12 Mart 2017 Pazar

Loto sayılarının gizemli koordinatları


Loto sayılarının koordinatları ve çıkan yerleri 

Herhalde galiba dünyada ilk defa biz yayınlıyoruz bunu..Google,da baktım  yerli yabancı yayınlarda böle bişey var mı diye ama bulamadım böyle bir çalışma..Varsa eğer bana bildirebilirsiniz..Hadi hep beraber sayıların gizemli dünyasına bir yolculuk yapalım..

ABUDİK GUBİDİK İŞLER

Efendim,birileri bir ülkede abudik gubudik başbakan olabiliyorsa , ee artık bizim de böle abudik gubudik işlerle uğraşmamızı kimse yadırgamamalı..Şans oyunları insanların neredeyse umudu oldu bu fakirlikte..Millet aç-susuz kalıp-gezerken,bizim siyasiler referandumlarla,başkanlık hayalleriyle vs vs abudik gubidik işlerle uğraşıyolar..   Elektirk,su,doğalgaz vs derken elde var sıfır..Emeklinin maaşı sıfırlanıyo haliyle..Başkanlık sistemi emeklinin,işçinin,memurun maaşına zammı yapacak? Hayat nasıl olacak belirsiz..Abudik gubidik referandum..Abudik gubidik işler işte..

Neyse,şimdi asıl konumuza gelelim..Böyle çulsuz bir yazar ne yapabilir derken,UMUDUMUZ ŞABAN  misali umudumuzu boş hayaller olan ve hiç çıkmayacağını bildiğimiz halde sayısal şans oyunlarına bel bağlamış olduk.. Tıpkı milyonlarca insanımız gibi.. Sayısal şans oyunlarında hile şüphelerinin son zamanlarda artmış olmasına rağmen halen bile bizim gibi milyonlarca vatandaşımız,sayısal şans oyunlarına ÇARESİZLİKTEN dolayı rağbet etmekten vazgeçmiyor. Haklı olarak..

Neyse,bu şekilde şans oyunlarıyla özellikle de internet ortamında vakit geçirirken,bir yandan da google maps haritalar da bazı yerler keşfedip,oraları görmek ve öğrenmekte bayağı bi zevkli oluyodu.. Sonra haritalardaki şu koordinatlar dikkatimi çekti..Sayılardan falan oluşuyodu..Ama bu sayılar sanki bana tanıdık gibi geliyodu..Sonra birden aklıma şans oyunlarında çekilen sayısal numaralar geldi..,Sonra "yahu bu koordinat sayıları,şans oyunlarında çıkan sayılara ne kadar çok benziyo.." diye düşündüm..

Hemen aklıma şans oyunları çekilişinde çıkan sayıları,google maps haritalarda aratmak geldi.."Neden olmasın?" dedim.. "Acaba sayısal çekilişteki bu numaralar, google maps haritalarda (dünyada) hangi bölge,yer ve ülkeye çıkıyo?" diye düşündüm..

Hemen bir tanesini (en son çıkan çekiliş numaralarını) <aşağıda detaylarına kadar anlattığım arama şekillerini uygulayıp> arattım..Çıkan ülke SUDAN idi..Geri kalan son 4 çekilişide arattığım da çok ilginç bir detayla karşılaşmıştım..Hemen hemen hepsi de ya Orta Afrika / Doğu Afrika bölgesine çıkıyordu..

Diğer çekilişleri aratmadım..Çünkü sonuçların hemen hemen aynı olabileceği ihtimali üzerinde durdum..Belki farklı yerlere de çıkabilir bilemiyorum..Arayıp denemek gerekiyor..Tabii tek tek bu çok zor olacaktır..Bayağı bir uğraşı gerekiyor..İsteyen üşenmeden yapabilir..Kendisine kalmış bir şey..

Loto sayıları koordinat olarak ele alındığında Google haritalar (maps)da çıkan yerleri şaşırtıcı idi..Hemen hepsi Afrikayı işaret ediyordu..Bazen de Afrika'ya yakın Ortadoğu ülkeleri çıkıyor..İsterseniz siz de aynı şeyi deneyebilirsiniz..Nasıl yapacağınızı sayfa altında okuyabilirsiniz..

Önce size elde etmiş olduğum sonuçları vermek istiyorum...Bunun için ben süper lotonun çekiliş sayılarını kullandım..İsteyen diğer çekilişlerin sayısal verilerini kullanabilir..

Bakın nereler çıkmış? ;

NOT: En altta bu çalışmanın videosu var..Oradan izleyebilirsiniz..,

Süper lotonun son 5 çekilişi;

Çekiliş sayıları    (Tarih)
14 18 21 32 48 54 (09032017)
Koordinatı; 14°18'21.0"N 32°48'54.0"E
Google haritalar (maps)da çıkan yeri;
Sudan
Tam yeri yol kenarındaki tarla gibi yerde..

                                         Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

Çekiliş sayıları    (Tarih)
04 13 25 27 29 33 (02032017)
Koordinatı; 4°13'25.0"N 27°29'33.0"E
Google haritalar (maps)da çıkan yeri;
Demokratik Congo Cumhuriyeti
Tam yeri güney sudan sınırı yakınlarında garip şekilli "ormanlık" gibi bir alanda..

                                  Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

Çekiliş sayıları    (Tarih)
05 19 20 29 36 40 (23022017)
Koordinatı; 5°19'20.0"N 29°36'40.0"E
Google haritalar (maps)da çıkan yeri;
Güney Sudan
Tam yeri Kongo cumhuriyeti sınırı yakınlarında "ormanlık" gibi bir alanda..

                                         Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

Çekiliş sayıları    (Tarih)
06 10 28 29 47 53 (16022017)
Koordinatı; 6°10'28.0"N 29°47'53.0"E
Google haritalar (maps)da çıkan yeri;
Güney Sudan
Tam yeri yılan gibi kıvrılmış bir "toprak yol" mu "dere yolu" mu anlayamadığım bir yolun hemen yakın bir yerinde..

                                        Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

Çekiliş sayıları    (Tarih)
20 23 27 29 40 48 (09022017)
Koordinatı; 20°23'27.0"N 29°40'48.0"E
Google haritalar (maps)da çıkan yeri;
Sudan
Tam yeri mısır sınırından uzak çöl gibi sarı renkli bir yerde..

                                       Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

Ve lost dizisinin gizemli sayıları; 


4 8 15 16 23 42
Koordinatı; 4°08'15.0"N 16°23'42.0"E
Google haritalar (maps)da çıkan yeri;
Orta Afrika Cumhuriyeti
Tam yeri "ormanlık" gibi bir alanda..

                                        Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

NOT: Lost dizisine ait bu gizemli sayıların koordinatlarını, bazı forum sitelerinde maps üzerinde tıpkı benim yaptığım gibi arama yapmışlar..Ancak,onların bulduğu yer Avusturya'dır..Bunun nedeni de Lost dizisine ait gizemli sayılarının başındaki  (4 ve 8) sayılarını birleşik olarak arama yapmalarıdır..Halbu ki,bu rakamlar (4) ve (8) olarak ayrı ayrıdır..

4 8 15 16 23 42 olarak ayrı ayrı olarak aranması gerekirken;
48 15 16 23 42 olarak birleşik olarak arama yapılmış..Bu nedenle sayı koordinatlarının yeri "Avusturya" olarak çıkmış..Gerçeği ise "Orta Afrika Cumhuriyeti"ni işaret etmektedir..

İşte bu da  < 48 15 16 23 42> olarak arattırılıp bulunan AVUSTURYA haritası..

                                         Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

                                           Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

NOT: Yeri gelmişken şunu da belirteyim,..İnanın bana ben bu düşünceyi (yani sayısal numaraları google maps haritalarda arama yapmayı) aklıma getirmeden önce bu forum sitelerine hiç bakmamış ve böyle herhangi bir bilgi de edinmemiştim.. Artık tesadüf mü desek bilmiyorum..Google,da benim bu yaptığım gibi sayısal rakamları google maps haritalarda arama yapan olmuş mu diye aradım ama inanın hiç bulamadım..Belki siz bulabilirseniz bana burada bildirebilirsiniz..Gene söyleyeyim,ben bunu paylaşmadan daha önce hiç bu konuda bilgi sahibi değildim..Tamamen tesadüf olabilir..

Şimdi gelelim bu sayısal çekliş sayılarını koordinata çevirerek,bu sayıların işaret etmiş olduğu yer,bölge ve ülkelerin nasıl bulunduğunu sizlere izah etmeye..Eğer sizlerde yapmak istiyorsanız,dikkalice okuyup izleminizi tavsiye ederim..

Loto sayılarını koordinat olarak ele alma ve bu koordinatların işaret ettiği yeri google maps,de bulma işlemleri.. 

1. Öncelikli olarak Türkiye'de şans oyunlarını oynatan kurumun internet sitesine giriş yapıyoruz.
ADRESİ: MilliPiyango

Biz süper lotoyu seçtik. İsterseniz, sayısal loto,şans topu hatta on numarayı bile seçip deneyebilirsiniz..Size kalmış..

2. Ardından çekilişte çıkan sayısal numaraları, faremiz  (yani mouse 🕛 ) ile sanki kopyalıyormuşuz gibi seçiyoruz. (kopyalamıyoruz sadece seçiyoruz..) (3.şıktaki resme bakınız..)

3. Ardından sağ mouse tıklayarak,aşağıdaki resimde olduğu gibi " 202327294048 için Google Arama Motorunda Arama Yap " şıkkını sol mouse ile seçip-tıklıyoruz. Tarayıcınız sizi,seçtiğiniz objenin google,da aranması için otomatik olarak başka sayfaya yönlendirecektir..

                                       Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

NOT; Belki bu sağ ve sol mouse özellikleri ile otomatik arama özelliği sizlerin tarayıcınızda olmayabilir.O zaman bu numaraları kopyala-yapıştır ile google,da kendiniz (yani manuel) arama yapmanız gerekecektir..

4. Açılan google arama sayfası penceresinde,seçilen sayılarımız (202327294048) bu şekilde birleşik olduğundan,google map haritamız çıkmayacaktır.Bunun için bu sayılarımızı İKİŞER İKİŞER olarak (20 23 27 29 40 48 bu şekilde) birbirlerinden ayırıyoruz. (5.şıktaki resme bakınız)

5. Sonra da Google,da ARA 🔍 şıkkına (arama merceğine) tıklıyoruz.Hemen altında karşımıza ayırdığımız numaraya ait bir google maps haritamız çıkacaktır.Ona hemen tıklıyoruz. (Aşağıdaki resme bakınız)

                                              Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

6. Google maps haritalar sayfası karşımıza çıkıyor.Ancak google maps,otomatik olarak aramayı kendsi yapmadığı için burada da aynı şekilde aramayı kendimiz yapmak zorunda kalıyoruz.Ve sağdaki ARA 🔍 merceğine tıklıyoruz..(Aşağıdaki resme bakınız)

                                       Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

7. Karşımıza sadece yol tarif eden "haritalar" kısmı çıkıyor.Bunu "uydu haritası" olarak değiştirmek için sol alt tarafta bulunan ve "uydu" yazan dörtgen kareye tıklıyoruz.(Aşağıdaki resme bakınız)

                                    Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

8. Karşımıza, seçtiğimiz numaraların koordinatına ait bölgenin "uydu harita" kısmındaki (hemen hemen) sıfır noktası çıkıyor.Yani kırmızı ile işaret edilen kısmı biraz daha büyüttüğünüz de objenin ,biraz ileri gittikten sonra daha fazla ileri gidemediğini görüyoruz..Bu durum,google maps haritalarda,"seçilen objenin tam sıfır (odak) noktası" dır..Yani,"fazla büyütülecek yer/obje yok" anlamında gibi bir şey.. (Aşağıdaki resme bakınız)


NOT: Unutmayalım ki,google maps haritaların uydu haritası da, "milyonlarca bilemiyorum belki de milyarlarca uydu fotoğraflarından oluşan bir harita düzenidir..  " Zira bu konuda herhangi bir sayıda verilmiş değil,arama şirketi google tarafından..Varsa veya bilen varsa burada açıklayabilir..

9.Şıkka geçmeden önce bunu oku;
Haritada yakınlaşma ve uzaklaşma hareketleri; 🕛⬆ + 🕛

Şimdi seçtiğimiz numaraların hangi "bölge,yer / ülkeye" çıktığını görelim.Bunun için mouse'un tekerlek 🕛 kısmını kullanıyoruz..

Tekerlek kısmını,<mouse "uydu haritası" üzerindeyken> İLERİYE 🕛⬆ doğru çevirdiğimiz (yani ittirdiğimiz) de,haritamızda seçilen (kırmızı işaretli) objeye doğru YAKINLAŞMA gerçekleşiyor. GERİYE 🕛⬇ doğru çevirdiğimizde ise seçilen objeden UZAKLAŞMA gerçekleşiyor..

Bizim burada yapacağımız şey "GERİYE🕛⬇ doğru hareketini çevirerek,seçilen objeden UZAKLAŞMAKTIR. Bu şekilde seçilen objeden uzaklaşarak,seçilen objenin hangi bölge,yer /ülke üzerinde çıktığını görmüş olacağız..(Aşağıdaki resme bakınız)

                                            Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

9. Şimdi mouse,un tekerleğini yavaş yavaş GERİYE 🕛⬇ doğru çeviriyoruz..Mouse,u geriye doğru çevirdikçe,seçilen objenin çıktığı bölge ve yerlerin daha belirgin hale geldiğini görüyoruz..(Aşağıdaki resme bakınız)

                                       Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

Ve en sonunda ise seçilen objenin hangi ülkeye (ve hatta çevresindeki ülkeler ile hangi kıta bölgesine de) çıktığını görüyoruz.. (Aşağıdaki resme bakınız)

                                      Resmi büyük olarak görmek için resme tıklayınız..

SONUÇ;
20 23 27 29 40 48 sayısal numaramızın koordinatı;
20°23'27.0"N 29°40'48.0"E şeklinde..

Çıktığı ülke;  SUDAN 
Kıta bölgesi; Doğu Afrika Bölgesi (Mısır ve Suudi Arabistan'a yakın bölgede)

İşte hepsi bu kadar..Umarım sizler için faydalı bir çalışma olmuştur..Takıldığınız bir konu varsa,yorumda bunu bildirebilirsiniz..
-------------------------------------

Blogger,da video yükleme eklentisi varmış! 

Ben aslında bu çalışmamı bir video haline de getirmiştim..Ve facebook sayfamda bunu paylaştım..Daha önce bunu youtube kanalıma yüklemeyi düşünmüştüm.Ancak youtube,nin videolarımı haksız bir şekilde kaldırmasını  kendime haksızlık olarak kabul ettiğim için bana ait olan youtube kanalımı kaldırmıştım..Bu nedenle artık youtube,ye video falan yüklemeyeceğim..

Ancak Bloggerin video yükleme eklentisi varmış..  Ben de daha yeni öğrendim..Ee artık bundan sonra bu tür (tabii telif hakkı gerektirmeyen) videolarımı buraya yüklerim artık..

"Blogger,da video yükleme ve telif hakkı uyarılarını" şu adreste bulabilirsiniz;
Blogunuza resim ve video ekleme 

İşte bakın videomuzda sayısal veriler nasıl ele alınıyor..Videoyu tam ekran izleyebilmek için,sağ alt taraftaki kare şeklindeki "full screen" yazan yere tıklayarak  ekranı büyütebilirsiniz.. Bu şekilde hem daha büyük ekran hem de daha kolay izleme ve anlama olmuş oluyor..

NOT1: Bu videoyu izleyebilmek için tarayıcınızın,blogger flash eklentisinin yüklü olması ve bunu desteklemesi gerekiyor..Yüklü değilse yada çalıştır olarak ayarlanmamışsa yüklemeniz yada çalıştırma iznini vermeniz gerekiyor..Yani video kısmına ilk baktığınızda videoda "sanki bozukmuş gibi" bir görüntü varsa,bu videonun tarayıcınızda flash player eklentisinin olmadığını /çalışması için izniniz gerektiği anlamındadır..Bu görüntüye tıklayarak bu eklentiyi yüklemeniz /eklentiyi çalıştırma izni vermeniz gerekiyor..Başka türlü izlenmiyor maalesef..

NOT2: Flash Player Eklentisi hakkındaki bilgiyi,mouse video üzerindeyken "sağ mouse+Genel Ayarlar" sekmesinden ulaşabilirsiniz..Yada " Flash Player Yardım " linkinden direkt giderek,gerekli bilgi ve yardımı buradan alabilirsiniz..


Evet,gördüğünüz gibi sayısal numaraların koordinatlarını kullanarak sayısal numaraların işaret ettiği şanslı!  ülkeleri böylece bulmuş oluyoruz..Eğer bu konuda bir hatamız varsa yorum kısmında belirtebilirsiniz..Saygılarımızla..

✔Researchs and Reviews Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

3 yorum:

  1. İlginç ve keyifli bir çalışma olmuş emeğinize sağlık. Bloguma da beklerim.

    YanıtlaSil
  2. ben bu şekilde çok araştırma yaptım haritalarda bazı ip uçlarıda buldum ama sonuca bir türlü ulaşamadım

    YanıtlaSil
  3. gizem aramaya gerek yok. başangıç meridyeni ve ekvatorun birleştiği yer 0 dır... bu noktadan yukarı doğru 0-54 kuzey; avrupanın kuzeyine kadar, sağa doğru 0-54 doğu; afrika kıtasından ortadoğu yemen sınırlarına kadar gelir. loto sayıları küçükden büyüğe sıralanırsa ilk üç sayı 35 sınırını geçemediğinden afrika kıtasında kalmakta... sonraki son 3 sayı ise doğuya doğru işaretlenmekte...

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak,küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek ve herhangi bir sorunda yasal soruşturma sözkonusu olabilecek bir isim vermek vb gibi yazılar yazmak yasaktır.Özellikle de bunları Unknow olarak yayınlayan yorumlar dikkate alınmayacaktır.Tespit edilirse yayınlanmaz yada silinir..