde kalsaydı, Güney Kore'deki salgın onun yarısından daha az olabilirdi.

Su altında kalması gereken bazı ülkeler araştırmacıları kafalarını tırmalamaya bırakmıyor.

Tayland, pandeminin başladığı düşünülen Çin kenti Wuhan'dan bir gezgin tarafından Ocak ayı ortasında Çin dışındaki ilk onaylanmış koronavirüs vakasını bildirdi. Bu kritik haftalarda Tayland, Çinli ziyaretçilerin akınını karşılamaya devam etti. Bazı nedenlerden dolayı, bu turistler üstel yerel iletim yapmamıştır.

Ve ülkeler tüm yanlış şeyleri yaptığında ve hala virüsün beklendiği gibi dövülmediği zaman, şekil verin.

Endonezya Üniversitesi'nde bulaşıcı bir hastalık uzmanı olan Dr. Pandu Riono, “Endonezya'da, Covid'e dua edebileceğinize inanan bir sağlık bakanımız var ve çok az testimiz var” dedi. “Ancak ülkemizde seyahat ve belki de enfeksiyonu sınırlandıran birçok adamız olduğu için şanslıyız.”

“Doğru yaptığımız başka bir şey yok” diye ekledi.

Coronavirüs Yayılımını Çalışmak

-------
Hannah Beech, Bangkok'ta bulunan 2017'den beri Güneydoğu Asya büro şefi. The Times'a katılmadan önce, Şangay, Pekin, Bangkok ve Hong Kong'daki üslerden Time dergisi için 20 yıl boyunca haber yaptı. @hkbeech

Alissa Johannsen Rubin, New York Times'ın Bağdat Bürosu şefidir. @Alissanyt

Ruth Maclean, Senegal'de bulunan The New York Times'ın Batı Afrika büro şefidir. The Guardian için Batı Afrika'yı kapsayan üç buçuk yıl sonra The Times'a 2019'da katıldı. @ruthmaclean

Bu makalenin bir sürümü, 4 Mayıs 2020, New York baskısının A Bölümü, Sayfa 1 başlığında, Virüs Bazı Alanları Vurur. Neden Başkalarını Yedekler? Yeniden Baskı Siparişi | Bugünün Kağıdı | subscri" (23)

NOT VE UYARI : Unutmayın buradaki bilgiler sizlere sadece bilgi vermek amaçlıdır..Zaten bugünkü konumuz da biraz komplo teorileri üzerineydi..Yani gerçeklikle bağlantılı değil/olmayabilir..Dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronovirüs denen bir virüs var ve bu devam ediyor ne yazık ki..Bizlere düşen görev, devletimizin ve sağlık çalışanlarımızın talimatlarına muntazam bir şekilde uymaktır.. Her ne kadar bu virüs belasına inanmasanız da lütfen talimatlara sıkıca uyun..Ne olur ne olmaz.. Biz inanmıyoruz ama taimatlara uyuyoruz ve uymaya çalışıyoruz..Sizlerde aynı şeyleri yapın ve kendinizi ve sevdiklerinizi tehlikeye atmayın..Sağlıcakla kalın dostlarım..😊

KAYNAKLAR
--------
(1) Soros: Corona virüs AB’nin sonunu getirebilir
https://www.ntv.com.tr/dunya/soros-corona-virus-abnin-sonunu-getirebilir,NYnfyu_jIUquRisuq6nG-g
12.05.2020, ET:14.05.2020
(2) The Coronavirus COVID-19 Pandemic: The Real Danger is “Agenda ID2020”
Peter Koenig, April 26, 2020
https://www.globalresearch.ca/coronavirus-causes-effects-real-danger-agenda-id2020/5706153
ET:13.05.2020
(3) Coronavirüs'ten çok daha tehlikeli! Hayati Sır uyardı: Asıl hedef...
http://www.haber7.com/guncel/haber/2969608-coronavirusten-cok-daha-tehlikeli-hayati-sir-uyardi-asil-hedef/?detay=2
01.05.2020,ET:13.05.2020
(4) 3 yıl önce BM'nin açıkladığı ID2020 projesi neyi işaret ediyor? Koronavirüs salgınıyla herkesi...
https://www.habervakti.com/dosya/3-yil-once-bm-nin-acikladigi-id2020-projesi-neyi-isaret-h99523.htm
17 Mart 2020,ET:13.05.2020
(5) Are Bill Gates and the ID2020 Coalition Using COVID-19 To Build Global Surveillance State?
ALEX KASPRAK,22 APRIL 2020
https://www.snopes.com/fact-check/bill-gates-id2020/
ET:13.05.2020
(6) 2016'dan bu yana ID2020, dijital kimliğe yönelik etik, gizliliği koruyan yaklaşımları savunmaktadır.
https://id2020.org
ET:13.05.2020
(7) ID2020
https://en.wikipedia.org/wiki/ID2020
ET:13.05.2020
(8) id2020
https://eksisozluk.com/id2020--5981292
ET:13.05.2020
(9) Bill Gates Has Regrets
By Betsy McKay,May 11, 2020
https://www.wsj.com/articles/bill-gates-coronavirus-vaccine-covid-19-11589207803
ET:13.05.2020
(10) Bill Gates: ‘I wish I had done more’ to warn about coronavirus
By Chris Morris,May 11, 2020
https://www.digitaltrends.com/news/bill-gates-coronavirus-regrets-covid-19/
ET:13.05.2020
(11) Putin seeking to create new world order with ‘rogue states’ amid coronavirus crisis, report claims
Chloe Taylor,APR 2 2020
https://www.cnbc.com/2020/04/02/putin-seeks-to-create-new-world-order-amid-coronavirus-crisis-report.html
ET:13.05.2020
12) Ertan Özyiğit ve Beyza Hakan ile Kayıt Dışı - 09 05 2020
Prof. İsmail Hakkı Aydın ; 1:32:00
https://www.youtube.com/watch?v=wFRWoWvV0QQ
(17) Gelişmekte olan ülkelere 2,5 trilyon dolar salgın desteği çağrısı
https://www.dw.com/tr/gelişmekte-olan-ülkelere-25-trilyon-dolar-salgın-desteği-çağrısı/a-52962494
ET:17.05.2020
(18) IMF'den Covid-19 nedeniyle para politikası değişikliği: Varlık, gelir ve mülk vergileri artırılmalı
https://tr.euronews.com/2020/04/22/imf-den-covid-19-nedeniyle-para-politikas-degisikligi-varlik-gelir-ve-mulk-vergileri-artir
22/04/2020 - ET:17.05.2020
(19) IMF: Dünyanın yarısı yardım istedi
https://www.birgun.net/haber/imf-dunyanin-yarisi-yardim-istedi-296820
ET:17.05.2020
(20) IMF’den gelişmekte olan ülkelere yardım
https://www.dw.com/tr/imfden-gelişmekte-olan-ülkelere-yardım/a-53115830
ET:17.05.2020
(21) World Bank Group Announces Up to $12 Billion Immediate Support for COVID-19 Country Response
https://www.worldbank.org/en/news/press-release/2020/03/03/world-bank-group-announces-up-to-12-billion-immediate-support-for-covid-19-country-response
3 Mart 2020-ET:17.05.2020
(22) EXPLORE OUR INTERACTIVE MAP TO LEARN MORE ABOUT OUR ONGOING COVID-19 PROJECTS.
https://www.worldbank.org/en/who-we-are/news/coronavirus-covid19
ET:17.05.2020
(23) The Covid-19 Riddle: Why Does the Virus Wallop Some Places and Spare Others?
Hannah Beech, Alissa J. Rubin, Anatoly Kurmanaev and Ruth Maclean,May 3, 2020
https://www.nytimes.com/2020/05/03/world/asia/coronavirus-spread-where-why.html
ET:17.05.2020
Resims
(13)Elon Musk’s Neuralink reveals brain implant technology to control devices
https://www.inceptivemind.com/elon-musks-neuralink-reveals-brain-implant-technology-control-devices/8107/
(14)AI brain implants that can change a person's mood are tested on HUMANS by the US military
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5120441/Mind-control-AI-chips-alter-persons-moods.html
(15)Watch amazing moment paralysed man moves hand for first time thanks to computer chip in his brain
https://www.mirror.co.uk/news/world-news/watch-amazing-moment-paralysed-man-3756416
(16)coronavirus png
https://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:SARS-CoV-2_without_background.png

✔Researchs and Reviews Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

8 yorum:

  1. Yazı çok uzun olduğundan malesef hepsini okuyamadım, ara ara baktım.

    Cenab-ı Hakk'ın takdiri biter mi, yoksa devam mı eder bilemiyoruz.
    Bazı yerlerde çok az görülüyor, bazı yerlerde ise çok fazla. Hikmeti ilahi.

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar uzun yazıları biz değil ama USA'den blogunuza gelenler okuyordur herhalde. Sağdaki bayrak sayacında Amerikalılar biz Türkleri geçmiş durumda.

    Şu yazıları parça parça kısa kısa yazsanız harika olur Ertuğrul Hocam.

    YanıtlaSil
  3. Artık gerçekten bu virüsten çok sıkıldık. Bitsede bir kurtulsak demekten başka bir şey yok gelimizde ne yazık ki. Komple teorikleri, projeler, çipler bana biraz uzak geliyor. Belki biraz dar düşünüyorumdur. Bilimkurgu filmleri gibi geliyor. Ama bundan yıllar önce yaşayan insanlar da şuan kullandığımız teknoloji için aynısını düşünmüslerdir. O yüzden böyle şey olur gibi. Ama insanlara çip takılması 2023 için biraz erken gibi mi? Bilemiyorum. Yaşayıp görücez artık..

    YanıtlaSil
  4. İşgal ve çiplenme olayı olmaz diyemiyor insan. Ortam her şeye müsait.

    YanıtlaSil
  5. Now it's one of the biggest problems in the world :/

    YanıtlaSil
  6. hımmmm, virüse herhalde bir iki yıl içinde çözüm bulunur yani, çip olmayacak bencesi tabii, bu teoriler teori olarak kalacaklar, ama dediğin gibi teori kurmak eh beyin çalıştırır yani, mat sorusu çözmek gibi, veya kurcalayıp başka gerçekleri ortaya çıkarabilir yanii ama burdaki teoriler değil tabii bilimsel bazı gerçekleri ortaya çıkarabilir, corona virüsü paniği çoktan geçti yaa, mart nisanda biraz vardı, mayısta kalmadı, bizim ülkede neredeyse hiç kalmadı, en azından istanbul ankara izmir neredeyse unuttu valla, herkes normal sokaklarda eskisi gibi, sosyal mesafe filan da kalmadı, bir göstermelik maske olayı kaldı, tabi yani çok erken oldu bu esneme, mayıs haziran evde geçmeliydi, temmuzda azalcak gibi, sonbaharda yine çıkcak, kasım aralıkta grip gibi artacak yine, sonlardaki makale de tam komplo teorisi imiş, eğlenceli idi o makale bak :)

    YanıtlaSil
  7. Tez zamanda bitsin inşallah.Kadir gecesinin yüzü suyu hürmetine aminnnn.
    Hayırlı Kandiller Ertuğrul abi.

    YanıtlaSil
  8. Baştan sona kadar okudum. Özellikle Koronavirüs'ün bazı ülkelere torpil geçmesi, bazılarına da haşin davranması çok dikkatimi çekiyordu. Bunu genetik yapıyla açıklamıştım. Yukarıdaki yazıda da bunun nedenlerden biri olarak açıklanması hoşuma gitti. Bütün ülkeleri kapsayan bir komplo teorisine pek sıcak bakmamakla birlikte henüz açıklayamadığımız pek çok şey olduğunu düşünüyorum. Bütün ülkeler bir tarafa, virüsün Çin ve ABD üzerindeki yansımasına nüfuslarını da dikkate alarak baktığımda hiçbir açıklama getiremiyorum.
    Şahsen Covid-19 un gerileme sürecine girdiğini ve bundan sonra fazla bir etkisinin olmayacağını düşünüyorum. Ancak bir süre sonra mutlaka daha az veya daha çok etkili bir şekilde yeni virüsler dünyayı saracaktır. mutlaka. Yazdıklarınızın bir kısmını daha önce duymuştum ama yeni öğrendiklerim de oldu. Emeğinize sağlık, teşekkürler:)

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak,küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek ve herhangi bir sorunda yasal soruşturma sözkonusu olabilecek bir isim vermek vb gibi yazılar yazmak yasaktır.Özellikle de bunları Unknow olarak yayınlayan yorumlar dikkate alınmayacaktır.Tespit edilirse yayınlanmaz yada silinir..