19 Nisan 2020 Pazar

Maskeler,akciğerlere zarar mı veriyor? Bazı ciddi bilgiler var..

                                      Maskeler,akciğerlere zarar mı veriyor? Covid-19 salgın mı katliam mı? (Are the masks damaging the lungs? Covid-19 epidemic or massacre?)  Pics:(20,21,22,23,24,25,26)

Salgın mı Katliam mı?

Bugün sizlere iki konuyu ele aldık..Aslında en önemli sorunumuz "maske" olduğu için, başlığı buna göre verdik..Maskeler konusunda ciddi şüpheler var gibi gözüküyor..Buna ilk konumuzdan sonra değineceğiz..

İlk konumuz "DSÖ'nün salgın konusundaki kafa karıştıran tavırları" üzerine.. Ziraa "dünya da yaşanılan bu ciddi sağlık problemi (virüs salgını), gerçekten de bir SALGIN mı yoksa planlı işlenen bir KATLİAM mı? DSÖ,burada ciddi bir takım gerekçelerle hedef tahtasına oturtulmaya çalışıldığı için gerçekten de "DSÖ, dünyadaki bu salgının (/katliamın) tek sorumlusu mu?" diye şüpheler artmaya başlamış gibi görünüyor..

Hiç düşündünüz mü?

* ABD Başkanı Trump,Rusya Devlet Başkanı Putin ve Almanya Başbabakanı Merkel gibi dünya liderleri neden maske takmıyor?

* Bu dünya liderleri maskeler hakkkında ne gibi gerçekleri biliyor olabilir? Neden kendi halklarına maske takılmasını önerirken, kendileri bu maskeleri takmıyorlar?

Herkes maske takmalı mı?

Aslında bu çok çetrefilli ve tartışılması gereken çok ciddi bir konu.. Aşağıdaki bazı uzman görüşlerini okuyunca,aklımıza şu şekilde şüpheler gelmeye başlıyor..Tabii bunlar birer "tıbbi tavsiye" falan değil,sadece üzerimizdeki derin ciddi şüphelerimiz..Eminiz bu tür ciddi şüpheleri sizlerde yaşıyor olabilirsiniz..Şüphelerimiz şu şekilde..

"Herkesin maske takması zorunluluğu gibi bir mecburiyetlik, nefes almakta zorlanan milyonlarca hastalar için iyi bir şey olmayabilir.. Hatta onların hayatlarını kaybetmesine bile sebep olabilir.. Zaten nefes almakta zorlanan birisine, (hasta olsun/olmasın farketmez,nefes almakta zorlanıyorsa bu tür kişilere), "salgın bahanesi" ile zorla maske taktırılmaya çalışılırsa, bu durum o hastanın ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalmasına hatta ölmesine bile sebebiyet verebilir..

Covid-19 hastalarının belirtileri arasında, "nefes almada zorlanma" belirtisi de olabildiği için, nefes almada zorlanan bir covid-19 hastasına, onun daha çok nefes almasını zorlayabilecek ve ona ciddi bir sağlık sorunu yaşatabilecek bir maskenin zorla taktırılması pek akıllıca bir fikir gibi gözükmüyor..Dünyadaki ölümlere baktığımızda, ölen bu covid-19 hastalarının bu nedenden (maskeden) dolayı ölme ihtimalide olabilir mi?.Olmayabilecek birşey değil ama bilemiyoz işte.. Kimbilir belki de nefes alamadığı için de ölmüş olabilir..Ama raporlarına "covid-19 hastalığı yüzünden öldü" diye geçirilmiş olabildiğini de bir düşünün, gerçekten de bu tür kişilerin covid-19 nedeniyle ölüp ölmediğini bu nedenle pek anlayabilmeniz mümkün de olamayabilir..

Şimdiye kadar covid-19 hastası olupta,hayatını kaybeden kişilerin ölümleri (gerçek ölüm nedenleri) konusunda halen bile (kafa karıştırıcı) bir belirsizliğin olduğunu görebilmek mümkün gibi..Bu durum salgının getirmiş olduğu bir rehavet ve panik havası nedeniyle şimdilik henüz aydınlatılmış değil gibi gözüküyor..

Bu ölümlerin nedenleri konusundaki belirsizlikler, ileride çok konuşulacak gibi gözüküyor..

Belirsizliğe konu olan soru şu : "Koronavirus nedeniyle ölenler, gerçekten de "covid-19" yüzünden mi öldüler yoksa "maske" yüzünden mi yoksa "tıbbi hatalar" yüzünden mi hayatlarını kaybettiler?"

Bu tür yaklaşımlar,aşağıda konu hakkında bilgi sahibi olan bazı uzman görüşlerinin,haber,bilgi ve bazı klinik olan/olmayan araştırmaların bize verdiği fikirlerin oluşmasıyla oluşan şüphelerdir,diyebiliriz..

Salgın mı Katliam mı?

DSÖ,dünyadaki "salgın"ın (/katliamın) tek sorumlusu olabilir mi?

Kimse bu salgına "katliam" demiyor/diyemiyor..Çünkü,kimse bu konuda doğru bir bilgi sahibi değil..Halbuki bu resmen bir "katliam" gibi gözüküyor..İnsan eliyle ortaya çıkarıldığı söylenilen bir "virüs"ün yol açmış olduğu "insan katliamı"..

Ancak DSÖ,bunun "doğal" yollarla ortaya çıkan bir virüs olarak değerlendiriyor..İran,Çin ve ABD gibi pek çok ülke ise bu virüsün "labarotuar ortamında" çıkarılan ,"biyolojik bir silah" olarak görüyor ve bu nedenle birbirlerini suçluyorlar..

DSÖ'nün Çin ile yakınlaşması ve Çin'in görüşlerini benimser bir tavır sergilemeye çalışması da, ABD'nin DSÖ hakkındaki şüphelerinin ortaya çıkmasını sağlamış oldu..ABD'nin DSÖ hakkında çok ciddi şüpheli gerekçeleri olduğu görünüyor..

Salgın konusunda, DSÖ'nün çok tehlikeli bir yaklaşım sergileyebilme ihtimali de olabilir..Ziraa DSÖ hakkında özellikle de ABD'de çok ciddi sorgulamalar yapılmaya başlanması da bu ihmallerin daha çok olabileceğini bizlere gösterebiliyor..Çünkü,tüm dünya DSÖ'yü takip ediyor ve DSÖ'nün tavsiye ettiği uygulamaları kullanmaya çalışıyor..

Ve ne gariptir ki tüm dünya DSÖ'nün yaptıklarını hiç sorgulamıyor ve ortaya koymuş olduğu uygulamaları hep "doğru" olarak kabul görüyor..En azından "salgının yayılmasıyla" ilgili.. "Ya DSÖ'nün yaptıkları doğru değilse?" Bakın bu konuda da çok ciddi kuşkular var ABD'de gelen sesler,bu konuda hiç açıcı değil..Bazılarını aşağıda verdik..

Dünya liderlerinin "maske takmama" meselesi..

Madem maske bu kadar önemli ve her insanın takması için zorunlu,öyleyse dünya liderleri hatta bakanlar,diplomatlar vs ne diye maske takmamaktadır?

ABD Başkanı Trump neden maske takmak istemiyordu? Gerçi maske takmak istememesinin nedeni başkaydı ama insan düşünemeden de edemiyordu.. Şimdi ABD Başkanı Trump'un neden maske takmak istemediğine bakalım..

NOT:Çeviri hataları olabilir,,Kaynağına giderek gerçeğini okuayabilirsiniz..

Başkan Donald Trump, CDC önerilerine rağmen neden yüz maskesi takmayacağını açıklıyor..
CUMHURBAŞKANI Donald Trump şu anda neden 'Sadece kendim görmüyorum' diyen bir yüz maskesi takmamayı tercih ettiğini açıkladı. Ayrıca Amerikalıların evde kendi maskelerini malzeme kullanarak yapabilmelerini önerdi, ancak bunu yapmayacağını söyledi. CDC, insanlardan maske takmalarını isteyen rehberliklerini güncelledi, ancak Trump, yüz kaplamalarının gönüllü olduğunu vurguladı." (2)

Trump: Bir koronavirüs maskesi takmayacak, çünkü yabancı lider toplantılarına müdahale edecek.
Başkan Donald Trump Cuma günü yaptığı açıklamada, koronavirüs maskesi takmamayı tercih edeceğini, çünkü yabancı cumhurbaşkanları başbakanları ve "diktatörlerle" görüşme becerisine müdahale edeceğini söyledi. "Bir şekilde Oval Ofiste o güzel Resolute Masanın arkasında oturuyor" dedi Trump, "başkanlar, başbakanlar, diktatörler, krallar, kraliçeler" ile tanıştığında maske takmanın rahatsız olacağını düşündüğünü söyledi. Bir şekilde bilmiyorum. Kendim için görmüyorum. " (3)

Trump, Kushner'ın rolüyle mücadele kıtlığı konusunda muhabirle çatıştığı için CDC tarafından önerilen maske takmayacağını söylüyor.
BAŞKAN Donald Trump, Hastalık Kontrol Merkezlerine rağmen, insanların koronavirüsün yayılmasını önlemek için halka açık bez yüz kaplamaları giymelerini öneren bir yüz maskesi takmayacağını söyledi. Trump, Cuma günü ateşli bir basın brifingi sırasında kabul etti ve kayınpederi Jared Kushner'in ulusal tıbbi ekipman sıkıntısını çözmedeki rolü konusunda bir muhabirle çatıştı.  Donald Trump Cuma günü düzenlediği basın toplantısında bir muhabirle çatıştığı sırada halk arasında yüz maskesi takmayacağını söyledi. CDC, Cuma öğleden sonra insanlardan maske takmalarını isteyen rehberlerini güncelledi ancak Trump, yüz kaplamalarının gönüllü olduğunu vurgulayarak yapmayacağını söyledi." (4)

Maskelerin ön plana çıkmasıyla, maskeler parasal açıdan değer kazanmış gibi görünüyor..

"Yıllarca maske takanlar hep öcü gibi görünürdü herkese, şimdi o herkes yüzlerini maskelerle kapatma yarışına girip- yüzlerini maskelemek zorunda kaldı..Kim bilebilirdi ki, yıllarca herkesin burun büktüğü maskelerin, bir gün gelecek  bu kadar değerli olabileceği.."

ABD devletinin maske için ödediği tutar,dudak uçuklatıyor..

ÖDENECEK FİYAT Donald Trump, coronavirüs maske üreticilerinin 3M'in ABD kıtlığı içinde en yüksek teklif sahiplerine yurtdışına satış için "büyük fiyat ödeyeceğini" söyledi.
BAŞKAN Trump koronavirüs maske üreticilerinin 3M'in ABD'nin kıtlığı nedeniyle daha yüksek teklif sahiplerine yurtdışına satışları için büyük bir bedeli olacağını söyledi. Haber, Trump'ın Savunma Üretim Yasası'nı firmayı yüz sağlık maskeleri üretmeye zorlamasıyla, destek vakaları ABD sağlık sistemini ezmekle tehdit ettiği için bir gün sonra geliyor. Perşembe günü bir tweet attı Trump: "Maskeleriyle ne yaptıklarını gördükten sonra bugün 3 milyona sert vurduk." (5)

ABD Başkanı Trump,maske takmama nedenini "yabancı devlet adamlarıyla görüşme" olarak değerlendirmişti..Ancak halen ABD'de "herkesin maske takıp-takmama" konusunda ciddi bir tartışma da var..Çoğu uzmanlar, "bunun gereksiz ve hatta bazı kişiler için tehlikeli olabileceği" yönünde uyarılarda bulunurken,bazı uzmanlar ise "herkes için bunun hayati bir önem kazandığı" konusunda da hemfikir gibiler..Birazdan buna değineceğiz.. Şimdi,bu maske hadisesi kamuoyunda tartışılırken, ABD Başkanı Trump, covid-19 salgınının ABD ve dünyaya yayılması konusunda pasif kaldığı yönünde ,DSÖ'yü eleştirmeye de başlamıştı..

Trump'un DSÖ'yü sert bir dille eleştirmesi..

DSÖ,dünyadaki salgın katliamların tek sorumlusu olabilir mi?
Herşey,DSÖ'nün yeni yetkilisi Tedros'un Çin yardımıyla seçimi kazanmasıyla mı başladı?

Üst düzey DSÖ yetkilisi Tedros Adhanom Ghebreyesus Çin’in yardımıyla seçim kazandı. Şimdi Çin'e koronavirüs üzerinde müdahale ediyor.
Planet Wellness Corporation Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus 2017 seçimlerini Çin’in desteğiyle kazandı. Tedros şimdi Çin’in salgın için hesap verebilirliği reddeden propaganda kampanyasını yürütüyor. Tedros, Çin’in "şeffaflığını" övdü ve Çin’in virüse karşı tepkisinin, Çin’in virüsün salgını ve susturulmuş ihbarcıları dahil etmeye çalışmasına rağmen diğer ülkeler için bir ürün olduğunu söyledi.

Tedros, DSÖ'nün profesyonel bir tıp doktoru olmamasının ilk ana kaynağı ve Etiyopya'nın sağlık bakanı olarak birkaç benzersiz kolera salgınını kapatmakla suçlandı. Dünya Sağlık İşleri (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'in Mayıs 2017 seçimlerinde onu desteklemesinin ardından teslimini kazandı. Şimdi Tedros, dünya çapında koronavirüs pandemisinin sorumluluğunu azaltmaya çalışırken Çin'in baskıcı rejimini korumak için DSÖ'nün bir kolu.

Aksine tüm kanıtlarla bile, Çinli yetkililer, Çin'in aslında hızla taşındığı bir denizaşırı virüsün hedefi olduğu yanlış bir karşı dokuma dokuyorlar. Ve DSÖ bunu destekliyor. Tedros, Çin’in “şeffaflığını” övdü ve devleti örnek bir yanıt olarak sürdürdü - yine de komünist rutin kaplandı ve salgının şiddetini sakladı. Çinli yetkililer, Pazar günü Durumlar raporuna göre, virüsün Aralık ayında virüsü bulan araştırmacılara virüs gazetesinin kanıtını yıkmaları konusunda baskı yaptı. Çin rejimi ayrıca, salgının erken seviyelerinde toplumu uyarmak için deney yapan tıp doktorlarını cezalandırdı ve çevrimiçi virüs hakkındaki verileri bastırdı. Hükümetinin tepkisini eleştiren bir Çinli gerçek emlak moğuru, eksikliğin olmadığını düşünüyor. New York Occasions Pazar günü, bugün yaklaşık 7 milyon insanın Wuhan'ı Ocak ayında virüsü Çin'in her yerine ve tüm dünyadan daha fazla yaymasıyla Çin'in 22 Ocak'ta Wuhan'a gitmesini kısıtlamadan önce terk ettiğini açıkladı." (1)

ABD Başkanı Trump,DSÖ'nün faaliyetlerinden pek memnun değil..Yaptığı brifingte DSÖ'yü yerden yere vuruyor..

Cumhurbaşkanı Trump'ın Basın Brifingindeki Açıklamaları
(....)
Bugün, Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüsün ciddi şekilde yanlış yönetilmesi ve yayılmasını kapsayan rolünü değerlendirmek için bir inceleme yapılırken, yönetimime Dünya Sağlık Örgütü'nün finansmanını durdurması talimatını veriyorum. Orada neler olduğunu herkes biliyor.

Amerikan vergi mükellefleri, DSÖ'ye yılda 400 milyon ila 500 milyon dolar arasında bir kaynak sağlamaktadır. Buna karşılık, Çin yılda yaklaşık 40 milyon dolar ve hatta daha az katkıda bulunuyor. Örgütün önde gelen sponsoru olarak ABD'nin tam hesap verebilirlik konusunda ısrar etme görevi vardır.

DSÖ'nün en tehlikeli ve maliyetli kararlarından biri, Çin'den ve diğer uluslardan seyahat kısıtlamalarına karşı çıkma feci kararıydı. Yaptığımız şeye çok karşıydılar. Neyse ki, Çin'den seyahat etmeden ikna olmadım ve askıya alınmadım, anlatılmayan hayatları kurtardım. Binlerce ve binlerce insan ölecekti.

Diğer ülkeler de Çin'den seyahat etmeyi askıya alsaydı, sayısız hayat kurtarılmış olurdu. Bunun yerine dünyanın geri kalanına bakın. Avrupa'nın bazı bölgelerine bakın. Dünya Sağlık Örgütü'nün ilkelerini izleyen ve sınırlarını Çin'e açık tutan diğer uluslar ve bölgeler, tüm dünyada salgını hızlandırdı.
Birçok ülke “WHO'yu dinleyeceğiz” dedi ve sevdikleri inanamayacakları sorunları var. Kimse inanamaz.

Diğer büyük ülkelerin seyahatleri açık tutma kararı, ilk günlerden itibaren büyük trajedilerden ve kaçırılan fırsatlardan biriydi. Dünya Sağlık Örgütü'nün seyahat kısıtlamalarına yönelik saldırısı, politik doğruluğu hayat kurtarıcı önlemlerin üstüne koydu. Seyahat yasakları, karantinaların çalışmasıyla aynı nedenden ötürü çalışır. Pandemi insandan insana bulaşmaya bağlıdır. Sınır kontrolü virüs kontrolü için esastır.

1948'deki kuruluşundan bu yana, Amerikan halkı dünya için daha iyi sağlık sonuçları sağlamak ve en önemlisi küresel sağlık krizlerini önlemeye yardımcı olmak için Dünya Sağlık Örgütü'nü cömertçe desteklemiştir. COVID-19 salgınının patlak vermesiyle Amerika'nın cömertliğinin mümkün olan en iyi şekilde kullanılıp kullanılmadığına dair derin endişelerimiz var.

Gerçek şu ki DSÖ bunu yeterince elde edemedi ve bilgileri zamanında ve şeffaf bir şekilde paylaşamadı. Dünya, DSÖ'nün uluslararası sağlık tehditleri hakkında doğru bilgilerin zamanında paylaşılmasını sağlamak ve eğer değilse, dünyaya olup bitenler hakkındaki gerçeği bağımsız olarak anlatmak için ülkelerle birlikte çalışmasına bağlıdır.

DSÖ bu temel görevde başarısız oldu ve sorumlu tutulmalıdır. Bunca yıldan sonra zamanı geldi. DSÖ, Wuhan'daki Çin hükümetinin resmi hesaplarıyla doğrudan çelişen kaynaklardan gelen güvenilir raporları araştıramadı. Aralık 2019'da DSÖ'nün soruşturmaya ve derhal soruşturmaya teşvik etmesi gereken insandan insana bulaşmasından şüphelenecek güvenilir bilgiler vardı.

Ocak ayının ortalarında, raporlara ve aksini gösteren açık kanıtlara rağmen, insandan insana bulaşma olmadığı fikrini papağanladı ve kamuoyuna açıkladı. DSÖ'nün bir halk sağlığı acil durumunun ilan edilmesinde yaşadığı gecikmeler değerli zamana, muazzam miktarda zamana neden oldu. Uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekibin, yapmak istediğimiz salgını incelemeleri için yapması gereken gecikmede daha fazla zaman kayboldu. DSÖ'nün virüs örnekleri elde edememesi, bugüne kadar bilim topluluğunu temel verilerden mahrum bırakmıştır.

Dünya çapında günlük olarak ortaya çıkan yeni veriler, ilk raporların güvenilmezliğine işaret ediyor ve dünya, iletim ve ölüm hakkında her türlü yanlış bilgiyi aldı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün bilimsel araştırmacıların ve doktorların ortadan kaybolması ve araştırmanın menşe ülkesinde COVID-19'un kökenleriyle paylaşılması konusundaki yeni kısıtlamalar konusundaki sessizliği, özellikle açık arayla, en büyük miktar, paradan. Yakınında bile değil.

DSÖ, sahadaki durumu objektif olarak değerlendirmek ve Çin'in şeffaflık eksikliğini söylemek için tıp uzmanlarını Çin'e götürmek için işini yapmış olsaydı, salgın kaynağında çok az ölümle - çok az ölümle - ve kesinlikle kıyaslandığında çok az ölüm. Bu binlerce hayatı kurtaracak ve dünya çapında ekonomik zararı önleyecektir.

Bunun yerine, DSÖ Çin'in değerle yüzleşmek için verdiği güvenceleri isteyerek aldı ve bunu sadece yüz değerinde aldı ve Çin hükümetinin eylemlerini savundu, hatta Çin'i sözde şeffaflığı için övdü. Ben öyle düşünmüyorum. DSÖ, bulaşıcı olmadığını ve seyahat yasaklarına gerek olmadığını söyleyerek Çin'in virüs hakkındaki yanlış bilgisini itti. Onlar bize, bizim seyahat yasağı - çok güçlü bir seyahat yasağı - koymak zaman bunu gerek yoktu anlattı. "Yapma." Aslında bizimle savaştılar.

DSÖ'nün Çin'in açıklamalarına güvenmesi, büyük olasılıkla dünya çapında vakalarda 20 kat artışa neden oldu ve bundan çok daha fazlası olabilir.

Dünya Sağlık Örgütü bu endişelerden herhangi birini ele almadı ve kendi hatalarını kabul eden ciddi bir açıklama da yapmadı.

Amerika ve dünya, önemli halk sağlığı önerileri ve kararları almak için DSÖ'ye doğru, zamanında ve bağımsız bilgi için güvenmeyi seçmiştir. DSÖ'den alacağımızın bu olduğuna güvenemezsek, ülkemiz halk sağlığı hedeflerine ulaşmak için diğer uluslarla çalışmak için başka yollar bulmak zorunda kalacak. Bunu yapmaktan başka seçeneğimiz olmayacak.

Ülkelerimiz şimdi - tüm dünyaya bakıyorsunuz - muazzam ölüm ve ekonomik yıkım yaşıyorlar çünkü bizi dürüst ve şeffaf olarak korumakla görevli olanlar bunu başaramadılar. Dürüst olmak çok kolay olurdu. Ve hatalarından dolayı çok fazla ölüm meydana geldi.

Anlamlı reformlar yapıp yapamayacağını görmek için DSÖ ile ilişki kurmaya devam edeceğiz. Şimdilik, küresel sağlığı yönlendireceğiz ve doğrudan başkalarıyla birlikte çalışacağız. Gönderdiğimiz tüm yardımlar çok, çok güçlü lettel [sic] - mektuplarda ve çok güçlü ve etkili gruplarla ve akıllı gruplarla - tıbbi, politik ve diğer her şekilde tartışılacak.

Ve bunu diğer ülkelerle ve küresel sağlık ortaklarıyla tartışacağız: WHO'ya giden tüm bu parayla ne yapacağız. Ve belki DSÖ reform yapacak ve belki de yapmayacak. Ama görebileceğiz." (6)

Trump'un haklı olduğunu söyleyenlerin sayısı az değil..DSÖ,hedef tahtasında..

Rebecca Grant: Dünya Sağlık Örgütü'nün Coronavirus başarısızlığı, Trump’ın yardım kesintisini haklı çıkarıyor.
Başkan Trump, koronavirüs pandemisini en etkili şekilde kötüye kullanması için Salı günü Dünya Sağlık Örgütü'nü çağırdı: Ocak ve Şubat aylarında Birleşmiş Milletler örgütünde neyin yanlış gittiğini bulana kadar ABD fonlarını keserek. Trump, “DSÖ'nün koronavirüsün yanlış yönetiminde ve yayılmasında örtülü rolünü değerlendirmek için bir inceleme yapılırken, fonlamayı durduracağını söyledi. ABD vergi mükelleflerinin, mevcut iki yıllık fon döneminde DSÖ'ye 893 milyon dolar sağlaması planlandı - bu rakam, Çin'den çok daha fazla, bu da yılda 40 milyon dolar sağlıyor. Trump, “Örgütün önde gelen sponsoru olarak ABD'nin tam hesap verebilirlik konusunda ısrar etme görevi var” dedi. Globalistler kandırıyorlar, ama Trump haklı. Dünya Sağlık Örgütü, Çin'de yeni solunum yolu hastalığı COVID-19'un izole bir salgını olarak başlayanın ciddiyetine dünyayı uyarmakta "büyük zaman" alamadı. Hastalık şimdi dünya çapında korkunç bir ölüm geçişiyle süpürüldü ve milyonlarca insanın yayılmasını durdurmak için evimizde tutuyor.

Birisi Dünya Sağlık Örgütü'nün neden sağlık uzmanlarıyla dolu ve 194 üye ülke tarafından desteklendiğini sormak zorunda ve bir ABD tüzüğü, Wuhan, Çin'de başlayan koronavirüs salgını üzerinde yüksek sesli bir alarm vermedi. ABD Genel Sekreteri Antonio Guterres Salı gecesi Başkan Trump'ta hızla geri döndü. Guterres, “Dünya Sağlık Örgütü'nün desteklenmesi gerektiğine inanıyorum, çünkü dünyanın COVID-19'a karşı savaşı kazanma çabaları için kesinlikle kritik önem taşıyor” dedi. BM, pandemi bittiğinde öğrenilen derslere bakarken sorun değil ama “şimdi o zaman değil” dedi. Dürüst olmak gerekirse, şimdi değilse ne zaman? Şu anda dünyada yaklaşık 2 milyon onaylanmış COVID-19 vakası ve 126.000'den fazla ölüm var. Bu, ABD'de yaklaşık 610.000 onaylanmış vakayı ve yaklaşık 26.000 ölümü içeriyor. Çin'in test ve eksik raporlamaması nedeniyle, gerçek rakamlar kesinlikle daha yüksektir. DSÖ'de neler olduğu hakkında soru sormak artık önlenemez." (17)

Zaman çizelgesi, DSÖ'nün Çin'in COVID-19 salgınını daha da kötüleştirmesine yardımcı olduğunu kanıtladı
Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs pandemisini daha olası hale getirdi mi? Tartışmasız. Salı günü, Başkan Trump uluslararası sağlık kuruluşunu “koronavirüsün ciddi şekilde yanlış yönetimi ve yayılmasını örtbas ettiği” için eleştirdi ve ABD finansmanını durdurdu. Başkan ekleyebilirdi: Dünya Sağlık Örgütü Çin Komünist Partisinin yararlı salağı oldu. Dünyanın virüsün hızlı yayılmasını durdurmak için gereken bilgileri alıkoyan kanıtlara rağmen Pekin’in iddialarını tekrarladı. DSÖ'nün eylemleri - ya da daha doğrusu eylemsizlik - koronavirüs pandemisinde suçlu olduğunu kanıtlamaktadır. Kuruluşumuz yakın zamanda bu zaman çizelgesini DSÖ'nün ölümcül yeni bir virüs karşısında dünyayı silahsızlandırmaya nasıl yardımcı olduğunu gösteren yeni bir raporda derledi. Pekin, DSÖ'ye 31 Aralık'ta nedeni bilinmeyen pnömoni hakkında bilgi verdi ve 4 Ocak'a kadar ajans Çin'i “Wuhan'daki mevcut olaya proaktif ve hızlı bir şekilde yanıt verdiği” için övdü. Ancak o erken aşamada bile DSÖ, koronavirüsün Çinli yetkililerin kabul ettiğinden çok daha tehlikeli olduğu uyarılarını görmezden geliyordu." (18)

H1N1 son pandemi idi. İşte, Neden COVID-19 henüz bu kategoride değil
H1N1 domuz gribi salgını sırasında Başkan Barack Obama Beyaz Saray hemşiresi tarafından aşılandı. Bir aşı geliştirmek için virüsün keşfinden beş aydan biraz daha fazla zaman geçti.
İran, İtalya ve Güney Kore'deki endişe verici yeni salgınlara rağmen, COVID-19 adı verilen koronavirüs hastalığı şu anda Dünya Sağlık Örgütü'nün bugün söylediği bir salgın değil. Aslında, özellikle vakaların çoğunun rapor edildiği Hubei eyaletinde bazı cesaret verici eğilimler vardır. Oradaki salgın Ocak ayı sonlarında yayılmış gibi görünüyor ve iyi bir yörüngede devam ediyor. Bruce Aylward, henüz sona eren bilimsel bir delegasyonla DSÖ'nün Çin gezisine öncülük etti. Pazar günü Pekin'deki gazetecilere trendin gerçek olduğunu söyledi. Aylward, Wuhan'da COVID-19'u tedavi etmek için potansiyel ilaçları test eden bir araştırmacı ile konuştuğunu söyledi. "Ona denemeyi uygulamaya çalışırken ne gibi zorluklarla karşılaştıklarını sorduğumda, en büyük tek kişinin yeni hastaları işe aldığını söyledi. davalardaki düşüş yüzünden. " Bu iyi bir problem. Çin'den gelen mesaj, bunun umutsuz olmadığıdır. Bu hastalığı kontrol etmek mümkündür. Aylward, "Şimdi İtalya gibi ülkelerin aşırı agresif eylemlerde bulunduklarını görmeye başlıyoruz" dedi. "Çin'in gösterdiği şey bunu yapmak zorundasınız ve bunu yaparsanız hayat kurtarabilir ve çok zor bir hastalık olan binlerce vakayı önleyebilirsiniz." " (19)

Yanlız Trump'u eleştirenler de vardı..

Pandemi yanıtı için eleştirilen Trump, suçu W.H.O.'ya kaydırmaya çalışıyor
Başkan örgütün fonunu durduracağını, çünkü Çin'in virüsü ele geçirmesini etkili bir şekilde övmesine rağmen “Çin yanlış bilgisini itme” yolunda “çok fazla ölüme” neden olduğunu söyledi. Haftalardır Başkan Trump, hastalığın yayılmasını önleyebilecek halk sağlığı önlemlerini hızlı bir şekilde benimsemeyen koronavirüs pandemisine yavaş ve etkisiz bir yanıt vermiş olduğu için acımasız eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Son anketler, daha fazla Amerikalının Bay Trump’ın virüsü ele geçirdiğini onaylamadan onaylamadığını gösteriyor. Böylece Salı günü, cumhurbaşkanı suçu başka bir yere kaydırmaya çalıştı ve yönetimine Dünya Sağlık Örgütü için fonu durdurmasını emretti ve örgütün virüsle savaşmaya çalışırken bir dizi yıkıcı hata yaptığını iddia etti. İdaresinin W.H.O. yayılımın “ciddi şekilde yanlış yönetilmesi ve örtülmesinden” sorumluydu. Başkan, Beyaz Saray brifingi sırasında gazetecilere verdiği demeçte “Hatalarından dolayı çok fazla ölüm meydana geldi” dedi." (7)

Şimdi gelelim asıl konumuza..

UYARI : Sevgili okuyucularımız,bu yazımızı okuduktan sonra, "yanlış bir kanıya varmamak" için lütfen en aşağıdaki UYARILAR kısmını mutlaka okuyunuz.Çünkü,bu uyarılar son derece önemlidir..Bu sizin,ailenizin ve sevdiklerinizin iyiliği içindir.. Şuradaki "GENEL UYARILAR" kısmını da mutlaka okuyun..

Maskeler, akciğerlere zarar  mı veriyor?

                                             Maske cesitleri (Mask Types) Pics:(27,28,29,30,31,32)

Maskeleri herkes takmalı mı?
Eczanelerde ücretsiz dağıtılan maskeler ve diğer maskeler ne kadar güvenli?
* Dağıtılan maskeler ne kadar hijyenli?
Maskeleri kimler takmalı,kimler takmamalı?

Dünya liderlerinin maske takmama nedeni olarak, genelde hep "yabancı devlet adamlarıyla görüşmeler ve kamuoyuna maskeyle çıkmanın pek yakışık olmayacağı" bahane ediliyor..Acaba gerçekten de sebep bu muydu? Bu dünya liderleri, maskelerle ilgili bir gerçeği mi saklıyorlardı? Bizim bilmediklerimizi mi biliyorlar? Yeni dünya düzeni mi?

Maske denemeleri ve sonuçları..Deneyimlerimiz ve düşüncelerimiz..

Nihayet cebimize maske kodları gelmeye başlayınca, maskeleri eczanelerden almaya başladık. Başladık ta.. "Ne bu ya?" dedik.. İp-ince..Bu mu cerrahi maske dedikleri şey? İnanılmaz derece de ince ve dayanıksız gibi görünüyor..

Bir de eczanelerden vatandaşlara dağıtılan maskeler neden bu şekilde "açık" olarak dağıtılıyor,onu da anlayabilmiş değiliz? Yani eczaneler genelde poşete koyup veriyor o 5 tane maskeyi, poşetsiz olarak veriliyor mu orasını pek bilmiyoruz.. Poşetli /poşetsiz hiç farketmiyor, bu maskelerin üretilen yerlerde hijyen bir şekilde özenle, el değmeden paket haline getirilmesi gerekiyordu.. Bu 5li paket şekilde vatandaşlara dağıtılması daha iyi olurdu,hijyen açısından.. Ama bu yapılmamış..

Bu şekilde, bu maskelere kaç tane el değdi,orasını bilebilmek mümkün değil herhalde..Gerçi maskeler,sanmıyorsam bir kutunun içinden çıkartılıp,o şekilde torbalara konuluyor herhalde o şekilde veriliyor vatandaşlara..O kutunun içine giren maskelerin ve o kutunun hijyenliği ve o kutudan çıkarılması esnasında üretici ve eczane çalışanlarının dokunmasındaki süreçteki o maskelerin ne kadar sağlıklı ve hijyen olduğundan da açıkçası pek emin değiliz..Umarız ilerde bu şüphelerimizde haklı çıkmayız..

Maskeler, uzun süre kullanımda akciğerlere zarar verir mi?

Zaten bu maskelerin kullanımıyla ilgili ciddi bazı araştırmalar da elde etmiştik şimdi..Maskelerin, özellikle de uzun süre kullanımıyla ilgili akciğerlere ve kalbe zarar verip vermediği konusunda klinik olan/olmayan bazı araştırmalar yapılmış..

Hatta standford üniversitesi otomobil mühendisleri (herhalde tesadüf eseri olmalı otomobillerle ilgili bir araştırmayı yaparken), şu an kullanılan maskelerin (özelikle de sanmıyosam n95 maskeleri ile ilgili olmalı herhalde), "maskelerin vücudu oksijensiz bırakması,akciğerlere zarar vermesi ve baş dönmesi vb gibi" ile alakalı bazı sonuçlar elde ettiklerini sölüyorlardı..Tabii işin bilimsel kısmını pek anlamadığımızdan ,aşağıda vereceğimiz adres bağlantılarından tam sonuçları alabilirsiniz..

Bir de bu cerrahi vb diğer maskelerle ilgili de bazı klinik araştırmalar da yapılmış mesela, onlara ait bazı sonuçları kısa özet şeklinde verdik..Tıbbi bilgilerimiz öğrendiklerimizle sınırlı olduğu için, konuya hakim olan sağlıkçılar,uzmanlar varsa, gidip araştırabilirler..

Bu araştırmayı neden yaptık?

Açıkçası devletin eczanelerden bedava olarak dağıttığı maskelerin bu kadar ince ve dayanaksız gözükebileceğini hiç düşünememiştik..Bunların "cerrahi maske" olduğu söyleniyor..Cerrahi maskeden çok kağıttan yapılmış bir maske türüne benziyo sanki..Ekranlarda doktorların yüzlerine taktıkları maskelerin genellikle "mavi renkli,düz" bir görüntüsü vardı..Ama bu maskeler o şekilde değil gibiydi..Bu gerçekten cerrahi maske mi?

Maskeyi daha yeni ilk defa kullanmaya başlamıştık. Kullanmaya başlarken garip bir duygu da yaşadık tabii nedense,maskeyi takarken "maske takmak zorunda kalan kanser ve lösemi hastaları" aklımıza geliverdi..Onlar buna nasıl dayanabiliyorlardı?

Tabii dayanmak mecburundalar..Sağlık önplanda..Ama maskelerin uzun süre kullanımda akciğerlere zarar verebileceği konusundaki bu araştırmayı/deneyimi görünce, insan ister istemez düşünmeye başlıyor..Tabii bu maskelerin cerrahi maskeler mi yoksa n95 maskeleri mi orasını pek anlayamadık..

Bu araştırmalar ne diyor orasını bilimsel olarak algılayabilme durumunda değiliz ama bizim yaşadığımız deneyimi gözler önüne getirince, insan anlayabiliyor durumun nasıl olabileceği konusunda..

Kendi keskin kokulu nefesimizi,tekrar vücudumuza,ciğerlerimize almak..

Maskeyi takar takmaz, maskenin olumsuz etkilerini "kendi nefesimizi kendi içimize tekrar alma" şeklinde hemen hissetmeye başladık..

İnsanın nefes alıp-verirken uyguladığı eforla hava sirkülasyonu/döngüsü

"Nefes verirken ağız/burundan (vücudumuzda öğütülmemiş yani kirlenmiş,filtrelenmemiş) keskin (kokulu) bir nefesi hava şeklinde dışarıya veririz.. Nefes alırken de dışarıdaki temiz havayı,ağız/burun yoluyla vücudumuzdan içeri alırız..Bu temiz hava,ciğerlerimize girer ve bir nevi ciğerlerimizi filtreleme,temizleme görevi görmeye başlar.. Yani nefes verirken ciğerlerimizdeki kirli havayı dışarı atarız,nefes alırken de dışarıdaki temiz havayı içeriye (vücudumuza) alırız..Böylece vücudumuzda bir hava döngüsü sağlamış oluruz.." Bunlar herkesin bildiği bir durum..

Maskeler,kirli havanın dışarıya verilmesini ve temiz havanın içeriye alınmasını engelliyor mu?

Maskelerin,"içerideki keskin kokulu havayı bastırması(dışarıya verememesi),dışarıdaki temiz havayı vücuda alınmasını engellemesi", diye birşey söz konusu olabilir mi?

Maskeyi taktıktan sonra, maskenin içerdeki havayı bastırması, keskin havayı dışarıya verememesi sonucu ile tekrar ağız/burun yoluyla, kendi vücudumuza geri alabildiğimizin farkına varabildik.. En azından biz öyle hissettik.. Aslında bu şüpheler/hisler doğruysa, bu ne demektir,biliyor musunuz?

İşte,aşağıdaki bu araştırmalar da büyük olasılıkla bu "hava döngüsü"nü anlatmak istemiş olmalı herhalde..Maskeyi 1-2 dakika boyunca taktığınızda o keskin kokulu nefesinizi, sürekli kendi vücudunuza almanızın etkisini hissedebiliyorsunuz..Bu 1-2 saat olunca kendini iyice belirtiyor..

Ne oluyor,bize zarar mı veriyor? 

Hayır, o anda değil belki,birkaç sefer kullanımda da belki bu olamayabilir..Ama böyle uzun süre kullanımda, artık nasıl olur onu bilemicez? Deneyip görmek lazım ama bizim (aşağıdaki araştırmaları okuduktan sonra) bunu deneyeceğimizden pek emin değiliz..Tabii devlet,kanun ve silah zoruyla maske taktırmazsa ne ala?

Dışarıdan temiz hava almanız gerekirken, yüzünüzdeki maske ile sadece kendi nefesinizi alıp-tekrar içinize geri çekiyorsunuz..Bu durum, dışarıdaki temiz havanın alımının vücuda dolayısıyla akciğerlere gitmesini zorlaştırabilir bir durum olabilir..

"VİRÜSTEN KORUNALIM DERKEN, MASKELER YÜZÜNDEN CİĞERLERDEN HATTA HAYATIMIZDAN DA OLMAYALIM SONRA.." 🤔

Hatta en önemlisi de nefessiz kalmak,kalp krizi geçirmek vs gibi ciddi sağlık problemleri yaşamayalım sonra? Bunlar ve aşağıdaki araştırmalar aklımıza gelince, ister istemez aklımıza bu covid-19 yüzünden ölen insanların durumu geliyor..

Covid-19 hastalarına maske taktırılıyor muydu?

Düşünsenize ölen bu insanların, nefes almayı zorlaştıran bir gripal enfeksiyon rahatsızlığına yakalandığını..Hekimler de bunlara covid-19 teşhisi koyunca, bunlara aslında takmamaları gereken maskeleri zorla takmaları sonucunda bu insanların aslında maskeler yüzünden nefes alamadığı için kalp krizi vs geçirip ölebileceklerini bir düşünün.. Tabii covid-19 teşhisi konan hastalara hemen maske taktırılıyor mu orasını da pek bilmiyoruz..Takıldığını varsayarak bunları söylüyoruz..

Tabii maskeler gerçekten de covid-19 hastalarını koruyor mu,yani koruyucu bir özelliği var mı gerçekten, orasını da tam bilemiyoruz? Hekimler de bundan bihaber olabilir mi? DSÖ,covid-19 konusunda ne kadar gerçekçi?

Covid-19 hastalarının maske taktıklarını varsayarsak,bu maskeleri "başkalarına bulaştırmasınlar.." diye taktıklarını söyleyenler vardı mesela..

Şimdi soru şu"Maske,zaten zor nefes almakta olan bir covid-19 hastasını daha kötü bir duruma sokmaz mı?" Bu da aslında tartışılması gereken bir durum..

* Nefes almakta zorlanan bir covid-19 hastasına maskeyi takarsanız ne olur?
* Nefes alması daha da zorlaşmaz mı?
* Bunun sonucunda da ciddi sağlık problemlerine dahi yol açmaz mı?
* Hatta hayatını dahi kaybetmez mi?

Bu durumda olan bir hasta ölünce ne oluyor? : "İşte bu hasta covid-19 hastasıydı,bu yüzden öldü?" diye durum raporlarına yazılıyor mesela.. "Gerçekten bu yüzden mi öldü?"

"Zaten zor nefes alan bir hastaya, bu nefes almayı zorlaştıran bir maskeyi taktırıp,onun daha çok nefes alamamasına sebep olunduğu yüzünden hayatını kaybetmiş olma ihtimali olamaz mı?"

Dünyaya bakıyoruz özellikle de ölümlerin çok olduğu ülkelere bakıyoruz hep aynı prosodürler yapılıyor gibi sanki,bunlara da yani covid-19 hastasına hemen maske takılıyor mudur? Bilemiyoruz ama ölümlerin bu denli fazla olması,biraz şüphe verici..

Şimdi haklı olarak, "Yav siz sağlıkçı mısınız konuşuyonuz böle,hekimlerden çok mu iyi bileceksiniz,dünyadaki tüm hekimler aynı şeyi yapıyor?" dediğinizi duyar gibiyiz..

Evet,"Biz sağlıkçı değiliz,yaptığımız şey,ortaya konulan araştırmaları paylaşmak ve bu bilgiler üzerine fikir ve düşüncelerimizi dile getirmek,bilgi vermek üzerinedir..Yani,bir takım şüphelerimiz oluştuğu için bunları dile getirmeye çalışıyoruz..

Evet, tüm dünyadaki hekimler aynı şeyi yapıyor olabilir zaten, onların da bildikleri şeyler de zaten DSÖ'nün vermiş olduğu bilgilerle sınırlı gibi gözüküyor..Ya DSÖ,yanlı-yanlış bilgiler verdiyse dünyadaki hekimlere? Baştan beri hekimler yanlış yapıyor iseler? O zaman ne olacak? ABD başta olmak üzere AB ülkelerinde bile ölümlerin bu kadar fazla sayıda olması biraz şüphe verici değil mi?"

Neyse,dediğimiz gibi biz hekim falan değiliz..Sadece yapılan araştırmaları,haberleri,bilgileri vs paylaşmaya çalışıyoruz ve bunlarla ve yaşadıkalrımızla ilgili fikirlerimizi de dile getirmeye çalışıyoruz..Yani burada verdiğimiz bilgiler, tabii ki sadece "bilgi vermek amaçlı bilgilerdir.." Tıbbi tavsiyeler falan değildir..Uyarırılarımızı da ona göre yapıyoruz..

Şimdi aşağıdaki bazı araştırmalarda bu durumda olan yani nefes almakta zorlanan hastalara hemen maske takılmaması öneriliyor mesela..Bu çok ciddi bir sorun aslında.. Faydası olur mu bilmiyoruz ama maskeler ve maskelerin kullanımıyla ilgili çok ciddi bazı araştırmaları derledik..

İşte o araştırmalar..

NOT:Çeviri hataları olabilir,,Kaynağına giderek gerçeğini okuayabilirsiniz..

COVID-19, Stanford mühendisleri mütevazi yüz maskesini yeniden düşünmelerini istiyor
Stanford mühendisleri, oksijen eksikliğinin yan etkilerine karşı koyabilecek yeni bir koruyucu yüz maskesi geliştirdi. John Xu, makine mühendisi Friedrich “Fritz” Prinz laboratuvarında, ikisinin yeni nesil otomobiller için yakıt hücreleri oluşturma çalışmaları ile tanındığı bir araştırma bilimcidir. Yeni koronavirüs çarptığında, elektrokimyasal süreçleri derinlemesine anlamalarının pandemiye karşı faydalı olabileceğini araştırdılar. Katkıları, virüsün yayılmasını önlerken oksijen eksikliğinin önemli yan etkilerinden kaçınmak için havadan oksijen çeken ve konsantre olan yeni bir koruyucu yüz maskesidir. Makine Mühendisliği alanında 2016 yılında doktora derecesini alan Xu, bizimle çalışmaları hakkında konuştu. Alıntılar aşağıdadır:

Hangi sorunu çözmek için yola çıktınız?

Hepimiz hem enfeksiyonun önlenmesinde hem de zaten enfekte olmuş bir kişinin hastalığın daha fazla yayılmasını önlemede cerrahi yüz maskelerinin değerini biliyoruz. Maskeler esas olarak virüsü ve ağındaki diğer partikülleri hapseden akciğerlere giren ve çıkan havayı filtreler. COVID-19 kriziyle birçok kişi, virüs de dahil olmak üzere havadan küçük partikül maddelerin yüzde 95'ini veya daha fazlasını filtreleyen N95 maskelerine aşina oldu.

Ancak bu parçacıkların filtrelenmesinde, maske nefes almayı da zorlaştırır. N95 maskelerinin oksijen alımını yüzde 5 ila 20 arasında azalttığı tahmin edilmektedir. Bu sağlıklı bir insan için bile önemlidir. Baş dönmesine ve baş dönmesine neden olabilir. Yeterince uzun bir maske takarsanız, akciğerlere zarar verebilir. Solunum sıkıntısı çeken bir hasta için hayatı tehdit edici bile olabilir.

Bu sorunu nasıl çözmeye çalıştınız?

Prinz Laboratuvarı ekibi, sürdürülebilir otomobiller için enerji uygulamaları için havadan oksijenin elektrokimyasal dönüşümü üzerinde çalışıyordu. Ortam havasının sadece yüzde 21 oksijen olduğunu hatırlamak önemlidir, bu yüzden oksijen yoğunlaştırma olarak adlandırdığımız daha konsantre bir akış sağlamak için daha fazla oksijen çıkarıp alamayacağımızı görmek istedik. (.....)" (8)

Bekleyin, çocuklar ve solunum problemi olan kişiler N95 maskeleri KULLANMAMALIDIR?
Halk sağlığı kurumlarından gelen çelişkili tavsiyelerle ilgili açık soruları cevaplanıyor. Doğru olanı yapmak ve ciğerlerinizi, çocuklarınızı ve çocuklarınızın ciğerlerini korumak istiyorsunuz. Ayrıca hafta sonu için Tahoe'nin temiz havasına gidemezsiniz ve koşacak işleriniz vardır. Maske mi maskeleme mi? Soru bu. Bu hafta halk sağlığı kurumları öyle çelişkili bir rehber yayınladı ki, sadece iki röportajdan ve maske kullanımı ile ilgili beş farklı tavsiyeyi okuduktan sonra, bunu kamuoyunu bilgilendirebilecek şekilde anlamlandırabileceğimize dair uzaktan bile güveniyoruz. İşte geliyor..

1. Eşarplar, bandanalar, dokular ve N95 veya üstü olarak işaretlenmemiş herhangi bir şey (N100, P99, P100, vb.) Yararlı değildir. "Küçük partikülleri hapseden cerrahi maskeler, kullanıcının ağzından çıkan havayı filtrelemek üzere tasarlanmıştır ve dumandaki küçük partiküllerin veya gazların solunmasını önlemek için iyi bir sızdırmazlık sağlamamaktadır." (CA Halk Sağlığı Bölümü).

2. Solunum problemi olan kişiler (ironik olarak) doktor tavsiyesi almadan maske takmaktan kaçınırlar. Bir ifadeyle CA Halk Sağlığı Bölümü "Maske takmak, kalp veya akciğer hastalığı olan bazı insanlar için gerçekten zararlı olabilir, çünkü akciğerlerin nefes almasını zorlaştırabilir." Bir doktor hastanın durumunun hava alma yeteneğine bakacak ve tavsiye edilirse doğru şekilde nasıl yerleştirileceği konusunda rehberlik edecektir.

3. Küçük çocuklar maske takmamalıdır. Kaliforniya Halk Sağlığı Bölümü "Çocuklar uygun olmayan bu maskeleri takmamalı ve nefes almayı engelleyebilir. Hava kalitesi çocuğun maske gerektirecek kadar zayıfsa, çocuk kapalı alanda güvenli bir yerde kalmalı ve tahliye edilmelidir. değerlendirilebilir."

4. İç mekandaki insanlar maske takmamalıdır. (Hava iç mekanlarda o kadar kötü değildir ve maskeler nefes almayı kısıtlayabilir ve karbondioksiti solumayı artırabilir, böylece kendinizi daha iyi hissetmezsiniz)

5. Sakallı insanlar maske takmamalıdır (hava kenarlardan gelecektir ve yine de filtrelenmeyecek ve maske daha sonra gerçek filtreleme olmadan nefes almayı zorlaştıracaktır). Tabii ki, asbest gidermek için kullanılanlar gibi yarım veya tam yüz maskesi takabilirsiniz, ancak bu oldukça sert görünüyor.

İşte arka plan. "Sacramento İlçesi Halk Sağlığı Görevlisi, N95 solunum maskelerinin genel halk için kullanılmasını önermiyor."

Tuhaf bir şekilde çelişen halk sağlığı bildirilerini ayrıştırmak için bir doktorla konuştuk.

"Hastalarım için tavsiye ediyorum, Oakland'da akciğer hastalığı tedavisinde uzmanlaşmış Dr. Fred Herkowitz dedi." Akciğer hastalığı olan insanlar için (N95 maskesi) hala her şeyden daha iyi. "

Diğer sağlık çalışanlarının işaret ettiklerini belirtiyor. "Durum, tüm insanlara, maske sıkı olduğu için nefes almada zorluk çekiyorlarsa N95 maskesi verdiğimizi söylememizdir. Ama bu, giyilmemeleri gerektiğini söylemekten farklı. "
Sacramento County, "N95 maskesi, oksijen alımını arttıran karbon dioksit birikimi nedeniyle kullanıcının nefes almasını zorlaştırabilir, bu da oksijen alımını arttırır solunum hızlarını ve kalp atış hızlarını artırır." Sonuç olarak, akciğer hastalığınız varsa doktorunuza danışın.

Sacramento County ayrıca, "Yangın bölgeleri dışında N95 solunum cihazı kullanımının risklerinin faydalardan daha ağır bastığını öne sürdü: Çoğu insan N95 solunum cihazını kullanmadan önce sağlık uzmanlarıyla iletişime geçmeyecek; N95 kullanımı kalp atış hızının artmasına, solunum hızı CO2 birikmesi inicro- ortam havası potansiyel olarak hassas popülasyonlar için risk oluşturur; maruziyeti kötüleştirebilecek açık hava aktivitesini teşvik edebilir. "

CA "Halk Sağlığı sözcüsü Corey Egel," Her yerel sağlık bölgesi kendi mesajlaşmasını verebilir, ancak devletin bir bütün olarak [yukarıda alıntılandığı gibi bu mesajı vardır ”dedi. Solunum sistemi hastalığınız varsa, N95 ole'sine tüm güveninizi vermeden önce bir doktorunuzla kontrol ederseniz ve uygun bir maske takarsanız, açık havada doğru olduğundan emin olun, temel olarak hava bu kadar kötü olduğunda iç mekanda kalın. Ve etkinliği her iki şekilde de azaltın. Eyalet ayrıca her gün "mümkünse" yeni bir maske kullanmanızı önerir.

Herkowitz: Sağlıklı insanlar dışarıda açık havada N95 maskeleri giymeli, ancak eğer nefes almak zorlaşırsa maske baskı yaparsa çıkarılmalıdır. Sonuçta, biraz kirlilik oksijen eksikliğinden daha iyidir." (9)

COVID-19'u önlemek için bir yüz maskesi takmalı mısınız? Uzmanlar aynı fikirde değil.
Yüz maskesi takmak, kalabalık durumlarda sizi koruyabilir. Halkın ağır hizmet maskeleri giymesine gerek yoktur, ancak COVID-19 salgını bulaşıcı bir hastalık sırasında kalabalık bir yere giriyorsanız, yüz maskesi takmak veya burnunuz ve ağzınızın etrafına temiz bir eşarp sarmak akıllıca bir fikirdir. Doktor Canlı Bilim'e anlattı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) yakında bu değerlendirmeye katılabilir; ajans şu anda sağlıklı insanların yeni koronavirüs hastalığına bakmadığı sürece yüz maskesi takmaları gerekmediğini belirtiyor. Ancak isimsiz bir federal yetkili, CDC'nin bu kuralları değiştirerek insanları halka yüzlerini örtmeye teşvik edebileceğini söyledi; Washington Post 30 Mart'ta bildirdi.

Bu, halkın çoğu zaman yüz maskesi takması gerekmediğini söyleyen Dr. Otto Yang, California LosAngeles Üniversitesi'nde David Geffen Tıp Fakültesi'nde Tıp Bölümü ve Mikrobiyoloji, İmmünoloji ve Moleküler Genetik Bölümü'nde profesör olduğunu söyledi. . Yang, diğer insanlardan en az 6 metre (1,8 metre) olabileceğiniz bir ortama gidecek olursanız, "o zaman maske olmamasının iyi olduğunu ve CDC önerilerine uyduğunu düşünüyorum" dedi Yang. Ama onun görüşüne göre "Belki bir uçakta ya da havaalanında sırada bekleyen kalabalık bir durumda olmanız gerekiyorsa maske takmak mantıklı olabilir" Yang söyledi LiveScience.

Yüz maskeleriyle ilgili tartışma ulusal bir konuşma haline geldi. Halktaki birçok insan kendilerini korumak için yüz maskeleri satın alıyor.
Ancak sağlık uzmanları, hastanelerde bu malzemelere büyük ölçüde ihtiyaç duyulduğundan istiflemeye karşı çağrıda bulundu. ABD'li cerrah bile "Cidden insanlar ALIŞ MASKELERİNİ DURDUR!" Yang, “CDC sanki ağzının her iki tarafından konuşuyor gibi” dedi. "Ağzının bir tarafı genel halka 'Hey, bunu unutmak için maskeye ihtiyacın yok' diyor. Diğer taraf ise 'Sağlık çalışanlarının N95 solunum cihazı takması gerekiyor.' "Bu çifte standart mı?" Dedi Yang. "Bazı insanlara diğerlerinden daha mı değer veriyorlar?"" (10)

Yüz maskesi takmak sizi yeni koronavirüsten koruyabilir mi?
COVID-19 hastasıysanız veya birisine bakıyorsanız bir yüz maskesi takmalısınız. Tıbbi bir yüz maskesi takmak sizi yeni koronavirüse karşı koruyabilir mi? Bu, birçok insanın köpeklerine köpek yüz maskesi koyan evcil hayvan sahiplerinin de dahil olduğu bir soru. Düzenli bir cerrahi yüz maskesi ise cevap hayırdır. Dr. William Schaffner, Tennessee'deki Vanderbilt Üniversitesi'nde bulaşıcı bir hastalık uzmanı Live Science'a verdiği demeçte. N95 maskesi olarak bilinen daha özel bir maske, SARS-CoV-2 olarak da adlandırılan yeni koronavirüse karşı koruma sağlayabilir. Maske cerrahi bir maskeden daha kalındır, ancak ne Schaffner ne de Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC), en azından bu noktada kamu kullanımı için tavsiye etmemektedir.

Çünkü kısmen bu maskeleri giymek ve uzun süre takmak zor. Uzmanlar, bu solunum cihazlarının burun yanakları ve çene etrafına nasıl uygun bir şekilde monte edileceği konusunda her yıl yeniden eğitim alırlar, bu da kullanıcıların solunum cihazının kenarlarında nefes almamasını sağlar. "Bunu yaptığınızda, çok kalın bir malzemeden geçtiğiniz için nefes alma işinin daha zor olduğu ortaya çıkıyor. Nefes alıp vermek için çalışmalısınız. Biraz klostrofobik. Orada nemli ve sıcak olabilir" Dedi Schaffner. "Yaklaşık yarım saat ihtiyacım olduğunda onları giyebileceğimi biliyorum" diye ekledi. "Ama sonra geri çekilmeden önce izolasyon odasından çıkmam ve biraz derin nefes almam gerekiyor." Yine de Schaffner'ın tavsiye ettiği çevrimiçi bir N95 solunum cihazını takmak mümkün olabilir. Çok fazla insan gereksiz yere solunum maskeleri depolarsa, sağlık çalışanlarının ve onlara ihtiyaç duyanların sağlığını tehdit eden bir sıkıntı olur dedi Schaffner..

Cerrahi maskeler
Daha ince cerrahi maske cerrahlar için tasarlanmıştır, çünkü bu ürünler doktorun burnundan ve ağzından patojenlerin cerrahi alana girmesini önlemek için iyi bir iş çıkarır. Japonya ve Çin gibi bazı Asya ülkelerinde, halkta cerrahi maske takan insanların patojenlere ve kirliliğe karşı korunmalarını görmek nadir değildir. Ancak Schaffner, bu maskelerin bir virüs bağlamında pek yardımcı olmadığını söyledi. "Viral partikülleri dışarıda tutmak için tasarlanmamışlar ve neredeyse burun ve yanaklarınıza sıkıca oturmuyorlar."

Schaffner, "Biraz yararlı olabilirler mi? Evet, ancak etkinin düşük olması muhtemeldir." Dedi. Bazı insanların soğuk algınlığı veya grip nedeniyle hasta oldukları ve diğer insanları hastalamak istemedikleri için cerrahi maske taktıklarını kaydetti. Ancak hastaysanız, halka açık alanlara gitmemek en iyisidir. Schaffner, "Evde kalma zamanı," dedi.

Bununla birlikte, COVID-19 hastaları, CDC'ye göre çevrelerindeki insanlara bulaşma riskini azaltmak için yüz maskeleri takmalıdır. Sağlık çalışanları ve "yakın ortamlarda (evde veya sağlık kuruluşunda COVID-19 ile enfekte olmuş birisine bakanlar) CDC'nin bildirdiği yüz maskeleri de takmalıdır.

CDC, cerrahi maske takan kişilerin her kullanımdan sonra atmaları gerektiğini belirtti. Aksi takdirde, koronavirüsü elde etmekten kaçınmanın en iyi yolu, her şeyden önce, bilinen salgınları olan yerlere herhangi bir seyahati ertelemektir. Ellerinizi sabunla iyice yıkayabilirsiniz; gözlerinizi burun ve ağzınıza yıkanmamış ellerle dokunmaktan kaçının; hasta olan insanlarla yakın temastan kaçının; ve CDC'nin önerdiği sık dokunan nesneleri ve yüzeyleri dezenfekte edin.

Köpeklerine yüz maskeleri takan evcil hayvan sahiplerine gelince, Hong Kong'daki bir Pomeranya köpeği COVID-19 için pozitif bir "zayıf pozitif" test etti. Güney Çin Sabah Postası'ndaki 5 Mart tarihli bir parçaya göre, bu köpek şimdi karantinada ama hastalığın belirtilerini göstermiyor. Ancak köpeğin hastalık için nasıl test edildiği belirsizdir. Dahası, evcil hayvanların virüsü insanlara iletebileceği görünmüyor ve uzmanlar evcil hayvanlara panik yapmamalarını söyledi.

Evcil hayvanlara yüz maskeleri koymak yerine, CDC, COVID-19 hastası olan kişilerin diğer insanlar gibi hayvanlardan kaçınmasını tavsiye eder." (11)

N95 respiratörü ve cerrahi yüz maskesini uzun süre giymenin etkileri: pilot çalışma.
Özet
Yüz maskelerinin ve solunum maskelerinin koruma etkinliği iyi belgelenmiştir. N95 maskesi ve cerrahi yüz maskesi takıldıktan sonra insan burun fonksiyonlarının değişimi bilinmemektedir. Paralel bir grup çalışmasında 87 sağlıklı sağlık çalışanını işe aldık. Gönüllülerin her biri iki seansa katıldı ve 1. seansta (S1) N95 solunum cihazı ve 2. seansta (S2) 3 saat boyunca cerrahi yüz maskesi taktı. Akustik rinometri yoluyla iki burun hava yolunun ortalama minimum kesit alanı (mMCA) ve rinomanometri yoluyla burun direnci maske takılmadan önce ve hemen sonra ölçüldü. Rinomanometri, maskelerin çıkarılmasından sonra her 30 dakikada bir 1.5 saat tekrarlandı. Solunum aktivitesinin rahatsızlık seviyesi hakkındaki öznel duyguları bildirmek için 3 saat maske takma döneminde gönüllülerin her birine bir anket dağıtılmıştır. Her iki seansı da tamamlayan 77 gönüllü arasında ortalama nazal direnç cerrahi yüz maskesi ve N95 solunum cihazı çıkarıldıktan hemen sonra arttı. Ortalama nazal direnç, maskelerin çıkarılmasından 0.5 saat ve 1.5 saat sonra S1'de S2'den anlamlı olarak daha yüksekti (p <0.01). Her iki seansta maske takmadan önce ve sonra mMCA'da istatistiksel bir fark yoktur (p = 0.85). S1'de anlamlı derecede yüksek maskeler takarken rahatsızlık seviyesi zamanla artmaktadır (p <0.001). Potansiyel olarak burun fizyolojik değişikliklerinden dolayı N95 maskesinin ve cerrahi yüz maskesinin çıkarılması üzerine burun direncinde bir artış vardır. N95 maskesi, farklı iyileşme rutinleri ile cerrahi yüz maskesinden daha yüksek aşınma sonrası burun direncine neden oldu.
(.....)
Sonuç
Sonuç olarak, burun hava yollarının büyüklüğü yerine potansiyel olarak nazal fizyolojik değişikliklere bağlı olarak 3 saat giyildikten sonra N95 solunumunun ve cerrahi yüz maskesinin çıkarılması üzerine burun direncinde bir artış vardır. Solunum / yüz maskesi çıkarıldıktan 1.5 saat sonra bile burun direnci iyileşmedi. Ek olarak, N95 maskesi farklı iyileşme rutinleri ile cerrahi yüz maskesine göre daha yüksek giyen sonrası burun direncine neden oldu. Bu pilot çalışmanın bazı sınırlılıkları vardır. İlk olarak, işe alınan gönüllü sayısı, 1. ve 2. seansların başlangıcında ortalama nazal dirençlerin büyüklük farkını ortadan kaldıracak kadar büyük değildi, ancak istatistiksel olarak sıfır hipotezi kabul edilebilir. İkincisi, solunum cihazının / yüz maskesinin 1.5 saatin çıkarılmasından sonra izlenen süre, burun direncinin temel seviyeye geri dönmesi için önemli olan uzun değildi. Çalışma zaman aralığındaki sınırlama, gönüllülerin gıda tüketmeden çalışma merkezinde kalmaları gerekliliğinden kaynaklanmaktadır ve bu nedenle gönüllüleri çok uzun süre tutamadık. Üçüncüsü, mevcut test ayarlarına göre maske takmadan önce ve sonra burun direnci değişikliğinin izlenmesinde burun döngüsünün etkileri göz ardı edilemez." (12)

Solunum maskeleri sağlığı korur, ancak performansı etkiler: bir inceleme.
Özet
Solunum koruyucu maskeler, havadan kaynaklanan kontaminasyonu ortamdan uzaklaştırmanın çok pahalı veya pratik olmadığı durumlarda kullanılır. Solunum maskeleri, ordudan tıbba kadar çok çeşitli mesleklerde kullanılmaktadır. Solunum maskelerinin, dinlenme performansından maksimum efora kadar olan seviyelerde görev performansının birçok fizyolojik ve psikolojik yönüne müdahale ettiği bulunmuştur. Bu sınırlamaların birçoğu, farklı solunum cihazı özellik seviyelerinden ne kadar performans düşüşünün beklendiğini nicel olarak belirlemek için araştırılmıştır. Kullanıcı performansları değerlendirilirken solunum cihazı ve kullanıcı etkileşimlerini içeren tüm sistem göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bilgiler solunum cihazı tasarımcılarının, kullanıcıların üretkenliklerinin azalmasını telafi etmeyi planlayacak ödünleşmeleri veya yöneticileri belirlemelerine yardımcı olabilir.
(.....)
Sonuç
Fiziksel efor, tüm vücudu koordineli bir şekilde içerir. İş veya egzersiz sırasında yapılan ayarlamalar derin olabilir, ancak egzersizin sınırlamaları eğitim ve uygun ekipman seçimi ile değiştirilebilir veya üstesinden gelinebilir. Meydana gelen fizyolojik düzenlemelere aşina olmak, hem insan gücü hem de ekipman için daha fazla etkinlik ve daha fazla yatırım getirisi sağlayabilir. İnsanlar fiziksel veya zihinsel çalışmalarda bulundukları sürece, fiziksel yeteneklerini karakterize eden ayarlamalar için konaklama yapılmalıdır. Eğitim, kullanıcının çalışma koşullarına yanıt verme yeteneğini geliştirmek için önemlidir, ancak performansın temel fizyolojik ve psikolojik sınırlarını ortadan kaldırmaz." (13)

N95 ve cerrahi yüz maskeleri takmanın kalp hızı, termal stres ve öznel duyumlar üzerindeki etkileri.
Özet
Çalışma, N95 ve nano fonksiyonel tedavilerle birlikte ve cerrahi olmayan yüz maskesi takmanın termofizyolojik yanıtlar ve öznel rahatsızlık algısı üzerindeki etkilerini araştırmayı amaçlamıştır. Beş sağlıklı erkek ve beş sağlıklı kadın katılımcı, 25 ° C hava sıcaklığında ve% 70 bağıl nemde kontrol edilen bir iklim odasında koruyucu yüz maskeleri giyerken bir koşu bandı üzerinde aralıklı egzersiz yaptı. Çalışmada N95 (3M 8210) dahil dört tip yüz maskesi ve nano fonksiyonel materyallerle tedavi edilen cerrahi yüz maskeleri kullanıldı. Hastalar nano ile tedavi edilen ve tedavi edilmeyen cerrahi yüz maskeleri takarken nano ile tedavi edilen ve tedavi edilmeyen N95 yüz maskeleri takanlara göre ortalama kalp atış hızları anlamlı derecede düşüktü. Her iki cerrahi yüz maskesinin dış yüzey sıcaklığı, her iki N95 yüz maskesinin sıcaklığından önemli ölçüde yüksekti. Öte yandan, yüz maskesi içindeki mikro iklim ve cilt sıcaklıkları her iki N95 yüz maskesindekinden önemli ölçüde daha düşüktü. Her iki cerrahi yüz maskesi, yüzey dışında her iki N95 yüz maskesinden önemli ölçüde daha yüksek mutlak neme sahiptir. Cerrahi yüz maskesi içindeki mutlak nem, her iki N95 yüz maskesi içindeki sıcaklıktan önemli ölçüde düşüktü.

Her iki cerrahi yüz maskesi nem, ısı, nefes direnci ve genel rahatsızlık algısı açısından her iki N95 yüz maskesine göre anlamlı derecede düşük bulundu. Uygun olmayan, sıkı, kaşıntılı, yorgun, kokulu ve tuzlu hissetme dahil olmak üzere, denekler cerrahi yüz maskesi takarken elde edilen diğer duyumların puanları, deneklerin N95 yüz maskesini taktıklarından önemli ölçüde daha düşüktü. Nano tedavi edilen cerrahi yüz maskeleri için subjektif tercih en yüksekti. Nano tedavi edilen ve tedavi edilmeyen cerrahi yüz maskeleri ile cerrahi ve N95 yüz maskeleri arasında anlamlı fark vardı. N95 ve cerrahi yüz maskelerinin, kalp atış hızı ve termal stres üzerinde derin etkileri olan ve rahatsızlık hissinin öznel algısı olan yüz maskelerinin mikro iklimlerinde nasıl önemli ölçüde farklı sıcaklık ve nem oluşturduğunu tartışıyoruz." (14)

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR..

Hangi maske işe yarıyor? 
Corona virüs ile başa çıkmak için çeşitli önlemler alıyoruz. #EvdeKal’manın yanı sıra eldiven ve maske de önlemler arasında. Ancak uzmanlar uyarıyor, ‘Her maske işe yaramıyor’ diye. Peki, hangi maske işe yarıyor hangi maske işe yaramıyor?" (15)

Cerrahi maske ile N95 maskesi arasındaki fark nedir? (16)

Koronavirüsün nasıl ortaya çıktığını araştıran ABD istihbaratından açıklama (33)

Trump'ın eski danışmanından coronavirüs ile ilgili dünyayı sarsan son dakika iddiası! Virüsü Bill Gates mi istedi?
SON DAKİKA! Bill Gates corona virüsü ile ilgili öngörüleri ve bundan sonraki sürece dair tahminleri ile dünya medyasının manşetlerinden düşmezken, ABD Başkanı Donald Trump'ın eski danışmanından canlı yayında dünyayı derinden sarsacak bir iddia geldi. Roger Stone, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in insanlara mikroçip takabilmek için korona virüs salgınını yaratmış olabileceğini belirtti, "Bill Gates'in bu salgının yaratım ve yayılım sürecinde rol oynayıp oynamadığı tartışmaya açık." dedi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları..." (34)

Bilim insanları: Sosyal mesafe 2022'ye kadar aralıklarla sürdürülmeli
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan bir araştırma, koronavirüs salgını nedeniyle 2022 yılına kadar belli dönemlerde sosyal mesafe uygulanması gerekebileceğini ortaya koydu. Harvard Üniversitesinde görevli bilim insanlarının, salgının gidişatı konusunda bilgisayar simülasyonuyla yaptığı modelleme çalışmasının ayrıntıları, Science dergisinde yayımlandı. Covid-19'un soğuk aylarda daha bulaşıcı olacağını varsayan bilim insanları, 2022'ye kadar hastanelerin dolup taşmasını engellemek için sosyal mesafenin dönemsel olarak tekrarlanması gerekebileceği, bir kereliğe mahsus tecritin bu durumun önüne geçemeyeceği sonucuna vardı." (35)

Google ve Apple, Covid-19 hastalarının mesafesi konusunda kullanıcıları uyaracak
Teknoloji devleri Apple ve Google, koronavirüsle mücadele kapsamında daha önce Covid-19 testi pozitif çıkmış olan hastaların diğer kullanıcılara olan mesafesi konusunda bir uyarı sistemi üzerinde ortak çalışma kararı aldıklarını açıkladı. Akıllı telefon pazarını domine eden üreticilerden Apple ile Google'ın üzerinde çalıştığı teknoloji, Covid-19 hastalarının izini sürerek söz konusu hastalara yakın mesafede olan kullanıcıları Bluetooth bağlantısını kullanarak bilgilendirecek. Kullanıcıların isteğine ve tercihine bağlı olarak çalışacak olan yazılımın mayıs ayı ortasında kullanıma hazır hale gelmesi bekleniyor." (36)

UYARILAR

Unutmayın yukarıdaki bilgiler,size sadece bilgi vermek amaçlıdır..Size ve sevdiklerinize eğer covid-19 (coronavirüs) teşhisi konduysa, lütfen sağlık birimlerinin tavsiye ve tedavi uygulamalarına uyun..Bu sizin ve sevdiklerinizin sağlığı ve güvenliği içindir..Sağlıklı olsanız dahi devletin ve hekimlerin tavsiyelerine ve verdikleri kurallarına uyun.. Daha önceleri de dediğimiz gibi bizler hekim,sağlıkçı falan değiliz. Biz sadece konuyla ilgili yaptığımız bazı araştırmaları,haber,bilgi ve klinik olan/olmayan araştırmaları paylaşmaya ve bu bilgiler üzerine fikir ve düşüncelerimizi yorumlamaya çalışıyoruz..Yani sadece kamuoyuna bilgi vermeye çalışıyoruz..Buradaki bilgiler "tıbbi tavsiye" falan değildir..Ciddi sağlık probleminiz varsa, doktorunuza başvurun..Doktorunuz size gerekli olan teşhis ve tedaviyi öngörecektir..Devletin ve doktorunuzun tavsiyelerinize uyun..

Maskelerin akciğerlere zarar verme ihtimalini bilmiyoruz,biz sadece elde ettiğimiz bilgileri,araştırmaları ve bu konudaki fikir ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz..Maske takmanız gerekiyorsa ve isteniyorsa, takmamazlık yapmayın,"takın.." Bu sizin,ailenizin,sevdiklerinizin ve çevrenizdeki insanların sağlığı için önemli olabilir..Maskeyi takmada olumsuz etkileniyorsanız (nefes alamıyorsanız) bunu doktorunuza veya etrafınızdaki sağlık birimlerine bildirin,onlar size gerekli yönlendirmeleri yapacaktır..Unutmayın buradaki bilgiler,sadece bilgi verme amaçlıdır..BURADAN sağlıkla ilgili "Genel Uyarılar" kısmını mutlaka okuyun..

BİZCE-DÜŞÜNCEMİZ ;
---------------------------------
Maskeleri herkes takmamalı..Bu çok saçma ve bir o kadar da çok tehlikeli..Resmen gözgöre göre cinayet işliyorlar..Dünyadaki ölümlerin fazlalığını görünce,bunun bir "devlet/hekim eliyle işlenen bir katliam" olarak değerlendirebilmek de mümkün olabilir..DSÖ, bu katliamların ve toplu ölümlerin en büyük sorumlusu olarak ön plana çıkabilir..Bizden söylemesi..

KAYNAKLAR
-------------------
(1) Top WHO Official Tedros Adhanom Ghebreyesus Won Election With China’s Help. Now He’s Running Interference For China On Coronavirus
Brandon G. Jones,Mar 22, 2020
https://abc14news.com/2020/03/22/top-who-official-tedros-adhanom-ghebreyesus-won-election-with-chinas-help-now-hes-running-interference-for-china-on-coronavirus/
ET:18.04.2020
(2) President Donald Trump explains why he won’t wear a face mask despite CDC recommendations.,The Sun
https://www.youtube.com/watch?v=dn_8kR_E9jA
ET:18.04.2020
(3) Trump: Won't wear a coronavirus mask because it would interfere with foreign leader meetings
John Fritze,Apr 4 2020
https://www.usatoday.com/story/news/politics/2020/04/03/coronavirus-trump-wont-wear-mask-because-foreign-leader-meetings/2945378001/
ET:18.04.2020
(4) Trump says he WON’T wear CDC recommended mask as he clashes with reporter over Kushner’s role fighting shortage
Erica Davies, 4 Apr 2020
https://www.thesun.co.uk/news/11325425/trump-cdc-coronavirus-masks-clash-reporter-kushner-stockpile/
ET:18.04.2020
(5) PRICE TO PAY Donald Trump vows coronavirus mask makers 3M ‘will pay big price’ for selling abroad to highest bidders amid US shortage
Samantha Lock,3 Apr 2020
https://www.thesun.co.uk/news/11318296/trump-blasts-company-3m-selling-masks-abroad/
ET:18.04.2020
(6) Remarks by President Trump in Press Briefing
Rose Garden,April 14, 2020
https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/remarks-president-trump-press-briefing/
ET:18.04.2020
(7) Criticized for Pandemic Response, Trump Tries Shifting Blame to the W.H.O.
Michael D. Shear and Donald G. McNeil Jr.,April 14, 2020
https://www.nytimes.com/2020/04/14/us/politics/coronavirus-trump-who-funding.html
ET:18.04.2020
(8) COVID-19 prompts Stanford engineers to rethink the humble face mask
ANDREW MYERS,APRIL 14, 2020,ET:17.04.2020
https://news.stanford.edu/2020/04/14/stanford-researchers-reengineer-covid-19-face-masks/
ET:18.04.2020
(9) Wait, kids & people with breathing problems should NOT wear N95 masks?
Brandon Mercer and Alyssa Pereira , SFGATE,Nov. 16, 2018
https://www.sfchronicle.com/california-wildfires/article/n95-masks-county-health-safe-advice-doctor-13399569.php
ET:17.04.2020
(10) Should you wear a face mask to prevent COVID-19? Experts disagree.
Laura Geggel,18 days ago
https://www.livescience.com/coronavirus-do-face-masks-work.html
ET:18.04.2020
(11) Can wearing a face mask protect you from the new coronavirus?
Laura Geggel,March 05, 2020
https://www.livescience.com/face-mask-new-coronavirus.html
ET:18.04.2020
(12) Effects of long-duration wearing of N95 respirator and surgical facemask: a pilot study.
http://medcraveonline.com/JLPRR/JLPRR-01-00021.pdf
ET:17.04.2020
(13) Respirator masks protect health but impact performance: a review
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4748517/
ET:17.04.2020
(14) Effects of wearing N95 and surgical facemasks on heart rate, thermal stress and subjective sensations
https://www.researchgate.net/publication/7823790_Effects_of_wearing_N95_and_surgical_facemasks_on_heart_rate_thermal_stress_and_subjective_sensations
ET:17.04.2020
(15) https://www.milliyet.com.tr/hangi-maske-ise-yariyor--molatik-14855/
08.04.2020
ET:17.04.2020
(16) Cerrahi maske ile N95 maskesi arasındaki fark nedir? (16)
https://www.posta.com.tr/cerrahi-maske-ile-n95-maskesi-arasindaki-fark-nedir-video-2238127
ET:18.04.2020
(17) Rebecca Grant: Coronavirus failure by World Health Organization justifies Trump’s aid cutoff.
Rebecca Grant ,3 days ago,17.04.2020
https://www.foxnews.com/opinion/rebecca-grant-coronavirus-failure-by-world-health-organization-inexcusable-trumps-aid-cutoff-justified
ET:19.04.2020
(18) Timeline Proves WHO Helped China Make COVID-19 Pandemic Worse
Marion Smith,APRIL 15, 2020
https://thefederalist.com/2020/04/15/timeline-proves-who-helped-china-make-covid-19-pandemic-worse/
ET:19.04.2020
(19) H1N1 Was The Last Pandemic. Here's Why COVID-19 Isn't Yet In That Category
RICHARD HARRIS,February 24, 2020
https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2020/02/24/808957041/h1n1-was-the-last-pandemic-heres-why-covid-19-isn-t-yet-in-that-category
ET:19.04.2020
(33) Koronavirüsün nasıl ortaya çıktığını araştıran ABD istihbaratından açıklama
Kamuran Samar,15/04/2020
https://tr.euronews.com/2020/04/15/koronavirusun-nas-l-ortaya-c-kt-g-n-arast-ran-abd-istihbarat-ndan-ac-klama
ET:17.04.2020
(34) Trump'ın eski danışmanından coronavirüs ile ilgili dünyayı sarsan son dakika iddiası! Virüsü Bill Gates mi istedi?
https://www.sabah.com.tr/dunya/2020/04/15/trumpin-eski-danismanindan-coronavirus-ile-ilgili-dunyayi-sarsan-son-dakika-iddiasi-virusu-bill-gates-mi-istedi
ET: 15.4.2020
(35) Bilim insanları: Sosyal mesafe 2022'ye kadar aralıklarla sürdürülmeli
https://tr.euronews.com/2020/04/15/bilim-insanlar-sosyal-mesafe-2022-ye-kadar-aral-klarla-surdurulmeli
ET:15/04/2020
(36) Google ve Apple, Covid-19 hastalarının mesafesi konusunda kullanıcıları uyaracak
https://tr.euronews.com/2020/04/10/google-ve-apple-covid-19-hastalar-n-n-mesafesi-konusunda-kullan-c-lar-uyaracak
ET:10/04/2020
Resimler
----------
(20) trump
https://www.thesun.co.uk/news/11325425/trump-cdc-coronavirus-masks-clash-reporter-kushner-stockpile/
(21) WHO ‘regrets’ Trump’s decision to withhold funding, says focus is on saving lives in coronavirus pandemic
https://www.cnbc.com/2020/04/15/who-regrets-trumps-decision-to-withhold-funding-says-focus-is-on-saving-lives-in-coronavirus-pandemic.html
(22) Top WHO Official Tedros Adhanom Ghebreyesus Won Election With China’s Help. Now He’s Running Interference For China On Coronavirus
https://abc14news.com/2020/03/22/top-who-official-tedros-adhanom-ghebreyesus-won-election-with-chinas-help-now-hes-running-interference-for-china-on-coronavirus/
(23) covid19
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:SARS-CoV-2_without_background.png
(24) barackobama
https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2020/02/24/808957041/h1n1-was-the-last-pandemic-heres-why-covid-19-isn-t-yet-in-that-category
(25) World_Health_Organization_Logo.svg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:World_Health_Organization_Logo.svg
(26) 5.766 Orang Korea Terinfeksi Covid-19, Pemerintah Larang Ekspor Masker
https://news.trubus.id/baca/35657/5766-orang-korea-terinfeksi-covid-19-pemerintah-larang-ekspor-masker
(27) cerrahi maske 2
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Apothecary_wearing_a_surgical_mask_(cropped).jpg
(28) cerrahi maske
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:A_surgical_mask_(2017).jpg
(29) n95 mask 2
https://en.wikipedia.org/wiki/File:3M_N95_Particulate_Respirator.JPG
(30) n95 mask 3
National Guard Chief Sees ‘Tens of Thousands’ Deployed for Virus
https://www.bnnbloomberg.ca/national-guard-chief-sees-tens-of-thousands-deployed-for-virus-1.1408970
(31) n95 mask 4
https://www.aliexpress.com/i/32856651507.html
(32) n95 mask
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Team_Ramstein_supports_Ebola_ops,_mitigates_risks_at_home_141017-F-NH180-016.jpg

✔Researchs and Reviews Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

20 yorum:

  1. ooo dönmüşsün blog dünyasınaa. iyisin de miii. evdeki hastalarla uğraşıyon herhalde. onlar da iyi de miii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yaa ne unutması, sen yoksun bloglarda hiç artık, yorumların yok bloglarda, yazı da yazmıyon artık. napıyon günde kaç blog geziyon seen, günde bir blog filan mı okuyon :) ben blogumdaki yorumlara zor yetişiyom ya. gecede 50 blog okuduğum halde yetişemiyom herkese. sen hiç blog okumuyon rahatsın tabii :)

      Sil
  2. Suni olan her şeyin bir zararı vardır. Maskeler de insan hayatında doğal bir şey olmadığına göre zararları da vardır. Ama şuan mecburuz kullanmaya. İnsanların bir hastalıklarından sebep ilaç içip başka başka hastalıklara yakalanmaları gibi bir şey.

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle sizi tebrik ederim. Zira konu hakkında bu kadar araştırma ve bilgilendirme... emeğinize sağlık olsun. Öte yandan inancım odur ki, bu küresel çeteler hiç şüphesiz bir şeyler yapmışlar... Sağlıklı günler sizinle olsun.

    YanıtlaSil
  4. DSÖ çoktan güvenilirliğini kaybetti.

    YanıtlaSil
  5. Şimdi gelelim asıl konumuza kadar ben 10, Cem KAZAN 100 yazı çıkarmıştı. Sonrasını düşünemiyorum bile. :)

    Maske konusunda büyük bir bilgi kirliliği var ancak komplo teorisi düzeyinde olan işte liderler takmıyor falan muhabbetlerine çok ihtimal vermiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Benimde kafam karıştı ama mecbur dışarı çıkınca takıyorum .Sonumuz hayır olsun :(

    YanıtlaSil
  7. sen tam komplo teorisyeni oldun valla yani. :) maske takmak takmamaktan daha iyi olsa gerek. sokaklarda takanlar çoğaldı, takmayanlardan daha çok galibası :)

    YanıtlaSil
  8. Cok güzel cok kapsamlı bir çalışma olmuş Ertuğrul Bey, elinize saglik, cok profesyonelsiniz gerçekten, bravo:)

    YanıtlaSil
  9. Dışarı çıkınca mecburen takıyoruz maskeleri ama dediginiz gibi bu konuda çeşitli görüşler var hangisi daha iyi bilmiyoruz takmak mı takmamak mı..
    Bu konularda detayli hazırladığınız bu yazı icin de emeklerinize sağlık..
    Bu arada şarkılar yayınladığınız blogunuza da uğradım ama bir türlü yorumumu kabul etmedi ugrastim olmadi haberiniz olsun 😊

    YanıtlaSil
  10. Günaydın nasılsın Blogumu takip ettiğiniz için teşekkür ederim, sizi takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, yine harika bir araştırma yazısı olmuş, dışarı çıkınca maske ve eldiven olmazsa olmazım. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Maskelerin faydalı olup olmadığı konusunda ciddi kafa karışıklığı var akciğerlere zararı olabileceğini yeni öğreniyorum

    YanıtlaSil
  13. O kadar çok komplo teorisi üretildi ki artık neye inanalım bilemiyoruz valla. Ben maske kullanıyorum, faydalı olduğunu düşünüyorum. Temiz ve dikkatli olunduktan sonra bir zararı yoktur diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  14. Evet bir çok maske yeterli düzeyde oksijen almıyor gibi en azından ben öyle hissediyorum :)

    YanıtlaSil
  15. Evde kalıp kafayı yemekten kime inanacağımızı şaşırır olduk artık. Virüsten değil baskalarının yalancı maskelerine sığınmaktan korkuyoruz adeta

    YanıtlaSil
  16. evde kalmaktan milletin psikolojisi bozuldu :)

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak,küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek ve herhangi bir sorunda yasal soruşturma sözkonusu olabilecek bir isim vermek vb gibi yazılar yazmak yasaktır.Özellikle de bunları Unknow olarak yayınlayan yorumlar dikkate alınmayacaktır.Tespit edilirse yayınlanmaz yada silinir..