23 Haziran 2023 Cuma

DUYURU-DEKLARASYON : LNP-spike-mRNA transfeksiyonu YASAKLANMALIDIR

                                                       LNP-spike-mRNA transfeksiyonu YASAKLANMALIDIR,PIC (1)

* ÖNEMLİ BİR DUYURU.. mRNA aşılarının yasaklanması için bir imza kampanyası (DEKLARASYON) başlatılmıştır..

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen aşı sonrası zarar görenlerin (yaralanan ve ölenlerin yakınlarının) çığlıklarını, feryatlarını ele almadan önce, yine bu feryatlara sebep olan özellikle de covid mRNA aşılarının yasaklanması için sosyal medyada covid aşılarına karşı tereddütü olan ülkemizin değerli hocaları (Haluk VAHABOĞLU, Fatih Ali CANLI, Ahmet Rasim KÜÇÜKUSTA, Korcan AYATA, Gülümser HEPER, Özcan YÜCEL, Neva Çiftçioğlu BANES) tarafından bir imza kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanyaya destek vermeniz çok önemlidir. 

* Ne yapmanız gerekiyor?

Bu LİNKE gidin ve sadece email adresinizi yazın. Hepsi bu kadar. Aşağıdaki resmi kontrol edin.. Teşekkürler..

                                                          LNP-spike-mRNA transfeksiyonu YASAKLANMALIDIR,PIC (1)

  "Ve lütfen eğer covid aşılarının zararlı olduğunu düşünüyorsanız ve bunun yasaklanmasını istiyorsanız, hem bunu imzalayın hem de mümkünse her yerde paylaşın.. Teşekkürler.."

NOT :Covid aşılarından zarar görenlerle ilgili dünyada deyim yerindeyse, aşıyı olan mahkemeye koşuyor" cinsinden binlerce dava söz konusu. Ama Türkiye dışında.. Türkiye'de ise eğer sizlerde zarar gördüyseniz, size nasıl dava açmanız gerektiğine dair önemli küçük bir içerik hazırlıyoruz. Önümüzdeki hafta bir aksilik olmazsa yayına alacağız. Teşekkür ederiz.

NOT 2:
Benim bu kampanya ile bir ilişkim/katkım yoktur. Bu önemli olduğu için bu yayını paylaşıyorum. Kendim de bizzat imzaladım..

*BASINDAN..

"MRNA UYGULAMASI YASAKLANMALIDIR"
Bilimsel görüşleriyle her biri çok değerli olan tıp doktorları, hocalarımız Haluk Vahaboğlu, Fatih Ali Canlı, Ahmet Rasim Küçükusta, Korcan Ayata, Gülümser Heper, Özcan Yücel ve Neva Çiftçioğlu Banes, "covid mRNA aşısı olarak tanıtılan lnp-spike-mRNA uygulaması yasaklanmalıdır" başlıklı bir deklarasyon yayınladı ve http://www.spikeyasaklanmalidir.com.tr/ adresinden de imza kampanyası başlattı.(....)" Gazeteci-Yazar Arslan Bulut (5)

"Biontech aşılarını öneren profesörler nerede?
Bundan tam üç buçuk sene önceydi. Wuhan’dan dünyaya yayılan kabus, kısa sürede milyonlarca insanı öldürdü. Salgını yenmek için kısa sürede girişilen aşı çalışmaları ise kimileri tarafından sert şekilde eleştirildi! Bu eleştirileri getirenler kısa sürede aşı çalışmalarının yapılamayacağını, faz aşamalarının insanlar üzerinde denenerek yapıldığını öne sürdü! (...)" Gazeteci-Yazar Tolga Şahin (6)

"KOVİD mRNA AŞI UYGULAMASI YASAKLANMALIDIR
Covid mRNA Aşısı olarak tanıtılan LNP-spike-mRNA uygulaması yasaklanmalıdır
2019 yılı Ekim-Aralık ayları arasında Çin’in Wuhan kentine bırakılan SARS-CoV-2 (SARS2) virüsü Covid-19 (C19) pandemisine sebep oldu. 2020 yılının ilk yarısında Moderna ve Pfizer-Biontech firmaları C19’a karşı “LNP-spike-mRNA aşısı” yaptıklarını ilan ettiler. “Aşı” olarak lanse edilen bu uygulama, SARS2 virüsüne ait spike proteinini kodlayan genetik yapının insan hücrelerine sokulmasıdır. Yani aslında bir gen transfeksiyonudur.(....)" Prof.Dr.Ahmet Rasim Küçükusta (7) 

"Tıpta bilimsel tartışmayı faşistçe engellemek… Virüsleri sal, taşları bağla… Bağışıklama adı altında milyarları genlerle enfekte etmek…
Tıpta bilimsel verilerle hareket edenlere karşı son tezgah onların hepsini “aşı karşıtlığıyla” suçlamak. Bilimin bugünkü emperyal keşişlerinin son numarası medya ortaklarının yoğun desteğiyle birlikte güzel iş görüyor. Oysa bilimsel çevrelerde aşı karşıtlığı diye bir şey yok. Kimse durağan ve belli virüslere ya da bakterilere karşı on yıllar içinde denenip olumlu sonuçlar veren aşılara karşı değil. (....) Geçtiğimiz haftalarda enfeksiyon hastalıkları, göğüs hastalıkları ve kardiyoloji gibi dalların önemli bazı bilim insanları bir metni imzaya açtı. Haluk Vahaboğlu, Fatih Ali Canlı, Ahmet Rasim Küçükusta, Korcan Ayata, Gülümser Heper, Özcan Yücel, Neva Çiftçioğlu Banes… ve başkaları… Konu klasik grip aşılarından çok daha büyük tehlike olan gen aşılarıyla ilgilidir. Kısaca şöyle diyorlar: (....)" Gazeteci-Yazar Kaan Arslanoğlu (8)

* NEDEN YASAKLANMALIDIR? İŞTE DEKLARASYON CEVAPLARI..

"LNP-spike-mRNA transfeksiyonu YASAKLANMALIDIR
İnsan sağlığı için çok büyük sakıncaları olan "LNP-spike-mRNA transfeksiyonu YASAKLANMALIDIR" Haluk VAHABOĞLU, Fatih Ali CANLI, Ahmet Rasim KÜÇÜKUSTA, Korcan AYATA, Gülümser HEPER, Özcan YÜCEL, Neva Çiftçioğlu BANES Bu metni okuyup onaylıyor iseniz Posta adresinizi yazıp İmzala butonunu kullanarak imzalayabilirsiniz

"Covid mRNA Aşısı olarak tanıtılan LNP-spike-mRNA uygulaması yasaklanmalıdır

2019 yılı Ekim-Aralık ayları arasında Çin’in Wuhan kentine bırakılan SARS-CoV-2 (SARS2) virüsü Covid-19 (C19) pandemisine sebep oldu. 2020 yılının ilk yarısında Moderna ve Pfizer-Biontech firmaları C19’a karşı “LNP-spike-mRNA aşısı” yaptıklarını ilan ettiler. “Aşı” olarak lanse edilen bu uygulama, SARS2 virüsüne ait spike proteinini kodlayan genetik yapının insan hücrelerine sokulmasıdır. Yani aslında bir gen transfeksiyonudur. LNP-spike-mRNA transfeksiyonu güvenlik testleri yapılmadan ve etkinliği kanıtlanmadan acil kullanım onayı (AKO) denilen daha önce görülmemiş, güvenlik ve etkinlik testleri tamamlanmadan verilen bir onayla birçok ülkede insanlara yaygın olarak uygulandı. LNP-spike-mRNA transfeksiyonu insanların kanında haftalarca yabancı genetik elemanların dolaşmasına ve bu genetik materyallerin tüm vücuda dağılmasına sebep olmaktadır.

Vücuda dağılan spike-mRNA transfekte ettiği dokularda aylarca toksik spike/spike-like proteinlerin üretilmesine sebep olmaktadır.
Sağlıklı insanlara gen transfeksiyonu yapılmasının anayasa ve yasalarımızda dayanağı yoktur
Covid-19 hastalığını ve bulaşmayı engelleyemeyen, pandeminin seyrini değiştirmeyen
İnsan sağlığı için çok büyük sakıncaları olan
LNP-spike-mRNA transfeksiyonu YASAKLANMALIDIR" (1)

"LNP-spike-mRNA ve sorular
1.mRNA aşılarının (Pfizer-Biontech/Moderna) yapısal özellikleri nelerdir? Mevcut mRNA-temelli aşılar SARS-CoV-2 spike proteinin tam değiştirilmiş kodunu (S1 artı S2) içermektedir. Bu aşılara mRNA-temelli denmesinin sebebi aslında doğal mRNA’dan bazı yapısal farklılıklar içermesidir ve aynı zamanda kodon dizisinde de bazı değişiklikler vardır.

a.Uridine yerine N1-methylpseudouridine kullanılmıştır (m1Ψ)
b.Spike proteinde iki amino asit modifikasyonu yapılmıştır (protein katlanmasını teşvik için)
c.Codon optimizasyonu yapılarak G-C oranları artırılmıştır

2.Bu özellikler neden gerekmektedir? Doğal koşullarda yabancı mRNA immunojeniktir. Dışarıdan verildiğinde hücre mRNA’yı tanır ve yok eder. Bu modifikasyonlar (uridine yerine pseudouridine eklenmesi) hücrelerin yabancı mRNA’yı tanıyamamasını sağlamaktadır . N1-Methyl-pseudouridine ise RNase’larla yıkımını sınırlayarak mRNA’nın stabil ve uzun süre kalmasını sağlar.

3.Bu özelliklerin yaratabileceği sorunlar

a. mRNA DNA’ya entegre olabilir.. mRNA retroposition adı verilen bir mekanizma ile (L1-elementi) DNA’ya eklenebilmektedir. Bu mekanizmanın efektif çalışması mRNA’nın yıkım hızına ve yapısal özelliklerine bağlı olarak değişir. BNT162b2 yapısal olarak retroposition için uygundur.

“In any case, the sequence length of BNT162b2 mRNA falls very close to the average mRNA length of parental genes, indicating that the sequence length of BNT162b2 mRNA will likely not be an obstacle to retroposition”. (a1)

İnsan hücresinde mRNA çok çabuk yıkılır. Buna rağmen her mRNA’nın yıkım süresi aynı değildir.  Stabil transcriptler daha çok retroposition aktiviteye maruz kalırlar. Yani mRNA’nın stabilitesini artırmak demek onun retroposition aktivite ile DNA’ya uyum şansını artırmak demektir.

“It is important to note that these remarkable engineering achievements that improve vaccine mRNA cytosol delivery inadvertently increase the chances of vaccine mRNA retroposition”.  (a2)

mRNA-temelli aşıların retroposition sürecine girip girmediği çalışılmamıştır.

“This implies that we urgently need experimental studies that would rigorously test for the potential retroposition of vaccine mRNAs. At present, the insertional mutagenesis safety of mRNA-based vaccines should be considered unresolved”. (a3)

b.  Kas içine yapılan mRNA+LNP vücudun diğer bölgelerine dağılabilir.. m1Ψ-mRNA+LNP kas içerisine yapıldığında kas hücrelerinin ve doku dendritik hücrelerinin enfekte (transfection) olması ancak diğer organların korunması beklenmektedir. Acaba bu beklenti doğru değildir. “No traditional pharmacokinetic or biodistribution studies have been performed with the vaccine candidate BNT162b2” (Comirnaty, INN-COVID-19 mRNA Vaccine (nucleoside-modified) (europa.eu)) denmektedir. Yani Pfizer veya Moderna uygun pharmakokinetik ve dağılım çalışmalarını yapmamıştı. Bununla birlikte yapılan fare çalışmaları kas içine yapılan mRNA-LNP kompleksinin kas içinde kalmayıp diğer organlara en çok da karaciğere implante olduğunu göstermektedir.

Bunlar kadar önemli bir bilgi; m1Ψ-mRNA transfeksiyonu olanların kanında oldukça uzun bir süre (> 15 gün) spike-mRNA tespit edilebilmektedir. Daha da önemlisi spike S1 ünitesi ve daha sonra da S1 artı S2 üniteleri protein olarak kanda dört ay hatta daha fazla dolaşmaktadır. Bu bilgi mRNA’nın vücudun çeşitli bölgelerinde/hücrelerinde okunduğunu daha doğrusu vücudun çeşitli hücre tiplerinin enfekte olduğunu göstermektedir. ACEII reseptörlerine bağlanan spike-benzeri proteinlerin insan kanında serbest dolaşımı başlı başına bir felakete işaret eder.

c.  m1Ψ-mRNA ribozomlarda doğru okunamayabilir.. m1Ψ-mRNA yapısında bulunan N1-methylpseudouridine ribozomlarda kodun doğru okunamamasına sebep olur. Bunun sonucunda gerçek spike proteinden çok farklı katlanma özellikleri gösteren proteinler oluşur. Daha önemlisi kimde ne uzunlukta ve hangi yapıda spike-benzeri protein oluşacağı belli değildir. Bu değişken ve ne olacağı belli olmayan proteinler birçok autoimmün ve dejeneratif hastalıklara sebep olabilir." (2)

NOT: Çeviri, İngilizce bilmeyenler için orjinal makaleden ayrı bir şekilde ele alınmıştır..
--------------------------------------------------------------
(a1) Her durumda, BNT162b2 mRNA'nın dizi uzunluğu ebeveyn genlerin ortalama mRNA uzunluğuna çok yakındır, bu da BNT162b2 mRNA'nın dizi uzunluğunun muhtemelen retropozisyon için bir engel olmayacağını gösterir.
(a2) "Aşı mRNA sitozol dağıtımını iyileştiren bu olağanüstü mühendislik başarılarının, yanlışlıkla aşı mRNA retropozisyon şansını artırdığına dikkat etmek önemlidir."
(a3) "Bu, aşı mRNA'larının potansiyel retropozisyonunu titizlikle test edecek deneysel çalışmalara acilen ihtiyacımız olduğu anlamına gelir. Şu anda, mRNA bazlı aşıların ekleme mutagenez güvenliği çözülmemiş olarak kabul edilmelidir."

"Spike toksiktir
SARS-CoV-2 virüsünün en kritik bölgesi virüsün yüzeyinde yer alan spike glikoproteinidir. Bu protein S1 ve S2 olarak isimlendirilen iki üniteden oluşur ve bu iki ünite vücudumuzda çok yaygın bulunan furin enzimleri denilen enzimlerin tanıyıp keseceği bir aminoasit dizisi (QTQNSPRRA) ile birleşir. Başka bir betacoronavirüste bulunmayan bu dizi virüsün enfektivitesi ile yakından ilişkilidir . Spike proteinin S1 ünitesi üzerinde ACEII reseptörüne bağlanan bir receptor binding domain (RBD) vardır. Yani virüs vücudumuzda ACEII reseptörlerine bağlanarak hücreleri enfekte eder. Ayrıca spike proteini üzerinde HIV gp120 proteini motifleri vardır ki bunlar özellikle T Lenfositlerin agrege olması ve apopitoz ile parçalanmasına sebep olur. Önemli bir diğer noktada spike+anti-spike IgG komplekslerinin trombosit aktivasyonu ve yaygın pıhtılaşma reaksiyonlarına sebep olmasıdır.

ACEII’yi bağlaması, ACEII den bağımsız olarak T lenfosit apopitozuna sebep olması ve trombosit aktivasyonu sonucu yaygın pıhtılaşmaların oluşması dolayısı ile spike glikoproteini insan için toksiktir. ACEII insan için hayati derecede önemli olan Renin Angiotensin Sisteminin (RAS) dengeleyici kolunu oluşturur. ACEII, ACE’nin damar cidarında ve dolaşım sisteminde oluşturduğu inflamasyon, vazokonstrüksiyon gibi etkileri dengeler. Yani bu koruyucu sistemin spike proteinle bloke edilmesi sistemin çalışmasını engellemektedir.

Covid-19 hastalığını geçirenlerde de hastalığın şiddetine bağlı olarak ve çoğu kez de basınçlı solunum uygulamalarının sonucu akciğer parankiminden kana virüs parçacıkları karışabilmektedir. Burada dikkate edilmesi gereken şey toksik spike glikoproteini sadece ağır hastalarda ve çok kısa süre (<5 gün) kana karışmaktadır. Oysa LNP-spike-mRNA uygulanan insanlarda aylarca (>4 ay) üstelik tekrarlayan dozlar da dikkate alınırsa bir yıldan fazla kanda toksik spike ve spike-benzeri proteinler dolaşmaktadır. Daha da kötüsü yapısı gereği bu spike-mRNA’nın hangi insanda nasıl bir protein oluşumuna sebep olacağı ve oluşacak proteinlerin nasıl katlanacağı da bilinememektedir. Yanlış katlanmış proteinlerin nörodejeneratif hastalıklara veya kansere sebep olması olasılığı da vardır.

Aşı diye yaygın hatta zorlayarak yürütülen spike-mRNA transfeksiyonu kampanyası sonucu insanların kanında iki haftadan fazla spike-mRNA ve aylarca toksik spike/spike-like protein dolaşmasına sebep olunmuştur. Bu insafsız, akla dayanmayan uygulama sonucunda transfeksiyon ileilişkili başta kalp damar hastalıkları olmak üzere, yaygın pıhtılaşma, nörodejeneratif ve aşırı duyarlılık hastalıkları ve bazı kanser türleri görülmektedir. Transfeksiyon komplikasyonları arasında en kesin ilişki gösterileni kalp damar hastalıklarıdır. Burada spike-mRNA transfeksiyonunun ciddi kalp kası iltihabına sebep olduğuna ilişkin bir çalışmayı kıyaslamalı olarak irdeleyelim. Bir maruziyet ile hastalığın ilişkisini en kuvvetli olarak hasta dokuda maruziyet etkeninin doğrudan veya dolaylı olarak gösterilmesi ile ortaya koyarız.

Bu çalışmada spike-mRNA transfeksiyonu ile ilişkili 15 ağır kalp yetmezliği olan hastanın endomyokardial (kalp kası) dokusu biyopsisinde olası tüm viral etkenler taranmış ve 15 hastanın dokuzunda kalp kasında spike protein saptanmıştır. Yani bu hastalarda LNP-spike-mRNA transfeksiyonu sonucu myocardit gelişmiş olduğu görülmektedir. Öte yandan büyük bir otopsi serisinde ağır Covid-19 hastalığını geçirmiş ve ölmüş kişilerin kalp kasında spike protein saptanamamıştır. Yani Covid-19 hastalığını geçirenlerde spike ilişkili myokardit saptanmaz iken LNP-spike-mRNA transfeksiyonu olmuş kişilerde kalp kasında spike protein üretimi saptanmaktadır. Ayrıca otopsi çalışmaları da spike ve ani kalp durması arasındaki ilişkiyi gözler önüne sermektedir.

Son derece rahatsız eden bir diğer yan etki de hamile kadınların bebeklerinin kemik iliği baskılanmasıdır. Bu çalışmadan anladıklarımızı özetleyelim: 1. Hastalığa bağlı anti-spike antikorlar anne karnında bebeğin HSPC (yani kan ve bağışıklık hücrelerinin öncülleri) sayısını baskılıyor (doğrudan dolaylı); zaman içerisinde zararlı etki azalıyor (HSPC sayısı düzeliyor)  fark kontrol grubuna göre anlamlı değil, 2. LNP-spike-mRNA transfeksiyonu ise HSPC üzerinde anlamlı olarak olumsuz etki yaratıyor. Hepsinden daha kötü olan ise ikinci LNP-spike-mRNA transfeksiyonu olmuş annelerin bebeklerinde 10 ay boyunca HSPC sayıları ve oranı gittikçe azalıyor. Maalesef, fetüsün kemik iliği baskılanmalarının uzun dönemli etkileri ise henüz bilinmiyor.

Özetlersek: Spike/spike-like proteinler insan için toksiktir. LNP-spike-mRNA transfeksiyonu sonucu verilen genetik eleman haftalarca kanda dolaşarak tüm organlara dağılmakta ve dizisi ve katlanması nasıl olacağı bilinemeyen toksik proteinlerin dokularda üretilerek aylarca kanda dolaşmasına sebep olmaktadır. LNP-spike-mRNA transfeksiyonu insan sağlığı üzerine bilinen ve bilinmeyen çok ciddi yan etkileri dolayısı ile durdurulmalıdır." (3)

"Pandeminin seyrini değiştirmedi
2019 yılı sonunda ilk kez Çin’in Wuhan kentinde fark edilen ve Covid-19 (C19) olarak adlandırılan hastalık kısa sürede bir pandemiye sebep oldu. 2020 yılının ilk çeyreğinde Moderna ve Pfizer/Biontech firmaları C19 hastalığından koruyacak ve pandemiyi sonlandıracak bir mRNA aşısı geliştirdiklerini duyurdular. Lipid Nanoparticles (LNP) ile eşleştirilen bu genetik eleman virüsün spike proteininin codon optimize edilmiş dizisini içermekteydi. Bu LNP-spike-mRNA çok sayıda ülkede 2020 yılı sonu itibariyle uygulanmaya başladı. Bu yazıda LNP-spike-mRNA uygulamalarının C19 enfeksiyonunu veya komplikasyonlarını engelleyip engellemediğini ve pandeminin seyri üzerine etki edip etmediğini irdeleyeceğim.

İnsanoğlunun yüzbinlerce yıldır viral solunum yolu enfeksiyonları (VSYE) ile baş ettiğini biliyoruz. Bu süreçte insanoğlunun bünyesi VSYE’den korunmak için yapısal yöntemler geliştirmiştir. İnsanın VSYE’den nasıl korunduğunu anlamak çok önemlidir çünkü aşı ve benzeri yapay bağışıklık geliştirici yöntemler insanın doğal korunma mekanizmalarını uyaramıyor ise VSYE’yi de engelleyemeyecektir. Solunum yolumuz dış dünya ile temas halinde olan çok büyük bir alana tekabül eder. Yabancı maddelerin ve mikroorganizmaların alveollere ulaşmasını engelleyecek mekanik bariyerler burun ve boğazda havayı ısıtıp, nemlendirir ve bronşlarda ise mukosiliyer aktivite ile dışarıya atar. Bu bariyerleri aşabilen özellikle virüslerin temizlenmesinde devreye dentritik hücreler (DC) girer. Dokuya has (bu hücreler kan dolaşımına karışmaz) DC ‘ler boğaz, trakea ve özellikle bronşlarda sürekli devriye gezerek pattern tanıyan reseptörleri aracılığı ile virüsleri tanımaya çalışır. DC’ler virüs tespit ettiği an alt solunum yolu mukozalarında antiviral bir durum yaratarak enfeksiyonu engeller. Bu durum başlangıçta oluşamayabilir, yani virüs bu mekanizmadan kaçıp enfeksiyona sebep olabilir. Bu durumda da daha sonra hücre yıkımı olduğunda DC’ler devreye girer. Bu dokuya has DC’ler lokal lenf dokularının oluşmasına sebep olurlar ve bu bronş ilişkili lenf dokuları (BALT) kompetan T ve B hücrelerinin eğitilmesi için kullanılır (2). Kompetan T hücreleri enfekte hücreleri (T8) yok ederken B hücreleri ise sIgA denilen salgılanan immun globülinleri üretir. Solunum yolunda sIgA dışında diğer IgG’ler hem yeterince bulunmaz hem de yapısını koruyamaz. Başka bir deyişle, solunum yolunda mukozayı kaplayan sekresyonun altında sIgA bulunur ve bu sIgA daha sonra karşılaştığı virüsü nötralize ederek enfeksiyonu engeller.

Burada kısaca anlatmak istenilen şey, bizi VSYE’lerden ancak bronşlarda ve boğazda yani yerel olarak organize olmuş bağışıklık korur. Tersten söylersek, parenteral yani omuz kasına yapılan bağışıklık uyarıcılar bizi VSYE’lerden koruyamaz. Peki parenteral bağışıklık uyarıcıların hiç mi etkisi olmaz? İnsana yabancı bir protein veya uyarıcı verildiğinde sistemik olarak bir hastalık hali, bir uyarılma yapılmış olur. Bu durum organizmayı yabancı uyaranlara karşı nonspesifik olarak karşı duruma getirir. Bu nonspesifik uyarı birkaç hafta sürebilir ancak tekrarlayan uyaranların yapılması durumunda tolerans gelişir. Bu genel bilgiler ışığında LNP-spike-mRNA parenteral transfeksiyonu ile solunum yoluna has bağışıklık organellerinin, BALT’ların gelişemeyeceğini biliyoruz. Dolayısı ile uzun süreli bağışıklık sağlamayacağını ve Pandemi eğrisini değiştirmeyeceğini de ön görebiliriz. Nitekim salgın eğrilerinin incelenmesinde LNP-spike-mRNA kampanyasının başlaması ile eğrinin seyrinin değişmediğini ve dahası Güney Afrika vd Afrika ülkeleri gibi çok az aşı olmuş ülkelerin aşı olmadıkları için yüksek aşı oranlarına sahip ülkelerden hastalık ve ölüm açısından farklı olmadığını görüyoruz.

Sonuç: LNP-spike-mRNA kampanyası pandeminin seyrine olumlu katkı sağlamamıştır."  (4)


SOURCES:
--------------
(1) Covid mRNA Aşısı olarak tanıtılan LNP-spike-mRNA uygulaması yasaklanmalıdır
https://www.spikeyasaklanmalidir.com.tr
ET:17.06.2023
(2)LNP-spike-mRNA ve sorular
https://www.spikeyasaklanmalidir.com.tr/lnp-spike-mrna-ve-sorular/
ET:17.06.2023
(3)Spike toksiktir
https://www.spikeyasaklanmalidir.com.tr/spike-toksiktir/
ET:17.06.2023
(4)Pandeminin seyrini değiştirmedi
https://www.spikeyasaklanmalidir.com.tr/pandeminin-seyrini-degistirmedi/
ET:17.06.2023
(5)Kimliksiz milliyetçilik!
Arslan BULUT,16 Haziran 2023 
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kimliksiz-milliyetcilik-676947h.htm
ET:24.06.2023
(6)Biontech aşılarını öneren profesörler nerede?
Tolga Şahin,14 Haziran 2023 
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/biontech-asilarini-oneren-profesorler-nerede-676460h.htm
ET:24.06.2023
(7)KOVİD mRNA AŞI UYGULAMASI YASAKLANMALIDIR
Prof.Dr.Ahmet Rasim Küçükusta,17 Haziran 2023
https://ahmetrasimkucukusta.com/2023/06/17/yazilar/tip-yazilari/kovid-asisi/kovid-mrna-asisinin-uygulanmasi-yasaklanmalidir/
ET:25.06.2023
(8)Tıpta bilimsel tartışmayı faşistçe engellemek… Virüsleri sal, taşları bağla… Bağışıklama adı altında milyarları genlerle enfekte etmek…
Kaan Arslanoğlu,26 Haziran 2023
https://www.odatv4.com/guncel/tipta-bilimsel-tartismayi-fasistce-engellemek-virusleri-sal-taslari-bagla-bagisiklama-adi-altinda-milyarlari-genlerle-enfekte-etmek-53646508
ET:28.06.2023

✔Researchs and Reviews Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

6 yorum:

  1. Ertuğrul bey ben de imzaladım. Çok kolaymış. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul bey ben sizi takip ediyorum . Yazılarınızı lgiyle okuyorum. Çok önemli bilgiler bunlar bence.. Yayinlariniz anında düştüğü için gelebiliyorum. Yinede teşekkürlerimi. :)

      Sil
  2. Çok iyi olmuş bu kampanya, sizin de elinize sağlık, sayenizde haberimiz oldu...

    YanıtlaSil
  3. change.org gibi daha geniş kitlelere ulaşılabilecek yerlerden düzenlense imza kampanyası daha iyi olur bence.

    YanıtlaSil
  4. ooo etulu bey biz bunu gömüştük eşimle çoktan imzaldik bunu ama sayı çok az dhah çokk kimsye ulasmaı lazm benn palaştim esimde palastyii hekes palassin bencee ölen insanlaaın vebalii varr hekes ona göee hayeket etsinn paylassin hekses sevabaaa giyerlee pence...

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak,küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek ve herhangi bir sorunda yasal soruşturma sözkonusu olabilecek bir isim vermek vb gibi yazılar yazmak yasaktır.Özellikle de bunları Unknow olarak yayınlayan yorumlar dikkate alınmayacaktır.Tespit edilirse yayınlanmaz yada silinir..