8 Eylül 2024 Pazar

Ne Dilediğine Dikkat Et (doktor dedi ki) - Jack Harris

                                         
                                   Ne Dilediğine Dikkat Et "doktor dedi ki" - Jack Harris, pics (1),(3)

Merhaba sevgili dostlar.. Bugün sizlere son zamanlarda oldukça popüler olan ve özellikle de Psikiyatristleri biraz kızdırabilecek bir parçadan bahsetmek istiyorum.. Gerçi hepsi kızmayabilir çünkü, bu şarkıya olumlu olarak bakan bazı psikiyatristler de vardı. 

UYARI :  Lütfen unutmayın: Hiç kimse doktor kontrolü olmadan psikiyatrik ilaçlardan kurtulmaya çalışmamalıdır. En aşağıdaki UYARILAR kısmını okuyunuz.. Ayrıca her zaman olduğu gibi eğer kalp rahatsızlığı, psikoloji rahatsızlığınız vs varsa, buradaki bilgiler sağlığınız açınızdan iyi olmayabilir ve bu nedenle bu araştırmayı okumamanızı tavsiye ederiz. Yok eğer "Kimse karışamaz lan benim okumama, illa da okuyacağım!" diyorsanız, o zaman bütün sorumluluk size aittir, bunu unutmayınız. Teşekkürler.. 

Özellikle de (psikiyatrik ilaçların insanların ruh hallerini genel de olumsuz yönde değiştirebildiğine (/en iyisi şöyle diyelim, insanları şekilden şekile sokabildiğine) inanan /düşünen ve bu nedenle bu psikiyatrik ilaçlardan kurtulmak isteyen dünya genelindeki milyonlarca insana yardımcı olmak isteyen) az sayıda nadir olan psikiyatristler gibi.. 

Aslında bu olumlu bir gelişme yavaş yavaş psikiyatristler de işin gerçeğini anlamaya başlamışlar gibi.Ama aslında zaten böyle bir girişim (psikiyatrik ilaç bırakma girişimlerine yardım etme kuruluşları, sivil toplum örgütleri vs) zaten vardı.. Ama tabii bu söylediklerim sadece yabancı ülkelerde, özellikle de ABD, AB, Japonya vb gibi gelişmiş ülkelerde.. Ülkemizde olup-olmadığını bilmiyoruz ama olmadığını tahmin ediyorum açıkçası, varsa eğer yorumlarda belirtebilirsiniz.. Herneyse..

Biliyorsunuz kısa bir aralığına yoktum, çünkü "tıpkı bu parça da bahsedilen konuda olduğu gibi buna benzer bir durumla ilgili", psikiyatrik ilaçlarınsağlıklı insanları nasıl birer "gerçek akıl hastası" haline dönüştürebildiğine (hem de bu bazen "mahkeme kararları ve polis zoru" ile dahi olabiliyor) dair BURADAKİ "psikiyatri bir ölüm endüstrisidir" serisindeki bazı araştırmaların içeriği ile ilgili fikir ve düşüncelerden oluşan bir yazı hazırlıyordum. Neyse bunu hem konu dağılmasın hem de biraz meraklanın :) diye fazla uzatmıyayım, yazı bitince, bir sorun, bir aksilik falan çıkmazsa eğer, yayınlıcam inşallah..

Şimdi gelelim asıl konumuza..

Konumuz psikiyatrik ilaç kullanan bir gencin neler yaşadığını anlatan ve aynı şeyden muzdarip olan milyonlarca insana tercüman olan güzel bir parça ile ilgili.. Bu parça aslında (Psikiyatrik ilaçların, insanları 'olumsuz yönde' değiştirebilirin) en güzel örneği.. Aynı şeyden muzdarip olan milyonlarca insanın da duygularına tercüman olmuş bir şarkı. Kaynağına gider ve videonun altındaki yorumları da okursanız, çok sayıda insanın aynı şeylerden muzdarip olduğunu görebilirsiniz.. Sanatçının bir zamanlar "psikiyatrik ilaç" kullandığı anlaşılıyor ama halen kullanıyor mu, orasını bilemiyoruz.. Fakat şarkı sözlerinden anladığımıza göre büyük ihtimalle bırakmış olmalı herhalde.. Neyse..

Videoyu BSSMO'dan yani BURADAN izlerseniz, çok sevinirim. Alttaki kısa ve remix videoları da izleyin derim. Özellikle de 2.video içeriği, "ps ilaçların insanları nasıl olumsuz yönde etkilediğine" dair güzel bir örnek teşkil ediyor, iyi kurgulanmış, remix videolarda öyle.. 

Bu videoları biraz abartılmış olarak görebilirsiniz, işin aslını bilmediğimiz için bu düşünmemiz normaldir. Hatta bu "cover ve remix kısa videoları" hazırlayanlar da belki işin aslını bilmiyor olabilirler.. Ama onlar da, büyük ihtimalle bu gerçeğin farkındalar ve bu yaşamış oldukları gerçekleri böyle mizahi şekilde ele almaya çalışmışlar gibi görülüyor.. Remix kısa videoların çoğunu izledim, çoğunda "psikiyatrik ilaçların insanların ruh hallerini nasıl değiştirebileceğine" dair güzel örnekler vardı.. Hiç de saçma ve abartılmış videolara benzemiyorlardı.. İşin gerçeğini bilmeyenler için böyle olabilir.. Neyse..

Şarkıcı Jack Haris, kendisini (bu parçasını) remixleyen kısa videoları, kendi kanalında etiketlemiş.. Onları da BURADAN izleyebilirsiniz.. ("Short" kısmına basın..)

Psikiyatrik ilaç bırakma girişimlerine yardım eden psikiyatristler..
Ayrıca,bu parçayı dinlediğiniz de, buna ençok karşı çıkacak kesimlerin "psikiyatristlerin" olabileceğini ancak bazı psikiyatristlerin buna olumlu yaklaşabileceğini belirtmiştik.. İşte bunlardan biri, yabancı bir psikiyatrist, "Psikiyatrik ilaç bırakmagirişiminde bulunabilecek olan insanlara yardımcı olduklarını söylüyor. Ülkemizde böyle "psikiyatrik ilaç bırakanlara yardımcı olan psikiyatristler" var mıdır, bilmiyoruz (çünkü çoğu psikiyatrist nedense (sanki psikiyatrik ilaç firmalarını koruma güdüsü içinde) bunun taraftarı değil gibi gözüküyor ama tabii varsa bilemicem, yorumda belirtebilirsiniz) ama başta ABD'den Japonya'ya kadar bazı gelişmiş dünya ülkelerinde bu tür yardım kuruluşlarının olduğunu biliyoruz. (Bunları "psikiyatri bir ölüm endüstrisidir" serisinde özellikle de "6.bölümde" BURADAN bulup-okuyabilirsiniz..)

*Yabancı medyada Jack Harris..

"Ne dilediğine dikkat et (doktor öyle söyledi) - Jack Harris
Bu haftanın Şarkısı, MIA okuyucusu Chris Dubey tarafından önerildi: “Şarkı, duygusal acıyla başa çıkmak için psikiyatrik ilaçlar denedikten sonra kişinin duygu yelpazesini kaybetmesiyle ilgili. Jack Harris ile yapılan bu röportajda belirtildiği gibi, şarkının sözleri daha karanlık, daha ciddi bir tona bürünüyor ve Harris'in ruh sağlığı tedavisiyle yaşadığı kişisel mücadeleyi ele alıyor. Harris, 'Bu, kaygı ve depresyonu tedavi etmenin doğru yolunu bulmaya çalışırken yaşadığım daha karanlık deneyimi ifade etmemdi' dedi. (...)" (4)

"Viral hitten büyük plak şirketiyle anlaşmaya, Cleveland'lı Jack Harris Columbia Records ile anlaştı
23 yaşındaki Jack Harris, Cleveland'da yaşıyor ve yıllardır müzik ve video yapıyor. Sosyal medya içerikleri ona büyük bir takipçi kitlesi ve eğlendirici kariyerinde yeni fırsatlar kazandırdı. Cleveland pop-rock sanatçısı Jack Harris, müzikle çevrili bir şekilde büyüdü ve sıklıkla efsanevi rock 'n' roll ustalarıyla aynı odaları paylaştı. Babası Greg Harris, Rock and Roll Hall of Fame'in CEO'sudur. Ancak Rock Hall'da sahne alan 20. yüzyıl rockçıları her mekanda çalarken veya büyük bir plak şirketi tarafından keşfedilmeyi umarak kayıtlarını radyo istasyonlarına gönderirken, sektör son birkaç on yılda değişti 23 yaşındaki Harris, şifreyi çözdü. (....)

Şarkının sözleri daha karanlık, daha ciddi bir ton alıyor ve Harris'in akıl sağlığı tedavisiyle yaşadığı kişisel mücadeleyi ele alıyor. Harris, "Bu, kaygı ve depresyonu tedavi etmenin doğru yolunu bulmaya çalışırken yaşadığım daha karanlık deneyimi ifade etmemdi" dedi. Harris, şarkıyı Cleveland merkezli yapımcı Nate Saggio ile kaydetti ve Harris, Saggio'nun ifade etmek istediği öfkeyi ve derinliği yakalamasına yardımcı olduğunu söyledi.

"Nakarattaki her kelimenin mükemmel bir şekilde uymasını istedim, çünkü bir nevi ritmik, kalp atışlarını hızlandıran, akılda kalıcı bir şey" dedi. "Ama özellikle tam olarak ne hissettiğimi söylemesini istedim." Harris, şarkının temalarıyla ilişki kuran ve tıbbi sistemde gezinme konusunda benzer deneyimler paylaşan dinleyicilerden sosyal medya yorumları aldığını söyledi. Şarkı yazmanın her zaman olabildiğince dürüst olabileceği bir yer olduğunu söyledi. "İnsanlar çoğu zaman çok metaforik olabiliyor, bence. Ama günün sonunda, her zaman bir metafor olarak sunulması gerekmeyen çok gerçek şeylerle uğraşıyoruz. Ve bence bu şarkıdaki hedefim doğrudan konuya girmekti" dedi Harris. (...)" (5)

"Psikiyatrist, Jack Harris'in 'Ne dilediğine dikkat et' sözüne tepki gösterdi.
Jack Harris'in şu sıralar internette popüler olan, ilaçların insana neler yapabileceğini anlatan muhteşem bir şarkısı var... Ona biraz sevgi verin. İlaç azaltma programımıza CA, NY, TX, PA, CO, UT, TN, NM, GA'da yaşayan hastaları kabul ediyoruz. Kliniğimiz ve ilaç azaltma programımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen aşağıdaki web seminerini izleyin: (a) (2)

VE BİR REMİX KISA VİDEO;


UYARI :  Lütfen unutmayın: Hiç kimse doktor kontrolü olmadan psikiyatrik ilaçlardan kurtulmaya çalışmamalıdır. Buradaki bilgilere dayanarak psikiyatrik ilaçlarınızı birdenbire kesmeyiniz, bırakmayınız.. İntihar, cinayet, şiddet vb gibi çok sayıda tehlikeli olan ve olmayan "ilaç yoksunluk belirtilerine (psikiyatrik semptomlarına)" bir/birden fazlasına sahip olabilirsiniz. O yüzden mutlaka doktorunuza danışınız ve ilaç yoksunluk semptomları ile ilgili bilgileri doktorunuzdan öğreniniz.  

Ayrıca, bu içeriklerin (veriler, bilgiler, fikir ve düşünceler vs) hemen hepsi, bilgi vermek amaçlıdır. Tıbbi tavsiye /sağlık yönlendirmesi şeklinde verilmemiştir. Buradaki veriler, içerikler, fikir ve düşünceler, size teşhis, tanı koymaz, tedavi seçeneği sunmaz, sizi tedavi etmez. Eğer kendinizi rahatsız hissediyor ve/veya hasta iseniz, kendi doktorunuza /yakınınızdaki sağlık birimine başvurunuz.  

Ayrıca kendi başınıza bitkisel ilaçlar /tedaviler hazırlayıp-kullanmayınız. Bu işi, işin uzmanları olan uzaman fitoterapistler ile birlikte yapınız.. Fitoterapi (bitkilerle tedavi) anlamına gelir, fitoterapist ise, bu işin eğitimini görmüş fitoterapi hekimleridir.. Fitoterapistler, sizin vücudunuz, bünyeniz, hastalığınız vb gibi kriterleri değerlendirdikten sonra, size uygun bitkisel tedavi seçeneklerini sunacaktır.. Ayrıca BURADAKİ genel uyarıları da mutlaka okuyunuz. Her şey gönlünüzce olsun ve nice mutlu yıllar, sağlıklar dileriz.. Teşekkürler..😊

NOT:  Yetişkinlere oldukça ciddi zararlar verebilen ps ilaçlarçocuklara ve yaşlılara ise yetişkinlerden çok daha fazla zararlar verebilmektedir. Bu gibi nedenlerle özellikle de çocukların psikiyatrik ilaç kullanılmasının yasaklanması için ABD'den Japonya'ya kadar birçok gelişmiş ülkede ciddi anlamda direnişler, protestolar yapılmaktadır. Bunun nedenlerini ve bilgilerini öğrenmek için "Psikiyatri bir ölüm endüstrisidir" serisini özellikle de 3, 5. ve 6.bölümdeki içerikleri okumanızı tavsiye ederiz.. Bu nedenlerle özellikle de çocukları (ve yaşlıları), psikiyatrik ilaçlardan uzak tutmanızı; eğer (doktor tavsiyesi ile) psikiyatrik ilaç kullanıyorsa, doktoruyla konuşarak ilaçların bırakılması konusunda yardım almanızı tavsiye ederiz. Teşekkürler..😊

NOT : 'Psikiyatri bir ölüm endüstrisidir' serisinin tüm bölümlerine BURADAKİ tanıtım sayfasından gidebilirsiniz..Teşekkürler..😊

KAYNAKLAR;
-----------
(1) Jack Harris - Careful What You Wish For (the doctor said to) - Official Video
https://www.youtube.com/watch?v=OHpsYd5cvWw
ET:08.09.2024
(2)Psychiatrist Reacts to "Careful What You Wish For" by Jack Harris
Dr. Josef,23 Nis 2024
https://www.youtube.com/watch?v=fFWarGK7Al4
(a)https://www.taperprogram.com/register-ig
ET:08.09.2024
(3)CrazyCae
https://www.youtube.com/shorts/Jp7Aw6R_PuQ
ET:08.09.2024
(4)Careful What You Wish For (the doctor said to) by Jack Harris
Jack Harris,September 4, 2024
https://www.madinamerica.com/2024/09/careful-what-you-wish-for-jack-harris/
ET:05.09.2024
(5)From viral hit to major-label deal, Cleveland’s Jack Harris signs with Columbia Records 
Amanda Rabinowitz,Brittany Nader,May 2, 2024
https://www.ideastream.org/arts-culture/2024-05-02/from-viral-hit-to-major-label-deal-clevelands-jack-harris-signs-with-columbia-records
ET:05.09.2024

✔Researchs and Reviews Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak,küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek ve herhangi bir sorunda yasal soruşturma sözkonusu olabilecek bir isim vermek vb gibi yazılar yazmak yasaktır.Özellikle de bunları Unknow olarak yayınlayan yorumlar dikkate alınmayacaktır.Tespit edilirse yayınlanmaz yada silinir..